Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mały traktorek 4x4

Featured Replies

Napisano

Nie wiem, czy to forum jest odpowiednie, ale może są tu spece od małych traktorków rolniczych?

Przymierzam się do zakupu mini traktorka 4x4. Do czego ma mi być potrzebny? W chwili obecnej głównie do ciągnięcia przyczepki max 600 kilo. W późniejszym terminie mam planach używać go do odśnieżenia kawałka podwórka i drogi dojazdowej ok. 30m., uprawy ok. 20 arów lekkiej ziemi. I teraz do sedna, co wybrać? Nowy typu Yato 4×4 YT-85830, CRONA CR254, czy używany japoński (jaki i gdzie - polecani sprzedawcy)? Budżet do 30 tysięcy (im mniej, tym lepiej).

Napisano
  • Autor

Też nad tym myślałem, ale później pługa chyba do quada nie założę?

Napisano
30 minut temu, Wojtektoja napisał:

Też nad tym myślałem, ale później pługa chyba do quada nie założę?

Są pługi, musisz zgłębić temat

Napisano
  • Autor

Ale quad nie ma czegoś takiego, jak WOM. Chyba, że się mylęhehe?

Napisano
15 minut temu, Wojtektoja napisał:

Ale quad nie ma czegoś takiego, jak WOM. Chyba, że się mylęhehe?

Raczej nie, ale nie było o tym mowy w pierwszym poście hehe

Napisano
  • Autor
7 minut temu, janusz napisał:

Raczej nie, ale nie było o tym mowy w pierwszym poście hehe

Było. Uprawa ok. 20 arów. Glebogryzarka, sadzarka do ziemniaków bez WOM nie pójdą.

Napisano
1 godzinę temu, janusz napisał:

Może quad? Przyjemne z pożytecznym

Godzinę temu, janusz napisał:

Są pługi, musisz zgłębić temat

Quad nie może poruszać się z zamontowanym pługiem, a do tego na pewno nie każdy może ciągnąć przyczepę - przynajmniej nie jako pojazd samochodowy. Do tego potrzebny jest ciągnik rolniczy oki

Napisano
30 minut temu, Wojtektoja napisał:

Było. Uprawa ok. 20 arów. Glebogryzarka, sadzarka do ziemniaków bez WOM nie pójdą.

Jak na 20 arów to bogato idziesz z zapleczem maszynowym.

Napisano
21 minut temu, ZUBERTO napisał:

Miałem 20 arów i zwykły traktorek starczał.

Choć przyznam, że kiedyś utknąłem u sąsiada w błocie. Brak napędu na 4 i brak blokady mechanizmu różnicowego. Na szczęście lekki, więc wyciągnąłem własnymi siłami 💪

Napisano
  • Autor
33 minuty temu, ZUBERTO napisał:

Nie wszystko od razu będę kupował. Zresztą nie wiem, czy to kiedyś wszystko kupię. Na tą chwilę potrzebuje traktorka, przyczepki i pługi do odśnieżania. Na to by i quad starczył, ale nie potrzebuje czegoś też do zabawy. To ma być sprzęt tylko do pracy z perspektywą późniejszej uprawy aż 20 arówhehe.

Napisano
5 godzin temu, Wojtektoja napisał:

Nie wiem, czy to forum jest odpowiednie, ale może są tu spece od małych traktorków rolniczych?

Przymierzam się do zakupu mini traktorka 4x4. Do czego ma mi być potrzebny? W chwili obecnej głównie do ciągnięcia przyczepki max 600 kilo. W późniejszym terminie mam planach używać go do odśnieżenia kawałka podwórka i drogi dojazdowej ok. 30m., uprawy ok. 20 arów lekkiej ziemi. I teraz do sedna, co wybrać? Nowy typu Yato 4×4 YT-85830, CRONA CR254, czy używany japoński (jaki i gdzie - polecani sprzedawcy)? Budżet do 30 tysięcy (im mniej, tym lepiej).

Tomo vinkovic 421 521

Napisano
11 godzin temu, Wojtektoja napisał:

Nie wszystko od razu będę kupował. Zresztą nie wiem, czy to kiedyś wszystko kupię. Na tą chwilę potrzebuje traktorka, przyczepki i pługi do odśnieżania. Na to by i quad starczył, ale nie potrzebuje czegoś też do zabawy. To ma być sprzęt tylko do pracy z perspektywą późniejszej uprawy aż 20 arówhehe.

Zastanawiam się nad sprzedażą swojego Chińczyka. 4x4, wszystko mechaniczne, 35KM ogrzewana kabina silnik 4 cyl typu Perkins.

IMG_20260509_144601_MP~2.jpg

Napisano

Zapraszam na grupę

https://www.facebook.com/share/g/18XSnZvxT1/

Jeśli nie chcesz używanego i już ci zakiełkował chiński Yato to też masz inny wybór Chińczyków.

Niedaleko mnie sprzedają markę Hinomoto firma Opti Tractor.

https://www.facebook.com/share/1DRurc9kfY/

https://www.facebook.com/share/1JZUtd324N/

Z używek Iseki, Yanmar Solis.

Edytowane przez Tre-Bor

Napisano
  • Autor

Z fejsem będzie problem, bo nie mam kontazlosnik. Patrzyłem na te Hinomoto. Tylko jak z nimi jest z jakością. Dużo motogodzin nie będę robił, ale jakość się liczy.

Napisano
Godzinę temu, Wojtektoja napisał:

Z fejsem będzie problem, bo nie mam kontazlosnik. Patrzyłem na te Hinomoto. Tylko jak z nimi jest z jakością. Dużo motogodzin nie będę robił, ale jakość się liczy.

Nie mam pojęcia. W moim chińczyku przez 10 lat nic poważnego się nie popsuło co by nie można naprawić śrubokrętem, kluczami i młotkiem.

Najpoważniejsza awaria to na wałku WOM uszczelniacz wymieniłem i trochę zatarłem łożysko w skrzyni bo zaczyna hurgotać (nie miałem czasu wymienić uszczelniacza więc olej do skrzyni dolewałem). Pękł gumowy wąż z silnika do nagrzewnicy i rozleciały się włączniki do świateł (kupiłem na aliexpres bo dealer w Elrol miał 100% drożej).

Filtr oleju pasuje z VW golf II 1.6D.

Napisano
  • Autor

A te Yato, Croma to nie to samo i nie są to hybrydy Himoto?

Napisano
W dniu 16.05.2026 o 20:25, Wojtektoja napisał:

Sadzarka nie potrzebuje wom, przynajmniej te stare i małe. Dużej i tak nie uciągniesz takim małym, nie wspominając o aeralehehe

Kup sobie c-330. Tani, trwały, łatwy w naprawie, części łatwo dostępne.

Nie ma wprawdzie przedniego napędu ale przy tej mocy i zastosowaniach zbędny.

W dniu 16.05.2026 o 18:29, Wojtektoja napisał: