Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bardzo niezbędna wiadomość

Featured Replies

Napisano

Screenshot2024-11-12at10_54_45AM.png.7c9ec14fafeddbe40b058d1c84f0abde.png

Czyli cennik 11 różnych wersji Porsche Taycan w USA. Oczywiście to ceny bazowe, można je spokojnie o kilkadziesiąt % zwiększyć dokonując najróżniejszych personalizacji.

Taycan Turbo S ma 1019 KM i 2.1 sekundy do setki. Bazowy Taycan ma 402 KM i nie wiadomo czy się do setki rozpędza bo notka prasowa tego nie podaje. 

W międzyczasie na rynku wtórnym można bez problemu znaleźć używanego Taycana poniżej $50K. Niestety tylko w wersji z akumulatorami na których wyjazd do sklepu może wymagać przerwy na ładowarce. 

Napisano
4 minuty temu, Florydzialski napisał(a):

Taycan Turbo S ma 1019 KM i 2.1 sekundy do setki.

Konfigurowałem. Z hamulcami, tylną osią skrętną i pierdoletami typu adaptacyjny tempomat (zadziwiające ilu oczywistych wręcz rzeczy nie ma w wersji bazowej) wyszło mi bodaj 1.3mln zł. Nie no, fajne auto, dopłaciłbym, ale kurde, nie ponad 2x więcej.

Napisano
  • Autor
4 minuty temu, format napisał(a):

Konfigurowałem. Z hamulcami, tylną osią skrętną i pierdoletami typu adaptacyjny tempomat (zadziwiające ilu oczywistych wręcz rzeczy nie ma w wersji bazowej) wyszło mi bodaj 1.3mln zł. Nie no, fajne auto, dopłaciłbym, ale kurde, nie ponad 2x więcej.

Porsche uważa że najpierw muszą cię zaskoczyć zwariowaną ceną a następnie pokazać że wariactwo dopiero się zacznie jak dołożysz niezbędne opcje. A i tak na koniec okazuje się że konfigurować sobie możesz ile chcesz a i tak kupić możesz wyłącznie to co już przypłynęło albo płynie. 

Napisano
10 minut temu, Florydzialski napisał(a):

Porsche uważa że najpierw muszą cię zaskoczyć zwariowaną ceną a następnie pokazać że wariactwo dopiero się zacznie jak dołożysz niezbędne opcje. A i tak na koniec okazuje się że konfigurować sobie możesz ile chcesz a i tak kupić możesz wyłącznie to co już przypłynęło albo płynie. 

Ano, polityka cenowa i w ogóle podejście do klienta jest w Porsche lekko zwariowane. Po pierwsze, żeby coś zamówić do produkcji to trzeba zaśpiewać i zatańczyć, później poczekać np. 2 lata aż im się zachce to wyprodukować, po to by na koniec zapłacić za auto równowartość plaida s dla siebie, plaida x dla żony i na trójkę dla syna by jeszcze starczyło. No nie.

Napisano
Godzinę temu, Florydzialski napisał(a):

A i tak na koniec okazuje się że konfigurować sobie możesz ile chcesz a i tak kupić możesz wyłącznie to co już przypłynęło albo płynie. 

Ty kupujesz to co płynie z EU, Format to co płynie z USA. Tylko biedota taka jak ja kupuje auta lokalne ;]

Napisano
  • Autor
7 minut temu, slawekw napisał(a):

Ty kupujesz to co płynie z EU, Format to co płynie z USA. Tylko biedota taka jak ja kupuje auta lokalne ;]

Jak Trump zrealizuje swoje obietnice to też będę kupował tylko lokalnie. 

Napisano
Teraz, Florydzialski napisał(a):

Wrócisz do PL ? 😍

Napisano
16 godzin temu, Florydzialski napisał(a):

Ajfony już robią Meksykanie w Cupertino czy nadal dzieci w Foxconn? 

Napisano
16 godzin temu, slawekw napisał(a):

Wrócisz do PL ? 😍

Sandomierz :skromny:

56058af33304e_o_large.jpg

Napisano
  • Autor
1 godzinę temu, kravitz napisał(a):

Sandomierz :skromny:

56058af33304e_o_large.jpg

Panowie, to poważne forum motoryzacyjne!

Napisano
Godzinę temu, Florydzialski napisał:

Panowie, to poważne forum motoryzacyjne!

powiadomiłem moderatora za wpis nastawiony na wprowadzanie chaosu!

Napisano
W dniu 12.11.2024 o 17:19, format napisał(a):

Ano, polityka cenowa i w ogóle podejście do klienta jest w Porsche lekko zwariowane. Po pierwsze, żeby coś zamówić do produkcji to trzeba zaśpiewać i zatańczyć, później poczekać np. 2 lata aż im się zachce to wyprodukować, po to by na koniec zapłacić za auto równowartość plaida s dla siebie, plaida x dla żony i na trójkę dla syna by jeszcze starczyło. No nie.

Zaraz im rynek zweryfikuje:phi: coś im sprzedaż jakoś super nie idzie. Ciekawe czy nowy Macan ich pogrąży. 

Napisano
W dniu 12.11.2024 o 17:02, Florydzialski napisał(a):

Czyli cennik 11 różnych wersji Porsche Taycan w USA. Oczywiście to ceny bazowe, można je spokojnie o kilkadziesiąt % zwiększyć dokonując najróżniejszych personalizacji.

Taycan Turbo S ma 1019 KM i 2.1 sekundy do setki. Bazowy Taycan ma 402 KM i nie wiadomo czy się do setki rozpędza bo notka prasowa tego nie podaje. 

W międzyczasie na rynku wtórnym można bez problemu znaleźć używanego Taycana poniżej $50K. Niestety tylko w wersji z akumulatorami na których wyjazd do sklepu może wymagać przerwy na ładowarce. 

gdyby tak jedno zero obcięli to bym zaraz jechał na Połczyńską ;/

Napisano
  • Autor
W dniu 13.11.2024 o 11:28, wujek napisał(a):

Zaraz im rynek zweryfikuje:phi: coś im sprzedaż jakoś super nie idzie. Ciekawe czy nowy Macan ich pogrąży. 

Podobno jest bardzo dużo zamówień na Macan’a. Tak przynajmniej mi w serwisie powiedzieli - że dwa samochody mają duże zainteresowanie - Macan i Audi Q6 (chyba Macan z napisem Audi?) 

Napisano
Teraz, Florydzialski napisał(a):

Podobno jest bardzo dużo zamówień na Macan’a. Tak przynajmniej mi w serwisie powiedzieli - że dwa samochody mają duże zainteresowanie - Macan i Audi Q6 (chyba Macan z napisem Audi?) 

Oby bo spalinowki Macan zapewniały im spory dochód.