Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Domek narzędziowy

Featured Replies

Napisano
W dniu 22.03.2024 o 20:31, Majkiel napisał(a):

Czy ta klamka jest również od wewnątrz, czy można zamknąć drzwi od środka?

Podczas silniejszego wiatru albo oparcia się o niego - stoi stabilnie czy ściany się ruszają, pochylają albo uginają?

W sumie rozważam pomiędzy modelami Newton a Oakland, ale raczej na Keter'a się zdecyduję.

Klamki nie ma ale można złapać za to co widać i się zamknąć od środka 

IMG_20240323_101920.jpg.8ea80d474b799671216082c9eb96e8ee.jpgIMG_20240323_101913.jpg.7d8c83bd7f13adb6879fa17224384b60.jpg

A jeśli chodzi o pracę podczas wiatru to nie wiem, nie sprawdzałem. Patrząc po solidności konstrukcji to powinno być lepiej niż w przypadku blaszaka i być może podobnie jak dla domku drewnianego

Napisano
W dniu 25.03.2024 o 10:51, sdss napisał(a):

Jakie macie regały , w marketach po 100zl metalowe , ale jakieś takie wątłe , wyginają się od lekkiego dotknięcia.

Wszystkie regały mam z Metalkasu, jakieś dość tanie. Niestety we wszystkich płyty MDF się powyginały i było źle. Zmieniłem półki na takie z OSB i teraz jest ekstra. Niestety cenowo już nie wychodzi tak super po takiej modyfikacji.

• 3 tygodnie później...
Napisano
W dniu 16.03.2024 o 14:03, Igorek napisał(a):

Tak przy okazji, mój Keter Newton 757. Jestem bardzo zadowolony :oki:

Przesyłka przyszła - Newton 759. Muszę przyznać że duże to i elegancko zapakowane.

Jutro ma przyjechać gość po stary blaszak, później trzeba przygotować miejsce na domek i jazda :)

1713257145644.jpg.2d8819be7c11aff6b9bfc8f1808ea35d.jpg

Napisano
Godzinę temu, Majkiel napisał(a):

Przesyłka przyszła - Newton 759. Muszę przyznać że duże to i elegancko zapakowane.

Jutro ma przyjechać gość po stary blaszak, później trzeba przygotować miejsce na domek i jazda :)

Rób koniecznie według instrukcji, to naprawdę ma sens! Tam jest taki moment, że całość jest poskładana ale luźne jeszcze elementy drzwi wejściowych. Domek wydaje się mało stabilny, wszystko się rusza. Ustawiasz drzwi jak maja pozostać finalnie, zaczynasz skręcać wszystkie wkręty stabilizujące i nagle wszystko sztywne jak u młodzieńca o poranku :ok:

Ja troszeczkę żałuję, że nie wziąłem 757 bo ten mój jest lekko schowany. 759 wystawałby a tego chciałem uniknąć. Ale oczywiście ilość miejsca w środku zawsze mogłaby być większa :jem:

Gratuluję zakupu, będziesz zadowolony :oki:

Napisano
W dniu 16.04.2024 o 10:52, Majkiel napisał(a):

o kurcze, chętnie podjadę zobaczyć jak postawisz;)

• 2 lata później...
Napisano

Odgrzewam, bo ja też chę postawić Ketera. A że gratów będzie dużo (już piekna powiedziała co tam będzie trzymać oczy) to domek musi mieć wymiary ok. 3,0m x 3,5m czyli padło na Keter Stronghold 10x11,5. Tylko teraz muszę zrobić wylewkę betonową, myślę że taka 4,0m x 4,5m wystarczy (50 cm więcej z każdej strony). Pytanie - jak gruba musi być ta wylewka?

Edytowane przez ArekMiz

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor
W dniu 22.04.2026 o 15:46, ArekMiz napisał:

Odgrzewam, bo ja też chę postawić Ketera. A że gratów będzie dużo (już piekna powiedziała co tam będzie trzymać oczy) to domek musi mieć wymiary ok. 3,0m x 3,5m czyli padło na Keter Stronghold 10x11,5. Tylko teraz muszę zrobić wylewkę betonową, myślę że taka 4,0m x 4,5m wystarczy (50 cm więcej z każdej strony). Pytanie - jak gruba musi być ta wylewka?

Ja bym jednak kostkę położył dobrać bez cięcia i będzie git. Jak wylewka to wsadzić druty w środek.

Napisano

Nie ma potrzeby kostki pod domkiem. Zamówiłem fachowca, zrobi wylewkę jutro 2 maja, koszt 2500 pln.

Edytowane przez ArekMiz

Napisano
W dniu 1.05.2026 o 12:53, ArekMiz napisał:

koszt 2500 pln

To kostka wyjdzie podobnie. W ub. roku robiłem (znaczy fachowcy robili) kostkę pod 2 małe ketery i wyszło coś koło 3.5k razem z materiałem.

Edytowane przez iwik

Napisano

Już zrobiona wylewka, więc nie ma sensu dalej pisać na ten temat.

Napisano
19 godzin temu, ArekMiz napisał:

Jestem przekonany, ze fred bylby sklonny ja skuc i zrobic jeszcze raz inaczej jem

Napisano

Ja swój zrobiłem z tego co mi zostało po budowie. Dokupiłem tylko boazerie. Usadowiony jest na 9 bloczkach betonowych. Podstawa to dwie płyty OSB czyli 2,5x2,5. W środek dałem styropian, od wewnątrz żółta folia, pod boazeria membrana.

Została mi kosmetyka i zrobić opierzenie dachu. W przyszłości chce wymienić drzwi na stalowe (techniczne)

IMG_20260505_175457.jpg

IMG_20260505_175535.jpg

Napisano
19 godzin temu, szpyrek napisał:

Ja swój zrobiłem z tego co mi zostało po budowie. Dokupiłem tylko boazerie. Usadowiony jest na 9 bloczkach betonowych. Podstawa to dwie płyty OSB czyli 2,5x2,5. W środek dałem styropian, od wewnątrz żółta folia, pod boazeria membrana.

Została mi kosmetyka i zrobić opierzenie dachu. W przyszłości chce wymienić drzwi na stalowe (techniczne)

IMG_20260505_175457.jpg

IMG_20260505_175535.jpg

Drzwiami stalowymi popsujesz elewację zlosnik

Może lepiej założyć jakiś dobry zamek, bo te zasuwy i kłódki to słabe są, bo każdy głupek ukręci to jakimś łomem.

Napisano
11 godzin temu, MarcG napisał:

Drzwiami stalowymi popsujesz elewację zlosnik

Może lepiej założyć jakiś dobry zamek, bo te zasuwy i kłódki to słabe są, bo każdy głupek ukręci to jakimś łomem.

Ta zasuwa pełni bardziej funkcje uniemożliwiającą wyrwanie drzwi przez wiatr jak potencjalnego nowego właściciela "przydasi" 😅

Napisano
W dniu 4.05.2026 o 07:00, ArekMiz napisał:

Dla mnie nie było sensu… Domek i tak ma własną podłogę. Dałem geokratę i tyle.

IMG_7053.jpeg

Napisano
6 godzin temu, stig napisał:

Dla mnie nie było sensu… Domek i tak ma własną podłogę. Dałem geokratę i tyle.

Z geokratą jest tylko ten problem, że trudniej domek przykręcić.

Ale można złożyć podłogę, postawić i zaznaczyć miejsca przykręcania. Następnie zdjąć podłogę i wzmocnić miejsca kotwienia (wlać trochę betonu, wkopać jakiś kołek/kotwę, itp.)

Ja położyłem Ketera na płytkach chodnikowych (położone na cienkiej warstwie piasku na glinie), dwie zimy i nic się nie dzieje.

Napisano
3 godziny temu, Majkiel napisał:

Z geokratą jest tylko ten problem, że trudniej domek przykręcić.

Ale można złożyć podłogę, postawić i zaznaczyć miejsca przykręcania. Następnie zdjąć podłogę i wzmocnić miejsca kotwienia (wlać trochę betonu, wkopać jakiś kołek/kotwę, itp.)

Ja położyłem Ketera na płytkach chodnikowych (położone na cienkiej warstwie piasku na glinie), dwie zimy i nic się nie dzieje.

W narożniki wbiłem długie metalowe pręty dedykowane do mocowania huśtawek. Ucho idealnie zaczepia się o krawędź podłogi. Nie ma bata, żeby to ruszyć.

Napisano
W dniu 4.05.2026 o 07:00, ArekMiz napisał:

coś tanio kurcze... oni wszystko zrobili? pozbycie się ziemi z wykopu?

jak stawiacie takie domki? W granicy? Wrzuć fotki - też myślę o takim domku....

Napisano
16 minut temu, 62545tomasz napisał:

Ja stawiałem na zwykle kostkce z podsypka.

Stoi drugi rok.

Keter, fajnie to wykonane.

20260510_163836.jpg

Napisano
49 minut temu, 62545tomasz napisał:

Tanio, nie tanio - opinie są sprzeczne. Może zależy od lokalizacji? To akurat na wiosce pod Puckiem. )

W każdym razie ziemię wybrali i wrzucili ją w takie najniższe miejsce przy ogrodzeniu od strony drogi, gdzie i tak mieliśmy dosypywać ziemi, żeby wyrównać teren.

Fotek na razie nie będzie bo domek Keter Stronghold 10x11,5 to może będę stawał za miesiąc albo za dwa miesiące. )

Edytowane przez ArekMiz

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 10.05.2026 o 16:39, Chalek napisał:

Ja stawiałem na zwykle kostkce z podsypka.

Stoi drugi rok.

Keter, fajnie to wykonane.

20260510_163836.jpg

przywierciłeś go do kostki? szok;), mnie tu straszą, że mi odleci, blaszak na budowie poleciał...
przez zimę coś tam stało;) kosiarka, rower? wszystko z tym ok?

Napisano
56 minut temu, 62545tomasz napisał:

przywierciłeś go do kostki? szok;), mnie tu straszą, że mi odleci, blaszak na budowie poleciał...
przez zimę coś tam stało;) kosiarka, rower? wszystko z tym ok?

Nie jest w ogóle przywiercony.

W srodku cały rok 4 rowery, regal, kosiarka, graty z basenu i jakies różne pierdółki

On praktycznie nie ma podcieni, więc nie wiem za co by go mial wiatr porwać. A wieje u mnie czasem ze deszcz poziomo pada.

No i stoi jak widzisz kolo pełnego ogrodzenia.

Napisano
22 godziny temu, Chalek napisał:

Nie jest w ogóle przywiercony.

W srodku cały rok 4 rowery, regal, kosiarka, graty z basenu i jakies różne pierdółki

On praktycznie nie ma podcieni, więc nie wiem za co by go mial wiatr porwać. A wieje u mnie czasem ze deszcz poziomo pada.

No i stoi jak widzisz kolo pełnego ogrodzenia.

Podłoga jest zintegrowana z resztą więc to co w środku robi za obciążenie. Choć ja dodatkowo dałem jak pisałem kotwy bo mam odsłoniętą jedną stronę.