Napisano 3 godziny temu3 godziny Mam Toyotę Proace City i już drugi raz wystąpił błąd degradacji oleju. Błąd pojawia się po około 12kkm od ostatniej wymiany oleju i niestety silnik wpada w tryb serwisowy w którym jazda jest prawie niemożliwa. Ostatnim razem pojechałem do ASO i wymienili olej i skasowali błąd. Oczywiście wizyta płatna. Ktoś przerabiał taki temat? Zaznaczę tylko że auto na gwarancji i interwał olejowy ustawiony jest na 40 kkm.
Napisano 12 minut temu12 min Godzinę temu, KYRTAP napisał:Kto? Pan błąd ma rację - degradacja oleju (jeszcze zależy co tam za silnik siedzi w tym Proace). 40kkm na interwał wymiany oleju? Bez żartów, fizyki nie oszukasz.
Napisano Teraz1 min 11 minut temu, gilbert3 napisał:Pan błąd ma rację - degradacja oleju (jeszcze zależy co tam za silnik siedzi w tym Proace). 40kkm na interwał wymiany oleju? Bez żartów, fizyki nie oszukasz.A jakim cudem mierzy stopień zużycia oleju? Może po prostu tak zakodowana jest wymiana oleju, i tyle. Mam proace city i takie cuda się nie dzieją.