Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka świateł mijania...i nietylko :)

Featured Replies

Napisano

Pozwolę odkopać sobie ten wątek smile.gif

Próbował ktoś drukować te ikonki na drukarce kolorowej? Jaki jest ostateczny efekt po zamontowaniu? Niestety u siebie w mieście niie mogę znaleźć takiej kolorowej przezroczystej folii.

Napisano

> Niestety u siebie w mieście niie mogę znaleźć takiej kolorowej przezroczystej folii.

jezeli nie ma w papierniczych to może w jakiejś agencji reklamowej "produkującej" szyldy itd. będą mieć

Napisano

byłem w jednej i mnie koleś odesłał do komputerowego. tam oczywiście też nie było. podejrzewam ze w każdej by mnie spotkało to samo... więc pewnie zakupię na allegro.

ale czy ktoś robił te szablony na drukarce kolorowej bez użycia kolorowej folii? z jakim efektem?

Napisano

> Próbował ktoś drukować te ikonki na drukarce kolorowej?

ja próbowałem

zwykła przezroczysta folia i kolorowy druk, wyszło bardzo przyzwoicie wink.gif

drukowałem w siakiejś agencji reklamowej w mojej okolicy

> Jaki jest ostateczny efekt po zamontowaniu?

nigdy tego nie zamontowałem bo zmieniłem auto i MID z CC załatwił sprawę kontrolek... zlosnik.gif

Napisano

to powiedz mi jeszcze, ile wydrukowales arkuszy folii z kolorowymi ikonkami, ile z przezroczystymi, ogolnie jak to zrobiles smile.gif aha, zrobiles podswietlane same ikonki czy tlo jak w oryginale?

Napisano

ja drukowałem na kolorowej, złożyłem do kupy 3 folie z wydrukiem przezroczystym i 3 z wydrukiem kolorowym, ale po jakimś czasie jedną warstwę kolorową ściągnąłem, bo kontrolka od długich była słabo widoczna smile.gif

Napisano

> to powiedz mi jeszcze, ile wydrukowales arkuszy folii z kolorowymi ikonkami, ile z przezroczystymi,

nie drukowałem przezroczystych folii wcale... wink.gif

> ogolnie jak to zrobiles

cztery albo pięć(nie pamiętam już dokładnie) kolorowych wydruków sklejonych ze sobą... to wszystko wink.gif

w słaby świetle i w ciemności było bosko...

286248737-ciemno.JPG

286248737-jasno.JPG

problem pojawiał się w pełnym słońcu kiedy to wszystkie kontrolki były widoczne na desce(brak matowej folii na wierzchu)

> aha, zrobiles podswietlane same ikonki czy tlo jak w oryginale?

do prób robiłem same ikonki

z ikonkami jest o wiele łatwiej niż z podświetlanym tłem IMHO smile.gif

post-100298-1435251736409_thumb.jpg

Napisano

> problem pojawiał się w pełnym słońcu kiedy to wszystkie kontrolki były widoczne na desce(brak

> matowej folii na wierzchu)

ja nie dawałem matowej folii a zwykłą szarą błyszczącą i nie jest źle

Napisano

A ja na wierzch dałem tą oryginalną folię ze startymi ikonkami, końcowy efekt jak oryginał smile.gif

Napisano

> A ja na wierzch dałem tą oryginalną folię ze startymi ikonkami, końcowy efekt jak oryginał

możesz pokazać jakieś foto, bo za bardzo nie rozumiem jak to zrobiłeś i nie widze sensu robienia ikonek jak i tak dajesz stary wzór niewiem.gif

Napisano

> ...nie widze sensu robienia

> ikonek jak i tak dajesz stary wzór

Quote:

ze
startymi
ikonkami

startymi a nie starymi zlosnik.gif

• 1 rok później...
Napisano

Koledzy, co do generatora czy dałoby radę zrobić mały update. Posiadam założony tempomat, mam podłączony sygnał z niego pod ikonkę automatycznej skrzyni biegów, ale o niebo lepiej wyglądałaby dedykowana ikonka. Nawet wykonałem projekt, do pobrania z załącznika smile.gif Dla amatorów tempomatu przedstawiam również zdjęcie w jaki sposób doprowadzić od serwomotoru sygnał pozwalający zapalać kontrolkę. Jest to sposób wymyślony przez kolegę Jacy32 z forum vectraunlimited.

505280776d1773b7.jpg

287442897-tempomat.zip