Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KIA EV6 - gdzie pokazuje na ilu % dojedziemy do celu

Featured Replies

Napisano

ostatnio musialem pojezdzic troche KIA i to fantastyczny samochod ale...

ustawiam na fabrycznej navi miejsce docelowe i nie bardzo widze gdzie pokazuje na ilu % bede u celu.

podpowie ktos bo starosc nie radosc ;]

Napisano
  • Autor

ludzie, wlasciciele EV6 ratujecie ;]

Napisano
6 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

ludzie, wlasciciele EV6 ratujecie ;]

Ej-aja spytaj. 🤖

Napisano
  • Autor
2 godziny temu, HelixSv napisał(a):

Albo abrp zainstaluj, bo kijowy planner jest raczej kijowy. 

https://youtu.be/WWYcTjm3nuA?si=e9niHoMyw4dMxxK1

thx juz sobie przypomnialem ten najwiekszy minus tego auta ;]

Napisano
6 minut temu, PawelWaw napisał(a):

thx juz sobie przypomnialem ten najwiekszy minus tego auta ;]

To nie jest wina kiji, że jest kijowa. 

To wina Tesli, że wszystkie inne EV są kijowe. ;]

Napisano
  • Autor
1 minutę temu, HelixSv napisał(a):

kia jest super :serducha: tylko zle umiescili miejsce do ladowania telefonu indukcyjne, nie laduje iphona w obudowie i jest tylko jedno ;]

ale juz wiem kto to projektowal.... ten sam 85 letni szef oprogramowania w KIA, nie wiem czy on nawet ma smartphone ;l

a uzywanie kluczyka w autach jak kazdy ma telefon powinno byc juz karane 3 letnia odsiadka.

Napisano
  • Autor
8 minut temu, HelixSv napisał(a):

jeszcze jedno, wlasnie sobie przypomnialem ze nie zamknalem auta.

tak nowe, nowoczesne auto trzeba zamykac kluczykiem lub dotykajac klamki po zamknieciu drzwi. kto na to wpadl zeby tak to rozwiazac ? ja wiem ten dziadek 85 letni w KIA :panic:

to juz nawet w citroen c4 jak odchodzilem od auta to sie zamykalo.

TESLA to przepasc!

dodam na maly plusik ze dalo sie zamknac z apki KIA bo pada niezle ;]

Napisano
38 minut temu, HelixSv napisał(a):

KIA zrobiła to tak jak się robiło do tej pory, czyli w spaliniakach ;]

A nie znam powodu, dla którego w spaliniaku by mi miało pokazywać, że dojadę dajmy na to do Pragi na -10 litrach w baku ;]

Ten powód zresztą by nie istniał nawet w elektrykach, jakby ładowarek było więcej i nie było żadnych apek, a podjeżdżasz, ładujesz, płacisz.

Napisano
2 godziny temu, kravitz napisał(a):

KIA zrobiła to tak jak się robiło do tej pory, czyli w spaliniakach ;]

A nie znam powodu, dla którego w spaliniaku by mi miało pokazywać, że dojadę dajmy na to do Pragi na -10 litrach w baku ;]

Zgoda (buduje).

2 godziny temu, kravitz napisał(a):

Ten powód zresztą by nie istniał nawet w elektrykach, jakby ładowarek było więcej i nie było żadnych apek, a podjeżdżasz, ładujesz, płacisz

Niezgoda (rujnuje).

Ja tam zawsze chcę wiedzieć na ilu% (i czy w ogóle) dojadę, nawet jak ladowarki są co km. 

Edytowane przez HelixSv

Napisano
26 minut temu, HelixSv napisał(a):

Niezgoda (rujnuje).

Ja tam zawsze chcę wiedzieć na ilu% (i czy w ogóle) dojadę, nawet jak ladowarki są co km. 

Mogę tylko szanować zdanie, ale go nie zrozumiem.

Jeśli w takim Golfie dajmy na to, pokazuje mi pół baku i 400km zasięgu, a nawigacja pokazuje mi 600km do Pragi, to zwyczajnie wiem że nie dojadę. Czy potrzebuję info, że to będzie -12 litrów? No ja jakoś tego nie czuję ;]

A czy potrzebuję informację że zostanie mi 20 litrów po po drodze się zatankowałem? Czy wystarczy mi informacja w Pradze, że mam jeszcze 200km zasięgu? ;]

No serio nie kumam tego. A jedynym powodem jaki znam, by było to, że jadę po Syberii i stacje paliw są co 1000km i lepiej wiedzieć ile mi brakuje, bo może trzeba skręcić gdzieś na lokalny kołchoz i się dotankować. Chociaż nawet wtedy porównanie zasięgu który pokazuje auto z tym co pokazuje nawigacja wydaje się w pełni wystarczające.

Napisano
13 minut temu, kravitz napisał(a):

Mogę tylko szanować zdanie, ale go nie zrozumiem.

Jeśli w takim Golfie dajmy na to, pokazuje mi pół baku i 400km zasięgu, a nawigacja pokazuje mi 600km do Pragi, to zwyczajnie wiem że nie dojadę. Czy potrzebuję info, że to będzie -12 litrów? No ja jakoś tego nie czuję ;]

A czy potrzebuję informację że zostanie mi 20 litrów po po drodze się zatankowałem? Czy wystarczy mi informacja w Pradze, że mam jeszcze 200km zasięgu? ;]

No serio nie kumam tego. A jedynym powodem jaki znam, by było to, że jadę po Syberii i stacje paliw są co 1000km i lepiej wiedzieć ile mi brakuje, bo może trzeba skręcić gdzieś na lokalny kołchoz i się dotankować. Chociaż nawet wtedy porównanie zasięgu który pokazuje auto z tym co pokazuje nawigacja wydaje się w pełni wystarczające.

Oczywiście. ;]

Przypomnij sobie tą dyskusje następnym razem jak będziesz Teselką w trasie i zerkniesz na cyferki wskazujące na ilu % dojedziesz do celu bądź na ładowarkę. 

Szczególnie w pofalowanym terenie, gdzie wyuczony zasięg nijak sie ma do rzeczywistości. 

Napisano
19 minut temu, HelixSv napisał(a):

Oczywiście. ;]

Przypomnij sobie tą dyskusje następnym razem jak będziesz Teselką w trasie i zerkniesz na cyferki wskazujące na ilu % dojedziesz do celu bądź na ładowarkę. 

Szczególnie w pofalowanym terenie, gdzie wyuczony zasięg nijak sie ma do rzeczywistości. 

Ale w spaliniaku droga w jedną i w drugą stronę też może mieć inne spalanie.

Ostatnio zrobiłem jednego dnia taką drogę z Wawy do Frankfurtu i nazad. Był w jedną stronę wmordęwind i spalanie różniące się o 1 litr na stówkę.

I co mnie to interesuje, jak jest stacja benzynowa co 20km? Najwyżej stanę i się zatankuję/doładuję.

Auto zapala "żyda", zjeżdżam i się podłączam. Koniec historii.

Teraz nie dość że jest stacja dużo rzadziej, to jeszcze może być nie ta w której mam dobre ceny, bo akurat nie mam tam abo. Masakra.

Napisano
45 minut temu, kravitz napisał(a):

Ale w spaliniaku droga w jedną i w drugą stronę też może mieć inne spalanie.

Ostatnio zrobiłem jednego dnia taką drogę z Wawy do Frankfurtu i nazad. Był w jedną stronę wmordęwind i spalanie różniące się o 1 litr na stówkę.

I co mnie to interesuje, jak jest stacja benzynowa co 20km? Najwyżej stanę i się zatankuję/doładuję.

Auto zapala "żyda", zjeżdżam i się podłączam. Koniec historii.

Teraz nie dość że jest stacja dużo rzadziej, to jeszcze może być nie ta w której mam dobre ceny, bo akurat nie mam tam abo. Masakra.

Jakiś dziwny jesteś. Dla wszystkich posiadaczy EV to są zalety, nowoczesność, lepszy styl życia. Zastanawiałeś się, czy wszystko z Tobą ok?;]

Napisano
W dniu 14.07.2025 o 18:06, PawelWaw napisał(a):

ustawiam na fabrycznej navi miejsce docelowe i nie bardzo widze gdzie pokazuje na ilu % bede u celu.

Tam jest tylko dobry ekran a Ty jeszcze chcesz, że procenty wyświetlał :phi:.

Rodzice rok temu jechali do córki na komunię, to ich Kia wyprowadziła do lasu przy S2 .. a mówiłem, żeby z AA korzystać, ale ojciec się uparł, że ma w KII nawigację ;].

Napisano
W dniu 14.07.2025 o 18:06, PawelWaw napisał(a):

Znalazłeś już? 

Bo to nie są łatwe tematy ;]

Napisano
  • Autor
3 godziny temu, mrBEAN napisał(a):

Znalazłeś już? 

Bo to nie są łatwe tematy ;]

wlasnie nie ;]

dawaj bo jakos musze za 10 dni wrocic z tych katowic :jem:

Napisano
7 godzin temu, PawelWaw napisał(a):

wlasnie nie ;]

dawaj bo jakos musze za 10 dni wrocic z tych katowic :jem:

Pewnie trollujesz, ale inni przy okazji może skorzystają ;) 

Klikamy tam gdzie dystans/czas przybycia i pokaże trochę danych ale Tesla toto nie jest ;]

Zrzut ekranu 2025-07-17 o 20.49.59.png

Napisano
  • Autor
58 minut temu, mrBEAN napisał(a):

Pewnie trollujesz, ale inni przy okazji może skorzystają ;) 

Klikamy tam gdzie dystans/czas przybycia i pokaże trochę danych ale Tesla toto nie jest ;]

Zrzut ekranu 2025-07-17 o 20.49.59.png

zaraz testuje w drodze na lotnisko w kat :jem:

dzieki