Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Polecany sprzęt do malowania

Featured Replies

Napisano

Się zabieram do malowania ale nienawidzę zabezpieczania wszystkiego.

Czy pojawiły się jakieś nowości ułatwiające to zadanie? Naprawdę niekapiące wałki, jakieś nowości dot. zabezpieczeń?

Czy w ogóle nic się nie zmieniło od lat?

Napisano

Z nowości to może antyhlapy ale do malowania wałkiem i tak nie przydatne;). Nic lepszego od taśmy nie wymyślono. Nie, czekaj - niebieska taśma🤣

Napisano
W dniu 22.03.2025 o 13:21, Rado_ napisał(a):

Wałki to tego typu będą lepsze od tych zwykłych szczególnie male walki

Przyklad

https://allegro.pl/oferta/walek-blue-dolphin-malarski-spiner-z-uchwytem-25-9-13987808568

Czemu? Ja zawsze biorę jakieś w casto i zawsze są średnie. W czym te są lepsze?

Napisano
W dniu 21.03.2025 o 19:54, bez napisał(a):

Się zabieram do malowania ale nienawidzę zabezpieczania wszystkiego.

Czy pojawiły się jakieś nowości ułatwiające to zadanie? Naprawdę niekapiące wałki, jakieś nowości dot. zabezpieczeń?

Niebieska taśma :]

Napisano
2 godziny temu, wujek napisał(a):

Czemu? Ja zawsze biorę jakieś w casto i zawsze są średnie. W czym te są lepsze?

Sa jakby na lozyskach, rowno lekko się kręcą. Szczególnie mniejsze rozmiary jak 10 cm, tu juz roznica jest duza. Przekonałem sie, że dobry sprzęt ulatwia takie gowniane roboty. Ale wiesz dla mnie to nie ma znaczenia kto czym sobie maluje, to nie mój czas i wysilek. 

Napisano
18 minut temu, Rado_ napisał(a):

Sa jakby na lozyskach, rowno lekko się kręcą. Szczególnie mniejsze rozmiary jak 10 cm, tu juz roznica jest duza. Przekonałem sie, że dobry sprzęt ulatwia takie gowniane roboty. Ale wiesz dla mnie to nie ma znaczenia kto czym sobie maluje, to nie mój czas i wysilek. 

Musze wypróbować bo będę miał sporo do malowania. 

Napisano
2 godziny temu, wujek napisał(a):

Musze wypróbować bo będę miał sporo do malowania. 

Tylko te konkretnie co dałem przyklad wersja 10 cm ma ten munus, ze odpadaja blaszki trzymające wałek i czasami wałek moze się zsuwać. Mimo tego i tak malowanie nim jest bez porównania lepsze od tych zwyklych, nie zacinają się. W tych duzymi nie ma tego problemu.

Napisano
W dniu 21.03.2025 o 19:54, bez napisał(a):

Zbierasz polecenia na lokalnej grupie na FB, podpisujesz umowę i pokazujesz palcem co ma być pomalowane. Następnie wyjeżdżasz na weekend albo na tydzień i cieszysz się pięknymi ścianami po powrocie. Żeby nie było - przerabiałem to ostatnio i działa.

Napisano
18 godzin temu, bizz napisał(a):

Zbierasz polecenia na lokalnej grupie na FB, podpisujesz umowę i pokazujesz palcem co ma być pomalowane. Następnie wyjeżdżasz na weekend albo na tydzień i cieszysz się pięknymi ścianami po powrocie. Żeby nie było - przerabiałem to ostatnio i działa.

Prawdziwy Polak bierze urlop i sam własnymi rękoma remontuje 🤣....... a nie daje innym zarobić za coś co nie wymaga żadnej wiedzy i umiejętności 

Napisano
4 godziny temu, marcin_szary napisał(a):

nie daje innym zarobić

Wiesz dobrze, że to jest głównie wynikiem zarobków "prawdziwego Polaka", a nie niechęcią do dawania innym zarobić. 

Napisano
10 godzin temu, janusz napisał(a):

Wiesz dobrze, że to jest głównie wynikiem zarobków "prawdziwego Polaka", a nie niechęcią do dawania innym zarobić. 

Ja wiem, że prawdziwy AKowicz zleca wszystko konsjerżowi, ale ......... bez przesady, takie bzdety jak malowanie to można samemu jak się odrobinę chęci

Napisano
2 godziny temu, marcin_szary napisał(a):

Ja wiem, że prawdziwy AKowicz zleca wszystko konsjerżowi, ale ......... bez przesady, takie bzdety jak malowanie to można samemu jak się odrobinę chęci

Już widzę jak przedstawiciele "zbędnych" zawodów oddają malarzowi 2 pensje za dwudniowe malowanie. ;]

Wiem, że OT, ale te brednie trzeba jakoś zwalczać.

Napisano

Właśnie skończyłem malowania mojego mieszkania niegodnego AK (<120m2  ;]) białą farbą dla ubogich - Dekoral Akrylit W.

No jestem w szoku, bo to prawie w ogóle nie kapie, nie rozchlapuje się i ogólnie wystarczy zabezpieczyć tylko krawędzie i ewentualnie na blaty czy stół położyć folię. Nawet nie zabezpieczałem kafelków w kuchni czy przedpokoju. Kapnęło dosłownie kilka kropek.

Nie wiem, czy wszystkie farby teraz są takie gęste i niekapiące, ale ja nie jestem na bieżąco - ostatnio malowałem w 2019r. i chyba wtedy tak dobrze nie było.