Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tuning Volkswagena

Featured Replies

Napisano

Cześć. Zakupiłem na Aliexpress takie tego typu nakładki, żeby wiecie, samochód się agresywniej prezentował i w związku z tym mam pytanie: 
Ta nakładka z przodu niby przepuszcza ten cały laser, co mierzy odległość od poprzedzającego samochodu. Przynajmniej tak ludzie w komentarzach piszą.

Ale jednak zastanawiam się, czy w razie "W" ubezpieczyciel nie odmówi mi wypłaty odszkodowania z uwagi na to, ze mógł system prawidłowo nie działać? I weź im udowodnij, że prawidłowo działał.
Co Wy o tym sądzicie?
Oczywiście o ew. problemach przy wypłacie odszkodowania, a nie o nakładkach, bo te są zajebiste!
image.png.51d306567b62151994ec4b21db793d0f.png

Edytowane przez kmwtw

Napisano

przywalisz przodem w tyl wiec twoja wina.

wyplacisz kase z OC dla poszkodowanego, z AC tez dostaniesz to nie systemy maja hamowac, ty jestes odpowiedzialny ;]

BTW post tego roku chyba, zart ci sie udal :oki:

Edytowane przez PawelWaw

Napisano
  • Autor

To co mam założyć tam pod nią jakieś ładunki pirotechniczne, żeby w razie kolizji sama się odstrzeliła?

Napisano
9 minut temu, kmwtw napisał(a):

Cześć. Zakupiłem na Aliexpress takie tego typu nakładki, żeby wiecie, samochód się agresywniej prezentował 

Obawiam się że na tym forum wszyscy są już pełnoletni.

Napisano
  • Autor

Ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie, a tego się tyczy ten wątek!

Napisano
4 godziny temu, kmwtw napisał(a):

Cześć. Zakupiłem na Aliexpress takie tego typu nakładki, żeby wiecie, samochód się agresywniej prezentował i w związku z tym mam pytanie: 
Ta nakładka z przodu niby przepuszcza ten cały laser, co mierzy odległość od poprzedzającego samochodu. Przynajmniej tak ludzie w komentarzach piszą.

Ale jednak zastanawiam się, czy w razie "W" ubezpieczyciel nie odmówi mi wypłaty odszkodowania z uwagi na to, ze mógł system prawidłowo nie działać? I weź im udowodnij, że prawidłowo działał.

A co za różnica, czy działał, czy nie? Jak wjechałeś w kogoś, to lepiej żebyś się nie tłumaczył, że nie patrzyłeś na drogę...

Napisano
21 godzin temu, kmwtw napisał(a):

To co mam założyć tam pod nią jakieś ładunki pirotechniczne, żeby w razie kolizji sama się odstrzeliła?

Jak przy... w poprzedni pojazd to ta nakładka sama się zdematerializuje. :old:

Napisano

Przeczytałem pierwszy post i po raz kolejny dochodzę do wniosku, że na fora nie należy się logować pod wpływem... czegokolwiek. :lol:

Napisano
  • Autor

Niech pierwszy rzuci kamieniem ten... itd...

Edytowane przez kmwtw

Napisano
22 godziny temu, kmwtw napisał(a):

Co Wy o tym sądzicie?
Oczywiście o ew. problemach przy wypłacie odszkodowania, a nie o nakładkach, bo te są zajebiste!
image.png.51d306567b62151994ec4b21db793d0f.png

To jakaś edycja StarWars ? Jakie koloru są te lasery ?

Napisano
  • Autor

One są na podczerwień, więc czerwone.

Napisano
15 minut temu, kmwtw napisał(a):

One są na podczerwień, więc czerwone.

Sith-edition. W zwykłej wersji jest radar. 

Napisano
  • Autor

No ja właśnie mam Sith-edition 

Napisano
W dniu 24.01.2025 o 18:02, kmwtw napisał(a):

Ale jednak zastanawiam się, czy w razie "W" ubezpieczyciel nie odmówi mi wypłaty odszkodowania z uwagi na to, ze mógł system prawidłowo nie działać?

A masz obowiązek jechać na tempomacie? Nie.

Napisano
  • Autor

Ale mam awaryjne hamowanie w razie czego i być może ubezpieczyciel uwzględnił to w ubezpieczeniu. Nie wiem, dlatego pytam. Przeczytałem warunki i niby czegoś takiego tam nie ma, ale jest zapis, ze jeżeli samochód nie spełnia jakichś tam wymogów, to mogą odmówić odszkodowania. Dlatego pytam na autokąciku, bo tu mądrzy ludzie siedzą (niektórzy)

Napisano

Ok, dobry pomysł, jak coś się stanie to zawsze można powiedzieć , na kąciku tak napisali, a tam mądrzy ludzie są.

Napisano
Godzinę temu, sdss napisał(a):

Ok, dobry pomysł, jak coś się stanie to zawsze można powiedzieć , na kąciku tak napisali, a tam mądrzy ludzie są.

Agresywnie prezentujace sie auto z koncernu VW to biala Fabia siedzaca Ci 20cm od tylnego zderzaka na lewym pasie autostrady ;]

Do autora - wez przestan. Zaloz fajna felge, i jeszcze sie to bedzie jakos prezentowac. Tuning naklejkowo-diodowy to gimnazjum ;]