Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W zapowiedziach TM2, ID.2, a tu cichaczem cały na biało INSTER ;) IONIQ 1?

Featured Replies

Napisano
Pandę za ponad 100k sprzedają. Za rok będą za 80. A jak jeszcze będą dopłaty to już wogole ideał.
Ideal to by 6l jak y fiat nie był w grupie Stellantis :-//
  • 3 tygodnie później...
Napisano

No i cyk. Podstawowa wersja Instera w cenniku ( bez żadnych dotacji) przebija w dół 100kzl
99900
Fajnie że pojawili się chinczycy

Napisano
8 godzin temu, Fili_P napisał(a):

No i cyk. Podstawowa wersja Instera w cenniku ( bez żadnych dotacji) przebija w dół 100kzl
99900

Myślę, że bliżej konca roku może być ciekawiej z przecenami ev, bo na razie nie ma stocków, wszyskie zamówienia R5, instera, enyaq itp lecą do produkcji. No i wchodzi też np byd atto2. 

Napisano
9 godzin temu, Fili_P napisał(a):

99900

Słusznie przy cenach chinoli pies z kulawą nogą tego nie chciał kupić. 

Napisano

Bjorn wziął na testy, pewnie zaraz będzie więcej filmów. 

Edytowane przez iwik

• 2 tygodnie później...
Napisano

Qrde czar prysł
Statycznie i w środku rewelacja
Ale dzisiaj na żywo na ulicy za takim jechałem

To jest jednak maleństwo do tego nieprzeciętnie wąskie ( i w nieproporcjonalnie wysokie-ale to ostatnie mnie nie rusza akurat bo sam mam 190cm)

W razie spotkania z czymkolwiek na drodze to obrażenia pewnie jak w moto

Napisano

Myślę, że z bezpieczeństwem nie jest tak źle, choć może też nie czuł bym się komfortowo dotykając drzwi ramieniem. 

Ale tam jest słaby napęd, poniżej 150Nm chyba. Jak już brać elektryka to takiego, żeby był ten efekt wciskania w fotel i żeby nie zostawać na światłach za skodą 1.0 😎

Edytowane przez iwik

Napisano
Myślę, że z bezpieczeństwem nie jest tak źle, choć może też nie czuł bym się komfortowo dotykając drzwi ramieniem. 
Ale tam jest słaby napęd, poniżej 150Nm chyba. Jak już brać elektryka to takiego, żeby był ten efekt wciskania w fotel i żeby nie zostawać na światłach za skodą 1.0 [emoji41]
Tia.... Zwłaszcza jak połowę drogi robisz z prędkością 15-30km/h w drodze do pracy stojąc w korku.... i masz małego ;-)
  • 3 miesiące później...
Napisano

To mówicie że Inster to będzie popierdółka? 

.... vs R5

image.png.eeb08bc0ebcdc0b257341b41bc62969a.png

image.png.0e93acfe2b878c6e7b3ace2be50048d2.png

Napisano
14 godzin temu, Fili_P napisał(a):

vs R5

Siedziałeś w środku? 

Na długość będzie ok chyba, tylko kwestia czy z pasażerem nie stykasz się ramionami, bo wąskie toto. 

• 2 tygodnie później...
Napisano
Siedziałeś w środku? 
Na długość będzie ok chyba, tylko kwestia czy z pasażerem nie stykasz się ramionami, bo wąskie toto. 
Tak. Siedziałem. Wrzucałem tu w którymś wątku fotki
Napisano
7 minut temu, Fili_P napisał(a):

Tak. Siedziałem. Wrzucałem tu w którymś wątku fotki

Inster na zywo wyglada jak kibel, w przeciwienstwie do R5, ktore wyglada jak milion dolarow ;]

Napisano
W dniu 30.07.2025 o 09:48, Maciej__ napisał(a):

Inster na zywo wyglada jak kibel, w przeciwienstwie do R5, ktore wyglada jak milion dolarow ;]

Ale w srodku calkiem sympatycznie, wsiadlem do tego ostatnio, jak Puma jezdzilem. Sporo miejsca, takze z tylu plus przesuwana/dzielona tylna kanapa :ok:

Nie mialem juz czasu sie przejechac. Tyle, ze obecnie na Instera nie ma sensownych ofert najmu, czynsz mies pow 1000zl ;l

Wyslalem zapytanie o R5, widzialem reklamy, ze niby od 500zl/mies jest ale to pewnie przy 40k doplaty, dla mnie nieosiagalne, czekam na kontakt. I temat Pandy badam, bo calkiem obiecujaco wyglada, na dniach maja miec demowke w Krk.

Edytowane przez zinger

Napisano

Wrażenie się zmienia na żywo i wsiądziesz do środka ( także z tyłu)

Jak to mawiała znana mi szefowa sprzedaży w jednym z salonów: " wyglądem się nie jezdzi'
Napisano
6 godzin temu, Fili_P napisał(a):

" wyglądem się nie jezdzi'

Zazwyczaj tak mówią sprzedawcy brzydkich samochodów 😆

Napisano
36 minut temu, iwik napisał(a):

Zazwyczaj tak mówią sprzedawcy brzydkich samochodów 😆

Miałem Priusa 2 przez kilka lat, świetne auto, b.dobrze wspominam. Wygląda jak wyglada ;)

Napisano

Oferta na Instera mocno zniecheca:

Inster Pure 49kWh za 1221zl/mies na 30 mies, limit 15kkm.

Co prawda w racie ubezpieczenie, serwis, ass, zastepczy ale to i tak grubo za tą popierdolke. 

Puma jest do wzięcia od 700zl (bez serwisu) a ro auto klasę albo dwie wyżej. Co ciekawe wyglada, ze tez przez Arval, wiec niby to samo.

Napisano
  • Autor
3 minuty temu, zinger napisał(a):

Co prawda w racie ubezpieczenie, serwis, ass, zastepczy ale to i tak grubo za tą popierdolke. 

Puma jest do wzięcia od 700zl (bez serwisu) a ro auto klasę albo dwie wyżej. Co ciekawe wyglada, ze tez przez Arval, wiec niby to samo.

Hyundai nie ma noża na gardle, Ford owszem, i stąd atrakcyjność ofert lub nie 👍

Napisano
Teraz, mrBEAN napisał(a):

Hyundai nie ma noża na gardle, Ford owszem, i stąd atrakcyjność ofert lub nie 👍

Może tak być. Gosc powiedzial, ze do lipca byly jakies promki ale je zdjęli bo sie sporo aut sprzedało.

Napisano
7 minut temu, zinger napisał(a):

Tylko, że Hyundai jest doświadczonym producentem EV a Ford w tym temacie nadal raczkuje. No i ta Puma dzieli platformę z wersją spalinową, to nie jest dobry znak. 

Swoją drogą, 46 kWh (netto) w Insterze musi dawać niezły zasięg. W cięższym Fordze bateria ma 43,6. 

Kupić wolałbym Instera.

Leasingować to nie wiem.

Też zależy, czy tylko po mieście,  czy tez troche poza, bo Puma pewnie bezpieczniejsza, a Inser łatwiejszy w parkowaniu. 

Napisano
2 minuty temu, HelixSv napisał(a):

Tylko, że Hyundai jest doświadczonym producentem EV a Ford w tym temacie nadal raczkuje. No i ta Puma dzieli platformę z wersją spalinową, to nie jest dobry znak.

2 minuty temu, HelixSv napisał(a):

Kupić wolałbym Instera.

Leasingować to nie wiem.

Szukam pod najem, wiec nie stanowi to dla mnie problemu. Teraz mam citigo, wersja ev tez jako dokładka, świetne autko.

3 minuty temu, HelixSv napisał(a):

Swoją drogą, 46 kWh (netto) w Insterze musi dawać niezły zasięg. W cięższym Fordze bateria ma 43,6. 

3 minuty temu, HelixSv napisał(a):

Też zależy, czy tylko po mieście,  czy tez troche poza, bo Puma pewnie bezpieczniejsza, a Inser łatwiejszy w parkowaniu. 

Niby tak, ale zaskakująco efektywna i niewiele zużywa jak na swój gabaryt. Demo mialo srednia 14kWh, a wiadomo, jak sie tym jeździć. Mi wyszło na trasie do domu tez 14 (mam sporo pod górkę i klima wlaczona). Citigo zużywa w tych warunkach 12 i bez klimy.

Szukam następcy citigo, wiec typowego mieszczucha, ale Puma bym spokojnie w krótkie trasy mógł tez jeździć. Skoda tak średnio.

Co do parkowania to oczywiste z uwagi na rozmiar, ale 4.20m Forda jeszcze nie dramat, imo. Skoda jest tu nie do pobicia.