Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Duzy SUV lub kombi

Featured Replies

Napisano

RX 450H lub 500.

Napisano

Widzialem w salonie mazde cx80 - wykończenie bajka z jasna skórą i duże auto.

Robilem porownanie i z tym samym wyposażeniem cena identyczna jak nowa Kia sorento a mazda kabina premium+ diezel 3.3 256/550 nm, wiec kia z cenami + 300 za sorento to przesadziła.

Edytowane przez vanice77

Napisano
  • Autor
W dniu 4.11.2024 o 06:42, vanice77 napisał(a):

Widzialem w salonie mazde cx80 - wykończenie bajka z jasna skórą i duże auto.

Robilem porownanie i z tym samym wyposażeniem cena identyczna jak nowa Kia sorento a mazda kabina premium+ diezel 3.3 256/550 nm, wiec kia z cenami + 300 za sorento to przesadziła.

Jeśli to jest dłuższa CX60 to niestety nawet nie ma po co fatygować się do salonu.

Napisano

4995 mm długości, 1890 mm szerokości oraz 1710 mm wysokości, a jej rozstaw osi liczy 3120 mm

Edytowane przez vanice77

Napisano
Jeśli to jest dłuższa CX60 to niestety nawet nie ma po co fatygować się do salonu.

Napisz coś więcej. To dla mnie mocny kandydat na przesiadkę z xc90

Podobno 80 ma dużo poprawek vs 60 (zawias, skrzynia)

Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano
W dniu 3.11.2024 o 21:35, Kiwal napisał(a):

Pooglądałem kilka modeli i jak nie wiedziałem co chce tak nadal nic nie wiem.

XC90 - jeździłem dieslem D5 - toczydelko, T8 juz sie potrafi odpychać. To auto ma juz swoje lata i to widać. Ale jest wielkie i w miarę tanie. Diesla nie chce, ale jakby co to 260tys za D5 lub 310 za T8… Ale to SUV, który jest gigantycznie wielki w środku, średnio wyciszony, z głupim ograniczeniem na 185kmh. Wygodny ale i klocowaty na autostradach.

BMW 5 - nowe, i kusi. Co do wyglądu to jednemu sie podoba drugiemu nie, ale za 520d lub 530e po rabacie teraz też około 300-310k do zapłaty. W porównaniu do Volvo to systemy/integracja usług digital jest w innej czasoprzestrzeni. Ale to nie SUV;-P

A6 - 55TFSIe lub TFSI 45 tez w podobnych pieniadadzach, tylko auto juz widać tez ma swoje lata.

Problemy 3ciego świata jak to żona mówi…

Z tych wszystkich co wymieniłeś to proponuję... BMW X5. Widać wyraźnie, że jeśli weźmiesz coś innego to będziesz się męczył z autem niespełniającym oczekiwań. A tak będziesz się tylko męczył z myślą, że wydałeś dużo kasy. Ale do tego akurat łatwiej się przyzwyczaić jeśli zakup spełnia oczekiwania. Tamte też nie są tanie, więc ani zbyt wiele nie zaoszczędzisz ani nie będziesz miał tego, co chciałeś. To nie ma sensu.

:ok:

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Temat do zamknięcia - dzieci zdecydowały;-)

Kupilem XC90 T8. Będzie w przyszłym tygodniu to zobaczymy z czym to się je.

Napisano
12 godzin temu, Kiwal napisał(a):

Temat do zamknięcia - dzieci zdecydowały;-)

Kupilem XC90 T8. Będzie w przyszłym tygodniu to zobaczymy z czym to się je.

T8 będzie fantastycznie śmigać 👍

Napisano
W dniu 14.10.2024 o 20:08, wujek napisał(a):

Te 260 jadą zaskakująco dobrze puchnie dopiero przy prędkościach ponad limity. Diesele to nie wiem. U mnie w firmie jest parę 2.0 i to nie jedzie. 

Wielkie, wygodne i pakowne auto z przyspieszeniem ponizej 8 sekund.

Ocena AK: to nie jedzie :phi:

Napisano
5 godzin temu, Elephant napisał(a):

Wielkie, wygodne i pakowne auto z przyspieszeniem ponizej 8 sekund.

Ocena AK: to nie jedzie :phi:

elektryki zmieniły podejście. Teraz nie ma spalinowca który jedzie niestety 8]

Napisano
Teraz, PawelWaw napisał(a):

elektryki zmieniły podejście. Teraz nie ma spalinowca który jedzie niestety 8]

bo w korku stoją a elektryki buspasem jadą ;] 

A co do osiągów moja kijanka ma ponad 11s do 100. Ze świateł wszystkich "normalnie" jeżdżących od razu łyka 😮 . Ja nie wiem co się z tymi ludźmi dzieje. Zamiast się sprawnie napędzić do tych 50 w mieście, to zamulają. Elektryki jedynie lepiej ruszają... ale na obwodnicy masakra, trafi się czasami taki co 90 jedzie bo prądu mało. To samo na trasach. Wyskakują na ten lewy żeby tira łyknąć, a jedzie 111 km/h... jak ja lewym śmigam 140 ;) 

Napisano
5 minut temu, bielaPL napisał(a):

bo w korku stoją a elektryki buspasem jadą ;] 

A co do osiągów moja kijanka ma ponad 11s do 100. Ze świateł wszystkich "normalnie" jeżdżących od razu łyka 😮 . Ja nie wiem co się z tymi ludźmi dzieje. Zamiast się sprawnie napędzić do tych 50 w mieście, to zamulają. Elektryki jedynie lepiej ruszają... ale na obwodnicy masakra, trafi się czasami taki co 90 jedzie bo prądu mało. To samo na trasach. Wyskakują na ten lewy żeby tira łyknąć, a jedzie 111 km/h... jak ja lewym śmigam 140 ;) 

zapomniałeś dopisać , że siedzi taki w elektryku z czapką na głowie i rękawiczkach ( przy +5st na zewnątrz ) podczas ty w krótkim rękawku w benzynie/dieslu o 2-3x większym zasięgu na S/A

Napisano
4 minuty temu, mmaciejosss napisał(a):

zapomniałeś dopisać , że siedzi taki w elektryku z czapką na głowie i rękawiczkach ( przy +5st na zewnątrz ) podczas ty w krótkim rękawku w benzynie/dieslu o 2-3x większym zasięgu na S/A

dobra już te temperatury da się przeboleć, zasięg też

problem jest z ładowarkami, jak zjeżdżam na stację benzynową których jest od groma to wiem że na 99,9% jest tam benzyna

tymczasem elektryk musi wiedzieć gdzie zjechać żeby były ładowarki

Napisano
  • Autor
2 minuty temu, mmaciejosss napisał(a):

Wczoraj i dziś miałem przyjemność przejechać trasę Praga-Wiedeń-Praga elektrykiem i4.

Da się, da się. Jadąc 130kmh można mieć niezły zasięg (mniej więcej 23kwh). Jadąc 140 juz nie…. (Ok 30kwh).

Tak więc dystans 350km robimy z przystankiem 15 min….ale trzeba wrócić i stoimy 1h żeby dostać 80% SOC na powrót.

co kto lubi. Dla mnie hybrydy na dzień dzisiejszy są optimum

Napisano
1 minutę temu, Kiwal napisał(a):

. Dla mnie hybrydy na dzień dzisiejszy są optimum

Hybrydy na trasie "nie działają" . dla mnie plug-in ok , bo wokół komina zrobisz 100km , a na trasie ile bak pozwoli 

Napisano
9 minut temu, mmaciejosss napisał(a):

Hybrydy na trasie "nie działają" . dla mnie plug-in ok , bo wokół komina zrobisz 100km , a na trasie ile bak pozwoli 

A jaka hybryda robisz te trasy, że nie działa? 

Napisano
3 minuty temu, Maciej__ napisał(a):

A jaka hybryda robisz te trasy, że nie działa? 

Przy non stop 140km/h żadna nie działa , bo musi ładować baterie . Co innego jak jedziesz 90-110km/h to jest szansa , że zadziała  i wtedy spalanie jest ok