Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MG ZS Hybrid na warsztacie

Featured Replies

Napisano

Jak widać niska cena nie bierze się znikąd. ale w sumie jakby poprawić zabezpieczenie spodu nie ma dramatu. Bo osiągi dużo lepsze niż podaje fabryka i te 197 koni to jednak jedzie. Ale teraz pytanie, jakie zabezpieczenie wybrać najlepiej? Wosk czy raczej jakąś farbę polimerową? Co jeszcze można ewentualnie innego zastosować bo chciałbym raczej też zawieszenie zabezpieczyć.

Napisano

epoksyd

Napisano

Wosk

Napisano
  • Autor
W dniu 30.09.2025 o 21:23, bielaPL napisał(a):

epoksyd

a masz kogoś polecić w Warszawie i okolicach? tak by nie stracić też gwarancji?

Napisano
30 minut temu, DamianMig napisał(a):

a masz kogoś polecić w Warszawie i okolicach? tak by nie stracić też gwarancji?

do gwarancji się nie wypowiem ale tu masz człowieka który się mocno tym zajmuje

https://www.facebook.com/p/Suchy-Garage-Damian-Soszyński-100063547107202/

Napisano
  • Autor

ładnie wygląda ta robota na zdjęciach. Dzięki za kontakt, chyba to jest właśnie to czego oczekiwałem.

Napisano
1 godzinę temu, DamianMig napisał(a):

ładnie wygląda ta robota na zdjęciach. Dzięki za kontakt, chyba to jest właśnie to czego oczekiwałem.

To spytaj jeszcze o cene... 

Wydawanie na konserwacje chinczyka z 6-8 kPLN to IMHO przerost formy nad trescia.

Z 15 lat wytrzyma pewnie bez zadnego cudowania a pozniej i tak bedzie warty czapke sliwek.

Napisano
  • Autor

Utrata wartości pewni spora, ale patrząc na ten film i opinie z for brytyjskich to warto, bo tam się rdza już po 2-3 latach pojawiała. progi kiepskie, niska jakość stali. Ale dam znać ile zaśpiewają za taką konserwację 👍

Napisano
  • Autor

Mam już odpowiedź - wosk to 5000 zł brutto, a malowanie jeszcze emalią antykorozyjną to 7500 zł. Sporo, ale wygląda to nieżle. natomiast dostałem też ofertę z Legionowa za 4500 zł. I to właśnie też malowanie,zdejmowania części itd.  Duża różnica, pewnie w robocie też.

• 3 tygodnie później...
Napisano
W dniu 29.09.2025 o 10:33, DamianMig napisał(a):

Jak widać niska cena nie bierze się znikąd. ale w sumie jakby poprawić zabezpieczenie spodu nie ma dramatu.

Tam przecież prawie cała podłoga jest w powłoce poliuretanowej. Znajdź japończyka z tak zabezpieczoną podłogą 🤣

Dać wosk w profile i zabezpieczyć te kawałki progów, gdzie nie ma poliuretanu i buda przeżyje każdego lexusa i toyotę. 

Napisano
Tam przecież prawie cała podłoga jest w powłoce poliuretanowej. Znajdź japończyka z tak zabezpieczoną podłogą [emoji1787]. 
Dać wosk w profile i zabezpieczyć te kawałki progów, gdzie nie ma poliuretanu i buda przeżyje każdego lexusa i toyotę. 
Obejrzałem dopiero filmik i rzeczywiście zabezpieczenie wyglada juz bardzo dobrze fabrycznie. Chyba o blachę to bym sie martwił na samym koncu

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc później...
Napisano
W dniu 25.10.2025 o 08:25, bielaPL napisał(a):

Obejrzałem dopiero filmik i rzeczywiście zabezpieczenie wyglada juz bardzo dobrze fabrycznie. Chyba o blachę to bym sie martwił na samym koncu

Wysłane z mojego SM-S931B przy użyciu Tapatalka

Ważna jest tez jakość stali wykorzystanej do produkcji auta.

Jak jest kiepska, to żadne masy nie pomogą i będzie gnić. 

• 1 miesiąc później...
Napisano
W dniu 30.11.2025 o 12:40, ghost2255 napisał(a):

To prawda, nawet dwustronny ocynk nie pomoże.

• 2 miesiące później...
Napisano
W dniu 30.11.2025 o 12:40, ghost2255 napisał:

Dokładnie, pamiętam jak miałem mégane 2003 (jeszcze jedynka kombi) z ostatniego wypustu. Z tyłu ranty nadkoli i błotników miałem wypiaskowane do gołej blachy - nic nie robiłem bo auto jeździło po 6-7 dni w tygodniu i nic, dosłownie nic się nie pojawiło przez ładnych parę lat )

Z Toykami jest tak, że u nas (w branży) na przykładzie Yarisek "gniły" po roku zawoskowane od spodu - pojawiały się punkty rdzy pod woskiem a niektóre olane totalnie po kilku latach nic. Zauważyłem pewną regułę, że te z czasów pandemii były jakby słabiej zrobione/zabezpieczone nawet mastykami - było po prostu ich mniej.