Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szafa i pomylone paczki

Featured Replies

Napisano

Cześć 

Zamówiłem przez internet szafę w sklepie który też działa stacjonarnie. Przyszła w 3 paczkach. Jak się zabraliśmy za składanie okazało się że 1 z 3 paczek z jest zdublowana i brakuje elementów z tej właściwej paczki. 2 tyg temu było zgłoszenie o tym fakcie. W między czasie kazali dosłać zdjęcia etykiet z paczek i po 2 tyg rozpatrywania doszli do wniosku że zamówienie jest kompletne. Dzisiaj dzwoniłem na infolinię co z tym dalej i mówię konkretnie czego mi brakuje (paczki w której są drzwi od szafy) to każą mi w pdf zaznaczać które dokładnie elementy są zdublowane. Do jutra ktoś ma się odezwać w tej sprawie. 

Aktualnie szafa wygląda jak na foto 🫣🫣i tak to stoi od 2 tyg. 

Czego mogę żądać/oczekiwać?? Bo spodziewam się że jutro ktoś napisze żebym im wysłał zdjęcia elementów zdublowanych i taki to będzie kontakt z ich strony i ponaglenie reklamacji. 🥺

Ja widzę dwa wyjścia albo dosylaja całe nowe kompletne zamówienie i oddaje im na wymianę to co mam albo dosylaja ta brakującą paczkę a po złożeniu oddam im to co mi zostanie.🤔 

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie 😉

IMG_20250513_135704.jpg

Napisano

Wysłać zgłoszenie poleconym i wszystko stanie się prostsze.

Napisano
  • Autor
7 godzin temu, zzzz napisał(a):

Niezgodność towaru z umową zgłosiłeś?

Narazie zgłosiłem reklamację. Czarno na białym mają podane co jest pomylone i czego nie mam i dalej szukają nie wiem czego 🫣🫣🫣

Napisano

Zapewne brw. 

Ja reklamowałem uszkodzony w transporcie element. Długa historia, w końcu oddali 50% kasy zgodnie z moim życzeniem po niemal pół roku od reklamacji. 

Napisano

Utwierdzam sie w przekonaniu, ze dobrze robie, wykonujac meble samemu, tez jest spierdzielone, tez nikt nawet przepraszam nie powie, ale choc reklamacji skladac nie trzeba, to zawsze nieco mniej nerwow

Napisano
W dniu 13.05.2025 o 14:02, Mr_Hyde napisał(a):

Cześć 

Zamówiłem przez internet szafę w sklepie który też działa stacjonarnie. Przyszła w 3 paczkach. Jak się zabraliśmy za składanie okazało się że 1 z 3 paczek z jest zdublowana i brakuje elementów z tej właściwej paczki. 2 tyg temu było zgłoszenie o tym fakcie. W między czasie kazali dosłać zdjęcia etykiet z paczek i po 2 tyg rozpatrywania doszli do wniosku że zamówienie jest kompletne. Dzisiaj dzwoniłem na infolinię co z tym dalej i mówię konkretnie czego mi brakuje (paczki w której są drzwi od szafy) to każą mi w pdf zaznaczać które dokładnie elementy są zdublowane. Do jutra ktoś ma się odezwać w tej sprawie. 

Aktualnie szafa wygląda jak na foto 🫣🫣i tak to stoi od 2 tyg. 

Czego mogę żądać/oczekiwać?? Bo spodziewam się że jutro ktoś napisze żebym im wysłał zdjęcia elementów zdublowanych i taki to będzie kontakt z ich strony i ponaglenie reklamacji. 🥺

Ja widzę dwa wyjścia albo dosylaja całe nowe kompletne zamówienie i oddaje im na wymianę to co mam albo dosylaja ta brakującą paczkę a po złożeniu oddam im to co mi zostanie.🤔 

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie 😉

IMG_20250513_135704.jpg

Mają taki burdel, że nie ogarniają.

Miałem kiedyś podobną sprawę i burdel na następnym etapie reklamacji spowodował, że miałem 3 szafy.

Napisano

Ja kiedyś kupiłem 2 krzesła. Gdzieś po tygodniu dzwoni kurier, że ma jakieś krzesła dla mnie i zostawił je tam, gdzie zawsze zostawia paczki 8] Takie same jak te z pierwszej przesyłki. Dzwonię do BRW a oni mówią, że w systemie mają tylko jedno zamówienie na 2 krzesła i je zrealizowali. Pani nie widzi problemu i mówi, żeby te dodatkowe krzesła sobie zostawić. I mam 4 w cenie 2, kupionych na jakiejś wyprzedaży chyba 30%;l

Napisano
9 godzin temu, Jarecki88 napisał(a):

Ja kiedyś kupiłem 2 krzesła. Gdzieś po tygodniu dzwoni kurier, że ma jakieś krzesła dla mnie i zostawił je tam, gdzie zawsze zostawia paczki 8] Takie same jak te z pierwszej przesyłki. Dzwonię do BRW a oni mówią, że w systemie mają tylko jedno zamówienie na 2 krzesła i je zrealizowali. Pani nie widzi problemu i mówi, żeby te dodatkowe krzesła sobie zostawić. I mam 4 w cenie 2, kupionych na jakiejś wyprzedaży chyba 30%;l

Robili luz w magazynie i upychali towar po klientach ;]

Napisano
2 godziny temu, rwIcIk napisał(a):

Robili luz w magazynie i upychali towar po klientach ;]

Pewnie kiedyś się o nie upomną, jak "kandydat" o mieszkanie ;]

Napisano
3 godziny temu, rwIcIk napisał(a):

Lepiej niech nie kandyduje, zanim tych krzeseł nie odda ;]

Jeszcze im odsetki naliczy za przechowywanie ;]

Napisano
  • Autor

Jest progres po kilku telefonach. 

Zamówili mi paczkę, tylko już się boję czy ta prawidłowa 🫣. Dostawa planowana 21.05🫣. Prawie miesiąc w plecy 🥺

Napisano
W dniu 15.05.2025 o 23:01, Jarecki88 napisał(a):

Szwagier odbierał 6 kupionych krzeseł, w 6 kartonach. Przy składaniu okazało się że w kartonie są po dwa :panic: 

Dzwoni do sklepu, a tam przez słuchawkę :zona: że  zawraca :kara:

No więc ma 12 :]

Napisano
  • Autor
W dniu 16.05.2025 o 18:32, Mr_Hyde napisał(a):

Jest progres po kilku telefonach. 

Zamówili mi paczkę, tylko już się boję czy ta prawidłowa 🫣. Dostawa planowana 21.05🫣. Prawie miesiąc w plecy 🥺

Kontynuując temat. Dostałem maila ze towar czeka na mnie na sklep przez 7dni. Znowu telefon na infolinię z zapytaniem czy łaskawie to dostarcza i jutro mam otrzymać paczkę. Aż się boję co tam przyjedzie 🫣🫣

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Koniec końców jakoś udało się złożyć ta szafę. Ale niektóre elementy miały delikatnie inny odcień, pewnie cała któraś paczka 🤪. To co zostało mogłem zutylizować we własnym zakresie 😉. Mimo wszystko już raczej nic nie kupię w tym sklepie 🤪

Napisano

Pamiętam jak się przeprowadziliśmy z 25 lat temu, kasy za bardzo nie było, wchodzimy do BRW a tam kumpel i mówi, że jak weźmiemy płytę gazową do tych mebli za 1000zł to nam da składanie za free. I tak kupiliśmy 2.6m mebli z płytą gazową za 1400zł.[emoji3] Mina kumpla, którego zapytałem ile weźmie za te 2.6m bezcenna - mówi pod nosem - kur.a, jak oni to robią? Przecież materiał więcej kosztuje.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka