Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup kontrolowany-porażka

Featured Replies

Napisano

Widzieliście ostatni "zakup kontrolowany"??

Dla mnie to kompromitacja prowadzących.

Od dłuższego czasu widać negatywne nastawienie TVN Turbo do opli, ale ostatnio przeszli samych siebie. Pokazali vectre z dieslem 82KM z uszkodzonym przepływomierzem, a jej wnętrze oceniają na takim samym poziomie jak mazdy 323.

A jak Kornacki podniósł maske i mówi, że silnik nie ma turbiny, to myślałem, że spadne z łóżka, bo pierwszy raz ten silnik widziałem, a turbo jak byk widać na ekranie.

Potem dziennikarz "wysokich obrotów" się zamieszał i mówił, że pasek rozrządu jest do wymiany, ale czy tam nie ma czasem łańcuzka??

Napisano

> Widzieliście ostatni "zakup kontrolowany"??

> Dla mnie to kompromitacja prowadzących.

> Od dłuższego czasu widać negatywne nastawienie TVN Turbo do opli, ale

> ostatnio przeszli samych siebie. Pokazali vectre z dieslem 82KM

> z uszkodzonym przepływomierzem, a jej wnętrze oceniają na takim

> samym poziomie jak mazdy 323.

> A jak Kornacki podniósł maske i mówi, że silnik nie ma turbiny, to

> myślałem, że spadne z łóżka, bo pierwszy raz ten silnik

> widziałem, a turbo jak byk widać na ekranie.

> Potem dziennikarz "wysokich obrotów" się zamieszał i mówił, że pasek

> rozrządu jest do wymiany, ale czy tam nie ma czasem łańcuzka??

widzialem widzialem.... osobiscie nie lubie tego prowadzacego, jakos strasznie mnie klnie.gif a co do silnika to mam w astrze 82 KM i jakos nie narzekam...

Napisano

offtopic.gif

Spdac z tym na IKA. czerwona.gif

Napisano

> Od dłuższego czasu widać negatywne nastawienie TVN Turbo do opli

Też to zauważyłem sick.gif

>, ale

> z uszkodzonym przepływomierzem

ciekawe skąd wiedzieli ze to akurat przepływomierz mnie to raczej wygladało na zawór turbiny

>, a jej wnętrze oceniają na takim

facet juz kilkakrotnie takie byki walił i głupoty wygadywał

Jak narbajdziej jest łańcuch, wiedza prowadzącego pozostawia wiele do zyczenia, albo gada takie żeczy specjalnie.

Napisano

> Spdac z tym na IKA.

Chłopie nie masz nic do powiedzenia sensownego to przestań nabijać sobie licznik. Modem jeszcze nie jesteś a pilnowanie porządku to nie Twoja działka.

Napisano

> Spdac z tym na IKA.

pilnowanie porządku na forum pozostaw innym... i nie czepiaj się wszystkiego bo zauważyłem po Twoich postach ze tylko tyle potrafisz...

Napisano
  • Autor

> Spdac z tym na IKA.

w programie pokazali astre wiec sam spadaj na IKA mod.gif

kto nie oglądał, to dziś jest o 14.00

Napisano

> Chłopie nie masz nic do powiedzenia sensownego to przestań nabijać

> sobie licznik. Modem jeszcze nie jesteś a pilnowanie porządku to

> nie Twoja działka.

widze ze masz X20DTL to ten sam silnik co w prezentowanej vectrze na TVN Turbo ? moze Ty sie wypowiesz jak to chodzi jak to te same silniki... ja nie mam porownania bo mam straszy silnik i w lzejszym aucie jak by nie bylo...

Napisano

Nie widziałem jeszcze tego odcinka ale prowadzący przechodzi samego siebie ,w poprzednim widział pompowtryski w starym golfie zlosnik2.gif

Napisano

> widze ze masz X20DTL to ten sam silnik co w prezentowanej vectrze na

> TVN Turbo ? moze Ty sie wypowiesz jak to chodzi jak to te same

> silniki... ja nie mam porownania bo mam straszy silnik i w

> lzejszym aucie jak by nie bylo...

Ja mam Viki kombi wiec 82 KM to nie zawiele dla tego samochodu. Nie mniej silnik daje sobie rade z tym samochodem. Poprzednio miałem astre F 1,4 60KM i z czystym sumieniem powiem że różnica jest spora na korzyść diesla. Nawet samo wyprzedzanie na trasie przy prędkościach powyzej 100 to bajka w porównaniu z poprzednią astrą. Jeżeli chodzi o silnik to solidna konstrukcja czego nie mogę powiedzieć o osprzęcie. Sterowanie pompą VP 44 wymaga dużej ilości czujników i elektroniki, do tego dochodzi układ sterowania turbina i EGR'm podcisnieniowy z elektrozaworami które nie tolerują wody. Niestety niewielu jest dobrych mechesów którzy znaja się na tych silnikach i przeważnie każda diagnoza kończy się stwierdzeniem "uszkodzona pompa" co w 90% nie jest prawdą. Przekonałem sie o tym na własnej skórze, meches wysyłał mnie na remont pompy a walnięty był tylko czujnik prędkości obrotowej wału. Po roku uzytkowania dowiedziałem sie sporo o tym silniku i sterowaniu. Dzieki kolegom co znaleźli program Tech2 na PC i spolszczyli go sam diagnozuje usterki i sam je usuwam. Dosyc sporą kopalnią wiedzy jest forum vectraklubu.

Podsumowując jest to całkiem fajny silnik ale raczej dla ludzi majacych trochę smykałke do napraw bo inaczej to mechesy moga nas puścić z torbami.

Napisano

> Spdac z tym na IKA.

Temu to co drugi post coś nie pasuje...

Napisz coś sensownego ,a nie tylko strażnika texasu udajesz!!!

Już dawno chciałem to napisać...

Napisano

> Temu to co drugi post coś nie pasuje...

> Napisz coś sensownego ,a nie tylko strażnika texasu udajesz!!!

> Już dawno chciałem to napisać...

Przestan uogulniac, bo piszesz glupoty. Ciekawe o ktorych postach piszesz...

A nie pasuje mi to, ze to jest forum TECHNICZNE a nie kolko dyskusyjne. Wypowiedzi na temat programow telewizyjnych, nawet jezeli dotycza astry to powinny sie znalezc na Internetowym Klubie Astry. Moze niedlugo zaczeniecie komentowac jaka jest dzis pogoda, albo dzisejszy mecz siatkowki screwy.gif

PS.

A moze jestem straznikiem Texasu spineyes.gif

Napisano

> Przestan uogulniac, bo piszesz glupoty. Ciekawe o ktorych postach

> piszesz...

> A nie pasuje mi to, ze to jest forum TECHNICZNE a nie kolko

> dyskusyjne. Wypowiedzi na temat programow telewizyjnych, nawet

> jezeli dotycza astry to powinny sie znalezc na Internetowym

> Klubie Astry. Moze niedlugo zaczeniecie komentowac jaka jest

> dzis pogoda, albo dzisejszy mecz siatkowki

> PS.

> A moze jestem straznikiem Texasu

Poprostu traktuj forum bardziej lajtowo...

Zobacz jaki Chuck jest spokojny spineyes.gif

Napisano

moze by im wysłac jakiegos e-maila z opisem silnika czy cos szkoda ze nei mam tvn turbo

Napisano

> Chłopie nie masz nic do powiedzenia sensownego to przestań nabijać

> sobie licznik. Modem jeszcze nie jesteś a pilnowanie porządku to

> nie Twoja działka.

O ile napisales prawde to masz 39 lat i jeszcze dowarosciowuje ciebie cos takiego jak licznik postow? Jaki ty masz system wartosci? Madre posty nie tylko pisza osoby co maja 4788 postow.

Co do pilnowania to faktycznie modem nie jestem i wcale nie chce byc. Ale taka juz nasza polska mentalnosc (uogolniam), ze jak nikt nie patrzy albo mnie nie znaja to moge smiecic (i nie tylko na forum). Sam powinenes rozrozniac co jest merytorycznie zgodne z tematyka tego forum a co nie.

Jezeli nie to pomoge Ci.

Post moglby zwierac zdanie:

1.Chlopaki mam problem z .... sa takie a takie objawy. Pomocy...

2. Koledzy sluchacie, mialem problem z .... i okazalo sie ze to byla wina takiego elementu. Dzieki wymianie .... okazalo sie ze problem zniknal.

Chyba sam przyznasz, ze post w stylu: "Widzialem program w telewizji i gadali straszne glupoty...." nie bardzo pasuje, co? Sami pownniscie pilnowac aby to forum bylo ciakwe, zaden admin nie pomoze jezeli nie macie woli ku temu.

PS

Ten moj post jest wybitnie offtopic.gif ale stwierdzilem ze musze sie bronic. chaja.gif

Moze nie powiniem sie wciaga w ta dyskusje. Aby nie psuc atmosfery na forum to w tym temacie juz sie wiecej nie odzywam.

CzasrnyGT

> Zobacz jaki Chuck jest spokojny

Ale i potrafi przwalic z polobrotu 30.GIF

Napisano

tak się składa że w polsce nie chodzi mi już o TV ale też o gazety motoryzacyjne że żadna z tych gazet nie jest bezstronna. Wszystkie te auto światy, motocośtam są wydawane przez jedno wydawnictwo, powiem więcej to są niemieckie gazety tyłumaczone w polsce na nasz język. A co mają niemcy napisać o BMW , VW albo o oplach. Same naj- lepszy , oszczedniejszy, tańszy, szybszy.

To prawda że niemieckie samochody są dla nas dobre a tymaczem słyszałem w radiu że coraz więcej niemców kupuje japończyki i inne marki ale nic z GM.

Dlatego każda reklama jest dobra, zwłaszcza że taka gazetka motoryzacyjna ma nakład kilkaset tysięcy.

A to kto płaci TVN za promowanie danych marek to penie wie ten kto wzioł te pieniądzie.

Czyli jednym zdaniem: Nie czytajmy tych pseudo testów samochodów.

Napisano

podepne sie pod temat bo krew mnie zalewa jak czytam takei teksty.

po1: wolnosć słowa, zyjemy w wolnym kraju. kżdy moze powiedizeć co chce i gdzie chce.

po2: po co w ogóle wchodizłeś na ten wątek skoro nie masz do powiedzenie NIC NA TEMAT!!?? gadasz trzy po trzy, i z tego co widzę po wiadomościach innych użytkowników, którzy pisali, piszą i będą pisali co tylko bedą chcieli, twierdza też że wiekszość Twoich wiadomości jest taka. jeśli CI cos nie odpoweida po prostu nie KOMENTUJ.

po3: co CI ten wątek przeszkadza?? co, strona CI się wolniej wyswietla?? :/

po4: tematy TECHNICZNE... bueheheh. potrafsz czytać ze zrozumieniem?? czy kledzy pisali tutaj jaki to ten prezenter jest brzydki i ma kiepski ubiór?? rozmawiali o silniku, i o głupotach które ten koles wygadywał. jeśli silnik to nie temat TECHNICZNY(buehehehehe) to ja jestem pomagier św. Mikołaja, czyt. elf

po5: chłopaki, porozmawiamy o pogodzie?? ale dzis Polska przerżneła w siakówce, co...:(

pozdrawiam i życze długich i dogłębnych przemyśleń na temat swojego rozumowania, kolego GRZE:/ no.gifwrrr.gif

Napisano

Przestan uogulniac, bo piszesz glupoty. Ciekawe o ktorych postach piszesz...

Myslisz ze takie odp "Mechanik bedzie wiedzial.

I tak sam tego nie zrobisz, wiec po co ci to wiedziec" w tym poscie klik

cos komus pomagaja ? Mi sie wydaje ze nie i sa w ogole zbedne... i jak bym dobrze poszukal to znajde ich wiecej i Ci udowodnie...

Napisano

> Nie widziałem jeszcze tego odcinka ale prowadzący przechodzi samego

> siebie ,w poprzednim widział pompowtryski w starym golfie

co do tych pompowtryskiwaczy... kliken

Napisano

Dobrze ze to powiedziales!Zalosni sa i tyle!!Zreszta tak jak mowil ktos wczesniej w pseudo gazetach motoryzacyjnych,tez wypisuja bzdury!Dla mnie mija sie z celem kupowanie takich gazet i ogladanie takich programow!!Po co zdawac sie na zdanie jakiegos pismaka/redaktorka!Potem ludzie lykaja ze jak sie wleje olej x,paliwo y to spalanie spadnie o 1litr biglaugh.gifAlbo zgnoja dana marke...Kasa i propaganda!.Jesli tylko ma sie net warto wchodzic na fora i chaty motoryzacyjne.Popytac,poczytac co boli dane auto,co mowia uzytkownicy.

Napisano

> O ile napisales prawde to masz 39 lat

Szczera prawda jak coś to jest kilku kolegów co mnie osobiscie znaja (Maki, Toost)

> i jeszcze dowarosciowuje ciebie

> cos takiego jak licznik postow? Jaki ty masz system wartosci?

Jak zauważyłeś siedze na tym forum juz kilka ładnych lat i rekordu postów nie pobiłem poniewaz nie pisze bzdurnych postów typu "Na IKA z tym" i to właśnie dla mnie nie jest wartościa licznik. Poprostu nie mam o czym pisać nie pisze!!!!!!! a nie jak kolega udaje moda. Jakoś wątek o narodzeniu dziecka koledze nie przeszkadzał chociaz zupełnie niemiał nic wspólnego z motoryzacja.

> Madre posty nie tylko pisza osoby co maja 4788 postow.

Zgadza się ale zauważ ze nikt z wiekszą ilościa postów nie napisał w tym wątku "Na IKA z tym" tylko Tobie to przeszkadzało.

> Co do pilnowania to faktycznie modem nie jestem i wcale nie chce byc.

Więc po co piszesz tego typu posty

> Ale taka juz nasza polska mentalnosc (uogolniam), ze jak nikt

> nie patrzy albo mnie nie znaja to moge smiecic (i nie tylko na

> forum).

No właśnie kolegi post jest zupełnym smieciem, czego nie moge powiedzieć o całym watku

> Sam powinenes rozrozniac co jest merytorycznie zgodne z

> tematyka tego forum a co nie.

> Jezeli nie to pomoge Ci.

Sam sobie pomóż bo co jest merytoryczne to wiem lepiej od Ciebie'.........to nie ja pisze durne posty w stylu "to nie to forum"

> Moze nie powiniem sie wciaga w ta dyskusje. Aby nie psuc atmosfery na

> forum to w tym temacie juz sie wiecej nie odzywam.

Właśnie dla nie psucia atmosfery dobrze by było aby kolega nie pisał wiecej "porządkowych postów" bo nic nie wnoszą do sprawy a jedynie psuja ta atmosferę.

Napisano

Zakupu kontrolowanego nigdy nie trawiłem. Podobnie "Jednośladu"... taki chyba był tytuł tego programu. Fajnie się oglądało "Legendy PRL", pomimo, że tamten prowadzący też był raczej kiepski. Prawda jest taka, że chyba jedynym udanym polskim programem motoryzacyjnym był V-max. Całe szczęście, że TVN raczy nas Top Gearem smile.gif

PS. Rację w sporzę, który się tu toczy mają oczywiście koledzy Darek_mat, czapkaa, Doominik, czarnyGT, PiteK, Asterdamien i ja(bo jestem tego zdania co wygrinser006.gif)

Napisano

> Całe szczęście, że TVN raczy nas Top

> Gearem

No a "Karambol" i Uwaga pirat"? smile.gif

Pozdroofka

Napisano

> No a "Karambol" i Uwaga pirat"?

> Pozdroofka

Jeśli chodzi o "Uwaga pirat" to mam wrażenie, że tam czasem przesadzają z tymi komentarzami. Jak widzę animację z trupią czachą, napisem "uwaga pirat" i słyszę syrenę alarmową w tle, to spodziewam się jakiejś porządnej akcji, a tu co? Ktoś wjechał na skrzyżowanie na żółtym, albo jechał 70 tam, gdzie jest dozwolone 50 wink.gif. Z kolei w karambolu nie podoba mi się jak Tomasz Knapik wyzywa kierowców od debili i bezmózgów. Chociaż niektórym faktycznie się należy zlosnik.gif

Napisano

> Jeśli chodzi o "Uwaga pirat" to mam wrażenie, że tam czasem

> przesadzają z tymi komentarzami. Jak widzę animację z trupią

> czachą, napisem "uwaga pirat" i słyszę syrenę alarmową w tle, to

> spodziewam się jakiejś porządnej akcji, a tu co? Ktoś wjechał na

> skrzyżowanie na żółtym, albo jechał 70 tam, gdzie jest dozwolone

Podobają mi się wypowiedzi przyłapanych na gorącym uczynku przez radiowóz z wideorejestratorem hahaha.gif

> w karambolu nie podoba mi się jak Tomasz Knapik

> wyzywa kierowców od debili i bezmózgów.

To prawda, ale staram się nie słuchać komentarza tylko ogladać wink.gif

Pozdroofka

Napisano

"Uwielbiam" tego kornackiego.Dla niego jak coś jest skodą,fordem albo japońcem to jest super cacy fura. Jak jest oplem to kupa gówna.Może na siłe naślduje Clarksona z TG?

Napisano

> "Uwielbiam" tego kornackiego.Dla niego jak coś jest skodą,fordem albo

> japońcem to jest super cacy fura. Jak jest oplem to kupa

> gówna.Może na siłe naślduje Clarksona z TG?

O nieee! Clarksona i spółkę to kiedyś naśladowało takie wesołe trio: Miecugow, Meller i Ten Trzeci. To był dopiero program...Widzieliście kiedyś? Oceniali jakiś samochód, a potem każdy z nich pisał śniegiem w sprayu swoją ocenę na szybie starego vana. Testy aut też mieli zabójcze, np. bodajże C5 (C3). Meller jeździł po jakimś zachwaszczonym pasie startowym autem, a z krzaków wyskakiwali paintballiści i strzelali do niego kulkami z farbą - zrobili kopię TG, w którym Clarcson uciekał LandRoverem przez poligon...Dla mnie bomba...jump.gifhahaha.gifNa oko jakieś 90% programów TVN Turbo to lanserka prowadzących w najbardziej żenującej wersji.

Pzdr,

PezeT

Napisano

W sumie w całym TVN Turbo to najlepszy jest TG.

A co do tematu (pierwszego smile.gif), to napisłem im maila żeby bardziej uważali co mówią i odrabiali lekcje przed wystepem.

Napisano

> "Uwielbiam" tego kornackiego.Dla niego jak coś jest skodą,fordem albo

> japońcem to jest super cacy fura. Jak jest oplem to kupa

> gówna.Może na siłe naślduje Clarksona z TG?

A ty myślisz ,że dlaczego o Skodach tak mówią?

Całe TVN jeżdzi Octaviami.

no.gif

Napisano

Najlepsze było to jak oglądał 406 i mówi: "Silnika to nie będziemy oglądać, wiadomo ,że to Diesel" - no myślałem ,że je....

Ja oglądam ten program ale dziwie sie ,że ludzie w czymś takim biorą udział. Raczej to jest dla śmiechu a niżeli dla wyboru. Ciekawe ile Kornacki dostaje za 1 program - show?

hehe.gif

Napisano

Widac uprzedzenie do marki Opel niewiem.gifno.gif

ot. dupek poprostu biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.