Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co głupiego wymyślili konstruktorzy w waszym samochodzie...?

Featured Replies

Napisano
8 minut temu, muzz napisał(a):

corolla EU, salon PL, rok 2023 można odpalić zdalnie i w lato i w zimie

wszystko zależy od rocznika i systemów zainstalowanych w samochodzie

odpalanie przez apkę toyoty

jak otwierasz samochód od razu się silnik wyłącza

Na ile ?

zdecydowanie lepsze niż webasto, które jak się dużo nie jeździ szybko powoduje rozładowanie akumulatora i się nie włącza. Pomijam chłodzenie latem.

Edytowane przez sdss

Napisano
23 godziny temu, marcindzieg napisał(a):

Cela się pewnie zwarła. Miałem raz tak u siebie. Przyjechałem po dziecko pod przedszkole. Jak wróciłem to już nie odpalił.

Ja kiedyś podczas jazdy na czas Outlanderem w kamieniołomie urwałem na dziurach jedą celę w akumulatorze. Ale nie do końca więc nie było objawów od razu. Za jakiś czas przy innej okazji poszło do końca i auto wywaliło choinkę błędów, zaczęło migać światłami jak przy zwarciu i robić jeszcze różne inne rzeczy. I też tak było, że dopóki jechał to jechał a gdy go wyłączyłem i ponownie spróbowałem włączyć to poszło.

Napisano
W dniu 28.01.2025 o 21:50, sdss napisał(a):

Ktoś tu napisał, że  Volvo też da radę na 10minut. 

Ranger też da radę a Jag ma w EU tę funkcję zablokowaną.

:(

Napisano
Teraz, Ryb napisał(a):

Ale nie do końca więc nie było objawów od razu.

Nie było od razu bo podejrzewam że coś się stało w trakcie jazdy. A że w starym Forku elektroniki mało i alternator spokojnie dawał radę to dopóki chodził to nie wykazywał żadnych objawów.

Napisano
Teraz, marcindzieg napisał(a):

Nie było od razu bo podejrzewam że coś się stało w trakcie jazdy. A że w starym Forku elektroniki mało i alternator spokojnie dawał radę to dopóki chodził to nie wykazywał żadnych objawów.

Dokładnie, jak długo chodzi alternator to napięcie w układzie jest. Ale jak zatrzymasz to już nie odpalisz bo będzie za mało.

:ok:

Napisano
5 godzin temu, sdss napisał(a):

Na ile ?

20 minut

Napisano

No jest to dość ciekawe bo zgłębiałem temat.
Takie samo wyposażenie jak ja mam w podobnych pojazdach w USA - można odpalić silnik zdalnie, można zdalnie schłodzić ale żeby klima odpaliła to silnik musi się włączyć, zagrzać też można z apki ale tak samo silnik musi odpalić. Sprawdzali mi i wyposażenie mam identyczne: głównie chodzi o czujnik CO2 jakby samochód odpalił silnik w garażu i czujnik jakości powietrza (podobno to ma jakieś powiązanie).
To co mi na innym forum znaleźli to że prawo EU nie zezwala na to żeby silnik pracował jak nie ma w pojeździe kierowcy. Można to "odblokować" ale muszę czekać aż do końca gwarancji. Opcja zarówno z pilota jak i z aplikacji 

Miałem w zastępczej najnowszej camry hibryd i highlander

Jak w innych modelach toyoty nie wiem

Wysłane za pomocą Tapatalk
Napisano
Na ile ?

zdecydowanie lepsze niż webasto, które jak się dużo nie jeździ szybko powoduje rozładowanie akumulatora i się nie włącza. Pomijam chłodzenie latem.

W Volvo i Toyota jest to max 20min na raz

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby ponownie włączyć na kolejne 20min

Napisano
10 minut temu, ppmarian napisał(a):

W Volvo i Toyota jest to max 20min na raz

Nic nie stoi na przeszkodzie żeby ponownie włączyć na kolejne 20min

Luz zdąży się coś ogrzać albo schłodzić. 

Napisano
Luz zdąży się coś ogrzać albo schłodzić. 

Pewnie

Z mojego doświadczenia z dieslem Volvo już po 10min szyby z przodu są ok a w środku przyjemnie ciepło. Z apki możesz też wymusić grzanie foteli i kierownicy

Napisano
2 godziny temu, ppmarian napisał(a):

Pewnie

Z mojego doświadczenia z dieslem Volvo już po 10min szyby z przodu są ok a w środku przyjemnie ciepło. Z apki możesz też wymusić grzanie foteli i kierownicy

Pewnie ma elektryczną grzałkę. Szkoda że już nie ma TD, fajnie mi się jeździło z pneumatyka.

Napisano
14 godzin temu, ppmarian napisał(a):

Z mojego doświadczenia z dieslem Volvo już po 10min szyby z przodu są ok a w środku przyjemnie ciepło

w tojce benzynowej tak samo.

ja z tego korzystam głównie w dwóch przypadkach.

jak pada deszcz i na samochodzie przymarznie - nie ma innej metody na pozbycie się bezinwazyjne z samochodu tej skorupy jak ogrzanie szyb.

i druga opcja jak z psem gdzieś jadę w upały to schładzam chwilę wcześniej wnętrze.