Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Żal wątek .

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy tu czy na HP. 
Ogólnie z żona prowadziy mała firmę budowlana i pare lat temu podjelismy decyzje kupna nowego dostawczaka.  Padło na Peugeot Boxer 2.2 BlueHdi najwyższy etc. Rozcnik koniec 2019r odebrany 2020r. Mamy jeszcze strasze auta ale małe , wiec potrzeba była. Auto od poczatku garazowane na hali , nigdy dłuzej jak 12h nie stało na trawie, przbeieg obecnie 2300 bo nie latamy miedzy miastami . Olej co 12k km wymieniany , jak to sie mówi dbam o niego . 
Tydzien temu po umyciu patrze na tylne drzi lewe , a tam mikro pękniecie na załamaniu blachy u góry  , nosz ku.....:klnie:   towar jezdzi stabilnie , nie ma zmian , przez obciązenie, geometri auta . Tak samo miałem wczesniej w Ducato ale tam kupiłem uzywke z poczty. A tam drzwi tylne sa prawie nie zamykane i nikt nie szanuje .  
Dzisiaj rano odpalamy a tu zonk check tryb awaryjny , to jade do kumpla elektromechanika . Po 2h walki okazało sie ze zgniły kable pod skrzynka bezpieczników idace do komputera. Ani grama wody ...nic a kable zasniedziałe popękane nomalnie gównolit 
I kup człowieku nowe auto mysląc zez chociaż 5 lat spokoju będzie Wrrrrrrr

Edytowane przez demoneczek

Napisano

Jakość dostawczaków jest niestety tragiczna :( 

Napisano

Jeszcze dochodzi losowy przypadek. Widuję takie egzemplarze różnych marek, gdzie 1 na 10 będzie wybitnie zgnity w miejscach niewidocznych, a pozostałe 9 wygląda, jak nówka pomimo wieku.

@demoneczek Wiem, że Cię nie pocieszę, ale to jest według mnie początek problemów z tym autem. Elektryka będzie gniła również w innych miejscach w przyszłości i nigdy nie wiesz kiedy auto stanie.

Napisano

U mnie w firmie kupiliśmy rok temu w lipcu ducato aktualnie ma najechane 13tyś km. Auto stoi pod chmurką. Odpukać zero problemów.

Pokaż to pęknięcie. Masz jeszcze gwarancję?

Nie leci woda z podszybia? Kiedyś był problemy, ale podobno leciała woda na wtryski. Dziwne.

Edytowane przez Alfi

Napisano
  • Autor
56 minut temu, Alfi napisał(a):

U mnie w firmie kupiliśmy rok temu w lipcu ducato aktualnie ma najechane 13tyś km. Auto stoi pod chmurką. Odpukać zero problemów.

Nie leci woda z podszybia? Kiedyś był problemy, ale podobno leciała woda na wtryski. Dziwne.

Jutro zrobie fotke tego pekniecia . A co do wody pod maska uwazam ze jest kolosalnie lepiej niz jak maiałem w Ducato z 2009r. Sama skrzynka bezpieczników i przekazników fajnie schowana pod lampą . Nie ma mozliwosci ingerencji wilgoci. No i silnik duzo mniejszy niz Puma w Ducato . To jest przerobiony 2.0 na 2.2  z Puga , i duzo miejsca w komorze silnika . Gwarancje miałem rozszerzona wiec musze pogrzebac w papierach . 

Napisano
  • Autor
21 godzin temu, Alfi napisał(a):

Tak to wygląda zew i wew image.png.c01e66fd5ad63de0a265346e663d1b51.pngimage.png.8e2098ebe0e6ca2026386f6ee4db9ba4.png

Napisano

No niestety jakość większych dostawczakow to dno. Jeszcze jakieś Kangoo, caddy jako tako jest to robione, ale czy nowe craftery, sprintery itp to jakaś masakra, gwarancja się kończy jak nie silnik padnie to rdzą chrupie. Mój znajomy naprawia busy różnym firmą kilkuletni Sprinter urwana pompa wody, korozja w kabinie taka że buta idzie przełożyć. Obecnie zero jakości. A wiązki obecnie praktycznie do wszystkiego to taka masakra że szok 5 drucików to max.

Edytowane przez piter333

Napisano

Niestety dostawczaki są robione jak jednorazówki - tak jakby producent zakładał, że pierwszy właściciel po zakończeniu leasingu (3-4 lata) zostawi auto leasingodawcy i przyleci po kolejne. Rozmawiam czasem z moimi dostawcami, czy znajomymi którzy maja w firmie dostawczaki i każdy mówi, że obecnie to guano z którym już po 3-4 latach zaczynają się problemy, a rdza w tym wieku to nic nadzwyczajnego. Jeden z dostawców kupił parę lat temu nowego Ducato, którego po okresie leasingu się z ulgą pozbył i przyjeżdza do mnie Renault Master, które ma od 20 lat - podobno bezawaryjne w porównaniu z Ducato.

Napisano
12 minut temu, Manx napisał(a):

Niestety dostawczaki są robione jak jednorazówki - tak jakby producent zakładał, że pierwszy właściciel po zakończeniu leasingu (3-4 lata) zostawi auto leasingodawcy i przyleci po kolejne. Rozmawiam czasem z moimi dostawcami, czy znajomymi którzy maja w firmie dostawczaki i każdy mówi, że obecnie to guano z którym już po 3-4 latach zaczynają się problemy, a rdza w tym wieku to nic nadzwyczajnego. Jeden z dostawców kupił parę lat temu nowego Ducato, którego po okresie leasingu się z ulgą pozbył i przyjeżdza do mnie Renault Master, które ma od 20 lat - podobno bezawaryjne w porównaniu z Ducato.

W tym segmencie jest bardzo duża konkurencja, a to zawsze prowadzi do spadku jakości. Ma być tanio, tanio, bardzo tanio. 

Napisano
  • Autor

Ale mnie pocieszacie. Kurcze z łezka wspominam straego Transitka z 2001r mkVII. Co prawda progów juz nie miał ale jak nawet tone wrzuciłem na pake , to drzwi trzymały linię równiutko. Wszytko sie pieknie zamykało

Napisano

Jeszcze trochę i zatęsknicie do żuków i nysek;l