Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przeróbka podświetlenia TID'a

Featured Replies

Napisano

> pokrętła naprawde super, a jak zegary? pokrętła robiłeś tak jak

> jacek, czy inna metoda?

====================

Co do zegarów ,to właśnie czekam na diody 50000mcd i podmienie ,bo mam 30000 mcd .A pokrętla ,to wsadziłem same diody tak jak i koledzy , ale jasność regulowałem wysokością diody.Jak było ciemniej ,to wysuwalem ją prawie pod znaczek , a jak jaśniej ,to chowalem ją głębiej .Bardzo dobrze sprawdzają się diody 3mm.

Napisano

> pokrętła naprawde super, a jak zegary? pokrętła robiłeś tak jak

> jacek, czy inna metoda?

Te białe pokrętła wyszlły naprawde ślicznie. A czy ma ktoś może zdjęcia jak wygląda białe podświetlenie TID/DID ? Zastanawiam się nad zmianą podświetlenia tak w TIDzie jak i przy pokrętłach.

art2, ile użyłeś diód do podświetlenia tych pokkęteł od nawiewu ?

Napisano

> Te białe pokrętła wyszlły naprawde ślicznie. A czy ma ktoś może

> zdjęcia jak wygląda białe podświetlenie TID/DID ? Zastanawiam

> się nad zmianą podświetlenia tak w TIDzie jak i przy pokrętłach.

> art2, ile użyłeś diód do podświetlenia tych pokkęteł od nawiewu ?

=================

około 16 , ale tam gdzie mialem ciemniej i dioda była pod znaczkiem ,to dawałem dwie 3 mm.

Napisano

> Coś takiego:

> http://allegro.pl/item124797012_dioda_led_3mm_biala_8000mcd_1_00zl_szt_.html

> Dobre będzie ? Czy 8000mcd będą zbyt ciemne ?

====================================

Ja brałem te

Kliken

Jak będzie za ciemno ,to wkładaj dwie diody.Jak je dobrze zamontujesz ,to nie musisz ich spiłowywać .Ja swoich nie piłowalem.Wsadziłem takie jak dała fabryka.

I kupiłem te diody Klik

Podmieniam całe oświetlenie w kabinie i bagażniku na diody ,a żarówki wywalam .Lelek mnie przekonał smile.gif

Im więcej mcd tym dioda jaśniejsza.

Napisano

> A czy ma ktoś może zdjęcia jak wygląda białe podświetlenie TID/DID ? Zastanawiam

> się nad zmianą podświetlenia tak w TIDzie jak i przy pokrętłach.

białe podświetlrnie TU

pozdro AKiss

Napisano

Mnie już qrw*** bierze z tym podświelteniem, chyba się wnerwię i wstawie oryginalne podswietlenie 270751858-jezyk.gif, dziś zrobiłęm podświeltenie ledami pokretła zadowolenie na 70% i raczej nie mam zamiaru tego zmieniać, tak jak mówi kolega Art2 chyba najlepszym rozwiazaniem będzie wsadzanie diud 3mm i regulowanie nimi wyokości, i trzeba wrzucić min 16 diud aby efekt był 100%, ale moze kiedyś tak zrobie narazie na temat rozkręcania paneli nie chcem mówić bo jest mi niedobrze frown.gif... a co do zegarów, pytanie sle do Art2: niedawno pytałem Lelka jak podświetlone ma cyferki 0.1.2 na obrotomierzu, u nas traficznie wraz ze wzrostem co raz mocniej świecą, u mnie mam wrażenie jak by tam nie było wsadzone r5? a jest i świeci? Zastanawia mnie czy da coś montowanie diud 50tys mcd? w oprawki i wsadzenie ich do zegarów zamaist led R5? Jak iefekt? jak 20% lepszy to się nie opłaca... i kułko się zamyka.. wiec najlepszym rozwiazaniem jest wstawienie wszędzie diud pod każdą cyferkę, ale robota :/ Śmiało wchodzi w górną część neon 10mm, o długości 22cm i wchodzi aż pod obrotek i temp + 4 zamianniki np R5 daje naprawde równomierne podświetlenie, ale o słabej jasności - tak ma kumpel, ale przy podświetleniu wskazówki na inny kolor już efekt całkiem super mianem reklamy w TV, gdzie pan puka do sowje trumny... hmmm

Napisano

Jeżeli nie chcesz rozkręcać zegarów ,to pozostaje ci tylko zamiana żarówek na LEDy (jak najsilniejsze) .A jak chcesz rozkręcać zegary ,to skorzystaj z tego opisu Kliken

Napisano

> Jeżeli nie chcesz rozkręcać zegarów ,to pozostaje ci tylko zamiana

> żarówek na LEDy (jak najsilniejsze) .A jak chcesz rozkręcać

> zegary ,to skorzystaj z tego opisu Kliken

Moim zdniem nie istnieje takie coś jak najjaśniejsze ledy, wartośc mcd rośnie gdy kont świecenie laeje, więc światło nie bedzie rozproszone, ja miałem tak dałem diody 8tys mcd później 16 i 22 nie widze różnicy, opcja z manualem Jaka mnie nie rajcuje za dużo roboty, robiłem tak z zegarem bez obrotka i efekt był nie dokońca fajny :/

Napisano

> Moim zdniem nie istnieje takie coś jak najjaśniejsze ledy, wartośc

> mcd rośnie gdy kont świecenie laeje, więc światło nie bedzie

> rozproszone, ja miałem tak dałem diody 8tys mcd później 16 i 22

> nie widze różnicy,

=================================

30000 mcd i 10000 mcd są spiłowane tak samo i ja widze różnice ,jak są podpięte pod 12 V w samochodzie.Prosty test ? włóż do TIDa jedną diode 10000 mcd i drugą diode 30000 mcd .Sprawdz i powiedz ,czy nie ma różnicy .

Napisano
  • Autor

a powie mi ktoś czy jak bym kupił 4 sztuki R5 led niebieskie i wkręcił je zamiast fabrycznych to czy będę zadowolony z efektu chodzi mi oczywiście o zegary. Dał bym jeszcze jedną czerwona pod wskazówkę. Ile to by potrwało i czy efekt byłby warty tych 20-30zł wydany na r5.

Ma ktoś tak zrobione u siebie? Chyba lelek tak ma co nie?

Napisano

> a powie mi ktoś czy jak bym kupił 4 sztuki R5 led niebieskie i

> wkręcił je zamiast fabrycznych to czy będę zadowolony z efektu

> chodzi mi oczywiście o zegary. Dał bym jeszcze jedną czerwona

> pod wskazówkę. Ile to by potrwało i czy efekt byłby warty tych

> 20-30zł wydany na r5.

> Ma ktoś tak zrobione u siebie? Chyba lelek tak ma co nie?

Ja miałem i wywaliłem a zrobiłem wg opisu na WOA

Napisano

> 20-30zł wydany na r5.

=============================

Jestem zwolennikiem "zrobienia" diody , a nie kupowania gotowej .Wole kupić silniejszą i dolutować rezystor ,niż kupić gotowca.

Napisano

> 20-30zł wydany na r5.

ja mam 4 sztuki......

i zamierzam teraz zanienic na diody...znaczy sie dodac jescze kilka

bo takl to troche slabo...

jak dla mnie 50/100

myslalem ze bedzie lepjej 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> ja mam 4 sztuki......

> i zamierzam teraz zanienic na diody...znaczy sie dodac jescze kilka

> bo takl to troche slabo...

> jak dla mnie 50/100

> myslalem ze bedzie lepjej

Czegoś nie rozumiem. Skoro zwykłe żarówki oświetlają całe zegary jasno i równomiernie to dlaczego wstawione w ich miejsce diody led (dające więcej światłe - ponoc) nie dają sobie z tym rady. Czyżby to wina koloru? Niebieski jest troche "ciemniejszym kolorem" ale żygac już mi się chce na tą zgniłą pomarańcz. crazy.gif

Napisano

> Czegoś nie rozumiem. Skoro zwykłe żarówki oświetlają całe zegary

> jasno i równomiernie to dlaczego wstawione w ich miejsce diody

> led (dające więcej światłe - ponoc) nie dają sobie z tym rady.

> Czyżby to wina koloru? Niebieski jest troche "ciemniejszym

> kolorem" ale żygac już mi się chce na tą zgniłą pomarańcz.

Odpowiedź jest prosta diody świecą punktowo i szlifowanie tu nic nie daje, a jak daje to bardzo mało, a żaróweczka świeci na całym obwodzie. Możesz kuoić zaróweczke w kolorze ale ponoć pod wpływem ciepła farma na żarówce traci kolor, chyba ze jest wykonana ze szkłą to wtedy całkiem dobrze świeci... ale tego jeszcze chyba nikt nie experymentował. A co do podswietlenia diodami mam 30.000mcd i 8.000mcd świecą styłu na kartę papieru z odległości 10cm jaka jest różniac - a no taka ze 8.000mcd daje bardziej rozproszone światło ale słabsze, a 30.000mcd daje punktowo max 2 razy mocniesze światło... biglaugh.gif

ps. wczoraj jeszcze pobawiłem sie pokrętłami i efekt nawet wyszedł super, są ikonki 2 słabiej podświeltone ale mi to juz nie przeszkadza efekt całkiem całkiem smile.gif przy uzyciu 12 diud białych 5mm 22mcd. Ale zegary np w r5 tak jak lelek niebieskie całkiem fajny efekt, ja dałem białe, i czerwone wskazówki też wyszło fajnie szczególnie widac to w nocy a nie w garażu hmm?, a w górną cześć predkościomierza wsadziłem 3 r5 i zegary świecą niemal że równomiernie prócz obrotka gdzie przy cyfrze 0,1,2 jest naprawde słabo mimo tego że pod nimi jest r5?

Andree proponuje wrzucić Tobie tak jak lelek 4 r5 niebieskie szukaj najtanszych na allegro za 3.50 3.69 są naprawde dobre bo te za 4.20 to kicz jakiś ? zrobisz zdjęcia i porównamy z Lelkiem..

Napisano
  • Autor

> Odpowiedź jest prosta diody świecą punktowo i szlifowanie tu nic nie

> daje, a jak daje to bardzo mało, a żaróweczka świeci na całym

> obwodzie. Możesz kuoić zaróweczke w kolorze ale ponoć pod

> wpływem ciepła farma na żarówce traci kolor, chyba ze jest

> wykonana ze szkłą to wtedy całkiem dobrze świeci... ale tego

> jeszcze chyba nikt nie experymentował. A co do podswietlenia

> diodami mam 30.000mcd i 8.000mcd świecą styłu na kartę papieru z

> odległości 10cm jaka jest różniac - a no taka ze 8.000mcd daje

> bardziej rozproszone światło ale słabsze, a 30.000mcd daje

> punktowo max 2 razy mocniesze światło...

> ps. wczoraj jeszcze pobawiłem sie pokrętłami i efekt nawet wyszedł

> super, są ikonki 2 słabiej podświeltone ale mi to juz nie

> przeszkadza efekt całkiem całkiem przy uzyciu 12 diud białych

> 5mm 22mcd. Ale zegary np w r5 tak jak lelek niebieskie całkiem

> fajny efekt, ja dałem białe, i czerwone wskazówki też wyszło

> fajnie szczególnie widac to w nocy a nie w garażu hmm?, a w

> górną cześć predkościomierza wsadziłem 3 r5 i zegary świecą

> niemal że równomiernie prócz obrotka gdzie przy cyfrze 0,1,2

> jest naprawde słabo mimo tego że pod nimi jest r5?

> Andree proponuje wrzucić Tobie tak jak lelek 4 r5 niebieskie szukaj

> najtanszych na allegro za 3.50 3.69 są naprawde dobre bo te za

> 4.20 to kicz jakiś ? zrobisz zdjęcia i porównamy z Lelkiem..

no dobra a teraz moja propozycja:

A nie lepiej kupic w ASO za 3 zł sztuka 4 R5 firmy OSRAM (no nie mogę też sobie nazwe dali) ale te co siedzą w kontrolce od świateł długich czyli niebieski. Może się mylę bo nigdy nie rozbierałem zegarów i nie wiem co może tam by ale podejrzewam że właśnie niebieska oryginalna R5 od producenta. Efekt byłby napewno lepszy niż przy led bo tak jak wspomniałeś ledy nie rozpraszają dobrze światła a o to przedewszytskim chodzi nie? Jeśli jest tam taka sama R5 tylko z niebieskim szkłem (nie malowana) to jutro jadę po 4 sztuki.

Napisano

> no dobra a teraz moja propozycja:

> A nie lepiej kupic w ASO za 3 zł sztuka 4 R5 firmy OSRAM (no nie mogę

> też sobie nazwe dali) ale te co siedzą w kontrolce od świateł

> długich czyli niebieski. Może się mylę bo nigdy nie rozbierałem

> zegarów i nie wiem co może tam by ale podejrzewam że właśnie

> niebieska oryginalna R5 od producenta. Efekt byłby napewno

> lepszy niż przy led bo tak jak wspomniałeś ledy nie rozpraszają

> dobrze światła a o to przedewszytskim chodzi nie? Jeśli jest tam

> taka sama R5 tylko z niebieskim szkłem (nie malowana) to jutro

> jadę po 4 sztuki.

Wiem że na allegro są żarówki z niebieskim szłkeł i inne kolory, je można sobie wlutowac w oprawki, jaki efekt nie wiem? ktoś musi być pierwszy i spróbować... kup w ASO te r5 i zobacz wkońcu 12zł to nie wydatek 270751858-jezyk.gif, jak pasują do zegarów to czemu nie, napewno zaświecą lepiej niż diody, bo tak jak pisałem światło swieci na całym obwodzie... sam się zastanwaiem jak to wyjdzie diody r5 Lelka ws Twoje żarówki szklane?

Napisano
  • Autor

> Wiem że na allegro są żarówki z niebieskim szłkeł i inne kolory, je

> można sobie wlutowac w oprawki, jaki efekt nie wiem? ktoś musi

> być pierwszy i spróbować... kup w ASO te r5 i zobacz wkońcu 12zł

> to nie wydatek , jak pasują do zegarów to czemu nie, napewno

> zaświecą lepiej niż diody, bo tak jak pisałem światło swieci na

> całym obwodzie... sam się zastanwaiem jak to wyjdzie diody r5

> Lelka ws Twoje żarówki szklane?

No nie wiem jak to wyjdzie. Ale jesteś w 100% pewien że kontrolkę długich świateł oświetla niebieska R5? Ale chyba jednak skuszę się na te ledy. Dostałem od lelka foto. Mowi że ma zamontowane jedyne 4 ledy w oprawkach. i efekt jest taki. (jak dla mnie wystarczający)

276454666-n_2.JPG

w końcu nie jeżdże godzinami po nocy tylko w dzień. Mam nadzieję że lelek npisze mi u kogo zamawiał i startuję z projektem.

Napisano

?? lelak zdjęcia widziałem nie raz robią wrażenie, tylko dodaj z 10/20% przekłamania bo aparat zawsze podkręca światło. Właśnie niech lelek powie u kogo kupywał, ja kupywaełm u tego http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=190482 białe w oprawkach i naprawde super świeca??, nie wiem gdzie kupował lelek. I jeszcze jedną pod kontrolką długich jest zwykła zarówka, taka jak pod każdą inna kontrolką, tam przy długich jest poprostu niebieska kontrolka smile.gif, zielona jest przy kierunkowskazach czerwona przy aku itd... ale żaróweczki są standardowe wszędzie takie same, tylko od ładowania (aku) jest większa!

Napisano
  • Autor

> ?? lelak zdjęcia widziałem nie raz robią wrażenie, tylko dodaj z

> 10/20% przekłamania bo aparat zawsze podkręca światło. Właśnie

> niech lelek powie u kogo kupywał, ja kupywaełm u tego

> http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=190482 białe w

> oprawkach i naprawde super świeca??, nie wiem gdzie kupował

> lelek. I jeszcze jedną pod kontrolką długich jest zwykła

> zarówka, taka jak pod każdą inna kontrolką, tam przy długich

> jest poprostu niebieska kontrolka , zielona jest przy

> kierunkowskazach czerwona przy aku itd... ale żaróweczki są

> standardowe wszędzie takie same, tylko od ładowania (aku) jest

> większa!

a teraz zastanówmy się czy jest różnica w umiejscowieniu żarówek w licznikach z obrotkiem i bez,. Ciekawe bo ja nie mam obrotka i nie wiem jak to wyjdzie z równomiernością ale wkońcu to pare groszy.

Aha! mam pytanie do Wszystkich którzy już wymontowywali zegary! W skali od 1 do 10 jaka jest trudnośc i obawa że można coś roz###ac. powiedzmy że wyjęcie Tida to w mojej skali 2 a jak u Was z zegarami.

Pomyślicie że panikuję ale naprawdę mam pecha do takiego rozkręcania. Ostatnio mało co a rozjebałem tida i radio.

Napisano

> a teraz zastanówmy się czy jest różnica w umiejscowieniu żarówek w

> licznikach z obrotkiem i bez,. Ciekawe bo ja nie mam obrotka i

> nie wiem jak to wyjdzie z równomiernością ale wkońcu to pare

> groszy.

> Aha! mam pytanie do Wszystkich którzy już wymontowywali zegary! W

> skali od 1 do 10 jaka jest trudnośc i obawa że można coś

> roz###ac. powiedzmy że wyjęcie Tida to w mojej skali 2 a jak u

> Was z zegarami.

> Pomyślicie że panikuję ale naprawdę mam pecha do takiego

> rozkręcania. Ostatnio mało co a rozjebałem tida i radio.

Andree ja się bałem, dziś zajmuje mi to 4min i idzie jak po maśle, odkręcasz raptem 10 śrub smile.gif odczepiasz od tyłu linkę predkościomierza i kostkę, moze masz je dwie ale napewno jedną smile.gif Co do róznicy, ja kupiłem niedawno zegar z obrotkiem i wczesniej miałem bez obrotka, położenie żarówek niemal że identyczne jak nie takie same, pryzmaty zdaje mi się tez są takie same. Ale też zdaje mi się ze zegary bez obrotka są troche gorzej podświetlone, i efektu z niebieskimi r5 tak jak u Leleka mozesz aż tak niedostrzedz, ale spróbuj, robota max 20min jak dla pioniera 270751858-jezyk.gif kup r5 niebieskie wsadź i popatrz jak i co, jak nie bedzie ci pasowało zawsze możesz bawić się w manual Jacka smile.gif, ale pewnie nie bedzie Ci się chciało smile.gif tak jak mi , dlatego ja wsadziłem 4 r5 biały xenon + podswietlone na czerwono wskazówki i 3 r5 u góry tam gdzie sa sałbo podświetlone zegary ( w przyszłosci dam neona u góry efekt super), mi to narazie pasuje, w nocy jeździ się dobrze smile.gif... pytaj dalej tongue.gif

Napisano
  • Autor

ostatnie moje pytanie:

przeczytałem dokładnie jeden manual i jest tam dokłądnie krok po kroku jak wymontowac zegary. Zastanawia mnie tylko czy muszę odpinac linkę od prędkościomierza czy uda mi się wymienic wszystkie żarówki bez wyjmowania zegarów.

Napisano

> ostatnie moje pytanie:

> przeczytałem dokładnie jeden manual i jest tam dokłądnie krok po

> kroku jak wymontowac zegary. Zastanawia mnie tylko czy muszę

> odpinac linkę od prędkościomierza czy uda mi się wymienic

> wszystkie żarówki bez wyjmowania zegarów.

mało prawdopodobnie aby wymienić żarówki, za mało miejsca i nie trafił byś. Linka ma taki cypelek klikasz go w kierunku zegara i wychodzi (ciagniesz ją), a nakłądasz ją normalnie wpychając, kostka jest na zatrzaskach które trzeba ścisnąc... jak wyjmniesz całe zegary to bedzie wygodniej, u mnie był tylko problem ze zdjęciem przedniego panelu tej przezroczystej szybki ona jest na 4 zatrzaskach, w górnej częsci nie było jak ich odpiac więc musiałem zrobić sobie spec narzędzie takie wygięte aby tam podejść...

Napisano

> ostatnie moje pytanie:

Da rade, ja lewa strone (od obrotka) wymieniam demontujac tylko klapke od bezpieczników. Po odkreceniu deski trzeba podciagnac troche linke i zdjac "plekse" z deski (4 zatrzaski) i juz mozna wymienic. Ale jak nigdy tego nie robiłes to nie gwarantuje Ci ze to zrobisz i ze bedzie łatwo.

Napisano

> Lelek ile Ty masz przebiegu?? chyba nie 86tys??

Wczoraj stukneło 95 tyś. smile.gif nie chwalę się przebiegiem bo co niektórzy żałują że mają 2 razy większy i piszą, że "i pewnie dziadek jeździł tylko do koscioła". grinser006.gif

Niemiec dał razem z autkiem wszystkie faktury na wymieniane części i dokonywane przeglądy. A w zasadzie wymieniał tylko płyny i raz klocki z przodu. Daty i przebiegi zgadzają się. Ostatnia wymiana oleju była w 2002 roku przy przebiegu 72 tys, następnie autko stało w garażu 2 lata wyrejestrowane bo Niemiec wjechał nim pod szlaban (albo płot - nie zrozumiałem zlosnik.gif)

Jednym słowem wszystko mam udokumentowane.

Poza tym jest jeszcze jeden powód aby wierzyć, że Niemiec nie kręcił licznika ani nie fałszował papierów: autko oddał za free (a tak naprawdę jako dowód wdzięczności za przysługę smile.gif ). W takiej sytuacji chyba nie kombinuje się smile.gif

Oprócz tego nic nie wskazuje na to, że auto przejechało więcej: ani zużycie wnetrza ani zużycie częsci. Podejrzewam, że na tylnej kanapie nikt nigdy nie jeździł wink.gif

Jak ktoś chce niech nie wierzy, prawdę mówiąc zwisa mi to grinser006.gif Nie pisałbym o tym gdybyś nie zapytał.

Pozdroofka

Napisano

No to na tej fotce jest lux...U mnie nieco gorzej frown.gif

Wszyscy pisza ze aparaty przeklamuja i to moze byc dlatego....

Ja zamierzam jescze czerwone wskazowki zrobic 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ostatnie moje pytanie:

==================

Nie kombinuj smile.gif wyjęcie zegarów z odpięciem linki to 15 min. roboty. A SynergY nam się rozbrykał na forum wink.gif wrzuć fotki swoich zegarów lub konsoli ,bo tyle mówisz ,że może nauczymy się czegoś od ciebie wink.gif

Napisano

> Wczoraj stukneło 95 tyś. nie chwalę się przebiegiem bo co niektórzy

> żałują że mają 2 razy większy i piszą, że "i pewnie dziadek

> jeździł tylko do koscioła".

> Niemiec dał razem z autkiem wszystkie faktury na wymieniane części i

> dokonywane przeglądy. A w zasadzie wymieniał tylko płyny i raz

> klocki z przodu. Daty i przebiegi zgadzają się. Ostatnia wymiana

> oleju była w 2002 roku przy przebiegu 72 tys, następnie autko

> stało w garażu 2 lata wyrejestrowane bo Niemiec wjechał nim pod

> szlaban (albo płot - nie zrozumiałem )

> Jednym słowem wszystko mam udokumentowane.

> Poza tym jest jeszcze jeden powód aby wierzyć, że Niemiec nie kręcił

> licznika ani nie fałszował papierów: autko oddał za free (a tak

> naprawdę jako dowód wdzięczności za przysługę ). W takiej

> sytuacji chyba nie kombinuje się

> Oprócz tego nic nie wskazuje na to, że auto przejechało więcej: ani

> zużycie wnetrza ani zużycie częsci. Podejrzewam, że na tylnej

> kanapie nikt nigdy nie jeździł

> Jak ktoś chce niech nie wierzy, prawdę mówiąc zwisa mi to Nie

> pisałbym o tym gdybyś nie zapytał.

> Pozdroofka

Ja wierze, miło mieć autko z takim roczikiem i takim przebiegiem sam mam sąsiada który ma vectre z 89r i ma 120tys przebiegu smile.gif, zapewne technicznie jest maxymalnie sprawne i jak rdza się nie pojawi to śmigał będziesz drugie 15lat 270751858-jezyk.gif. Panie Art... nieskumałem przekazu, juz w innym wątku pokazywałem zdjęcie zegarów, a pokrętła jak dam rade prześle jeszcze dziś, ps. mam aparat 2mpix w tel innego nie mam :/ więc zdjecia w ciemności nie są rewelacja... a to co pisze to raczej słuszne z prawdą... hmmm

Napisano
  • Autor

ja i tak już jestem zadowolony z tego co zrobiłem w mojej bryce. A czy uda mi się jeszcze zmienic podświetlenie zegarów będzie zależało od mojego samopoczucia i wolnego czasu. A co do przebiegów itp. Czaem [kurza twarz] mnie ludzie którzy na milion procent są pewni że Twój samochód miał cofany licznik.. Jeśli ktoś kupuje bezpośrednio od niemca to na bank nie był cofany to Ci ludzie mają w dupie przebieg. Dla nich liczy się stan techniczny pojazdu. Oczywiście w polsce jest odwrotnie, pierwsze o co pytają przy kupnie samochodu to " jaki przebieg??" Nieraz widziałem samochody kompletnie rozj##ane a mające mniej niż 80 tyś (mówię tu o tych którzy kupili nowe samochody (np mój wój astrę F sedan jakieś 5 lat temu). Jeździ po takiej drodze że nie chciałbym czołgiem po niej jeżdzic bo bym się bał że coś uszkodzę. No i co samochód ma trochę ponad 100 tyś a zawiesznie(dziury wzdłuż i w poprzek) i silnik (droga żwirowa -pełno kurzu), blacharka (pełno kamyków) to jedno wielkie dno!!!!

Napisano

Andree masz racje, no cuż w Polsce zawsze chyba tak będzie, i dlatego pogratulowac Lelkowi za dobry nabór, ja w swoim aucie zminiełąem zegary przedtem miałem 190tys, teraz na zegarach 175, czy ktoś wczesniej grzebał, wiem że wcześniej miał polak go przez 3 miechy i kupił od niemca?? więc chciał niechiciał mam te 200tys przebiegu smile.gif

Panie Art2 oto moje zdjęcia: zegary tak jak pisałem 7 led w r5 biały xenon i narazie 2 3mm czerwone pod wskazówkami, pokrętła nie z 16 diud, a z 8 smile.gif, robiłęm to aparatem 2mpix z komóry przekamanie max 10%.

zegar.gif

nawiew.gif

Nad zegarmi jeszcze mozę popracuje, na pokretła mi się nie chce, zasanawiam się nad podświetleniem nóg oraz kratek nawiewu..

Napisano
  • Autor

> Andree masz racje, no cuż w Polsce zawsze chyba tak będzie, i dlatego

> pogratulowac Lelkowi za dobry nabór, ja w swoim aucie zminiełąem

> zegary przedtem miałem 190tys, teraz na zegarach 175, czy ktoś

> wczesniej grzebał, wiem że wcześniej miał polak go przez 3

> miechy i kupił od niemca?? więc chciał niechiciał mam te 200tys

> przebiegu

> Panie Art2 oto moje zdjęcia: zegary tak jak pisałem 7 led w r5 biały

> xenon i narazie 2 3mm czerwone pod wskazówkami, pokrętła nie z

> 16 diud, a z 8 , robiłęm to aparatem 2mpix z komóry przekamanie

> max 10%.

> Nad zegarmi jeszcze mozę popracuje, na pokretła mi się nie chce,

> zasanawiam się nad podświetleniem nóg oraz kratek nawiewu..

7 led w R5? Jak to ci się udało? Przecież miejsca jest na 4 jeśli się nie myle? Włożyłeś 2 do jednej oprawki?

z oświetleniem nóg dałbym sobie spokuj "chyba że nóg zgrabnej pasażerki to tak ale to grozi wypadkiem)

Napisano

> Panie Art2 oto moje zdjęcia: zegary tak jak pisałem 7 led w r5 biały

> xenon i narazie 2 3mm czerwone pod wskazówkami, pokrętła nie z

> 16 diud, a z 8 , robiłęm to aparatem 2mpix z komóry przekamanie

> max 10%.

> Nad zegarmi jeszcze mozę popracuje, na pokretła mi się nie chce,

> zasanawiam się nad podświetleniem nóg oraz kratek nawiewu..

===========================

Ale się poważny zrobiłeś smile.gif "Panować" mi będziesz ,jak różnica wieku pomiędzy nami będzie wynosić z 20 lat .A zegarki ładnie masz zrobione i nie czepiam się ciebie wink.gif

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

SynergY: masz radio Blaupunkta Sc202>? Czy się mylę>?

Napisano

> SynergY: masz radio Blaupunkta Sc202>? Czy się mylę>?

================

Jak piszesz do SynergY ,to może pisz do niego ,a nie do mnie .

PZDR

Napisano

> Ja wierze, miło mieć autko z takim roczikiem i takim przebiegiem

waytogo.gif

Powiem jeszcze, że kiedy już autko miało wjechać na lawetę, Niemiec powiedział "Halt!" (mało rąk do góry nie podniosłem, bo kurna myślałem, że zaraz bedzie "hande hoch" i seria z automatu zakrecony.gif Sie człowiek naoglądał Czterech pancernych.. hahaha.gif), zadzwonił i przyjechało dwóch panów w drelichach i założyło 4 nówki oponki. Co prawda nie jakieś super tylko Yokohama, ale jeżdżę drugi rok i nie marudzę. Ciche są i za nic nie mogę zapiszczeć nimi. Myslę, że to dobrze o nich świadczy. No i Niemiec płacił smile.gif Na zimówkach (Goodrich) nie ma problemów z piskiem smile.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> ================

> Jak piszesz do SynergY ,to może pisz do niego ,a nie do mnie .

> PZDR

Boże , co ja narobiłem! Nigdy sobie tego nie wybaczę!Proszę tylko nic nikomu nie mów ok?

A teraz piszę do Wszystkich Forumowiczów Autokącika Opla Astry F G H , typ HB Sedan, Combi, Cabrio (dobrze się zwróciłem tym razem????)

Skoro już jesteśmy w temacie zegarów to ma ktoś fotkę jak wyglądają zegary Astry F z alu ramkami. W dzien nawet niebieski podświetlenie nie zwróci naszej uwagi a ramki tak. O np w mondeo tak się prezentują:

ramki.JPG

Napisano

Tez nad tym myslalem tylko ze na Allegro za takie ramki do Astry chca 80 zl :/

za duzo jak dla mnie 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Tez nad tym myslalem tylko ze na Allegro za takie ramki do Astry chca

> 80 zl :/

> za duzo jak dla mnie

cholera, zajrzałem do samochodu i wątpię aby do mojej f-ki były jakiekolwiek, Tylko prędkościomierz jest w kształcie koła, reszta to kąt 90 stopni. ale za tą kasę wolę oryginalny podłokietnik. Masz rację, kupię ale jeśli znajdę coś tańszego.

Napisano

> ===========================

> Ale się poważny zrobiłeś "Panować" mi będziesz ,jak różnica wieku

> pomiędzy nami będzie wynosić z 20 lat .A zegarki ładnie masz

> zrobione i nie czepiam się ciebie

> Pozdrawiam

A tam z Panem mam to po studiach, jak doktorek do mnie mówi panie pawle, to już sie przyzwyczaiłem, będe mówił kolega 270751858-jezyk.gif... Andree faktycznie sa 4 r5 niemcy nie pomysleli a mogli dodac conajmniej jeszcze 2/3 żarówy i zegary były by całkiem niezłe, ja dałem na klej 3 r5 u góry w predkościomierzu pod cyframi 60, 100, 140 i jest prawie dobrze, ale palnuje tam wrzucić neona, będzie bardziej równomienie. Najgorzej ze wszystkiego wygląda podswietlenie obrotka w cyfrach 0,1,2 ale czasmi mi się zdje ze dobrze świeic? hmm led mi przygasa czy nie łaczy ,albo mam już halucynacje frown.gifsmile.gifsmile.gif

Andree mam radio te co piszesz bp 202 ale wywalam je i wrzuce niebawem philipsa coś podobnego do kolegi Lelka.

Napisano

> cholera, zajrzałem do samochodu i wątpię aby do mojej f-ki były

> jakiekolwiek, Tylko prędkościomierz jest w kształcie koła,

> reszta to kąt 90 stopni. ale za tą kasę wolę oryginalny

> podłokietnik. Masz rację, kupię ale jeśli znajdę coś tańszego.

No wlasnie mam jedna fotke tylko ze to Calibra jest zeby.GIF

Wzor ten sam tylko inna skala...

Zeby nasze Astry tak maialy wyskalowany zegar 270751858-jezyk.gif

277514879-Bia%B3ezegary.jpg

A propo Allegro

Za 120 blagam.gif

klick here

Ale znalazlem tez za 45 brawo.gif

kilck here

Napisano

> Zeby nasze Astry tak maialy wyskalowany zegar

To byłby problem, bo u nas zaczyna liczyć od "20" wink.gif

Pozdroofka

Napisano

> To byłby problem, bo u nas zaczyna liczyć od "20"

> Pozdroofka

====================

Zegar zawsze można przełożyć z "malucha".Też jest wyskalowany wink.gif

Napisano

Ja natomiast - zupełnie przypadkowo - "przeprosiłem" tradycyjne żarówki. Spalił mi sie jeden z LEDów, a w podręcznym bagażu miałem tylko żarówki. Na domiar złego te czarne - mocniejsze. Zwątpiłem, założyłem i...sam nie wiem - gdyby to światło nie było takie żółte...(trzeba wziąć poprawkę na aparat).

Obrotomierz

Zegary - całe

Prędkościomierz

Paliwo i temp.

Pzdr,

PeZet

Napisano

> To byłby problem, bo u nas zaczyna liczyć od "20"

> Pozdroofka

hmm a nie wystarczy umieścić tak wskzówkę aby pokazywała na starcie 0km, czyli na kołeczku, wtedy zmieniasz tarczę i jak będziesz jechał 40 to będziesz miał 40, bo stan neutralny ten który zaznaczamy na zegarze podczas demontazu to właśnie jest 0km/h to jest taka sama odległośc: od stanu neutrlanego do 20km/h to to samo co od 20 do 40 smile.gif, ja tak przez moment zrobiłemi jak ruszyłem to od razu się ruszyła.. potem zmieniłem na stan neutralny smile.gif ale opcja z ztarczami od calibry całkiem całkiem smile.gif

Napisano

> A panowie co powiecie na takie diody

> Chyba dobry bedzie kat swiecenia co????

Mam takie w podświetleniu zapalniczki, wyłączniku obiegu i w pokretłach. Co prawda od innego sprzedawcy ale to to samo. Żadna rewelacja, po prostu są "normalne" smile.gif

Poczytaj komentarze tego sprzedawcy, oczywiście te negatywne. Głownie chodzi mi o odowiedzi na nie. To jakiś małolat analfabeta zlosnik.gif

Napisano

> Mam takie w podświetleniu zapalniczki, wyłączniku obiegu i w

> pokretłach. Co prawda od innego sprzedawcy ale to to samo. Żadna

> rewelacja, po prostu są "normalne"

> Poczytaj komentarze tego sprzedawcy, oczywiście te negatywne. Głownie

> chodzi mi o odowiedzi na nie. To jakiś małolat analfabeta

He he

nie patrzylem na komentarze.... 270751858-jezyk.gif

A co do aukcj do bardziej chodzilo mi o wzor diod a nie allegrowicza zeby.GIF

To link "czysto teoretyczny"," pogladowy" hehe.gif

jezeli sa normalne to OK...Szukam dalej hehe.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.