Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Miejsce na zamontowanie gaśnicy

Featured Replies

Napisano

witam mam do was takie pytanko gdzie w swoich asterkach macie zamontowane gaśnice i w jaki sposób je montowaliście?bo ja aktualnie woże na tylnim dywaniku i mnie to wkurza bo chciałbym zeby sobie gdzies byla przymocowana w takim miejscu zeby nie wadzila.pozdrawiam

Napisano

Ja mam swoją w bagażniku... wiem, wiem powinna być w środku icon_rolleyes.gif

Gaśnica z gatunku węższych powinna spokojnie wejść między fotel a próg w to zagłębienie. Można by też założyć "trzymaczkę" zlosnik.gif pod fotelem tylko, że to się już wiąże z przykręceniem jej do tunelu = dziury pod śruby.

Napisano

Tak naprawdę, to te nasze gaśnice w razie pożaru można sobie wsadzić... wink.gif

Napisano

> Tak naprawdę, to te nasze gaśnice w razie pożaru można sobie

> wsadzić...

...ale przedtem wyciągnąć zawleczkę biglaugh.gif

Ja mam przed fotelem pasażera przykręcone mocowanie i nie przeszkadza podczas jazdy.

Napisano

Tak naprawdę, to te nasze gaśnice w razie pożaru można sobie

wsadzić...

I tu po raz kolejny muszę się lelek z Toba zgodzić.

Jak miałem wypadek to, aż 4 poszły w ruch i ledwo spełniły swoje zadanie. 2 w ogóle nie dały znaku życia a 2 pozostałe padły po 2 sekundach.

Napisano

w F mam kolo siedzenia kierwocy z lewej strony, zaraz jak otwieram drzwi, fabrycznie tak zamontowana

w G mam w bagazniku w takiej wnece, miesci sie tam i trojkat i apteczka wink.gif i 2 piwka;)

Napisano

> w F mam kolo siedzenia kierwocy z lewej strony, zaraz jak otwieram

> drzwi,

Kiedyś u mnie tam sobie swobodnie leżała, ale podobno w czasie zderzenia czołowego może wystrzelić jak pocisk łamiąc nogi kierowcy Osobiście na szczęście tego nie sprawdziłem! Teraz leży we wgłębieniu pod fotelem i wydaje mi się że to jest optymalne miejsce (w zasięgu ręki kierowcy).

Napisano

Ja mam we wnęce w bagażniku po lewej stronie. Razem z apteczką, trójkątem, kamizelką i innymi duperelami

Napisano

> w F mam kolo siedzenia kierwocy z lewej strony, zaraz jak otwieram

> drzwi, fabrycznie tak zamontowana

> w G mam w bagazniku w takiej wnece, miesci sie tam i trojkat i

> apteczka i 2 piwka;)

Ja mam podobnie, przy siedzeniu kierowcy oparta o próg. Nie jest zamocowana niestety w żaden sposób. Tak kupiłem. Poza tym wydaje mi się że jest zdecydowanie za mała ( chyba kilówka).

Napisano

Ja w combi wożę gaśnicę w torbie w bagażniku.

Wiem, może to nie jest pod ręką, ale skoro i tak to lipa....

Dzisiaj mialem szkolenie p.poż w pracy.

Ten strażak oficer powiedział nam gdzie możemy sobie te kilogramowe gaśnice wsadzić w razie potrzeby... grinser006.gifsick.gif

Napisano

> Kiedyś u mnie tam sobie swobodnie leżała, ale podobno w czasie

> zderzenia czołowego może wystrzelić jak pocisk łamiąc nogi

> kierowcy Osobiście na szczęście tego nie sprawdziłem! Teraz leży

> we wgłębieniu pod fotelem i wydaje mi się że to jest optymalne

> miejsce (w zasięgu ręki kierowcy).

To wyobraź sobie zderzenie (tfu, tfu) i jak ta gaśnica spod fotela zamienia się w pocisk, o którym pisałeś i jak łamie nogi wink.gif I to znacznie skuteczniej niż by leżala z boku bo napewno w nie trafi spod fotela, a z boku niekoniecznie wink.gif

Napisano

> Ten strażak oficer powiedział nam gdzie możemy sobie te kilogramowe

> gaśnice wsadzić w razie potrzeby...

Czy chodziło mu o to samo miejsce, które ja miałem na mysli w trzecim poście od góry? grinser006.gif

Napisano

U mnie gasnica również leży między fotelem kierowcy a progiem, ładnie się tam mieści, bez luzów. A co do zastosowania tych gaśnic kilowych to się z wami zgadzam, są do ****. Widziałem akcję z ich użyciem, szkoda gadać. grinser006.gif

Napisano

> Czy chodziło mu o to samo miejsce, które ja miałem na mysli w trzecim

> poście od góry?

Noooo grinser006.gif

Napisano

> U mnie gasnica również leży między fotelem kierowcy a progiem, ładnie

> się tam mieści, bez luzów.

Cóż, widziałem co tak umiejscowiona gaśnica potrafi zrobić przy zderzeniu czołowym. Od tego czasu moja jeździ w bagażniku - zbyt cenię sobie moje nogi

Napisano

Odnośnie ich użycia:

Jeżeli zaistnieje taka potrzeba - coś się pali, lub istnieje podejrzenie że się pali, należy lekko unieść maskę, podeprzeć czymś (np.butem) i wywalić do środka KlILKA kilówek.

NIE NALEŻY OTWIERAĆ MASKI!!!

Zwiększa to dopływ tlenu = większy pożar.

Napisano

> Cóż, widziałem co tak umiejscowiona gaśnica potrafi zrobić przy

> zderzeniu czołowym. Od tego czasu moja jeździ w bagażniku - zbyt

> cenię sobie moje nogi

W związku z tym, że sporo osób myśli podobnie, zastanowie się nad jakimś mocowaniem w kabinie. Jeżeli ma ktoś jakieś pomysły, chętnie wysłucham. wink.gif

Napisano

> To wyobraź sobie zderzenie (tfu, tfu) i jak ta gaśnica spod fotela

> zamienia się w pocisk, o którym pisałeś i jak łamie nogi I to

> znacznie skuteczniej niż by leżala z boku bo napewno w nie trafi

> spod fotela, a z boku niekoniecznie

To akurat sprawdzałem. Spod fotela na wprost nie może wylecieć, bo ma większą średnicę niż prześwit . Wyjmować trzeba bokiem.

Napisano

> Wyjmować trzeba bokiem.

Bokiem? Po prawej stronie fotela jest tunel. Po lewej napinacz pasów i plastikowa osłona. Którędy?

Napisano

> Bokiem? Po prawej stronie fotela jest tunel. Po lewej napinacz pasów

> i plastikowa osłona. Którędy?

Witam!

Chyba was pogodze smile.gif

Moja lezy pod fotelem pasazera, bym zapomnial o niej ale wczoraj grzebalem przy kompie i dojrzalem ja.

Mam 2 kg a chyba przez to ze jest zalozony na nia ten trzymacz (co mozna ja przykrecic w jakims miejscu w pionowej pozycji) nie przesuwa sie i jak juz kiedys tu pisalem, w trakcie naprawde ostrego hamowania, nie wysunela sie.

Napisano

> Ja mam we wnęce w bagażniku po lewej stronie. Razem z apteczką,

> trójkątem, kamizelką i innymi duperelami

20.GIFnono.gifKamizelka powinna być w zasięgu kierowcy zanim wysiądzie z auta.

Napisano

ja mam pod siedzeniem pasazera, i nie lata wogole trzyma sie tam dobrze, nie pamietam jaka to ejst ale tam jest jej dobrze:) a i pod reka, i nie przeszkadza a jezeli chodzi o jej uzytecznosc, to juz loteria, jednym nie dala nic innym dala. Moj kolega uratowal punto GT dzieki gasnicy bo zaczelo sie palic z pod maski...

Napisano

A ja mam oparta na progu miedzy drzwiami pasażera a siedzeniem pasażera. Nie jest przymocowana i nie lata

Napisano

Koledzy a może jakieś fotki jak macie zamontowane gaśnice? ? ?

Pozdro.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.