Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podpórki boczne do zagłówka

Featured Replies

Napisano

Macie doświadczenia z bocznymi podpórkami głowy montowanymi do zagłówków? Chodzi o coś w tym stylu:

https://allegro.pl/oferta/komfortowe-oparcie-na-glowe-do-samochodu-zaglowek-11325732323

Szukam rozwiązania na stabilizację głowy dziecka do spania podczas jazdy, dotychczas jeździł w foteliku i nie było problemu, teraz bez fotelika muszę znaleźć inne rozwiązanie.

Taptaraptap

Napisano

Podepnę się pod temat bo mam ten sam problem - na trasie dłuższej niż godzina córka zawsze zasypia i potem problem z głową.

Napisano
Godzinę temu, Zbynek napisał(a):

Macie doświadczenia z bocznymi podpórkami głowy montowanymi do zagłówków? Chodzi o coś w tym stylu:

https://allegro.pl/oferta/komfortowe-oparcie-na-glowe-do-samochodu-zaglowek-11325732323

Szukam rozwiązania na stabilizację głowy dziecka do spania podczas jazdy, dotychczas jeździł w foteliku i nie było problemu, teraz bez fotelika muszę znaleźć inne rozwiązanie.

Mam, sprawdzają się. Potrafią trochę trzeszczeć na nierównościach (tani chiński plastik i ruchome elementy) i to czasem wkurza. Ale funkcjonalnie ok.

Edytowane przez Ryb

Napisano

Mam, OE Ford, fakt mimo to plastik średni przez co trzeszczy ale funkcjonalnie super.

Napisano
Teraz, Guzon87 napisał(a):

Mam, fajne do tego stopnia, że na przedni fotel pasażera też musiałem domówić. Z przodu jest idealnie. Z tyłu niestety trzeba pokombinować z ustawieniem zagłówka spowodowane wyprofilowaniem kanapy. 

Wg mnie jest dość mocno wyciągnięty, ale zadanie spełnia. 

PS. Używam w paasat b7

Napisano
  • Autor
22 godziny temu, Ryb napisał(a):

Mam, sprawdzają się. Potrafią trochę trzeszczeć na nierównościach (tani chiński plastik i ruchome elementy) i to czasem wkurza. Ale funkcjonalnie ok.

Podasz model?

Napisano
  • Autor

Kupowałeś z netu czy miałeś firmowe VW?

Napisano

ja kupowałem ten:
ZAGŁÓWEK PODUSZKA NA GŁOWE DO SAMOCHODU UCHWYT TEL 35673 za 99 zł z Lublin - Allegro.pl - (14136648252)

czasem sie przydaje, miałem ten sam problem. Próbowałem dopasować od jakiegos passata ale inne kąty kanapy i średnio to pasowało.

wpisz sobie zagłowek dla dziecka na OLX to zobaczysz jak oryginał wygląda do VW czy MB

Napisano

Mam. Żona zachwycona, dzieciarnia mniej ale też korzystała.

Napisano
W dniu 5.06.2024 o 08:10, Zbynek napisał(a):

Taptaraptap

Kup sobie scenica, będziesz miał fabrycznie 

Napisano
9 godzin temu, technix napisał(a):

Biorąc pod uwagę w jakich autach to jest fabrycznie to lepiej kupić jako akcesorium niż się z powodu zagłówka z takim autem męczyć.

Napisano
  • Autor
20 godzin temu, technix napisał(a):

I Scenic`kiem pojadę na wakacje zamiast kamperem? :smirk:

Napisano
W dniu 13.06.2024 o 20:56, Zbynek napisał(a):

I Scenic`kiem pojadę na wakacje zamiast kamperem? :smirk:

Idę do jamki 🤦

• 5 tygodni później...
Napisano
W dniu 5.06.2024 o 08:10, Zbynek napisał(a):

Kupiłeś je?

Ja właśnie zamówiłem.

Mam nadzieję, że podejdą, bo w obu samochodach mam zagłówki nie proste, a zachodzące na oparcie kanapy.

Napisano
  • Autor
Kupiłeś je?
Ja właśnie zamówiłem.
Mam nadzieję, że podejdą, bo w obu samochodach mam zagłówki nie proste, a zachodzące na oparcie kanapy.
Zdecydowałem się na Cartrend 73108, bo mają poszycie z materiału a nie sztucznej skóry. Pasażerowie zadowoleni, montaż prosty, ale u mnie są zamontowane w pojedynczych fotelach.

Taptaraptap

Napisano
53 minuty temu, Zbynek napisał(a):

Zdecydowałem się na Cartrend 73108, bo mają poszycie z materiału a nie sztucznej skóry. Pasażerowie zadowoleni, montaż prosty, ale u mnie są zamontowane w pojedynczych fotelach.

Faktycznie materiałowe lepsze, ale pozostanę chyba przy tamtych co wziąłem, bo wydaje mi się jest większa szansa, że podejdą mi pod zagłówki.

Najwyżej żona będzie kombinować jakieś poszewki. ;]

Napisano
10 godzin temu, ZUBERTO napisał(a):

Kupiłeś je?

Ja właśnie zamówiłem.

To na zdjęciach 1:1 do OE Ford.

Napisano

Informacyjnie.

Kupiłem te wstawione w 1 poście przez kolegę @Zbynek.

Mają tyle różnych możliwości ustawienia/regulacji, że raczej do każdego auta da się dopasować. Chyba, że są auta z bardzo szerokim lub bardzo wąskim rozstawem prętów zagłówka (z poza zakresu regulacji tego urządzenia) lub jakieś inne rozwiązanie wysuwania).

Wygląda dość solidnie.

Dzieciaka nie ma więc się nie przymierzał.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Nie macie obaw o bezpieczeństwo?

Napisano
16 minut temu, Fili_P napisał(a):

Nie macie obaw o bezpieczeństwo?

Jakie możliwości niebezpiecznych sytuacji widzisz?

Rurka założona od strony bagażnika, dodatkowo ona i mocowanie w całości zasłonięta zagłówkiem (zagłówek zachodzi na oparcie kanapy).

Wystają tylko te "uszy", pod zewnętrznym poszyciem jest jakaś gąbko-pianka. Fakt nie wnikałem co pod pianką, zapewne kawałek plastiku.

Dzieciak zaliczył 1400km (w tym ze 3-4h snu) i jest z nich bardzo zadowolony.

Owszem, można sobie wyobrazić różne, straszne w skutkach sytuacje, ale tak podchodząc to i strach na ulicę wyjść.

Edytowane przez ZUBERTO