Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kombi do 60 tys

Featured Replies

Napisano

Witam , brat szuka auta do 60 tysięcy 

Wymagania im młodsze tym lepsze , będzie zastępować Volvo V50 2.4 benzyna 170 koni, więc żeby osiągi były podobne , miejsca żeby było więcej niż w obecnym Volvo..

Najbardziej pasuje mu passat , octavia i superb silniki 1.4/1.5 TSI 

W weekend chce jechać obejrzeć ten egzemplarz..

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/volkswagen-passat-1-5tsi-evo-150km-salon-polska-1wlasciciel-aso-fv23-brutto-ID6GB2Mz.html

Ktoś coś może powiedzieć o tym egzemplarzu i ogólnie o tych samochodach i silnikach ,czy mają jakąś większą wadę ??

Napisano
Godzinę temu, Cezarek napisał(a):

Wymagania im młodsze tym lepsze , będzie zastępować Volvo V50 2.4 benzyna 170 koni, więc żeby osiągi były podobne , miejsca żeby było więcej niż w obecnym Volvo..

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/volkswagen-passat-1-5tsi-evo-150km-salon-polska-1wlasciciel-aso-fv23-brutto-ID6GB2Mz.html

Ktoś coś może powiedzieć o tym egzemplarzu i ogólnie o tych samochodach i silnikach ,czy mają jakąś większą wadę ??

Ten Passat jest akurat wyjątkowo tani, ciekawe dlaczego. Za 60 tys. wolałbym poszukać Golfa 7,5 w Variancie 1.4/1.5 tsi i myślę, że bez problemu w wersji Highline z przebiegiem poniżej 100 kkm znajdzie. Nie wiem tylko jak dużego auta poszukuje, ale Golf jest zdecydowanie większy w środku od V50, i będzie też tańszy w eksploatacji.

Napisano
  • Autor
47 minut temu, kaczorek79 napisał(a):

Ten Passat jest akurat wyjątkowo tani, ciekawe dlaczego. Za 60 tys. wolałbym poszukać Golfa 7,5 w Variancie 1.4/1.5 tsi i myślę, że bez problemu w wersji Highline z przebiegiem poniżej 100 kkm znajdzie. Nie wiem tylko jak dużego auta poszukuje, ale Golf jest zdecydowanie większy w środku od V50, i będzie też tańszy w eksploatacji.

Zapomniałem jeszcze dodać że zależy mu na uciągu na haku powyżej 700kg i golf odpada

Napisano
18 minut temu, Cezarek napisał(a):

Zapomniałem jeszcze dodać że zależy mu na uciągu na haku powyżej 700kg i golf odpada

A to niby dlaczego, jak można 1500 kg ciągać?

Napisano
8 godzin temu, kaczorek79 napisał(a):

Obstawiam cenę netto albo jakiś wałek.

Napisano
  • Autor
8 godzin temu, kaczorek79 napisał(a):

A to niby dlaczego, jak można 1500 kg ciągać?

Źle napisałem mój błąd ,chodzi o masę przyczepki bez hamulca  jaka może mieć na haku 

Napisano
2 godziny temu, Cezarek napisał(a):

Źle napisałem mój błąd ,chodzi o masę przyczepki bez hamulca  jaka może mieć na haku 

Przyczepa lekka (do 750kg) to nawet Vitara 1.0 pociągnie. ;] 
A z takich kombi Insignia 1.6T? Mondeo 2.0EB?

Napisano

Jak ten passat mu nie wyjdzie to może się zastanowić nad czymś takim

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/kia-ceed-1-4-t-gdi-salon-polska-1-wlasciciel-serwis-aso-vat-23-ID6GApwG.html

Nie jest to luxus na kołach ale przyjemne zgrabne auto. Z tego ogłoszenia ma już hak a data 1 rejestracji to 26 kwietnia 2021. Czyli dosyć młody

Edytowane przez bielaPL

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, AstraC napisał(a):

Np. Octavia 3 ma w dowodzie napisane chyba 700 kg

Napisano
2 godziny temu, AstraC napisał(a):

Jesteś pewien?

U mnie Captur ma bez hamulca wpisane 650 albo 670kg, Soul miał 450kg, a że pociągnie i tonę to inna sprawa.

Edytowane przez ZUBERTO

Napisano
17 godzin temu, Cezarek napisał(a):

Ten paśnik ma silnik bardzo solidny, ładnie oddaje moc, niewiele może się w nim popsuć, faktycznie on niewiele spala, żeby jednak pociągnąć przyczepę czy dynamiczniej jeździć to trzeba go wkręcić na obroty.

To jest model jeszcze przed ostatnim liftem i może dlatego taka cena. Tak naprawdę to nawet jakby to była cena netto to i tak to jest egzemparz wart uwagi, jeżeli stan faktyczny jest taki jak w opisie. Te MATRIXY naprawde robią robote, nawet jak jakieś LEDy polecą to same lampy na rynku wtórnym są w bardzo rozsądnych pieniądzach.

Napisano
Godzinę temu, ZUBERTO napisał(a):

Jesteś pewien?

U mnie Captur ma bez hamulca wpisane 650 albo 670kg, Soul miał 450kg, a że pociągnie i tonę to inna sprawa.

Zwracam honor, pomyliłem z innym samochodem. 😜
Ale swoją drogą, to pierwszy samochód który mam który ma tak mało. Zdaje się nawet Meriva A miała więcej. 🤔

Napisano
  • Autor
17 minut temu, AstraC napisał(a):

Zwracam honor, pomyliłem z innym samochodem. 😜
Ale swoją drogą, to pierwszy samochód który mam który ma tak mało. Zdaje się nawet Meriva A miała więcej. 🤔

Ja mam focusa 2fl to mam 620kg

Napisano
16 godzin temu, kaczorek79 napisał(a):

7,5 w HL do 60k ?

Wątpie, chyba że z nalotem ~300

Wystawiane są sporo powyżej 70 jak i nie 80.

Napisano
25 minut temu, WaWeR napisał(a):

7,5 w HL do 60k ?

Wątpie, chyba że z nalotem ~300

Wystawiane są sporo powyżej 70 jak i nie 80.

Proszę https://www.facebook.com/share/p/p6eV6aB39wAYGbho/

W manualnu to poniżej 60 kzł chodzą takie z niskim przebiegiem. Regularnie ktoś wrzuca na sprzedaż. Po 70, to stoją hatchbacki, varianty tańsze.

Napisano
Proszę https://www.facebook.com/share/p/p6eV6aB39wAYGbho/

W manualnu to poniżej 60 kzł chodzą takie z niskim przebiegiem. Regularnie ktoś wrzuca na sprzedaż. Po 70, to stoją hatchbacki, varianty tańsze.

Niestety. Grupa peywatna

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Napisano
4 minuty temu, WaWeR napisał(a):

Niestety. Grupa peywatna

Sorki. W skrócie, Golf 7.5 w haju, dsg, 1.4 tsi, variant za 55 tys zł

Napisano
Sorki. W skrócie, Golf 7.5 w haju, dsg, 1.4 tsi, variant za 55 tys zł

No dobra. Przyjęli mnie.
Ale gdzie tu przebieg poniżej 100k?
Pewnie się zdarza..

Napisano
Teraz, WaWeR napisał(a):

No dobra. Przyjęli mnie.
Ale gdzie tu przebieg poniżej 100k?
Pewnie się zdarza..

Tak, jak pisałem wyżej, w manualu za te pieniądze są z niższym przebiegiem. Ogólnie właściciele VAGa pieją z zachwytu nad dsg i do wartości używanego auta najlepiej dołożyć +10 tys, a skrzynie manualne są bee.