Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mamy kogoś od przedstawicielstwa toyoty?

Featured Replies

Napisano

bo pytanie mam, czy wyprzedaż camry z rocznika 23 już sie skończyła i nia ma nic  i tylko juz lifting 24 sprzedają ?

Kontakt tel do salonów kończy sie że zapraszamy do salonu aby móc zaprezentować ofertę. 

Napisano

Już wyczyszczone stany magazynowe. W grudniu ma już być dostawa nowych. Jak już przyjedzie zamówiony za 2-3 miesiące to ten egzemplarz będzie szukał nowego właściciela (rejestracja kwiecień 2022)

IMG_20220315_131316.jpg

IMG_20220324_134508.jpg

Napisano
1 godzinę temu, bengamin napisał(a):

Już wyczyszczone stany magazynowe. W grudniu ma już być dostawa nowych. Jak już przyjedzie zamówiony za 2-3 miesiące to ten egzemplarz będzie szukał nowego właściciela (rejestracja kwiecień 2022)

IMG_20220315_131316.jpg

IMG_20220324_134508.jpg

Ciekawe jak szybko się sprzeda. To tylko floty biorą dla managerów bo Passata już nie ma i nie ogarnęli żeby suvy kupiwac,  albo stare ramole fizole. 

Edytowane przez wujek

Napisano
Godzinę temu, wujek napisał(a):

Ciekawe jak szybko się sprzeda. To tylko floty biorą dla managerów bo Passata już nie ma i nie ogarnęli żeby suvy kupiwac,  albo stare ramole fizole. 

Idealnie trafiłeś, ostatnie cztery słowa w komentarzu, są w punkt!

Dealer wpisał na umowie zamówienia nowej sztuki, że gwarantują kwotę odkupu na 145k

Napisano
17 minut temu, bengamin napisał(a):

Idealnie trafiłeś, ostatnie cztery słowa w komentarzu, są w punkt!

Dealer wpisał na umowie zamówienia nowej sztuki, że gwarantują kwotę odkupu na 145k

No to idealnie. Dobra cena. 

Napisano
32 minuty temu, wujek napisał(a):

No to idealnie. Dobra cena. 

Cena dobra i obeszło by się bez bujania z kosmitami. Napisałem bo może ktoś by szukał sprawdzony egzemplarz po emerycie, ledwo kilkanaście tyś km nalotu, a wymiana samochodu tylko dlatego że wychodzi nowy model.

Napisano

Nowy model z tym że wersja comfort kosztuje 172tyś minus jakiś 2% rabat. 

145tyś to cena wręcz rewelacyjna😂

Napisano
10 minut temu, Danielpoz. napisał(a):

Nowy model z tym że wersja comfort kosztuje 172tyś minus jakiś 2% rabat. 

145tyś to cena wręcz rewelacyjna😂

nowa 172 to jest golas, Prestige chyba 190, a Exclusive 205

co do gwarantowanej ceny za tą sztuke, nie wiem, nie wypowiem się bo nie chcę i nie mogę, toyoty nie lubie

ale potwierdzam że corolla czy yaris to samochody niezawodne, ekonomiczne i bardzo rozsądny wybór.

Napisano
W dniu 17.09.2024 o 10:58, bengamin napisał(a):

Jak już przyjedzie zamówiony za 2-3 miesiące to ten egzemplarz będzie szukał nowego właściciela (rejestracja kwiecień 2022)

Liczyłeś /Sprawdzałeś może jakie jest spalanie przy prędkości autostradowej 140 km/h? Pytam w celu skonfrontowania z rzeczywistością opowieści serwowanych mi przez kolegę gawędziarza...

Napisano
Godzinę temu, delco napisał(a):

Liczyłeś /Sprawdzałeś może jakie jest spalanie przy prędkości autostradowej 140 km/h? Pytam w celu skonfrontowania z rzeczywistością opowieści serwowanych mi przez kolegę gawędziarza...

Tak. Jadąc przy autostradowych 130-140 wychodzi w okolicach 5,8 do 6,3. Co ciekawe nawet na autostradzie bardzo często silnik się wyłącza i jedzie tylko na prądzie, nie wiem jak dla innych ale dla mnie to było zaskoczeniem bo myślałem że przy tej prędkości nawet coś tak opływowego będzie jechało tylko na benzynie.

Raz też jechałem nim ale to na krótkim dystansie około 50km po A4 i trzymając się poniżej 100km/h wyszło jedną stronę i wieczorem spowrotem w okolicy 4,5 L. Na dokładnie tej samej trasie, w trybie "emeryt" wynik powtarzalny dla A6 3L TDI to 5,5L a VW w benzynie 7,5L

Tak. Camry jest bardzo ekonomiczna ale przyjemności z jazdy tym nie ma żadnej, poza ciszą w korku w centrum miasta.

Dwóch moich pracowników ma RAV4 z dokładnie tym samym silnikiem (samochody z Marca i Czerwca) bardzo sobie je chwalą. Dla mnie takie spalanie w VAG jest nieosiągalne.
Ale dla tego który w lipcu postanowił pojechać na urlop z przyczepą to były pierwsze i ostatnie wakacje w tej "konfiguracji"

Edytowane przez bengamin

Napisano
51 minut temu, bengamin napisał(a):

Tak. Jadąc przy autostradowych 130-140 wychodzi w okolicach 5,8 do 6,3.

Dzięki za wyczerpującą relację:ok:

Czyli okazuje się że kolega gawędziarz mówiąc o 5,5 l nie kłamał aż tak bardzo - wydawało mi się to o tyle nieprawdopodobne że moje Volvo V70 z dwulitrowym dieslem (który jest dość oszczędny) przy 140 pali w granicach 6,2 do 6,4 l/100 -

Ciekawe że Camry benzyna z hybrydą na trasie pali w zasadzie tyle samo(a może nawet ciutkę mniej)

Napisano
Godzinę temu, delco napisał(a):

Czyli okazuje się że kolega gawędziarz mówiąc o 5,5 l nie kłamał aż tak bardzo - wydawało mi się to o tyle nieprawdopodobne że moje Volvo V70 z dwulitrowym dieslem (który jest dość oszczędny) przy 140 pali w granicach 6,2 do 6,4 l/100 -

Ciekawe że Camry benzyna z hybrydą na trasie pali w zasadzie tyle samo(a może nawet ciutkę mniej)

Myślę że 5,5 jest możliwe ale to jak się już poczuje samochód. Moje 6 jest osiągalne na zasadzie bierzesz kluczyki od nie swojego samochodu i jedziesz.

Napisano
3 godziny temu, bengamin napisał(a):

Dwóch moich pracowników ma RAV4 z dokładnie tym samym silnikiem (samochody z Marca i Czerwca) bardzo sobie je chwalą. Dla mnie takie spalanie w VAG jest nieosiągalne.
Ale dla tego który w lipcu postanowił pojechać na urlop z przyczepą to były pierwsze i ostatnie wakacje w tej "konfiguracji"

A co się stało że z przyczepą nie dało się jechać?

Napisano
W dniu 17.09.2024 o 13:34, dirkdiggler napisał(a):

Na ubera ujdzie 

Nawet na Ubera Airport :skromny:, ostatnio takim nawet jechałem z lotniska. Z jasnym wnętrzem, nawet wygląda.

Poza tym to bardzo porządne auto i w tych nowszych wersjach już nie takie wolne.

Napisano
2 godziny temu, Danielpoz. napisał(a):

A co się stało że z przyczepą nie dało się jechać?

Przez całą drogę silnik mu wył jak szalony jak miał przyczepę na haku. Nie wypowiem się bo osobiście tego nie doświadczyłem ale cytując jego "CVT chyba nie bardzo nadaje się na wakacje z Campingiem"

Napisano
2 godziny temu, bengamin napisał(a):

Przez całą drogę silnik mu wył jak szalony jak miał przyczepę na haku. Nie wypowiem się bo osobiście tego nie doświadczyłem ale cytując jego "CVT chyba nie bardzo nadaje się na wakacje z Campingiem"

Nigdy nie holowałem hybrydą. Może być tak jak mówisz🤔

Myślałem że narzekał na spalanie😂

Napisano
4 godziny temu, bengamin napisał(a):

Bzdura, chyba że jechał 120km/h i więcej 

Jadąc przepisowo tzn max 100km/h silnik pracuje cicho i prawie go nie słychać, wyć zaczyna na podjazdach to fakt

Zrobiłem rav4 już kilka tys z przyczepą 

Jeżeli wcześniej jeździł dieslem to może inaczej to odbierać, ale ja X3 noPB też muszę kręcić na podjazdach i też wyje 

Spalanie jak w dieslu, ja się mieszczę w 10-9l, a jadąc spokojnie 8l 

Napisano
W dniu 18.09.2024 o 14:42, bengamin napisał(a):

Myślę że 5,5 jest możliwe ale to jak się już poczuje samochód. Moje 6 jest osiągalne na zasadzie bierzesz kluczyki od nie swojego samochodu i jedziesz.

W dniu 18.09.2024 o 13:10, delco napisał(a):

Potwierdzam.

Mam teraz zastępcza camry i jazda miasto i trasa 120 i średni wynik 6l.

Arteon 2.0 tsi w tym samym trybie pali 8,5l.

Aczkolwiek to auto dla emeryta 😁

Napisano
5 minut temu, Chalek napisał(a):

Aczkolwiek to auto dla emeryta

Raz do roku jadę do serwisu Toyoty na przegląd Yarisa... Średnia wieku oczekujących panów na serwis wynosi pewnie około 70 lat

Napisano
2 minuty temu, delco napisał(a):

Raz do roku jadę do serwisu Toyoty na przegląd Yarisa... Średnia wieku oczekujących panów na serwis wynosi pewnie około 70 lat

No ale naprawdę. Chciałem się do tego auta przekonać, ale jest tak bezwyrazowe że większe emocje niż  podczas jazdy tym wywołujeu mnie zbieranie grzybów.

Napisano
2 godziny temu, delco napisał(a):

a pewnie masa handlowców nie jeździ tam wcale ;) Panowie oczekujący na serwis mający czas to emeryci słyszna uwaga. Reszta i zdecydowana większość kierowców Toyot pracuje  

Napisano
2 minuty temu, lucash napisał(a):

a pewnie masa handlowców nie jeździ tam wcale ;) Panowie oczekujący na serwis mający czas to emeryci słyszna uwaga. Reszta i zdecydowana większość kierowców Toyot pracuje  

Jezdze z yarisem prywatnie..... wiec jezdze po poludniu....mysle za handlowcy sa jux po pracy wtedy

Napisano
7 minut temu, delco napisał(a):

Jezdze z yarisem prywatnie..... wiec jezdze po poludniu....mysle za handlowcy sa jux po pracy wtedy

Będę za 3tys km w ASO, to może cykne fotkę 

Absolutnie nie potwierdzam że czekają 70latkowie, nawet jednego chyba nie widziałem 

Jest sporo kobiet, trochę ludzi po 50, ale są też młodzi 

IMO większość toyot to jednak służbówki i tu przekrój jest pełen 

Znam 5 os około 40stki co mają służbowe toyoty, od corolli po te dostawczaki od PSA

Oprócz tego w firmie mamy 6szt, w tym 3 camry, najstarszy kierowca ma 62lata

Edytowane przez Koonrad

Napisano
10 godzin temu, delco napisał(a):

Moja mama ma yarisa i ma równe 70 lat😆

Napisano
7 godzin temu, delco napisał(a):

Czyli są w domu i spędzają wolny czas z rodziną👍

• 2 tygodnie później...
Napisano
W dniu 20.09.2024 o 21:53, Koonrad napisał(a):

Będę za 3tys km w ASO, to może cykne fotkę 

Absolutnie nie potwierdzam że czekają 70latkowie, nawet jednego chyba nie widziałem 

Jest sporo kobiet, trochę ludzi po 50, ale są też młodzi 

IMO większość toyot to jednak służbówki i tu przekrój jest pełen 

Znam 5 os około 40stki co mają służbowe toyoty, od corolli po te dostawczaki od PSA

Oprócz tego w firmie mamy 6szt, w tym 3 camry, najstarszy kierowca ma 62lata

Mam już kolejną Toyotę i w takim razie zaniżałem średnią wieku klientów. 
Sporo ludzi decyduje się np. na hybrydy od Toyoty, a są nadal w wieku produkcyjnym. 😄