Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iluletnie auto najlepiej sprzedac

Featured Replies

Napisano
Godzinę temu, marcindzieg napisał(a):

Jest inne :)

Jeśli jest inne to tym gorzej, bo znaczyłoby że rozwiązanie Nissana jest młodsze od Toyoty o 28 lat, nie o 15 tylko.

;]

Napisano
3 minuty temu, Ryb napisał(a):

No i oprócz Nissana wszyscy niemal pozostali na rynku też umieją już w hybrydy lepiej.

Pod jakim względem?

Pytam, bo 5 gen hybrydy w Toyota/Lexus ma dobre osiągi, płynność, niezawodność i spalanie(porównując tylko napędy hybrydowe).

Co inni mają lepszego?

Napisano
46 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Wszystkie Twoje auta są najlepsze😆.

Tak, tylko w tym wątku "mój" jest Nissan, Tesla, Cupra i Renault. A, jeszcze Jeep Wrangler 4xe i BMW. Mniej obsesji na moim punkcie a więcej czytania treści wątku z pewnością by pomogło. Odniósłbyś się może do meritum zamiast pisać o mnie.

:ok:

Nawet dziadowski outlander był ideałem😂 Ja swoje zawsze krytykowałem

Widzę właśnie jak zawzięcie krytykujesz Lexusa. 

;l

a outlander i ranger to sam wiesz jaka tandeta. Z mitsu była wtopa kompletna🫣 Lex jest ok. Tani i dobry samochód👍 No i najważniejsze! Nigdy się nie zepsuł, RAV4 ani NX👍 żadnych nawet drobnych usterek o parodi z jakąś lawetą nawet nie wspomnę😎

No i brawo. Gdyby moje auta się psuły to może nawet bym zazdrościł. Ale wątek nie miał być o mnie więc tylko pozostaje się cieszyć Twoim szczęściem. No i ten imponujący wynik chyba nie świadczy o nowoczesności a o niezawodności. Słowa podobne a jak inne.

Mówisz że Nissan to nowoczesne auto i jest lepsze. Napisz coś więcej bo widzę że masz doświadczenie z jazdy E-Power. Ja tylko tydzień rentalem ale to była popierdułka a X Trialem tyle co na jeździe próbnej. Wiem że będzie dużo palić😂 W czym będzie jeszcze lepsze?

Brak zrozumienia powoduje dyskusję z wymyślonymi postami adwersarza zamiast rzeczywistych. Ja piszę, zę rozwiązanie Nissana jest nowocześniejsze, bo jest to młodsza konstrukcja, resztę zmyśliłeś sam więc zapewne też sam sobie zmyślisz odpowiedź. Ja nawet nie pisałem że lepsze bo to subiektywne, więc z pewnością argumentację na "lepszość" wygrasz, zwłaszcza że prowadzisz ją sam ze sobą.

Napisano
Teraz, Ryb napisał(a):

Tak, tylko w tym wątku "mój" jest Nissan, Tesla, Cupra i Renault. A, jeszcze Jeep Wrangler 4xe i BMW. Mniej obsesji na moim punkcie a więcej czytania treści wątku z pewnością by pomogło. Odniósłbyś się może do meritum zamiast pisać o mnie.

Twoje auta są najlepsze!

Napisano
10 minut temu, ghost2255 napisał(a):

Pod jakim względem?

Pytam, bo 5 gen hybrydy w Toyota/Lexus ma dobre osiągi, płynność, niezawodność i spalanie(porównując tylko napędy hybrydowe).

Co inni mają lepszego?

1. Więcej mocy.

2. Napęd na obu osiach możliwy do 50% mocy maksymalnej na oś zamiast dychawicznych silniczków z tyłu.

3. Ciszej.

4. Szybciej.

5. Konstrukcja umożliwiająca rozwinięcie w EV lub wręcz pozwalająca na dwa rozwiązania na tej samej platformie.

6. Łączenie z normalnymi skrzyniami, bo CVT oprócz zalet też ma wady.

7. Łączenie z normalnymi silnikami zamiast wolnossących Atkinsonów, bo te oprócz zalet też mają wady.

To tak na szybko.

Edytowane przez Ryb

Napisano

Tak czytam i czytam i się zastanawiam jak bardzo (znowu?) odlecicie od tematu... 😆

Napisano

Ja piszę, zę rozwiązanie Nissana jest nowocześniejsze, bo jest to młodsza konstrukcja, resztę zmyśliłeś sam więc zapewne też sam sobie zmyślisz odpowiedź. Ja nawet nie pisałem że lepsze bo to subiektywne, więc z pewnością argumentację na "lepszość" wygrasz, zwłaszcza że prowadzisz ją sam ze sobą.

No trochę napisałeś 🙂

11 minut temu, Ryb napisał(a):

No i oprócz Nissana wszyscy niemal pozostali na rynku też umieją już w hybrydy lepiej.

Napisano
2 minuty temu, Ryb napisał(a):

Widzę właśnie jak zawzięcie krytykujesz Lexusa. 

;l

Po co? Skoro to bardzo dobre auto 😎

Krytykuję buble które miałem a Ty się nad tymi samymi autami podniecasz z zachwytu. Tandeta to tandeta👎

Napisano
1 minutę temu, Danielpoz. napisał(a):

Po co? Skoro to bardzo dobre auto 😎

Krytykuję buble które miałem (...)

Kurtyna zatem.

:lol:

Napisano
5 minut temu, Ryb napisał(a):

No i brawo. Gdyby moje auta się psuły to może nawet bym zazdrościł. Ale wątek nie miał być o mnie więc tylko pozostaje się cieszyć Twoim szczęściem. No i ten imponujący wynik chyba nie świadczy o nowoczesności a o niezawodności. Słowa podobne a jak inne

Nowoczesne są tylko ropniaki z hydrokinetykami. To już ustaliliśmy.👍

Napisano
8 minut temu, Ryb napisał(a):

Brak zrozumienia powoduje dyskusję z wymyślonymi postami adwersarza zamiast rzeczywistych. Ja piszę, zę rozwiązanie Nissana jest nowocześniejsze, bo jest to młodsza konstrukcja, resztę zmyśliłeś sam więc zapewne też sam sobie zmyślisz odpowiedź. Ja nawet nie pisałem że lepsze bo to subiektywne, więc z pewnością argumentację na "lepszość" wygrasz, zwłaszcza że prowadzisz ją sam ze sobą.

Myślałem że masz jakąś wiedzę w tym temacie. Tak pewnie pisałeś że uwierzyłem że jest to poparte choć jakimś małym doświadczeniem. Skoro jest Nissan lepszy jak piszesz to chyba nie zmyśliłeś🤔

Czyli  internetowy fachowiec teoretyk🤣

Napisano
2 minuty temu, ghost2255 napisał(a):

No trochę napisałeś 🙂

Dobra, sprostuję.

Nissan: nowocześniej, konstrukcja której nikt nie zrobił od dawna bo poprzednie próby były słabe i je zarzucono. Czy lepsza w użytkowniu na dłuższą metę to nie wiem ale ma sporo zalet wynikających stricte z kwestii technicznych.

Pozostali: często nowocześniej, niektóre rozwiązania takie, które się Toyotom nie śniły, ergo lepiej. Oczywiście nie wszyscy bo zaraz ktoś wynajdzie przykład, którym udowodni, że jest gorszy i rozciągnie to zaraz jako argument absolutny, udowadniając na przykład że hybrydy BMW wcale nie są szybsze od Toyoty.

;]

Napisano
3 minuty temu, Danielpoz. napisał(a):

Nowoczesne są tylko ropniaki z hydrokinetykami. To już ustaliliśmy.👍

Ty ewidentnie masz jakiś kompleks. Żaden z wymienionych tu przykładów nie dotyczył takiego rozwiązania, wątek jest o hybrydach. Jeśli już bardzo musisz się przypieprzyć do moich samochodów to zrób to przy innej okazji, tak jak zresztą to regularnie Ci się przydarza.

Napisano
3 minuty temu, Danielpoz. napisał(a):

Myślałem że masz jakąś wiedzę w tym temacie. Tak pewnie pisałeś że uwierzyłem że jest to poparte choć jakimś małym doświadczeniem. Skoro jest Nissan lepszy jak piszesz to chyba nie zmyśliłeś🤔

Czyli  internetowy fachowiec teoretyk🤣

No, mówiłem że Twoja dyskusja z samym sobą pójdzie w stronę wymyślonej lepszości i dalszego czepiania się mnie personalnie zamiast sprawdzenia o czym wątek? Nie pomyliłem się.

;l

Spróbuj jak pozostali dyskutować o samochodach, podawać argumenty bez słów "ty", "twoje" bo umknęło Ci, że nie dyskutujemy tu o swoich autach a o technice motoryzacyjnej.

Edytowane przez Ryb

Napisano

Ty ewidentnie masz jakiś kompleks. Żaden z wymienionych tu przykładów nie dotyczył takiego rozwiązania, wątek jest o hybrydach. Jeśli już bardzo musisz się przypieprzyć do moich samochodów to zrób to przy innej okazji, tak jak zresztą to regularnie Ci się przydarza.

To Ty masz traume z Toyotami. 😂 Wyprzedziła Cię jariska🤔

Ja tylko się śmieje jak zachwalasz jakieś tandetne kible lub jakieś stare rozwiązania.  

Choć dziś udowodniłeś z tym Nissanem jaki jesteś teoretyk znawca😎

Napisano
1 minutę temu, Danielpoz. napisał(a):

To Ty masz traume z Toyotami. 😂 Wyprzedziła Cię jariska🤔

Ja tylko się śmieje jak zachwalasz jakieś tandetne kible lub jakieś stare rozwiązania.  

Choć dziś udowodniłeś z tym Nissanem jaki jesteś teoretyk znawca😎

Znów post w drugiej osobie. Pozwolisz, że dla dobra dyskusji na tym kąciku nie będę na takie odpowiadał? Wróć proszę gdy będziesz miał coś do napisania o samochodach, nie o ludziach.

Edytowane przez Ryb

Napisano
4 minuty temu, Ryb napisał(a):

No, mówiłem że Twoja dyskusja z samym sobą pójdzie w stronę wymyślonej lepszości i dalszego czepiania się mnie personalnie zamiast sprawdzenia o czym wątek? Nie pomyliłem się.

;l

Spróbuj jak pozostali dyskutować o samochodach, podawać argumenty bez słów "ty", "twoje" bo umknęło Ci, że nie dyskutujemy tu o swoich autach a o technice motoryzacyjnej.

Liczyłem że czegoś się dowiem o Nissanie( to samochód) o którym tyle dobrego miałeś niby do powiedzenia. A teraz zmiana tematu no bo wiedzy brak🫣

Napisano
Teraz, Ryb napisał(a):

Znów wątek w drugiej osobie. Pozwolisz, że dla dobra dyskusji na tym kąciku nie będę na takie odpowiadał? Wróć proszę gdy będziesz miał coś do napisania o samochodach, nie o ludziach.

O samochodach to od Ciebie za dużo się nie dowiemy. 

Dziękuję za miłą pogawędkę motoryzacyjną😎

Napisano
29 minut temu, Ryb napisał(a):

No więc tak z tym lepiej. Patrzyłem na Fiata o którym pisałeś że nawet on robi lepiej. Nie wiem jakie hybrydy robi więc sprawdziłem w Peugeocie. Jest nawet wątek obok. Niby super tylko nikt tego nie chce. Wszyscy twierdzą że to wynalazek. Zresztą 300 KM w DS-7 jeździ gorzej niż 200 w spalinówce. Niezbyt fajna rekomendacja. Kolega pisał że w BMW tak średnio. O Nissanie wiadomo że dużo pali w trasie. A z Toyoty wszyscy są zadowoleni i sprzedaje się jak świeże bułeczki. Więc jak to jest z tym lepiej? Wszyscy są genialni tylko ciemny lud nie docenia i kupuje przestarzałą Toyotę?

Napisano
Teraz, Danielpoz. napisał(a):

Liczyłem że czegoś się dowiem o Nissanie( to samochód) o którym tyle dobrego miałeś niby do powiedzenia. A teraz zmiana tematu no bo wiedzy brak🫣

Dowiedziałeś się, że konstrukcja sprzed dwóch (nie sprzed 20-30 jak w Toyotach) lat pozwalająca m.in. na przeniesienie dużej części mocy na dowolną oś (nie jak w Toyotach), brak skrzyni biegów (nie jak w Toyotach), połączenia silnika spalinoweg z kołami (nie jak w Toyotach) i rozwinięcie platformy w kierunku pełnego elektryka (nie jak w Toyotach) jest nowocześniejsza od takiej, która tego wszystkiego nie potrafi. Kontempluj tę wiedzę zamiast obrażać rozmówców.

Napisano
20 minut temu, Ryb napisał(a):

1. Więcej mocy.

2. Napęd na obu osiach możliwy do 50% mocy maksymalnej na oś zamiast dychawicznych silniczków z tyłu.

3. Ciszej.

4. Szybciej.

5. Konstrukcja umożliwiająca rozwinięcie w EV lub wręcz pozwalająca na dwa rozwiązania na tej samej platformie.

6. Łączenie z normalnymi skrzyniami, bo CVT oprócz zalet też ma wady.

7. Łączenie z normalnymi silnikami zamiast wolnossących Atkinsonów, bo te oprócz zalet też mają wady.

To tak na szybko.

I to wszytko w jednym aucie, co to za cudo ?

Napisano
1 minutę temu, Ryb napisał(a):

Dowiedziałeś się, że konstrukcja sprzed dwóch

Nie z przed dwóch tylko dużo, dużo starsza. Naginasz rzeczywistość.

Napisano

brak skrzyni biegów (nie jak w Toyotach)

pudło

połączenia silnika spalinoweg z kołami (nie jak w Toyotach)

pudło

Napisano

Dowiedziałeś się, że konstrukcja sprzed dwóch (nie sprzed 20-30 jak w Toyotach) lat pozwalająca m.in. na przeniesienie dużej części mocy na dowolną oś (nie jak w Toyotach), brak skrzyni biegów (nie jak w Toyotach), połączenia silnika spalinoweg z kołami (nie jak w Toyotach) i rozwinięcie platformy w kierunku pełnego elektryka (nie jak w Toyotach) jest nowocześniejsza od takiej, która tego wszystkiego nie potrafi. Kontempluj tę wiedzę zamiast obrażać rozmówców.

OK, teoretycznie masz rację 

Tylko skoro jest tak super to czemu nikt tego nie stosuje poza nissanem?

Dlaczego tylko nissan rozwinął technologie zarzucona przez GM

Chyba nawet w ramach grupy, reno stosuje klasyczny system hybrydowy 

Czas pokaże czy to takie super 

Napisano
1 minutę temu, marcindzieg napisał(a):

No więc tak z tym lepiej. Patrzyłem na Fiata o którym pisałeś że nawet on robi lepiej. Nie wiem jakie hybrydy robi więc sprawdziłem w Peugeocie. Jest nawet wątek obok. Niby super tylko nikt tego nie chce. Wszyscy twierdzą że to wynalazek. Zresztą 300 KM w DS-7 jeździ gorzej niż 200 w spalinówce. Niezbyt fajna rekomendacja.

Podaję hasło: Jeep 4xe. Hybrydowy Wrangler robiący rzeczy, o których Toyotom się nie śniło, Compass 4xe bez trudu rozwijający moc 240KM, Renegade radzący sobie w terenie... Tego w Toyotach nie mamy.

Dodatkowo Fiat 500, który potrafi być hybrydą i elektrykiem. Tego w Toyotach nie mamy.

Kolega pisał że w BMW tak średnio.

Przeczytaj ten argument. Co ja mam na to odpisać? Mój kolega pisał co innego.

;l

PS. Jeździłem hybrydową piątką. To, jak ten samochód straszliwie miażdży napędem Lexusa ES to braknie wątku żeby opisać.

:O

O Nissanie wiadomo że dużo pali w trasie.

Tak. To nie czyni go jednak nienowoczesnym.

A z Toyoty wszyscy są zadowoleni i sprzedaje się jak świeże bułeczki. Więc jak to jest z tym lepiej? Wszyscy są genialni tylko ciemny lud nie docenia i kupuje przestarzałą Toyotę?

Z Teslą podobnie. Więc możemy spokojnie uznać, że argument sprzedaży nie jest wyznacznikiem nowoczesności. Nie wszyscy klienci jej chcą.

Napisano

Ale super będzie ten wóz skoro tak piszesz👍 

Panna już zadowolona😎

Dzięki serdeczne🍺

Napisano
4 minuty temu, Koonrad napisał(a):

I to wszytko w jednym aucie, co to za cudo ?

Nie w jednym. Gdyby było w jednym to by dopiero był piękny argument dla przeciwników. Ale dzięki temu, że nie w jednym to można nadal pisać, że niemal każdy robi coś lepiej. Niektórzy nawet po kilka rzeczy z tej listy naraz.

Napisano
5 minut temu, marcindzieg napisał(a):

Nie z przed dwóch tylko dużo, dużo starsza. Naginasz rzeczywistość.

Tak, teoretycznie sprzed piętnastu. W jednej, nieudanej próbie GM. Ale dalej 15 vs. niemal 30 to "dużo nowocześniej". Chyba że uwzglęnimy lokomotywy - właściwie to się tego argumentu spodziewam.

:skromny:

Napisano

PS. Jeździłem hybrydową piątką. To, jak ten samochód straszliwie miażdży napędem Lexusa ES to braknie wątku żeby opisać.

Może w 5 zrobili jakąś lepszą hybrydę, bo w 7 im nie wyszło.

Napisano

Tak. To nie czyni go jednak nienowoczesnym.

No jak nie? Przecież nowoczesność to większa moc i przy tym mniejsze spalanie. To do czego ta nowoczesność?

Napisano
Teraz, Ryb napisał(a):

Nie w jednym. Gdyby było w jednym to by dopiero był piękny argument dla przeciwników. Ale dzięki temu, że nie w jednym to można nadal pisać, że niemal każdy robi coś lepiej. Niektórzy nawet po kilka rzeczy z tej listy naraz.

To bez sensu takie porównanie, toyota kontra reszta świata 🙄

Tym sposobem każde rozwiązanie można obalić, bo nie ma konstrukcji idealnych 

A toyota ma najlepszą trwałość i najniższe spalanie 😎

Napisano

OK, teoretycznie masz rację 

Tylko skoro jest tak super to czemu nikt tego nie stosuje poza nissanem?

Bo dopiero co to wymyślili? Pisałem - stosujmy logikę. Skoro coś ma być nowością to nie można mu zarzucać, że nie mają tego wszyscy.

Dlaczego tylko nissan rozwinął technologie zarzucona przez GM

Bo był pierwszy/jeden z pierwszych ze swoją interpretacją pomysłu? Tak jak Tesla z EV. Też długo była pierwsza. Oczywiście też można jej zarzucić, że auta elektryczne miały wtedy już ponad 100 lat.

Chyba nawet w ramach grupy, reno stosuje klasyczny system hybrydowy 

Czas pokaże czy to takie super 

Czas pokaże. Ja się nie upieram że to będzie super tylko że jest nowością na rynku.

Napisano

Tak, teoretycznie sprzed piętnastu. W jednej, nieudanej próbie GM. Ale dalej 15 vs. niemal 30 to "dużo nowocześniej". Chyba że uwzglęnimy lokomotywy - właściwie to się tego argumentu spodziewam.

Jakie próby były takie były. Ale wzięli gotowe rozwiązanie a nie wymyślili i skonstruowali wszystko od nowa jak uparcie twierdzisz.

Napisano

Może w 5 zrobili jakąś lepszą hybrydę, bo w 7 im nie wyszło.

Nie jeździłem 7. W ES jest ten sam układ co w Camry: 218KM, CVT i przedni napęd. W BMW masz niemal 300KM, 4x4 z większością tyłu i rozdziałem do 50/50 napęd przenoszony niezauważalnie przez skrzynię biegów ZF i auto, które na drodze wszystkim miażdży tamtego wyjca.

Co do serii 7 to zrobili teraz i7, którym zmiażdżyli ewentualną konkurencje ze strony Lexusa. V6 z elektrykiem to już muzeum przy tym.

Zresztą w 5 też już mamy i5 a Toyota w pocie czoła unowocześnia CVT w ES.

Edytowane przez Ryb

Napisano

Bo dopiero co to wymyślili? Pisałem - stosujmy logikę. Skoro coś ma być nowością to nie można mu zarzucać, że nie mają tego wszyscy.

Nie wymyślili tylko wzięli stare rozwiązanie i je rozwinęli. Piszesz że stosujemy logikę i jakoś sam się jej nie trzymasz.

Napisano

Nie wymyślili tylko wzięli stare rozwiązanie i je rozwinęli. Piszesz że stosujemy logikę i jakoś sam się jej nie trzymasz.

Ważne że każde auto MIAŻDŻY Toyote i Lexusa. To bardzo ważne!

Napisano
3 minuty temu, Koonrad napisał(a):

To bez sensu takie porównanie, toyota kontra reszta świata 🙄

Tym sposobem każde rozwiązanie można obalić, bo nie ma konstrukcji idealnych 

No nie ma. Mi chodzi o to, że Toyota 30 lat klepie ten sam układ a inni w tym czasei wymyślili rzeczy jak Jeep, jak BMW, jak Nissan, nawet jak Kia (Niro ma chyba jedną platformę na której da się posadzić hybrydę i EV). Postęp widać tam gdzie widać.

A toyota ma najlepszą trwałość i najniższe spalanie 😎

Trwałości nie neguję, co do spalania bym może polemizował. To dobra konstrukcja, bo stara, sprawdzona i dopracowana. Nie widzę powodu żeby na tym nie poprzestać, zwłaszcza że ludziom się podoba zamiast na siłę udowadniać że wymyślono ją wczoraj i dlatego jest nowoczesna. Po prostu ma inne zalety.

Napisano
6 minut temu, marcindzieg napisał(a):

Jakie próby były takie były. Ale wzięli gotowe rozwiązanie a nie wymyślili i skonstruowali wszystko od nowa jak uparcie twierdzisz.

A może nie wzięli od GM tylko z lokomotywy? Co wtedy?

Napisano

Podaję hasło: Jeep 4xe. Hybrydowy Wrangler robiący rzeczy, o których Toyotom się nie śniło,

A co takiego?

Compass 4xe bez trudu rozwijający moc 240KM, Renegade radzący sobie w terenie... Tego w Toyotach nie mamy.

Wreszcie jakiś konkret. Czego nie mamy? Rav4 ma 222KM a plugin chyba ponad 300?

Rav4 nie radzi sobie w terenie? Dziwne bo moja od ponad 2lat daje radę po budowach

Akurat tu pudło 

Napęd nie radzi sobie w innych warunkach, ale błoto czy kopny piach nie robi wrażenia i sam byłem zaskoczony 

Dodatkowo Fiat 500, który potrafi być hybrydą i elektrykiem. Tego w Toyotach nie mamy.

Bo może nie było takiej potrzeby?

Kiedyś VW tak zrobił egolfa, wcale dobre to nie było 🙄

Napisano
7 minut temu, Ryb napisał(a):

napęd przenoszony niezauważalnie przez skrzynię biegów ZF i auto, które na drodze wszystkim miażdży tamtego wyjca

To jest twoje subiektywne odczucie. Szanuję, ale kategorycznie się nie zgadzam i też to uszanuj.

Skrzynia biegów to najgorsza rzecz w tym aucie. Narobili 8 biegów, którymi żongluje, a nie potrafi płynnie ruszyć.

Zwłoka w reakcji na gaz jest mocno zauważalna, a silnik chodzi jak sieczkarnia z trybami bez zębów.

Edytowane przez ghost2255

Napisano

To tym bardziej go nie wymyślili :)

Napisano
11 minut temu, marcindzieg napisał(a):

No jak nie? Przecież nowoczesność to większa moc i przy tym mniejsze spalanie. To do czego ta nowoczesność?

Mogę równie dobrze napisać, że nowoczesność to większy dystans i co? Wyjdzie że elektryki są nienowoczesne. Nowoczesność to wiek konstrukcji i nowatorskie(!) rozwiązania. Tyle. Jak długo za definicję nowoczesności będziemy podstawiać inne definicje to nam będą takie potworki wychodziły.

Napisano
16 minut temu, Ryb napisał(a):

Podaję hasło: Jeep 4xe. Hybrydowy Wrangler robiący rzeczy, o których Toyotom się nie śniło, Compass 4xe bez trudu rozwijający moc 240KM, Renegade radzący sobie w terenie...

Jeśli działa tak jak w DSach to pomińmy to smutnym milczeniem :)

Napisano
6 minut temu, Ryb napisał(a):

Wtedy okaże się że rozwiązanie Toyoty jest jednak znacznie młodsze😍. To nie może być prawda🫣 skoro jest stare i już.😆

Edytowane przez Danielpoz.

Napisano

nowatorskie(!) rozwiązania.

No właśnie. Więc co jest nowatorskiego w tym Nissanie? Bo ja specjalnie dużo nie widzę.

Po to coś się unowocześnia żeby coś zyskać. Po co Ci coś co gorzej jeździ i więcej pali? Ładnie na papierku wygląda? Co to za nowoczesność?

Edytowane przez marcindzieg

Napisano

A co takiego?

Nie wiesz co umie Jeep Wrangler?

:totalszok:

Wreszcie jakiś konkret. Czego nie mamy? Rav4 ma 222KM a plugin chyba ponad 300?

No ma. Tylko że Compass to klasa Corolli Cross. Jeep nie ma równoległego modelu, możemy porównać Grand Cherokee do Highlandera z marnym skutkiem dla tej drugiej.

Rav4 nie radzi sobie w terenie? Dziwne bo moja od ponad 2lat daje radę po budowach

To z pewnością świadczy, że jej napęd jest nie gorszy niż ten z Wranglera.

Akurat tu pudło 

Napęd nie radzi sobie w innych warunkach, ale błoto czy kopny piach nie robi wrażenia i sam byłem zaskoczony 

Byłeś zaskoczony że 40KM z tyłu daje radę. W autach, gdzie masz 100, 200, 300, 400KM z tyłu nie byłbyś zaskoczony.

Bo może nie było takiej potrzeby?

Do niedawna Toyota nie widziała też potrzeby robienia aut elektrycznych.

Kiedyś VW tak zrobił egolfa, wcale dobre to nie było 🙄

Nauczył się czegoś. To jest cena postępu.

Napisano

Wyjdzie że elektryki są nienowoczesne.

W elektryku dostajesz fantastyczne przyspieszenie i ciszę przy tym. Coś dostajesz. Nawet bardzo dużo.

Napisano
7 minut temu, ghost2255 napisał(a):

To jest twoje subiektywne odczucie. Szanuję, ale kategorycznie się nie zgadzam i też to uszanuj.

Skrzynia biegów to najgorsza rzecz w tym aucie. Narobili 8 biegów, którymi żongluje, a nie potrafi płynnie ruszyć.

Zwłoka w reakcji na gaz jest mocno zauważalna, a silnik chodzi jak sieczkarnia z trybami bez zębów.

Może zepsutą miałeś? Serio pytam.

Napisano
5 minut temu, marcindzieg napisał(a):

Jeśli działa tak jak w DSach to pomińmy to smutnym milczeniem :)

Nie sugerujesz chyba że hybrydowy Wrangler Rubikon jedzie jak DS?

:hmm:

Napisano
8 minut temu, marcindzieg napisał(a):

To tym bardziej go nie wymyślili :)

Tak samo jak Tesla nie wymyśliła elektryków. Nie liczy się bo elektryki są od roku 1900.