Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Już jutro

Featured Replies

Napisano
2 minuty temu, slawekw napisał(a):

Ładowanie w domu to też ładowanie. Chyba że zamierzasz robić 500 km rocznie, to przepraszam

OK, ale tempa ładowania w domu nie zmierzę. Nie mam przyłącza 200kW ;)

Napisano
1 minutę temu, kravitz napisał(a):

Tak, BTW, do jakiej temp grzeje baterię przez ładowaniem?

U mnie do 51 stopni

Napisano
Godzinę temu, kravitz napisał(a):

Pytam, bo odbierałem auto w mocny upał, auto czekało przed salonem, w pełnym słońcu. W środku "Sahara" ;)

Bateria nawet bez podgrzewania pewnie miała tyle co otoczenie, czyli ze 30 stopni.

I tutaj rodzi się pytanie przy jakiej temp. auto włącza chłodzenie baterii.

Bo to że podgrzewa się podczas stania na mrozie to widziałem i serwisant mówił również, że auto nie da baterii zmarznąć.

Napisano
3 godziny temu, kravitz napisał(a):

Nie wiem czy na tym SC w Kato było coś nie halo, czy może miałem pecha, ale wg tego co widziałem to ta moja Y w okolicach 80% baterii przyjmuje mniej prądu niż eGolf ;]

Autentycznie gdzieś przy 78% widziałem już moc 19kW, podczas gdy w eGolfie nadal by było jakieś 35-37kW ;]

Pewnie to jednorazowe :hehe:

Z historii widzę, że ładowanie trwało 20min i auto przyjęło równe 18kWh. To są serio wartości takie jakie miał eGolf ;]

Tak, jest czego zazdrościć w EV6 :ok:

IMG_8314.PNG

Kliknąłeś, w ikonkę Sc zanim ruszyłeś do ładowarki?

Napisano
Teraz, HanYs napisał(a):

Kliknąłeś, w ikonkę Sc zanim ruszyłeś do ładowarki?

Jeszcze raz.

Jestem w Kato pod salonem Tesli, chcę jechać do domu, który znajduje się pod Warszawą.

Ustawiam na nawigacji adres i jadę.

Nawigacja prowadzi mnie do SC w Katowicach, ładuje, kończy i dalej prowadzi do domu.

Koniec historii. Po drodze nie było ikon z SC.

Napisano
1 godzinę temu, kravitz napisał(a):

Pytam, bo odbierałem auto w mocny upał, auto czekało przed salonem, w pełnym słońcu. W środku "Sahara" ;)

Bateria nawet bez podgrzewania pewnie miała tyle co otoczenie, czyli ze 30 stopni.

Gdzies czytałem, że idealna temperatura do szybkiego ładowania to około 40C. Pewnie nie zdążyło się podgrzać, ewentualnie coś się jeszcze kalibrowało, bo to nowy samochód był, albo ładowarka jakimś cudem nie wyrabiała. 

Wyjeździj do 10% i udaj się na szybkie ładowanie do Ząbek nawigujac tam, to zobaczysz, czy śmiga. 

Napisano
Teraz, kravitz napisał(a):

Jeszcze raz.

Jestem w Kato pod salonem Tesli, chcę jechać do domu, który znajduje się pod Warszawą.

Ustawiam na nawigacji adres i jadę.

Nawigacja prowadzi mnie do SC w Katowicach, ładuje, kończy i dalej prowadzi do domu.

Koniec historii. Po drodze nie było ikon z SC.

No to powinno się zrobić automatycznie. 

Napisano
Teraz, HelixSv napisał(a):

Gdzies czytałem, że idealna temperatura do szybkiego ładowania to około 40C. Pewnie nie zdążyło się podgrzać, ewentualnie coś się jeszcze kalibrowało, bo to nowy samochód był, albo ładowarka jakimś cudem nie wyrabiała. 

Wyjeździj do 10% i udaj się na szybkie ładowanie do Ząbek nawigujac tam, to zobaczysz, czy śmiga. 

Nie no, do Ząbek to ja będę jechał tyle samo czasu co do Kato ;] To jest koniec świata ;)

W październiku będę jechał przez Rzeszów, to pewnie załapię się na ładowanie.

Napisano
1 minutę temu, kravitz napisał(a):

Nie no, do Ząbek to ja będę jechał tyle samo czasu co do Kato ;] To jest koniec świata ;)

W październiku będę jechał przez Rzeszów, to pewnie załapię się na ładowanie.

To na Ekoen na Służewicu. ;]

Mam nadzieję, że Tesla ma to w bazie danych i się odpowiednii zagrzewa. 

W Rzeszowie ładowałem dwa tygodnie temu. Tylko 150 kW. Moja nie przyjmuje wiele więcej, więc nie było dramatu. :ok:

Najbardziej z ładowania w Rzeszowie podobały mi się wyrzutnie pocisków na tamtejszym lotnisku 👀. Człowiek sobie od razu sobie przypomina, ze wojna tuż obok. 

Napisano
2 minuty temu, HelixSv napisał(a):

To na Ekoen na Służewicu. ;]

Mam nadzieję, że Tesla ma to w bazie danych i się odpowiednii zagrzewa. 

OK, ale podróż i testy nic mi nie dadzą.

Jak się okaże że wolno się ładuje, to...

A jak się okaże że się szybko ładuje to...

W obu przypadkach jednak muszę poświęcić czas i zapłacić za prąd, który z domu mam 3x tańszy ;)

Jak w Rzeszowie się będzie wolno ładować, znaczy że jakaś niefajna sprawa z autem i pewnie serwis. A do tego czasu chyba mogę się nie stresować i jeździć? ;]

Napisano
4 minuty temu, kravitz napisał(a):

OK, ale podróż i testy nic mi nie dadzą.

Jak się okaże że wolno się ładuje, to...

A jak się okaże że się szybko ładuje to...

W obu przypadkach jednak muszę poświęcić czas i zapłacić za prąd, który z domu mam 3x tańszy ;)

Jak w Rzeszowie się będzie wolno ładować, znaczy że jakaś niefajna sprawa z autem i pewnie serwis. A do tego czasu chyba mogę się nie stresować i jeździć? ;]

Jedzić elektrykiem i się nie stresować?

To nie pasek w dizlu. ;]