Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tuning Diesla

Featured Replies

Napisano

Samo zwiększanie ciśnienia nic nie daje, założyłem manometr ten z allegro jest bardzo dobry (pomimo tego że mało się wychyla ale to w niczym nie przeszkadza). Ciśnienie przy obrotach ok 2500 bez wciskania pedału gazu wynosi ok 0,5 atm dopiero jak nacisnę gazu więcej to rośnie dość gwałtownie przy niższych biegach dochodzi do 1 atm. Ale praktycznie to nie dało to jakiegoś znacznego przyrostu mocy może jak jadę ok 140 km na godz na 5 wciskam gaz to dalej się zbiera dość żwawo. Nie próbowałem ile pójdzie ale przed podkręcaniem osiągnąłem 180 wg licznika i myślę że to było max. A teraz po podkręceniu myślę że powinien 200 pójść oczywiści wg licznika.

Zostało zwiększyć dawkę paliwa dzisiaj dostałem się dość łatwo do śruby regulacyjnej łatwo podważyć śrubokrętem ustawiłem na sucho dawkę, ale nie próbowałem auta. Przy okazji podciągałem pasek na alternatorze bo piszczał po dłuższym postoju no i popijałem piwko także już nie jeździłem jutro spróbuję.

Napisano
  • Autor

Znalazlem fajną ciekawostke, podkreconego przez polaka, golfa 1.6td, te silniki tamtego okresu są bardzo podobne do naszych isuzu. Luknijcie jak sie zbiera do 100km/h, niecale 7s yikes.gif

http://videos.streetfire.net/video/81E6024D-BE98-4498-90F3-B3147032A3BA.htm

http://videos.streetfire.net/video/B979268E-D48C-48BC-9587-66E46E8ACCB8.htm

http://videos.streetfire.net/video/78E55D0B-E67F-402D-B588-0CD148CCEF2A.htm

ponizej link do forum o tuningu VW 1.6TD:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=44197&postdays=0&postorder=asc&start=0

nasze motorki tez mają potencjał, więc do dzieła chłopaki food.gif

Napisano

> Znalazlem fajną ciekawostke, podkreconego przez polaka, golfa 1.6td,

> te silniki tamtego okresu są bardzo podobne do naszych isuzu.

> Luknijcie jak sie zbiera do 100km/h, niecale 7s

> http://videos.streetfire.net/video/81E6024D-BE98-4498-90F3-B3147032A3BA.htm

> http://videos.streetfire.net/video/B979268E-D48C-48BC-9587-66E46E8ACCB8.htm

> http://videos.streetfire.net/video/78E55D0B-E67F-402D-B588-0CD148CCEF2A.htm

> ponizej link do forum o tuningu VW 1.6TD:

> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=44197&postdays=0&postorder=asc&start=0

> nasze motorki tez mają potencjał, więc do dzieła chłopaki

Niezły hardzior zlosnik.gif , pompuje 1.7 Bar'a , pewnie pękła magiczna granica 150 KM i dwa tłoki grinser006.gif

Napisano

tak se sledze ten temat i powoli mysle ze tez sie za to zabiore... ale powiedzcie mi jeszcze jedno..jak spalanie ? zwiekszylo sie znacznie ? bo moja ostatnio na letnich kapciach se spalila 10l/100 fakt faktem jej nie oszczedzalem biglaugh.gif

Napisano

> tak se sledze ten temat i powoli mysle ze tez sie za to zabiore...

> ale powiedzcie mi jeszcze jedno..jak spalanie ? zwiekszylo sie

> znacznie ? bo moja ostatnio na letnich kapciach se spalila

> 10l/100 fakt faktem jej nie oszczedzalem

Ile !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 zlosnik.gif

Ostatnie spalanie z trasy , cały czas 110-120 sprawdzanie przyśpieszeń , but.gif przy wyprzedzaniu i spaliła w okolicach 6 zlosnik.gif

Napisano

> Ile !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

> Ostatnie spalanie z trasy , cały czas 110-120 sprawdzanie

> przyśpieszeń , przy wyprzedzaniu i spaliła w okolicach 6

zatankowalem do pelna i zrobilem 500 pare kilometrów... krecilem sie głównie po miescie i w sumie jej nie oszczedzalem but.gif ... kapcie 195/50/15 ale nie wierze w to zeby przez to tak sie spalanie zwiekszylo...

EDIT... kiedys zeszlem do 5.5 litra na trasie, ale nie jechalem wiecej jak 120km/h...

Napisano
  • Autor

> zatankowalem do pelna i zrobilem 500 pare kilometrów... krecilem sie

> głównie po miescie i w sumie jej nie oszczedzalem ... kapcie

> 195/50/15 ale nie wierze w to zeby przez to tak sie spalanie

> zwiekszylo...

> EDIT... kiedys zeszlem do 5.5 litra na trasie, ale nie jechalem

> wiecej jak 120km/h...

no mi isuzu jak kiedys sprawdzalem przy mocnym deptaniu po miescie i juz jak bylo zimno to wyszlo mi jakies 8-9 litrow max, ale to bylo katowanie motoru, czesta jazda w okolicach 4000-5500obr, jak ci spali 10l na trasie bez podkrecania to cos musi byc z nim nie tak, moze paliwo gdzies przecieka niewiem.gif

Napisano

> no mi isuzu jak kiedys sprawdzalem przy mocnym deptaniu po miescie i

> juz jak bylo zimno to wyszlo mi jakies 8-9 litrow max, ale to

> bylo katowanie motoru, czesta jazda w okolicach 4000-5500obr,

> jak ci spali 10l na trasie bez podkrecania to cos musi byc z nim

> nie tak, moze paliwo gdzies przecieka

nie no trasie jest w miare wink.gif ja tu pisze o jezdzie po miescie przy katowaniu wink.gif

Napisano
  • Autor

> nie no trasie jest w miare ja tu pisze o jezdzie po miescie przy

> katowaniu

no to chyba norma, po ekstremalnym podkreceniu spodziewam sie ok 13l, ale to bez znaczenia, ja jezdze na "alternatywnym" paliwie wink.gif, to i tak wyjdzie w miare tanio grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Niezły hardzior , pompuje 1.7 Bar'a , pewnie pękła magiczna granica

> 150 KM i dwa tłoki

jesli chodzi o tloki, to tak wyglądają z 1.6td:

http://www.allegro.pl/item176599688_vw_golf_1_6td_tloki_korbowody_wal_korbowy.html

a tak w naszych silnikach:

http://www.allegro.pl/item176868697_korbowod_tlok_1_7d_1_7_d_isuzu_opel_corsa.html

http://www.allegro.pl/item174501663_tlok_do_silnika_opel_1_7_d_itd.html

z tego co widze to nasze są troche solidniejsze, mają wyzsze denko ponad pierscienie i krotszy korbowód, takze o tloki bym sie nie bał, raczej nie popłyną a korbowody sie nie wygną, mysle ze duzo bardziej obciazona bedzie glowica, szczegolnie w okolicach komor wirowych, lub tez UPG.

Napisano

> zatankowalem do pelna i zrobilem 500 pare kilometrów... krecilem sie

> głównie po miescie i w sumie jej nie oszczedzalem ... kapcie

> 195/50/15 ale nie wierze w to zeby przez to tak sie spalanie

> zwiekszylo...

> EDIT... kiedys zeszlem do 5.5 litra na trasie, ale nie jechalem

> wiecej jak 120km/h...

Na trasie to zszedłem do 4,3 zlosnik.gif

Napisano

100KM 1.7 DT i 13l? toż to jak moja Omega hehe.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> 100KM 1.7 DT i 13l? toż to jak moja Omega

wink.gif nie gadaj nie gadaj, jakbys podeptal omegą to z 25l wyjdzie

Napisano

tylko jak ja podeptam to nie wiem czy mnie długo pooglądacie wink.gif i nie 25, ale z 20 zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

ale spojrz jaką ty masz pojemnosc, a jaką my mamy

Napisano

spójrz jaką Wy macie masę auta, a jaką ja wink.gif

PS. jakbym miał sporo wolnej gotówki to do "robienia roboty" kupił bym sobie AI kombi 1.7DT Isuzu właśnie waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> spójrz jaką Wy macie masę auta, a jaką ja

spojrz ile ty masz cylindrów, a ile my grinser006.gif

Napisano

powiem tak Astra DT waży pewnie coś koło 1100kg, Omega waży coś koło 1700kg zlosnik.gif nie ważne - Astra z dieslem to dobre auto waytogo.gif

Napisano

> spójrz jaką Wy macie masę auta, a jaką ja

ale Ty mosz dwa cylindry wiecej od nas 033102bebe_1_prv.gif

rotfl.gif

Napisano
  • Autor

Wracajac do tematu, pod tym linkiem ladnie zilustrowne sa sposoby na regulacje cisnienia turbiny: http://www.gusmahon.org/html/boost%20control.htm

ja wybieram wariant drugi, czyli zaworek zwezający i zaworek upustowy, to jest chyba najoptymalniejsze rozwiazanie, przedwszystkim niedrogie, wystarczy miec dwa dowolne zaworki, za pomocą jednego sie zmniejsza przeplyw do regulatora i zapomocą drugiego upuszcza sie tylko niewielką czesc powietrza by nie powstalo nadcisnienie za pierwszym zaworkiem. Zwykłe rozwiąznie, czyli upuszczanie powietrza do atmosfery to wedlug mnie nieekonimczne rozwiazanie bo spora czesci cisnienia jakie daje turbina idzie na straty, a tutaj bardzo nieznaczną ilosc powietrza sie traci.

A co do zaworu Manual Boost Controller, to tak jest skonstruowany:

http://www.geocities.com/chmwatson/FAQs/mbc.html

http://www.autospeedperformance.com/tsmart/mbc.htm

Napisano

bo jakby wyglądało V4? zlosnik.gif

Napisano

Normalnie zeby.GIF Jak w starych fordach i zaporożcach zeby.GIF

> bo jakby wyglądało V4?

Napisano

Witam. Ja zadam może głupie pytanie. Właśnie kupiłem sobie Astre 1.7 TD z silniczkiem Isuzu. Jest to mój 1 samochód dlatego takie pytanie... Ktoś napisał że po zwiększeniu dawki paliwa trzeba wyregulować obroty czy coś w ten deseń... O co z tym dokładniej chodzi ?

Napisano
  • Autor

> Witam. Ja zadam może głupie pytanie. Właśnie kupiłem sobie Astre 1.7

> TD z silniczkiem Isuzu. Jest to mój 1 samochód dlatego takie

> pytanie... Ktoś napisał że po zwiększeniu dawki paliwa trzeba

> wyregulować obroty czy coś w ten deseń... O co z tym dokładniej

> chodzi ?

Zanim zaczniesz krecic to pojezdzij nim troche najpierw na nominalnych ustawieniach, bo skoro to swiezo kupione auto to sie moze okazac ze juz trup i podkrecaniem go dobijesz. Jaki przebieg ma wogóle? jest ksiazka serwisowa? Ostatnio widzialem astre kombi z tym motorem co miala na liczniku 550000km yikes.gif i jeszcze jezdzila jako tako.

Napisano

> Zanim zaczniesz krecic to pojezdzij nim troche najpierw na

> nominalnych ustawieniach, bo skoro to swiezo kupione auto to sie

> moze okazac ze juz trup i podkrecaniem go dobijesz. Jaki

> przebieg ma wogóle? jest ksiazka serwisowa? Ostatnio widzialem

> astre kombi z tym motorem co miala na liczniku 550000km i

> jeszcze jezdzila jako tako.

Podobno 500 000 to norma na te silniki ok.gif i nawet przy takich przebiegach wszystko chodzi

Napisano

> Podobno 500 000 to norma na te silniki i nawet przy takich

> przebiegach wszystko chodzi

Przebieg to niecałe 300 000. A książeczkę serwisową ma smile.gif

Napisano
  • Autor

> Przebieg to niecałe 300 000. A książeczkę serwisową ma

Oj, to daj sobie siana, zajedziesz silnik, pisalem 500000km, ale silnik w tym aucie byl po remoncie i wymieniane bylo w nim przede wszystkim turbina, pierscienie, szlif, itd..., poprostu byl to motor po kapitalce, 300000 to juz duzo, ja bym nie ryzykowal jak chcesz jeszcze pojezdzic i nie ladowac sie potem w remonty.

Napisano

> Oj, to daj sobie siana, zajedziesz silnik, pisalem 500000km, ale

> silnik w tym aucie byl po remoncie i wymieniane bylo w nim

> przede wszystkim turbina, pierscienie, szlif, itd..., poprostu

> byl to motor po kapitalce, 300000 to juz duzo, ja bym nie

> ryzykowal jak chcesz jeszcze pojezdzic i nie ladowac sie potem w

> remonty.

Ech smile.gif Ja kasę na remont mam 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Oj, to daj sobie siana, zajedziesz silnik, pisalem 500000km, ale

> silnik w tym aucie byl po remoncie i wymieniane bylo w nim

> przede wszystkim turbina, pierscienie, szlif, itd..., poprostu

> byl to motor po kapitalce, 300000 to juz duzo, ja bym nie

> ryzykowal jak chcesz jeszcze pojezdzic i nie ladowac sie potem w

> remonty.

Moim zdaniem to nie ma co patrzeć na stan licznika. W 13 letnim aucie (tak jak moje np. smile.gif ) jeżdżąc nim od 2,5 roku zrobiłem ok. 55 tkm i cięzko mi uwierzyć że przez poprzednie 10 lat zrobił 160tkm, raczej 260tkm.

Moim zdaniem najważniejsze żeby wiedzieć w jakim auto jest stanie i w zwiazku z tym bardzo prawdopodobne że zdecyduję się na małe podrasowanko zeby.GIF.

Napisano

To jak się reguluje obroty ? 270751858-jezyk.gif Na razie bawić się nie będę. Chce tylko wiedzieć o co chodzi smile.gif

Napisano

Dzięki smile.gif

Napisano

Dobra panowie bo wontek coś wymiera

Napiszcie jakie osiągi udało wam się otrzymać co najbardziej podnosi moc silnika

Czy zklepanie tego grzybka w p[ompie coś daje bo ten proces jest nieodwracalny.

Acha zaślepkę ze śruby regulacyjnej dawki paliwa daje się dobrze podważyć śrubokrętem i schodzi bez problemu

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

ja zamowilem tydzien temu ten pieps..ony miernik cisnienia doladowania, przyszedl, ale mial zbitą szybke pad.gif odeslalem i teraz czekam na kolejny oslabiony.gif, no i znowu w tym tygodniu nici z grzebania w asterce, czekam bardzo niecierpliwie, tylko i wylacznie na ten glupi manometr irked.gif

w kazdym razie ja nastawiam sie na maksymalne krecenie silnika, ile tylko sie da bez wymiany czesci typu turbina, pompa, wtryski, korby, waly, itp.. planuje wycisnąc z niego ostatnie soki mlotek.gif

Napisano

> ja zamowilem tydzien temu ten pieps..ony miernik cisnienia

> doladowania, przyszedl, ale mial zbitą szybke odeslalem i

> teraz czekam na kolejny , no i znowu w tym tygodniu nici z

> grzebania w asterce, czekam bardzo niecierpliwie, tylko i

> wylacznie na ten glupi manometr

> w kazdym razie ja nastawiam sie na maksymalne krecenie silnika, ile

> tylko sie da bez wymiany czesci typu turbina, pompa, wtryski,

> korby, waly, itp.. planuje wycisnąc z niego ostatnie soki

to jak tak bardzo chcesz go meczyc, zmnien IC i chłodnice na większe

Napisano

> Po przemyśleniach i przeczytaniu tego co udał mi się znaleźć w

> internecie na temat tuningu postanowiłem i ja spróbować . Zacznę

> od wskaźnika ciśnienia ,by sprawdzić jakie ono jest przed

> "operacją". Jako "bleed valve" posłuży mi to .Znalazłem też

> taki ładny , ale po co przepłacać. Nie wiem jak szybko się z tym

> uporam, ale postaram się udokumentować moje działania i

> podzielić się wrażeniami na forum.

Po kilku dniach użytkowania lekko podkręconej astry ( ciśnienie doład. 0,8 , dawka o 1/4 obr) mogę powiedzieć , że osiągi się poprawiły, auto jest bardziej elastyczne. Sądze , że przy podkręceniu na maxa mogą szybko pojawić się problemy z chłodzeniem. Nawet teraz wyraźnie czuć i to dosłownie , że silnik generuje znacznie więcej ciepła. Temperatura na wskaźniku trzyma się jeszcze w normie ale wydech dostaje czadu. Jak gaszę silnik nawet po niezbyt forsownej jeździe to czuć to przy aucie.

Pzdr dla tuningowych maniaków.

Napisano
  • Autor

WItam ponownie, zabralem sie dzisiaj za tuning, zamieszczam zdjecia jak ja to zrobilem. Więc tak zrobilem zaworek do turbiny, odkrecilem na max i cisnienie ledwo dochodzilo do 0,8bar, podkrecilem dawke jeszcze tak ze wyszlo ok pół obrotu i mam 1bar przy maksymalnie otwrtym zaworze, jezdzi ladnie, aczkolwiek jeszcze mi mało, więc podkrecilem dawke o kolejne pół obrotu, no i.... po przygazowie zadymia jak cholera, cisnienie skacze do 1,2bar, kopa ma jak skurczybyk yikes.gif, bardzo szybko włącza sie wentylator chlodnicy, temperatura rosnie duzo szybciej, wszystko byloby fajnie, gdyby nie to ze po przekroczeniu 4000obr, silnik zaczyna sie dlawic, tak pulsuje, przyspiesza i zwalnia, wtedy cisnienie skacze od 0,5 do 1bara, ale to napewno nie wina turbiny i tego ze dostawalaby za malo spalin, po odkreceniu jeszcze dawki nic sie nie zmienia, najpewniej jest to spowodowane tym ze nie grzebałem przy membarnie od pompy, sądze że to tu jest pies pogrzebany i blokuje dawke paliwa gdy jest zaduze cisnienie. Nie bez powodu trzeba zgniesc ten dzyndzelek i wyjąć kółeczko, ale juz czuje ze przy takich ustawieniach i wywaleniu koleczka z pod memrany bylby to niezly przecinak, wgniata w fotel jak nigdy yikes.gif, dym z pod kół leci jak marzenie 893goodvibes.gif

post-44004-14352480952765_thumb.jpg

Napisano

Prez8s, jeśli czytałeś uważnie moje posty, to powinieneś pamietać że ja też miałem to pulsowanie-tak jakby turbo sie wlączało wyłaczało. Ja dekielek mam sklepany. U mnie przy delikatnym odkręceniu zaworka, tak jak mam cały czas, było w górnej granicy obrotów czuc delikatnie to szarpanie i dochodziło max do 0,8. JAk odkręciłem dawke to doszedłem do 0,95 bez żadnego pulsowania. I tak jeźdźiłem cały czas, aż do dzisiaj-dziś przykręciłem dawke. Po pierwsze miałem już dość zasłony dymnej za autem-potrafiła nieźle zlosnik2.gif a po drugie-paliwo...zatankowałem do pełna i dziś mając na liczniku 260 mil wskazówka prawie weszła na ćwierć....czyli że juz nie wiele zostało-przed modyfikacją jak ją ostro ganiałem jak teraz to 400 zrobiłem spokojnie...W każdym razie poluzowałem troszkę i teraz przy ostrej przygazuwie zostawia lekki prawie przezroczysty dymek, zanim turbo sie właczy to zbiera sie troszke słabiej-ale nie wiele, za to jak turbo sie właczy to idzie tak jak przedtem. Rozkreca sie do 0.9,2 coś koło tego.

Acha, ostatnio dorwałem kawałek lepszej drogi i rozpedziłem ją do 190 licznikowych....powiem wam że wrażenia niezłe...aż mi wycieraczki do góry z 5 cm się przesunęły-a to jeszcze nie był koniec, gdyby był dłuzszy odcinek to poszła by i wiecej(ale po wjechaniu w korek musiałem obieg zamkniety właczyc, tak waliło z rozgrzanego wydechu zeby.GIF ). Kiedys na autostradzie, gdzie mozna auto spokojnie sobie rozciągac, szła max 170...Poprawa oczywista.

Aczkolwiek to nie auto do takich predkosci-w omie to nawet nie czuje ze jade 190-w tej czuje az nad to...

Napisano
  • Autor

Tak pamietam, u mnie jest identycznie. Obecnie mam ustawione 0.9bara i dawka zwiekszona o 1/3obr, tak jezdzi najstabilniej. Zauwazylem ze bez wzgledu na ustawienia dawki jesli cisnienie przekroczy 1bar to zaczynają sie te skoki. Jak zamknąłe rurke idącą od turbiny do regulatora, tak ze regulator nie dostawal zadnego cisnienia i tez zadne cisnienie nie ulatywalo do atmosfery to te polsacje duzo czesciej wystepowaly, poprostu wydaje mi sie ze cisnienie zabardzo cisnie w membarne i tam jest jakis pierdolnik co po przekroczeniu wychyłu odcina paliwo, tak mi sie wydaje. W kazdym razie dzisiejszy dzien zakonczylem na cisnieniu 0.9bar i niewiele podniesionej dawce, czyli 1/3 od obrotów nominalnych. nie dymi za bardzo i jezdzi w miare przyzwoicie. Wziełem na swiatłach czerwonego golfa3 kombi tdi, nie było problemu ok.gif, powąchał sobie moje spaliny grinser006.gif.

Podsumowując, teraz po podkreceniu turbiny i dawki jednoczesnie do wyzej opisanych nastawów, teraz wyprzedzanie dwuch aut naraz, przy predkosci poczatkowej ok 90km/h, nie stanowi najmniejszego problemu, poprostu 4 bieg, gaz do dechy i jedziemy, wystarczająco szybko sie zbiera przy wyprzedzaniu teraz, jak bym miał nawet trzy auta przed sobą to sądze że nie było by zadnego problemu a wczesniej to bym sie zastanawial czy wyprzedzac "aż" dwa naraz, jak kiedys probowalem to mi nie wyszlo i musialem uciekac spowrotem na prawy pas, stwierdzam że teraz jest duzo lepiej jesli chodzi o wyprzedzanie ok.gif. Do 140km/h idzie bardzo ładnie więcej nie mialem gdzie sprawdzić, ale niebawem sprawdze napewno wink.gif. W kazdym razie dzisiejszy dzien byl dla mnie pełen wrażeń, jestem cały usmarowany, głodny wink.gif, ale za to sobie porajdowałem. Cały koszt tego przedsiewziecia to w moim przypadku 130zł, jak za taki przyrost mocy i momentu to naprawde warto było wydac ok.gifok.gifok.gif. Dodatkowo zobaczyłem na własnej skórze ile ten silnik ma jeszcze rezerwy, przy ustawieniu do 1.2bara i odkreceniu dawki o 1 obrot w stosunku do nominalnych ustawien, to robi sie rakieta niesamowita yikes.gif, tyle ze te pulsacje bardzo czesto sie zdazają, ale mysle ze jakby z tym sie uporac to bez problemu wezme paska 1.9TDI 110KM, bo wgniata w siedzenie jak nigdy dotąd, a wiem co pisze bo mam kubełki w astrze do których sie juz przyzwyczaiłem i nie bylo juz dla mnie nic w nich za co mialbym je lubiec, a teraz zobaczylem do czego sie przydają yikes.gif. No ale cóż jak będe mial wiecej czasu to sciagne kolektor i pogrzebie przy pompie co by sobie zapodać na stałe takiego potworka pod maske devil.gif.

Napisano

Ja obecnie jeżdże na 0.95 i 1/2 obrotu. Naprawde przyjemnie się zbiera, zrobiłem pomiar do 100km/h i wyszło 9.91 więc bardzo ładnie. Myśle że tak już zostanie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja obecnie jeżdże na 0.95 i 1/2 obrotu. Naprawde przyjemnie się

> zbiera, zrobiłem pomiar do 100km/h i wyszło 9.91 więc bardzo

> ładnie. Myśle że tak już zostanie

bardzo ładnie ok.gif

jeszcze przy nim pogrzebie zeby osiagnąc podobne ustawienia jak u ciebie, musze zlapac wyczucie co do tych ustawien, zeby silnik nie pulsował.

ja mam kombi to mysle ze te 10 sekund jest mozliwe do osiągniecia, nie wiem ile teraz mam bo nie mierzylem ale zmierze, z tym ze ja mam teraz kola na dość wysokim profilu od bmw i to zimowki jeszcze, gdy zaloze mniejsze takie jak mają byc standardowo do astry to mysle ze bedzie jeszcze lepiej, zobaczymy...

Aha, dodam ze jak dzisiaj w miedzy czasie gdy musialem jechac po rurki, bo te prowizorki co zalozylem byly kiepskie, to wzialem siostry lupo 1.0, z przyzwyczajenia odrazu na lewy pas, a tu yikes.gif, to gowno nie jedzie hehe.gif, odrazu zrozumialem w czym rzecz, astra przy lupie to rakieta wink.gif, zwłaszcza teraz po podkreceniu, przyzwyczailem sie troche i wydawalo mi sie ze nie wiele moc wzrosla, ale jednak to tylko przyzwyaczjenie było, idzie asterka teraz bardzo ładnie ok.gif, także do wszystkich co mają niepodkrecone isuzu pod maską, podkręcajcie to, bo naprawde warto, to co macie obecnie to jest mół, mi tez sie kiedys wydawalo ze mi starczy, ale teraz wiem juz napewno ze nie powróce do fabrycznych ustawień.

Napisano

Dokładnie, przyłączam się do apelu-nie ma się co zastanawiać-trzeba działać. Zwłaszcza, że to naprawdę nie jest trudne.

A ile radochy brawo.gif...Ja jak nią tak sobie rajduje po tych wiejskich,krętych angielskich drogach w drodze do pracy i z powrotem(12 mil w jedną strone) to, aż mi łezka w oku staje za moimi siedzeniami InterGroclin, które wsadziłem do mojego poldka w Polsce...Oj to były siedzenia...i przydały by mi się teraz. No i

całe szczęscie , że na jesieni kupiłem(całkiem przypadkiem ale grzech było nie wziąśc za 60GBP z super oponkami) felgi 15tki do niej, bo dzięki nim znacznie szybciej w zakrety wchodze-teraz się to bardziej przydaje niż wcześniej busted.gif Mam frajdy co nie miara z tym autkiem. Naprawde polecam przeróbke.

Napisano

to kup od Astry GSI/GT - w polsce są po 200zł maks w bdb stanie zlosnik.gif

Napisano

> to kup od Astry GSI/GT - w polsce są po 200zł maks w bdb stanie

Tak wogóle to chodzi mi po głowie kupno całej takiej astry...ale co mi nie chodzi po głowie... ja to musze uwazac bo co jakies auto kupie to mi szkoda spzedawac, wiec juz wole nawet w ogłoszenia nie patrzec, bo tu co raz jakas okazja cfaniak.gif znajomi to sie smieją ze jeszcze troche i salon vauxhalla założe hahaha.gif

Napisano
  • Autor

Apropo gsi, kiedys na forum zamieszczalem fotki gsi znajomego dokaldnie tu: http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=277991233&page=0&fpart=all&vc=1

pamietam jak nią jezdzilismy i jak fajnie wciskała w fotel, teraz musze stwierdzic, ze isuzu przy cisnieniu 1.2 bara, naprawde na 2 biegu podobnie wciska w siedzenie, niewielka jest roznica, tyle ze bardzo szybko biegi sie konczą, skrzynie u nas są za krótkie, na 3 biegu juz nie jest tak przyjemnie, w kazdym razie ustawcie sobie tak na chwile 1.2bara i podkreccie dawke o 1 obrot a zobaczycie jak fajnie wciska, to nie to ze chce powiedziec ze isuzu bedzie mial 160KM, bo to jest poprostu nie wykonalne, ale czuc ten moment obrotowy, napewno bedzie wiecej jak 200NM, tego jestem pewien, gsi ma 200NM. Spróbujcie tak i ocencie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.