Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

F1 sezon 2025

Featured Replies

Napisano

W Ferrari kierowcy narzekają na samochód/zespół a szefostwo mówi że wszystko jest ok i niech się skupią na jeżdżeniu a nie na gadaniu :klaun: Skoro takie rzeczy wychodzą na światło dzienne to grubo musi być od zaplecza :totalszok:

Napisano
W dniu 10.11.2025 o 16:55, rwIcIk napisał(a):

Ten wczesny pit stop mógł mu zrobić strategię :ok:

Ten wczesny, bo na czymś oponę przebił? Kilka dni minęło. Mam wrażenie, że rozwaliło im strategię, ale na złe w sumie nie wyszło, bo to Max i RB, który się pozbierał po sobocie :ok:

Napisano
3 godziny temu, rwIcIk napisał(a):

Kapeć :ok:

Tam było chyba sporo resztek po wycieczkach krajoznawczych spotkaniach 4 stopnia  ;]

Napisano
15 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

Interesujące kwalifikacje w centrum hazardu po deszczu :ok:

Fajne byly w zmieniajacych sie warunkach. Wyścig dosc interesujacy, Max wygrał, a przed chwila zrobilo sie jeszcze ciekawiej - McLareny zdyskwalifikowane ;]

Edytowane przez futrzak

Napisano
10 minut temu, futrzak napisał(a):

Fajne byly w zmieniajacych sie warunkach. Wyścig dosc interesujacy, Max wygrał, a przed chwila zrobilo sie jeszcze ciekawiej - Mclareny zdyskwalifikowane ;]

Pociąg numer 2007 wjedzie na stację Woking o czasie. 

--

Tajemnicą poliszynela jest, że niektóre zespoły oszukują na zużyciu deski, stosując podkładki zmieniające rozmiar w trakcie wyścigu - prawdopodobnie pod wpływem temperatury - co chroni deskę przed ścieraniem. Najwyraźniej niskie temperatury zakłóciły ich działanie. Ironią jest to, że Ferrari jest w obozie "nie oszukujemy" 😄

Edytowane przez grogi

Napisano
4 minuty temu, rwIcIk napisał(a):

Tor uliczny i sporo tarcia było o nierówną nawierzchnię.

Ciekawie się robi w walce o mistrzostwo 

Bez jaj. Russel tak Maxa lubi, ze gotowy go staranowac jak przyjdzie do tego... 

Napisano
1 godzinę temu, To Mirek napisał(a):

Co nie zmienia faktu, że F1 jest najnudniejszą serią wyscigową na świecie ;]

W ten weekend nawet bez wyścigu byłoby ciekawie.:wpysk: Gwiazdy, drony, fontanny, Disney, Lego, światła, fajerwerki...

Skupiając się tylko na wyścigach też było super. Kwalifikacje w deszczu z zaskakującymi wynikami m.in. (Hamilton :no:, Antonelli:no:, Sainz :ok:)

W wyscigu już na 1 okrążeniu sporo się działo, później dość dużo wyprzedzań. No i też zaskakujące wyniki (m.in. Antonelli 👍), w tym przy zielonym stoliku.

Swoją drogą Mclareny najbardziej iskrzyły. 

Napisano
6 godzin temu, grogi napisał(a):

Pociąg numer 2007 wjedzie na stację Woking o czasie. 

Tak grubo to już chyba nie...

6 godzin temu, grogi napisał(a):

--

Tajemnicą poliszynela jest, że niektóre zespoły oszukują na zużyciu deski, stosując podkładki zmieniające rozmiar w trakcie wyścigu - prawdopodobnie pod wpływem temperatury - co chroni deskę przed ścieraniem. Najwyraźniej niskie temperatury zakłóciły ich działanie. Ironią jest to, że Ferrari jest w obozie "nie oszukujemy" 😄

Ja gdzieś czytałem, że Bauer (Jo Bauer, delegat techniczny FIA do kontroli w F1) wykrył w podrzedni weekend wyścigowy w McLarenach jakiś system mocowania tej deski, który musieli wyeliminować. Nie jest wykluczone, że to jest właśnie przyczyna tego całego problemu. 

PS - nikt nie jest święty, a karuzela kręci się dalej. Niektórzy jednak mają więcej za kołnierzem od innych ;]

Napisano
9 minut temu, DamU napisał(a):

W ten weekend nawet bez wyścigu byłoby ciekawie.:wpysk: Gwiazdy, drony, fontanny, Disney, Lego, światła, fajerwerki... 

Las Vegas :ok:

9 minut temu, DamU napisał(a):

Skupiając się tylko na wyścigach też było super. Kwalifikacje w deszczu z zaskakującymi wynikami m.in. (Hamilton :no:, Antonelli:no:, Sainz :ok:)

W wyscigu już na 1 okrążeniu sporo się działo, później dość dużo wyprzedzań. No i też zaskakujące wyniki (m.in. Antonelli 👍), w tym przy zielonym stoliku.

Swoją drogą Mclareny najbardziej iskrzyły. 

A Ferrari jak zwykle "grande strategia i przeoczyli, że Leclerc nie powienien odpuszczać, tylko wykorzystać karę Antonelliego :hehe:

Napisano
  • Autor
38 minut temu, futrzak napisał(a):

Las Vegas :ok:

A Ferrari jak zwykle "grande strategia i przeoczyli, że Leclerc nie powienien odpuszczać, tylko wykorzystać karę Antonelliego :hehe:

Antonelli dobra strategia na twardej mieszance, nie dal się wyprzedzić i wywindował się ładnie w stawce :ok:

Ferrari chyba przegapiło ostatnie okrążenie.

Ładnie Sainz, Hadjar i Hulk - walczą o miejsca dla zespołów dalszej części stawki :ok:

Napisano
3 godziny temu, futrzak napisał(a):

Ja gdzieś czytałem, że Bauer (Jo Bauer, delegat techniczny FIA do kontroli w F1) wykrył w podrzedni weekend wyścigowy w McLarenach jakiś system mocowania tej deski, który musieli wyeliminować. Nie jest wykluczone, że to jest właśnie przyczyna tego całego problemu. 

To ciekawe, bo jeśli tak jest w rzeczywistości to będą musieli ustawiać zawieszenie wyżej, a przez to stracą na docisku. Ciekawie się zapowiada 👍

Napisano
W dniu 23.11.2025 o 17:36, futrzak napisał(a):

Tak grubo to już chyba nie...

PS - nikt nie jest święty, a karuzela kręci się dalej. Niektórzy jednak mają więcej za kołnierzem od innych ;]

Mnie dziś mignęło w jakiś dwóch portalach, że w czasie GP Kataru mają bacznie się przyglądać McLarenowi właśnie ze względu na użycie niezgodnych ze specyfikacjami mocowaniami, które w czasie wyścigu jakoś inaczej pracowały. Jeden z portali nawet posunął się do spekulacji, że FIA myśli o skasowaniu wcześniejszych wyników Lando i Oskara, ale to pewnikiem kaczka dziennikarska. 

Napisano

Tak, F1 jest nudne. Max wygrał GP Kataru, oj było ciekawie :hehe:

Napisano

Było "Grande Strategia" to teraz jest "The Grand Strategy"... pięknie McLarena wszyscy rozegrali w czasie SC...

Napisano
2 godziny temu, TomcatT4 napisał(a):

Było "Grande Strategia" to teraz jest "The Grand Strategy"... pięknie McLarena wszyscy rozegrali w czasie SC...

McLaren sam się rozegrał, bez niczyjej pomocy ;l

Napisano
10 minut temu, futrzak napisał(a):

McLaren sam się rozegrał, bez niczyjej pomocy ;l

Trochę to przypominało przegrany wyścig Hamiltona z Verstapenem.

Napisano
Godzinę temu, rwIcIk napisał(a):

Widziałem fajne podsumowanie po angielsku - w wolnym tłumaczeniu - człowiek wyjdzie z Ferrari, ale Ferrari nigdy nie wyjdzie z człowieka ;]

Balcero... tfu .... Hamilton musi odejść :wpysk:

Napisano

Grande strategia stała się modna lub

AS koniem trojańskim :panic:

Z drugiej strony jaki byłby krzyk jakby ściągnięto obu i Lando czekał w kolejce. Jeżeli mieliby ściągnać jednego to którego? Teraz możemy sobie analizować, ale przy ich tempie i tempie Maxa z piątku i soboty jakieś szanse powodzenia były ...

Teraz wiemy, że to był błąd, ale za to przed nami bardzo ciekawy weekend. :oki:

Napisano
  • Autor
34 minuty temu, DamU napisał(a):

Grande strategia stała się modna lub

AS koniem trojańskim :panic:

Z drugiej strony jaki byłby krzyk jakby ściągnięto obu i Lando czekał w kolejce. Jeżeli mieliby ściągnać jednego to którego? Teraz możemy sobie analizować, ale przy ich tempie i tempie Maxa z piątku i soboty jakieś szanse powodzenia były ...

Teraz wiemy, że to był błąd, ale za to przed nami bardzo ciekawy weekend. :oki:

IMO, powinni przynajmniej jednego wybrać do zjazdu w czasie SC. Ale jak to w McLarenie, mieli tak trudny wybór, że nie zdołali wybrać ;]

Napisano
18 godzin temu, rwIcIk napisał(a):

IMO, powinni przynajmniej jednego wybrać do zjazdu w czasie SC. Ale jak to w McLarenie, mieli tak trudny wybór, że nie zdołali wybrać ;]

Ktoś tam ładnie podsumował, że najpierw się tłumaczyli zgniłymi "papaya rules", później tym, że nie było kolejnego SC, a tak naprawdę to zwyczajnie przerżnęli przez zbytnią pewność siebie i w pewnym stopniu brak decyzycjoności. Późniejsze przytulanie do piersi Oscara było jakieś takie mało szczere. Za kilka dni ostatnie GP, mistrzem w tym roku chyba zostanie Norris, ale dla mnie mistrzem jest Max i to bez dwóch zdań. W padoku powszechnie się mówi, że jest to najlepszy kierowca od lat i do tego jest niebezpieczny, bo z każdym wyścigiem jest coraz lepszy, wciąż chce być lepszy itd. i to co on wyprawia na torze, jest naprawdę niebywałe. I to mimo tego, jak ten samochód jest kiepski w porównaniu do McLarenów i nie ma kierowcy, który by go wspierał w tym wszystkim. Oczywiście strategia, ale ona bez takiego kierowcy by wiele nie zdziałała - zreszta wystarczy popatrzeć na dorobek punktowy konstruktorów, gdzie te punkty dowiózł w zasadzie sam, od początku sezonu. Mozna go nie lubić, można opowiadać różne rzeczy, ale za perfekcję należy go szanować i się go bać. Stella to ładnie podsumował - "Powodem, dla którego nigdy nie skreślamy Maxa, jest to, że to Max Verstappen" ;] 

PS - czekam na ostatnie GP, a jeszcze bardziej na przyszły sezon, bo może się zrobić ciekawiej :ok:

Cd.

ZB 

Cytat

"Jest jak ten gość z horroru. Kiedy myślisz, że już nie wróci, on i tak wraca. Dysponuje niesamowitym talentem. Nigdy nie robi błędów i wykorzystuje każdą szansę", powiedział dyrektor generalny McLarena.

MV

Cytat

"Może mnie nazywać Chucky. Czy to wystarczająca odpowiedź dla ciebie? Nie wiem, ale widziałem to. Wydawało się to dla mnie dość zabawne. Jeśli o mnie chodzi, to skupiam się na sobie. Kiedy wsiadam do bolidu, staram się dać z siebie wszystko, tak jak chyba każdy. To jedyna rzecz, nad jaką mam kontrolę, nieprawdaż? Tylko na tym się koncentruję", oznajmił as Red Bulla.

:hehe:

Edytowane przez futrzak

Napisano

Przed niedzielnym GP:

594068499_122221533926105734_36466185786

:hehe:

Napisano

No i było "Hi Lando!" :hehe:

Ostatnie GP - Max PP, Lando 2, Oscar 3. No to bedzie sie działo jutro :ok:

Napisano
4 godziny temu, futrzak napisał(a):

Ostatnie GP - Max PP, Lando 2, Oscar 3. No to bedzie sie działo jutro :ok:

Będzie ciekawie. 

Pierwsze podsumowania w sezonie możemy zrobić względem Hamiltona. Ostatnie wyścigi to jakiś dramat :facepalm: W zasadzie caly sezon to lipa poza sprintem w Chinach. Chciałbym poczytać teraz zwoleników zatrudnienia go w SF. Może przed sezonem biznes się kręcił. Teraz nie wiadomo jak połknąć tę żabę. IMHO największy przegrany sezonu.

Słabą końcówkę sezonu ma też Albon.

Za to świetną Sainz i Hadjar.

Ciekawe co ten ostatni w niedalekiej przyszłości pokaże u boku Maxa :hmm::phi:

Ostatnie kwalifikacje to też sukces Bortoleto.:phi:

Napisano
  • Autor
44 minuty temu, DamU napisał(a):

Będzie ciekawie. 

Pierwsze podsumowania w sezonie możemy zrobić względem Hamiltona. Ostatnie wyścigi to jakiś dramat :facepalm: W zasadzie caly sezon to lipa poza sprintem w Chinach. Chciałbym poczytać teraz zwoleników zatrudnienia go w SF. Może przed sezonem biznes się kręcił. Teraz nie wiadomo jak połknąć tę żabę. IMHO największy przegrany sezonu.

Słabą końcówkę sezonu ma też Albon.

Za to świetną Sainz i Hadjar.

Ciekawe co ten ostatni w niedalekiej przyszłości pokaże u boku Maxa :hmm::phi:

Ostatnie kwalifikacje to też sukces Bortoleto.:phi:

No i niezawodny Fernando Alonso :)

Napisano
Godzinę temu, rwIcIk napisał(a):

No i niezawodny Fernando Alonso :)

Fajny tekst rzucił o tym, kto wygra ;l

Napisano

No i chyba mami finał - Norris mistrzem, 2 punkty przed Maxem, ktory wygrał GP po raz kolejny :ok:

Napisano
  • Autor
24 minuty temu, futrzak napisał(a):

No i chyba mami finał - Norris mistrzem, 2 punkty przed Maxem, ktory wygrał GP po raz kolejny :ok:

Ciekawy wyścig i na szczęście większych incydentów :ok:

Norris odrodził się i zasłużenie wygrał. Ale Verstappen pokazał pod koniec, że jest mistrzem.

Napisano
13 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Ciekawy wyścig i na szczęście większych incydentów :ok:

Norris odrodził się i zasłużenie wygrał. Ale Verstappen pokazał pod koniec, że jest mistrzem.

Max cały sezon pokazywał, ze jest mistrzem, szczególnie z tym samochodem. To co zrobił w drugiej połowie tego sezonu to coś niebywałego. Zreszta popatrz ile punktów konstruktorów zdobył w zasadzie w pojedynkę. Co do Norrisa - jest mistrzem, udało sie im to doprowadzić do szczęśliwego finału. Ja czekam na kolejny sezon - wszystko sie zmienia pod wzgledem technicznym:ok:

Napisano
W dniu 7.12.2025 o 16:21, futrzak napisał(a):

Ja czekam na kolejny sezon - wszystko sie zmienia pod wzgledem technicznym:ok:

Oby było ciekawiej, bo teraz F1 jest niestety najnudniejszą serią wyścigową na świecie. 

Napisano
1 minutę temu, To Mirek napisał(a):

Oby było ciekawiej, bo teraz F1 jest niestety najnudniejszą serią wyścigową na świecie. 

Jak nie pasuje to oglądaj co innego. Dla mnie jest to bardzo interesująca i czekam na każdy weekend itd. Zresztą stąd jestem tutaj, a nie w wątkach o piłce kopanej czy Formule E ;l

Napisano
3 minuty temu, futrzak napisał(a):

Jak nie pasuje to oglądaj co innego. Dla mnie jest to bardzo interesująca i czekam na każdy weekend itd. Zresztą stąd jestem tutaj, a nie w wątkach o piłce kopanej czy Formule E ;l

Dla mnie F1 się kończy i z roku na rok stacza w dół. I nie jest to marudzenie, po prostu oglądam od czasu, gdy w latach 90. transmitował to Canal Plus i widzę co się z tym sportem dzieje na przestrzeni lat. I tak, chyba przerzucę się na coś innego, bo F1 jest nudna jak flaki z olejem... :(

Powinni zrobić wszystko w stylu Monaco czy Las Vegas, gdzie ściganie schodzi na jakiś bardzo daleki plan i mogliby do woli pompować swoje ego i dotykac się siurkami. ;] 

Napisano
Godzinę temu, To Mirek napisał(a):

Dla mnie F1 się kończy i z roku na rok stacza w dół. I nie jest to marudzenie, po prostu oglądam od czasu, gdy w latach 90. transmitował to Canal Plus i widzę co się z tym sportem dzieje na przestrzeni lat. I tak, chyba przerzucę się na coś innego, bo F1 jest nudna jak flaki z olejem... :(

Powinni zrobić wszystko w stylu Monaco czy Las Vegas, gdzie ściganie schodzi na jakiś bardzo daleki plan i mogliby do woli pompować swoje ego i dotykac się siurkami. ;] 

Marudzenie, marudzenie. Ja oglądam od lat 70 i też widzę co się dzieje i działo na przestrzeni lat. Każda epoka była inna, a "ostatnie" czasy to zdecydowanie większa walka o bezpieczeństwo i później ekologia. Wyścigi są dzięki temu bezpieczniejsze, można powiedzieć, że niestety w pewnym stopniu straciły na atrakcyjności, bo samochody nie lataja w powietrzu, mniej spektakularnych wypadków i mniej śmierci na torach. W rajdach też wycofano niesamowicie widowiskową grupę B, w NASCAR się korzysta z tych wynalazków. Wyścigi NASCAR też można nazwać nudnymi, bo tam w kółko jeżdżą do odcięcia i "nic sięnie dzieje" ;]

Edytowane przez futrzak

Napisano
Godzinę temu, futrzak napisał(a):

Marudzenie, marudzenie. Ja oglądam od lat 70 i też widzę co się dzieje i działo na przestrzeni lat. Każda epoka była inna, a "ostatnie" czasy to zdecydowanie większa walka o bezpieczeństwo i później ekologia. Wyścigi są dzięki temu bezpieczniejsze, można powiedzieć, że niestety w pewnym stopniu straciły na atrakcyjności, bo samochody nie lataja w powietrzu, mniej spektakularnych wypadków i mniej śmierci na torach. W rajdach też wycofano niesamowicie widowiskową grupę B, w NASCAR się korzysta z tych wynalazków. Wyścigi NASCAR też można nazwać nudnymi, bo tam w kółko jeżdżą do odcięcia i "nic sięnie dzieje" ;]

czyli nie można mieć innego zdania niż Twoje jedynie słuszne, bo to marudzenie? :facepalm: Weź kilka głębszych oddechów, może zjedz snickersa ;] 

Napisano
1 minutę temu, To Mirek napisał(a):

czyli nie można mieć innego zdania niż Twoje jedynie słuszne, bo to marudzenie? :facepalm: Weź kilka głębszych oddechów, może zjedz snickersa ;] 

Zerknij wyżej ile razy wspominałeś, że wyścig był nudny.

Jak dla mnie jest coś nudne to nie oglądam. Tym bardziej nie wchodzę na forum zainteresowanych danym tematem i nie brzęczę im, że dla mnie temat, którym się interesują jest nudny.

Reasumując z wytykaniem nudy F1 robisz się nudny :wpysk:

Niemniej zapraszamy w wątku dotyczącym nowego sezonu. :skromny:

Napisano
4 minuty temu, To Mirek napisał(a):

Zabawne jest to marudzenie :palacz:

Zdanie możesz mieć dowolne, obejrzyj trochę wyścigów Formuły E, później wróc i powtórz:

1 godzinę temu, To Mirek napisał(a):

bo teraz F1 jest niestety najnudniejszą serią wyścigową na świecie. 

:lol:

Napisano
2 minuty temu, DamU napisał(a):

Jak dla mnie jest coś nudne to nie oglądam. Tym bardziej nie wchodzę na forum zainteresowanych danym tematem i nie brzęczę im, że dla mnie temat, którym się interesują jest nudny.

Reasumując z wytykaniem nudy F1 robisz się nudny :wpysk:

Niemniej zapraszamy w wątku dotyczącym nowego sezonu. :skromny:

aha, następny fanboj... ;] Można tylko dobrze albo wcale? Nudni jesteście jak ta cała nudna Formula  ;] To chyba opuszczę to zacne grono. Dotykajcie się siurkami beze mnie :P

Napisano
1 minutę temu, DamU napisał(a):

Kolejny rok takie utyskiwania ;l

1 minutę temu, DamU napisał(a):

:ok:

Napisano
2 minuty temu, To Mirek napisał(a):

aha, następny fanboj... ;] Można tylko dobrze albo wcale? Nudni jesteście jak ta cała nudna Formula  ;] 

Słaby ze mnie fanboj, bo z wyżej zamieszczonej listy championów nie znałem 5 nazwisk.:blush:

Oczywiście można krytykować, ale ja w Twojej krytyce widzę jeden ogólnik i że dawniej to było.

Nuda jest jak diabli tylko gdy nadchodzi weekend wyścigowy to na torach jest często po 300 tys. luda a przed telewizorami oglądalność się liczy w miliardach :oki:

Napisano
35 minut temu, rwIcIk napisał(a):

Fajna dziewczyna, z daleka wyczuwam ;l W Bondzie mi się bardzo podobała :ok:

BTW - z ostaniej chwili (?). Dr Helmut Marko odchodzi z Red Bulla :palacz:

https://www.formula1.com/en/latest/article/dr-helmut-marko-to-leave-red-bull-motorsport-advisor-role.28NBdIbMJvsnKdRRkAWBVR

Edytowane przez futrzak