Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tuning Diesla

Featured Replies

Napisano

> Nie chcę się wymądrzać ale manometr podłączony w tym miejscu nie

> pokazuje właściwego ciśnienia. Przecież zawór bleed upuszcza

> nieci powietrza aby oszukać zawór sterujący turbiną, tak więc

> mierzysz to obniżone ciśnienie.Moim zdaniem powinno się go wpiąć

> w ten przewód między kolektorem dolotowym a pompą paliwa.

> przewód ten poprowadziłem do

> > Ja jestem bardzo zadowolony z przeróbki tak wiele za tak nie

> wiele

Jednak miałem racje. Nie ma różnicy gdzie przewód jest wpięty. Wpiąłem w przewód przy kolektorze i pokazuje dokładnie to samo.

• 1 miesiąc później...
Napisano

> czyja to, kogos z kącika??????? przyznac sie

to jest MOJ kolor rotfl.gif

fajna bo 3 drzwiowa i ladny lakier i dopracowanie nie przesadzona choc ten tylni zderzak cos za szeroki taki jakis i kierownica sportowa srednio mi sie podoba sick.gif

ale ogolnie 5- / 6

Napisano
  • Autor

zauwazcie ten manometr w kabinie wink.gif, ciekaw jestem co wlasciciel nastrugał z tego silnika hmm.gif

Napisano

> Wracając do tuningu to ja osiągam 1,2 atm bez podkręcania dawki i nic

> się nie dzieje znaczy nic nie faluje nic nie szarpie.

> Tyle, że ja nieco inaczej skonstruowałem "oszukiwanie" zaworu, między

> turbem a zaworem nie stosowałem trojaka z upustem powietrza

> tylko wstawiłem zawór spełnia on swoje zadanie a nie ma strat

> powietrza.

> Na razie nie podkręca dawki paliwa ponieważ trochę nie mam czasu się

> w to bawić a po drugie to dość dużo km robię i jeśli spalanie

> podniesie mi się o 1L to miesięcznie wyjdzie fortuna. Ale jak

> będzie ciepło to na pewno pomajsterkuję przy pompie.

> Acha ile wasze auta palą bo moja przy jeździe tak powiedzmy do 120

> km/h w trasie spala około 52L na 1000 km czyli 5,2 L średnio

Czy można poprosic Ciebie o jakieś konkretniejsze dane na temat zastosowanego przez Ciebie "zaworu" zamiast trójnika z upustem ???

Byc może też przystąpię do "podrasowania" mojej Asterki i tak czytam dokładnie wszystkie teksty w tym temacie aby wyciągnąc to co najlepsze i najprostsze dla siebie. 893goodvibes.gif

pozdrówka bow.gif

Napisano

Porostu zastosowałem zawór ograniczający dopływ powietrza do czujnika, zamiast opuszczać przykręciłem go. Ale samo zwiększenie ciśnienia nic nie daje trzeba zwiększyć dawkę paliwa

Napisano
  • Autor

No tak panowie, minelo juz troche czasu odkąd ukonczylem podkrecanie tego motoru, więc moge opisac doswiadczenia z swoją astrą. Więc tak, podstawowa sprawa - wyprzedzanie - to w zasadzie przyjemność, po prostu szkoda nie wykorzystac potencjalu dodatkowej mocy, w ostatnim czasie poniewaz mam nową pracę i musze codziennie przejechac spory kawalek trasy więc musze sie przebijac przez "emerytów" na trasie, w zasadzie wyprzedzam ile sie da i gdzie sie da, jezdzi sie bardzo przyjemnie, ale szczerze powiedziawszy troche juz mi za malo, zbyt czesto już wykorzystuje maksymalne mozliwosci silnika, wiadomo człowiek jak raz posmakuje to ciągle mu mało, teraz rozglądam sie za czyms konkretniejszym, mocniejszym i mniejszym, więc niewykluczone ze astra zmieni wlasciciela. Co do spalania, spalanie wzrosło przy mojej jezdzie o ok. 2-3 L czyli teraz spala mi na trasie ok 8L, w miescie do 10 L. Jezdze na OO więc bólu nie ma. Aha i jeszcze jedna sprawa, zmienilem kola z 15" na 13", teoretycznie powinien sie lepiej zbierac, ale tak nie jest, w kazdym razie nie da sie odczuc zalet tej zmiany, zbyt szybko konczą sie biegi i w czasie wyprzedzania trzeba czesto przełączać na wyzsze, co powoduje ze niekiedy robi sie to niezbyt bezpieczne, wiadomo jak to w astrze, biegi nie są precyzyjne, i nie zawsze udaje sie szybko przełączyć i trafic w "dobre" obroty, na wiekszych kolach biegi byly jakby dłuzsze i nie trzeba bylo wajchowac za czesto, jak sie trafilo na 4 biegu zaczac wyprzedzanie od 2500 obr, to na tym samym biegu sie konczylo, niekiedy po 3 auta tak wziąłem jak byl kawalek dobrej prostej pustej z naprzeciwka drogi. To na tyle Panowie. Pomyslcie moze o jakims spotkaniu. Pozdro waytogo.gif

Napisano

> No tak panowie, minelo juz troche czasu odkąd ukonczylem podkrecanie

> tego motoru, więc moge opisac doswiadczenia z swoją astrą. Więc

> tak, podstawowa sprawa - wyprzedzanie - to w zasadzie

> przyjemność, po prostu szkoda nie wykorzystac potencjalu

> dodatkowej mocy, w ostatnim czasie poniewaz mam nową pracę i

> musze codziennie przejechac spory kawalek trasy więc musze sie

> przebijac przez "emerytów" na trasie, w zasadzie wyprzedzam ile

> sie da i gdzie sie da, jezdzi sie bardzo przyjemnie, ale

> szczerze powiedziawszy troche juz mi za malo, zbyt czesto już

> wykorzystuje maksymalne mozliwosci silnika, wiadomo człowiek jak

> raz posmakuje to ciągle mu mało, teraz rozglądam sie za czyms

> konkretniejszym, mocniejszym i mniejszym, więc niewykluczone ze

> astra zmieni wlasciciela. Co do spalania, spalanie wzrosło przy

> mojej jezdzie o ok. 2-3 L czyli teraz spala mi na trasie ok 8L,

> w miescie do 10 L. Jezdze na OO więc bólu nie ma. Aha i jeszcze

> jedna sprawa, zmienilem kola z 15" na 13", teoretycznie powinien

> sie lepiej zbierac, ale tak nie jest, w kazdym razie nie da sie

> odczuc zalet tej zmiany, zbyt szybko konczą sie biegi i w czasie

> wyprzedzania trzeba czesto przełączać na wyzsze, co powoduje ze

> niekiedy robi sie to niezbyt bezpieczne, wiadomo jak to w

> astrze, biegi nie są precyzyjne, i nie zawsze udaje sie szybko

> przełączyć i trafic w "dobre" obroty, na wiekszych kolach biegi

> byly jakby dłuzsze i nie trzeba bylo wajchowac za czesto, jak

> sie trafilo na 4 biegu zaczac wyprzedzanie od 2500 obr, to na

> tym samym biegu sie konczylo, niekiedy po 3 auta tak wziąłem jak

> byl kawalek dobrej prostej pustej z naprzeciwka drogi. To na

> tyle Panowie. Pomyslcie moze o jakims spotkaniu. Pozdro

No tak.. właśnie byłem ciekawy jakie to podrasowanie wywoła skutki.."eksploatacyjne" czyli zużycie paliwa...

Jak na razie mogę powiedziec, że aktualnie moja żoncia tą astreką z Isuzu wykręca. ok 5 l. na 100 ( zweryfikuję te dane w tych dniach bo czeka mnie jazda do sąsiadów za Odrę.. ponad 800 km.. to sprawdzę spalanie..)

Pomierzyłem ciśnienie z turbo i wyszło.. do 0,5 bara...

czyli.. jest dylemat...?

przyjemnośc z lepszego kopa powyżej 2500 obrotów ale.. większy wir w baku... smile.gif

czy zostawic.. i miec więcej kasy w kieszeni bo paliwko niestety z dystrybutora po urzędowych cenach... (ON) ??

Tak sobie myślę, że może spróbuję leciutko podkręcic doładowanie do 0,7 max i zobaczyc.. czy uda się uzyskac : taką zauważalną poprawę osiągów przyśpieszenia z turbo.. jednocześnie nie zrujnowac sobie portfela... confused.gif

Cóż, będę miał trochę wolnego czasu to pobawię się w eksperymenta..

nie omieszkam podzielic się z moim doświadczeniem w tym wątku...

Napisano
  • Autor

zasada jest prosta, jak będziesz naduzywal mocy to będzie siorbał, jak bedziesz jezdzil spokojnie to niezauwazysz.

Napisano

> zasada jest prosta, jak będziesz naduzywal mocy to będzie siorbał,

> jak bedziesz jezdzil spokojnie to niezauwazysz.

Moja po podkreceniu spala srednio około 7 literków więc bez dramatu ok.gifzlosnik.gif

Napisano

Co prawda mam DTL-a,ale też ostatnio sprawdzałem ile będzie mocniejszy po podkreceniu turbiny.Oto moje testy:

po podpieciu manometru,ciśnienie wyszło ok.0,55bara.

Kiedy wykręcając śrubke podniosłem do 0,7 auto wcale nie jechało lepiej,a wręcz przeciwnie.Do 2200-2300 obr. jechało a potem już nie.Prawdopodobnie zbyt mała dawka paliwa,dlatego metodą prób i błedów przy najlepszym ustawieniu (chodzi mi o przyśpieszanie) mam ciśnienie 0,6bar.

Podniosłem tylko o ok 0,5 ciśnienie,ale różnica jest odczówalna.Teraz (nie zawsze) odczówam lepsze podciągnięcie po przekroczeniu ok 2500obr/min.

Dlatego polecam wszystkim taką operacje,oczywiście nie przesadzając cool.gif

Acha.wydaje mi się,że mniej kopci przy ruszaniu.

Napisano

asterka z mojego miasta zeby.GIF to było chyba autko jakiejś firmy sprzedającej akcesoria tuningowe. ale na 100% na jestem pewien

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

part 3

http://pl.youtube.com/watch?v=iaUG3w8hz3s

10s do setki, mniej wiecej, bo zalezy jak wystartuje, a trzymając jednoczesnie kierownice i komorke w rece to nie bardzo sie jedzie oslabiony.gif, ale max co uzyskalem to 9s, nastepny filmik jaki zaraz wrzuce będzie zawierał wiecej takich "startów" grinser006.gif dodam ze wszystkie testy są robione na paliwie zwanym "oranżada" wink.gif

Napisano
  • Autor

part 4

http://pl.youtube.com/watch?v=77--gFPBFNA

ostatni filmik, dosyc dlugi, 10 min, na początku nie ciekawie, ale musialem wyjechac za swoją wioske, bo u mnie nie da sie pojezdzic oslabiony.gif, od polowy filmu zrobilem kilka startow 0-100.

Przypominam ze ten silnik nie jest podkrecony na maxa, kto sledzil wczesniejsze posty ten wie ze nie modyfikowalem pompy, takze napewno jest jeszcze sporo mocy w zanadrzu, kiedys sie za to wezme, na razie nie mam czasu.

A i jakby ktos sie zastanawial gdzie mam miernik cisnienia, to jest on w schowku smile.gif, nie chcialem szpecic wnętrza grinser006.gif.

Na filmikach tego nie slychac, ale ładnie syczy turbinka 893goodvibes.gif.

Ogólnie to filmiki byly kręcone komórką, więc wybaczcie jakość.

banana-wave.gif

Napisano

Pierwszy filmik jest niezły. Widać jak budujesz napięcie. Najpierw kluczyk w drzwi. Powinieneś zapodać do tego muzykę Bacha i napalić wokoło parę ognisk zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Pierwszy filmik jest niezły. Widać jak budujesz napięcie. Najpierw

> kluczyk w drzwi. Powinieneś zapodać do tego muzykę Bacha i

> napalić wokoło parę ognisk

No jeszcze nie ma sie czym chwalic, tuningowa rakieta to to nie jest, zapodalem filmiki zebyscie mi potem nie wytykali ze was sciemnialem z tym tuningiem grinser006.gif

Napisano

hmmm ja na part 3 i part 4 widze przyspieszenia w granicach 11-12s do licznikowych 100km/h hmm.gif czyli do realnej 100km/h bedzie kolo 13 crazy.gif

Napisano
  • Autor

> hmmm ja na part 3 i part 4 widze przyspieszenia w granicach 11-12s do

> licznikowych 100km/h czyli do realnej 100km/h bedzie kolo 13

mi wychodzi 10.6s, na trzecim filmiku na poczatku dodalem tylko gazu przed startem, to niebyl start, pisk to byl start

na 4 filmiku - 9 minuta 46sek - ruszylem bez pisku, wychodzi mniej niz 10s, mierzone programem TikTak

wez jeszcze pod uwage ze to kombi, wiec twój powininen byc te 1,5s lepszy od mojego

Napisano

no, moze faktycznie jest 10 sek hmm.gif

u siebie nawet nie sprawdzalem nigdy... szkoda ze nie nagrales filmiku przed podkrecaniem, wtedy byloby wiadomo do czego sie odniesc wink.gif

a tak z ciekawosci postaram sie nakrecic filmik u siebie, zobaczymy jak to wyglada w serii grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> no, moze faktycznie jest 10 sek

> u siebie nawet nie sprawdzalem nigdy... szkoda ze nie nagrales

> filmiku przed podkrecaniem, wtedy byloby wiadomo do czego sie

> odniesc

> a tak z ciekawosci postaram sie nakrecic filmik u siebie, zobaczymy

> jak to wyglada w serii

pomierzylem wszystkie starty i srednio wyszlo mi ze wszystkich niecale 11s, dokladnie 10,6s, w duzej mierze zalezy jak sie wystartuje, praktycznie za kazdym razem bylo inaczej, im wiecej pisku tym gorzej, więc róznie wychodzi, a jakbym zalal vipowera, a nie OO, to napewno byloby lepiej, no w kazdym razie nie ma sie czym chwalic za bardzo oslabiony.gif, jest troche lepiej niz seria, choc biorąc pod uwage koszt tej imprezy (ok 150zł) to wedlug mnie wynik i tak jest dobry

Napisano
  • Autor

Chociaz w gruncie rzeczy skopalem ten test, zwróc uwage ze nie zamykalem obrotomierza, ledwo do 4tys obr dochodzilo, oj będe musial powtórzyc te testy!, nie wiem, jakąś dzisiał za lekką noge mialem do tego auta hmm.gif

Napisano

> Chociaz w gruncie rzeczy skopalem ten test, zwróc uwage ze nie

> zamykalem obrotomierza, ledwo do 4tys obr dochodzilo, oj będe

> musial powtórzyc te testy!, nie wiem, jakąś dzisiał za lekką

> noge mialem do tego auta

heh ale zauwazylem ze na 2 dobil Ci do 100km/h, sam jestem ciekaw czy tak sie da u mnie... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> heh ale zauwazylem ze na 2 dobil Ci do 100km/h, sam jestem ciekaw czy

> tak sie da u mnie...

kiedy?? gdzie?? na prawie wszystkich filmikach 100 osiagalem na 3, na jednym filmiku na 4, na 2 nigdy mi nie doszedl do 100km/h

nie no do dupy ten test, powtorze jutro, jak bede mial czas, bo to nie miarodajne jest pad.gif, no dzisiaj to chyba wyjątkowo jak emeryt jezdzilem grinser006.gif, wczoraj trochu zabalowalem wiec cos mnie naszlo zeby nakrecic filmik, ale jak widac, nie bardzo mi te testy wyszly po imprezie icon_rolleyes.gif.

Napisano

> kiedy?? gdzie?? na prawie wszystkich filmikach 100 osiagalem na 3, na

> jednym filmiku na 4, na 2 nigdy mi nie doszedl do 100km/h

a to faktycznie... 4 bieg to juz "dziadkowo", ale dlaczego wydawalo mi sie ze to 2 bieg...? hmm.gif

Napisano

zainspirowaliście mnie żeby nakręcić filmik jak to wygląda w zupełnej serii zeby.GIF

zalej V-power i zobaczymy zeby.GIF ja kupiłem sobie 20 litrów i normalnie inny samochód mi się zrobił :/ teraz już wyjeździłem i nie mogę się spowrotem przyzwyczaić :/ szczególnie przy wyprzedzaniu :/ nie myślałem że to aż tyle daje

Napisano
  • Autor

zrobilem jeszcze raz test, tym razem silnik kręcony mocniej do osiagniecia osczuwalnej mocy max, czyli ok 4500obr, powyzej niema juz takiego cugu

part 5

http://pl.youtube.com/watch?v=p7hCUneP2z4

niestety czas jest zblizony do poprzednich testow, więc nalezy liczyc srednio te 11s do licznikowej setki, na oko to będzie jakies 2-3 sec szybciej niz seria, nieduzo, ale jak na kombi roznice sie czuje i to dosc znacznie, pomierzcie swoje, zapodajcie filmiki i będziemy mogli ocenic jak sprawa wygląda u was banana-wave.gif

Napisano

no chyba wyszlo najlepiej grinser006.gif

ja dzis zrobilem kilka testow i pomiarow, ale mam prosbe aby ktos mi lopatologicznie wytlumaczyl jak sie dodaje filmik na youtube grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> no chyba wyszlo najlepiej

> ja dzis zrobilem kilka testow i pomiarow, ale mam prosbe aby ktos mi

> lopatologicznie wytlumaczyl jak sie dodaje filmik na youtube

zrób to na www.youtube.pl - bedzie po polsku, musisz sie najpierw zarejestrowac, po rejestracji przyjdzie na twojego maila mail potwierdzający rejestracje, logujesz sie, potem klikasz "moje konto", potem klikasz przycisk "przesli nowy film..", dalej to juz wpisujesz nazwe i inne pierdoly jakie chcesz zapisac przy filmie grinser006.gif, nastepnie klikasz przycisk "kontynuuj przesylanie", teraz na tej stronie klikasz "browse" i wybierasz sobie filmik jaki chcesz dodac, format obojętny, system youtube sam go sobie przekonwertuje, klikasz "przeslij film", czekasz kilka minut, w zaleznosci od łącza i... to wszystko. Trzeba bedzie chwile poczekac, az youtube sobie przkonwertuje filmik, po kilku minutach masz filmik na youtube, bardzo prosto. Link do filmiku wklejsz tutaj.

Napisano

> wychodzi cos kolo 10s, a nawet nieco mniej

moze cos z licznikiem nie teges...? niewiem.gif

przydaloby sie sprawdzic autka na kresce grinser006.gif

Napisano

co do tamtego filmiku to koła mogą dawać takie przekłamania chyba że ta asterka naprawdę kręci czas poniżej 10sek zeby.GIF na moich kołach 195/50R15 zaniża mi prędkość o 5km/h

mi się dziś udało serią wykręcić czas 15sek ale morko było i nie mogłem przyczepności na starcie złapać no i lekkie wzniesienie było . jak się pogoda trochę poprawi to spróbuję jeszcze raz

Napisano
  • Autor

> moze cos z licznikiem nie teges...?

> przydaloby sie sprawdzic autka na kresce

rozumiem ze masz podkrecony silnik ?? hmm.gif

jak nie, to cos masz z licznikiem

Napisano

> co do tamtego filmiku to koła mogą dawać takie przekłamania

na wiekszych kolach powinien licznik zanizac a nie zawyzac predkosc... hmm.gif

Napisano

> rozumiem ze masz podkrecony silnik ??

> jak nie, to cos masz z licznikiem

nie jest podkrecony, ale ogolnie jest z nim cos nie tak, kiedys scigalem sie z kumplem ktory ma golfa 3 2.0 16v i nie mogl mnie wyprzedzic grinser006.gif nie sprawdzalem cisnienia doladowania jakie ma, ale z pewnoscia to zrobie, moze to wyjasni sprawe... hmm.gif

Napisano

sprawdź wink.gif

ja mam większe koła i zaniża zeby.GIF przy 180 pokazuje mi 175 zeby.GIF sprawdzone z innymi autkami zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> nie jest podkrecony, ale ogolnie jest z nim cos nie tak, kiedys

> scigalem sie z kumplem ktory ma golfa 3 2.0 16v i nie mogl mnie

> wyprzedzic nie sprawdzalem cisnienia doladowania jakie ma, ale

> z pewnoscia to zrobie, moze to wyjasni sprawe...

Cos mi to wszystko dziwnie wygląda, piszesz ze twój waży 1235kg z tobą, odejmując to wyjdzie jakies 1160kg, to dziwne bo tyle to wazy kombi wedlug instrukcji, jeszcze jest taka sprawa, nie wiem moze to zludzenie, ale oglądając ten filmik, zwlaszcza przy koncu, mialem wrazenie ze tak jak ty jedziesz z predkoscią 80km/h, to u mnie takie wrazenie jest przy 60.

Cos to dziwne jest hmm.gif

Napisano

> Cos mi to wszystko dziwnie wygląda, piszesz ze twój waży 1235kg z

> tobą, odejmując to wyjdzie jakies 1160kg, to dziwne bo tyle to

> wazy kombi wedlug instrukcji, jeszcze jest taka sprawa, nie wiem

> moze to zludzenie, ale oglądając ten filmik, zwlaszcza przy

> koncu, mialem wrazenie ze tak jak ty jedziesz z predkoscią

> 80km/h, to u mnie takie wrazenie jest przy 60.

> Cos to dziwne jest

waga realna bo tego samego dnia bylem na przegladzie i mi wazyli autko grinser006.gif a na ile dokladna tego nie moge powiedziec

co do wrazen z jazdy, filmik za dobrze tego nie oddaje, musialbys sie przejechac wink.gif

Napisano
  • Autor

> waga realna bo tego samego dnia bylem na przegladzie i mi wazyli

> autko a na ile dokladna tego nie moge powiedziec

> co do wrazen z jazdy, filmik za dobrze tego nie oddaje, musialbys sie

> przejechac

Eureka spineyes.gif, przyjrzalem sie tym naszym filmikom, twojemu i mojemu, i juz chyba wiem o co chodzi, zauwaz jedną rzecz, na 3 biegu, 100km/h osiągasz przy ok 3800obr, ja natomiast przy ok 4200obr. Jak to jest?? Przy 4200 obr uzyskujesz jakies 115km/h, a ja dopiero 100km/h. To teraz albo mamy inne skrzynie, albo twoj licznik jest zle ustawiony. Ja stawiam na to drugie biglaugh.gif. Moj licznik jest ok, sprawdzalem z gps-em niedawno, przy 100km/h oszukuje jakies 3km/h na plus.

Napisano

> Eureka , przyjrzalem sie tym naszym filmikom, twojemu i mojemu, i

> juz chyba wiem o co chodzi, zauwaz jedną rzecz, na 3 biegu,

> 100km/h osiągasz przy ok 3800obr, ja natomiast przy ok 4200obr.

> Jak to jest?? W takim wyapdku przy 4200 obr uzsykujesz jakies

> 120km/h. To teraz albo mamy inne skrzynie, albo twoj licznik

> jest zle ustawiony. Ja stawiam na to drugie .

racja waytogo.gif 4200obr/min mam przy jakis 110km/h i wtedy byloby 12 sekund do 100 i by sie zgadzalo, ale dlaczego licznik az tak by mi przeklamywal...? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> racja 4200obr/min mam przy jakis 110km/h i wtedy byloby 12 sekund

> do 100 i by sie zgadzalo, ale dlaczego licznik az tak by mi

> przeklamywal...?

nie wiem, byc moze wyciągales go kiedys i cos przekreciles przy wskazowce, albo poprzedni wlasciciel, niewiem.gif

ale nie martw sie, to teraz jak go podkrecisz to osiągniesz 8s do 100 i bedziesz mial auto prawie ze na wyscigi grinser006.gif, jak bedziesz sprzedawal to nasciemniasz klienta, ze masz profesjoanlego chipa i 200KM pod maską hehe.gif

Napisano

> nie wiem, byc moze wyciągales go kiedys i cos przekreciles przy

> wskazowce, albo poprzedni wlasciciel,

ja wskazowek nie ruszalem... a poprzedni wlasciciel to niemka grinser006.gif hmmm hmm.gif

Napisano
  • Autor

> ja wskazowek nie ruszalem... a poprzedni wlasciciel to niemka hmmm

ale nie martw sie, to teraz jak go podkrecisz to osiągniesz 8s do 100 wink.gif i jak bedziesz sprzedawal to nasciemniasz klienta, ze masz profesjoanlego chipa i 200KM pod maską hehe.gif

Napisano

> ja wskazowek nie ruszalem... a poprzedni wlasciciel to niemka hmmm

co skrzyń można to sprawdzić na http://www.opel-infos.de/ ,

btw jak bym był na waszym miejscu zamienił bym plastikową rurę dolotu powietrza na tą od starej vectry, wywalił z puszki filtra powietrza wewnętrze rury ograniczające przepływ i pokombinował z montażem większego intercoolera np od 1.9 CDTI /powinien pasować/, kilka KM jest do uzyskania w ten sposób

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.