Napisano 22 godziny temu22 godzin Przejechałem już 2400km i mam kilka ciekawych spostrzeżeń:Plusy:zwarte dobrze prowadzące się auto. Także przy prędkościach "ponadautostradowychdobrze wykonanyprzydatne systemy - zwłaszcza te do jazdy po autostradzie. Choć trochę nadgorliwe czasami.mało pali, także na autostradziedobra widoczność, dobrze świecące światłasprawnie działające dsg i wcale go nie zamula nawet w podstawowym trybie. Ten tryb żeglowania jest IMO całkiem dobrze dopracowany.sporo miejsca z tyłu , na prawdę duży i ustawny bagażnik.elastyczny motor z bardzo liniowym rozwijaniem mocy. Nie jest zamulony ekologią - no chyba że to zasługa silniczka elektrycznego. Wady:głośny silnik przy przyspieszaniu. Na tyle głośny że chyba coś z tym zrobię - w sensie pokombinuję z jakimś wygłuszeniem. Tym bardziej że DSG doś mocno zrzuca te biegi przy bucie w podłogę np. podczas włączania się do ruchu na ekspresówce.Trochę za bardzo przycebuliłem na wyposażeniu. Mam podstawowe fotele i choć są wygodne i bez problemu znalazłem wygodną pozycję to brakuje mi regulacji kąta podparcia siedziska. No i matrixy mogłem wziąć. Choć zwykłe ledy tez fajnie świecą. Ostatnio zauważyłem że skrzynia w trybie manualnym sama redukuje biegi... W siensie że wbijam 3 przed wyprzedzaniem, mam jakieś 2.5 tys obrotów, but w podłogę a ten zruca do 2 i dopiero mogę klikać manetkami w górę...Ale generalnie jestem zadowolony i lubię to auto. Myślę że z 5-6 lat na pewno go będę miał.
Napisano 22 godziny temu22 godzin 38 minut temu, Jaruga napisał:sprawnie działające dsg i wcale go nie zamula nawet w podstawowym trybie. Ten tryb żeglowania jest IMO całkiem dobrze dopracowany.To imo poprawili w polifcie. Jeździłem cały weekend 1.5 z dsg i zarówno tam, jak w moim GTI na trybie Comfort skrzynia nie muli, fajnie dociąga do 2 krpm przy muskaniu gazu, a przedlifty zmieniały przy 1700 rpm. Redukcje w manualu będą. Są nawet w GTI bez trybu Special. U mnie dopiero Special nie ingeruje i trzeba kontrolować biegi samemu, bo leci do odcinki i nie zmieni.
Napisano 21 godzin temu21 godzin 1 godzinę temu, Jaruga napisał:zwarte dobrze prowadzące się auto. Także przy prędkościach "ponadautostradowychPytanko o zawieszenie, miałem mk6 i tam zawias był komfortowy na nierównościach a przy szybkiej jeździe właśnie stabilny, jak u Ciebie wygląda jazda po asfaltach gorszej jakości?
Napisano 10 godzin temu10 godzin Mam ten napęd w Pasku i jestem miło zaskoczony, byle tylko go nie butować bo tylko wyje i nic nie jedzie szybciej, czy lepiej jakby przyspieszać ze średnich obrotów. Ekonomia, cisza i przyjemność jazdy w mieście naprawdę bardzo duża.
Napisano 3 godziny temu3 godziny 18 godzin temu, Jaruga napisał:Mam podstawowe fotele i choć są wygodne i bez problemu znalazłem wygodną pozycję to brakuje mi regulacji kąta podparcia siedziska.Jeśli chcesz sam coś poprawić, to ja stosuję 2-3 podkładki na przednie śruby fotela. Włożone miedzy szynę a podłogę powodują lepsze podparcie ud bez ryzyka że gwint będzie zbyt krótki i fotel będzie niestabilny. Patent prosty, szybki i odwracalny.
Napisano 3 godziny temu3 godziny 26 minut temu, ghost2255 napisał:Jeśli chcesz sam coś poprawić, to ja stosuję 2-3 podkładki na przednie śruby fotela. Włożone miedzy szynę a podłogę powodują lepsze podparcie ud bez ryzyka że gwint będzie zbyt krótki i fotel będzie niestabilny. Patent prosty, szybki i odwracalny.Ja odpisałem tapicerkę siedziska i podkładałem warstwę wyściółki
Napisano 3 godziny temu3 godziny 7 minut temu, rwIcIk napisał:Ja odpisałem tapicerkę siedziska i podkładałem warstwę wyściółkiTeż OK.Tak robię z oparciem. Dokładam gąbkę.
Napisano 1 godzinę temu1 godzina 2 godziny temu, ghost2255 napisał:Jeśli chcesz sam coś poprawić, to ja stosuję 2-3 podkładki na przednie śruby fotela. Włożone miedzy szynę a podłogę powodują lepsze podparcie ud bez ryzyka że gwint będzie zbyt krótki i fotel będzie niestabilny. Patent prosty, szybki i odwracalny.Może głupio zabrzmi ale jakiej grubości podkładki dałeś? A może lepsza byłaby tulejka ?
Napisano 55 minut temu55 min 22 minuty temu, jakubek napisał:Może głupio zabrzmi ale jakiej grubości podkładki dałeś? A może lepsza byłaby tulejka ?Można podkładki, tulejki. Co chcesz.Ja wziąłem zwykłe podkładki pasujące do średnicy śruby. Tylko nie można przesadzić, żeby śruba dobrze trzymała Edytowane 54 minuty temu54 min przez ghost2255