Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ktory model -pytanie do tatusiow, mamusiow i innych

Featured Replies

Napisano

No wlasnie, pytanie do tych ktorzy maja piaskownica.gif ... Jak sie kupuje auta pod wzgledem dziecihmm.gif?

Dokladnie jakie sa wymagania powiedzmy w przedziale wiekowym 0-5 lat sztuk jedenzlosnik.gif, potem ewentualnie po 2-3latach sztuk dwacfaniaczek.gif?

Wiem ze wozek ma sie miescic i tyle moja wiedza sie konczyswiety.gif ... Co jeszcze oprocz kupy duperelihmm.gif?

Czy rzeczywiscie ciezko jest wlozyc malegopiaskownica.gif do auta 3dhmm.gif? Powiedzmy typu Audi A3?

5353049.jpg

Czy jest to wielka roznica miedzy hatch, SW, a sedanhmm.gif - tak mysle ze sedan odpada ze wzgledu na maly otwor270747800-sex.gif na wozekhmm.gif....

5330915.jpg

5185327.jpg

6126746.jpg

6126749.jpg

Co jest latwiej czyscyc z... yyy. wiadomo czegogrinser006.gif Velour, skorahmm.gif?

Mam mase pytan wiec pare na poczatekskromny.gif

EDIT 3: Mowa konkretnie o dwoch autach Audi A3 2.0l 110kW w budzie 3d lub 5d lub Mazda 6 w dowolnej wersji hatch/sedan/sw. Nic innego nie wchodzi w gre oprocz ewnetualnie Audi A4 ale a. troche poza tym co chce wydac, b. silnik jest zdechlaknono.gif 90kW ...

EDIT: to jest preliminary studyzlosnik.gif wiec nie ma czego gratulowacsmirk.gif... Pytam bo pod tym katem serce.gif chce sobie cos kupicgrinser006.gif

EDIT 2: THXwaytogo.gif tym co mi gratulowaliskromny.gif -pracuje ciezkocfaniaczek.gif Manual mile widzianyhahaha.gif....

Napisano

> No wlasnie, pytanie do tych ktorzy maja ... Jak sie kupuje auta pod

> wzgledem dzieci?

> Dokladnie jakie sa wymagania powiedzmy w przedziale wiekowym 0-5 lat

> sztuk jeden, potem ewentualnie po 2-3latach sztuk dwa?

> Wiem ze wozek ma sie miescic i tyle moja wiedza sie konczy ... Co

> jeszcze oprocz kupy dupereli?

> Czy rzeczywiscie ciezko jest wlozyc malego do auta 3d? Powiedzmy typu

> Audi A3?

> zy jest to wielka roznica miedzy hatch, SW, a sedan - tak mysle ze

> sedan odpada ze wzgledu na maly otwor na wozek....

Z moich doświadczeń i podpatrywania znajomych w tej materii uważam, że najwygodniejszy jest 5-drzwiowy hatchback. Chodzi głównie o wygodę wkładania malucha do fotelika na tylnej kanapie. Owszem, są rodzice, którzy twierdzą, że nie ma większego problemu, ale zakładałem fotelik i w 3- i 5-drzwiowym i ten drugi wypadł znacznie lepiej. Zwłaszcza, że oprócz fotelika trzeba z tyłu upchnąć jakąś torbę z rzeczami pociechy

> Co jest latwiej czyscyc z... yyy. wiadomo czego Velour, skora?

> Mam mase pytan wiec pare na poczatek

Ja wybrałbym welur. Skóra moim zdaniem może się przebarwić niewiem.gif...

Napisano

i przydałby sie system ISOFIX choc to juz jest chyba we wszystkich droższych autach wink.gif

Napisano

Po pierwsze chcę pogratulować piaskownica.gifzlosnik.gif, po drugie do sedana da się spokojnie wózek wsadzić no ale do kombi to napewno o wiele wygodniej.

Napisano

> wzgledem dzieci?

> Audi A3?

w 3d naprawde ciężko

lepsze już auto 4d z dużym bagażnikiem rzędu 500 litrów

Astrą jeździłem, gdy urodziło mi się drugie dziecko

do bagażnika mieściło się łóżeczko, wózek i reszta rzeczy ok.gif

kombi pewnie jest idealnym rozwiązaniem, ale nigdy nie miałem kombi

gdy już dzikusy starsze, to nawet hatchback starczał - Astra II, tylko żona nie może pakować połowy domu na wakacje zlosnik.gif

Napisano

Polecam auto pięciodrzwiowe - młodego/młodą czasem trzeba szybko umieścić na swoim miejscu, a w 3 drz jest to zdecydowanie utrudnione. Do tego spory bagaznik i najlepiej kombi - zwijasz roletę i wkładasz jak chcesz i co chcesz. Tapicerki dziecko nie zabrudzi przy zachowaniu pewnych zasad (np. nie karmienia w aucie), mozna tylko zabezpieczyć przednie fotele od tyłu - większe nygusy siedząc na fotelikach mają tendencję do kopania wszytkiego, co w zasięgu nóg. Jeżeli przedtem młody odbywał spacer po kałużach - siedzenie już usmarowane. Można oczywiście się ratować odsuwaniem fotela do przodu, ale wtedy osoba jadąca na nim ma mało miesca na nogi.

Pozdr. P.

Napisano

> Tapicerki dziecko nie

> zabrudzi przy zachowaniu pewnych zasad (np. nie karmienia w

> aucie),

nie karmić czymś co rozmaze się w tapicerce - np czymś z czekoladą

mozna dać np. jakieś kruche ciasteczka, czy paluszki - łatwo odkurzyć potem

a i do picia dawać tylko wodę, nie soki

Napisano

> nie karmić czymś co rozmaze się w tapicerce - np czymś z czekoladą

> mozna dać np. jakieś kruche ciasteczka, czy paluszki - łatwo odkurzyć

> potem

> a i do picia dawać tylko wodę, nie soki

Najgorsze i tak jest mleko biglaugh.gif

Napisano

Cóż mogę powiedzieć, wlasnego dzieciaka jeszcze dzięki Bogu nie posiadam smile.gif ale nawoziłem się trochę brata, kuzynek i reszty cudownej, ledwo odroslej od ziemi rodzinki wink.gif samochodami różnymi. I 5 drzwi to jak dla mnie sprawa konieczna w takim wypadku, szczególnie gdy jest więcej niż jedna pociecha. Kombi ułatwia życie, naprawdę. Tapicerka skórzana (ale nie z takich delikatniutkich) jest najłatwiejsza w czyszczeniu po dzieciecych przygodach. Są środki konswerwujące, impregnaty, które warto zastosować jeszcze przed jakimiś ewentualnymi zanieczyszczeniami.

Napisano

> wzgledem dzieci?

Nie ma samochodów, które by były projektowane pod dzieci. Poza tym, co innego mały newborn, co tylko leży w nosidełku i "gapi się" (cyt. z Epoki Lodowcowej wink.gif ), a co innego szkodnik w wieku lat 3., co to ma kłopoty z usiedzeniem na miejscu, ciągle czegoś chce itp.

Sedan jest niezły, jesli chodzi o pakowanie dziecka do środka. Łatwy dostęp do tylnej kanapy, więc i do malucha (zapinanie, rozbieranie itp). Ale minusem sedana jest waski otwór bagażnika, przez który nie chce przejść wózek.

Lepszy pod tym względem byłby już hatch 3d, ale pod warunkiem szerokich drzwi. Ale i tam z całą pewnością dostęp do szkodnika będzie gorszy. Hatch 5d powinien rozwiązać problem z pakowaniem pociechy do środka, ale ciągle nie masz co liczyć na jakąś szalona pojemność bagażnika - nie jest to auto urlopowe dla rodziny z małym dzieckiem.

Najfajniejszy będzie duży samochód, czyli kombi. Nie każdemu się to podoba, więc niezłym kompromisem funkcjonalność vs. wygląd powinien być liftback.

Ale ja preferuję kombiaki.

A jeśli chodzi o utrzymanie czystości w autku to instrukcje już dostałeś - unikać rzeczy mocno brudzących: czekolady, soków itp.

Aha, GRATULACJE !!! cool.gif

Pozdrawiam

Bartek

Napisano

> wzgledem dzieci?

> Audi A3?

Wiele zalezy od tego jak czesto bedziesz musial sie przemieszczac.

Znajomi posiadaja CC 700 z gazem (butla w kole) i daja rade od 3 lat.

Ja twierdzilem, ze z 3d AR 147 (prawie jak A3!) wytrzymam... ale zanim maluch skonczyl 12 m-cy wolalem sprzedac :-)

Samochód

Do skonczenia 4 m-ca wozilem go w gondolce zapinanej na pasach na tylnym siedzeniu - rozwiazanie bardzo wygodne (szczegolnie zima) ale w hatchbacku 3d montowanie tego bylo utrudnione, mimo wygodnego patentu producenta wozka (Bebeconfort).

Innym rozwiazaniem jest fotelik montowany na fotelu pasazera, tylem do kierunku jazdy. Rozwiazanie b.wygodne i jak najbardziej do zastosowania w 3d, choc wg mnie gondolka (szczegolnie zima) to jest najwygodniejsze rozwiazanie. W niej Maluch moze spac nie wiedzac nawet ze jest wynoszony z samochodu/do samochodu i roznica temperatur zima nie jest dla niego zadna uciazliwoscia. Troche gorzej gdy jednoczesnie musisz wiezc Malucha i pasazerow (bo miesci sie tylko jeden i ewentualnie jeden na tylnej kanapie), ale generalnie nawet zima da sie zyc.

Gdy Maly/-a zacznie rosnac (od 5-6 miesiaca?), wkladanie go do fotelika zamontowanego z tylu w 3d jest naprawde uciazliwe - oczywiscie dla silnego chlopa to nie problem, ale np. zima nalezy liczyc sie z tym ze ciagle beda gdzies (samochod i wkladajacy) slady blota, sniegu i innego brudu. 5d sprawdza sie lepiej.

Bagażnik

Im wiekszy tym lepszy. Jednak w niecalych 300 litrach hatchbacka (Punto MkI, MkII, AR 147) spokojnie miesci sie wozek, skladany jak "parasolka" i najlepiej z odlaczanym "nadwoziem". Polecam Bebeconfort Loola - wszystko jest osobno - naprawde kompaktowe i wygodne podwozie, fotelik samochodowy dla niemowlakow, spacerowka i gondola. Montujesz co akurat potrzebujesz. Z podwoziem wlozonym do 147 mozna bylo jeszcze na spore zakupy jechac. Gdy masz fajne podwozie to nawet sedan nie jest zadna przeszkoda - dla mnie istotne (na wszelki wypadek) zeby mozna bylo polozyc oparcie - gdy jechalem na tydzien w gory samochod byla zaladowany jak ciezarowka i to glownie akcesoriami Malego. Bez dzielonego oparcia ani rusz.

Czystość

W 147 mialem jasny welur, Maluch jezdzil nim do 10 m-ca. W zasadzie problemow nie bylo, jedynie to co sam nabrudzilem przy wkladaniu go na tylne siedzenie. Niestety im starszy tym gorzej - jak mu sie nagle zaczyna nudzic, albo jest naprawde glodny a Ty nie masz miejsca na postoj to cos musisz mu w lapke dac. Potem to co mu dales jest doslownie wszedzie. Obecnie mam Mondeo kombi w polskorze i to jest chyba optymalne rozwiazanie. Okruchy sprzata sie szybko, brud z butow, jedzenia schodzi duzo latwiej (wystarczy wilgotna scierka). Bagaznik jest ogromny wiec pakujesz co chcesz i jak chcesz. Ale taki samochod to juz drugi, skrajny koniec skali - "tatusiowoz".

Jak bedziesz mial mozliwosc posiadania/zalozenia przyciemniania tylych szyb to sie newet nie zastanawiaj - latem to super rozwiazanie dla Malucha - mniej ciepla, zdecydowanie mniej intensywne slonce, a rozniez ma mozliwosc swobodnego rozgladania sie wokol. Bez tego trzeba sie mocno nakombinowac, zeby Maly nie oslepl, nie przegrzal sie itp.

BTW. Gratulacje!

Napisano

> wzgledem dzieci?

> Audi A3?

znawcy tematu twierdza ze takie cos byloby w sam raz zlosnik.gifzlosnik.gif bagaznik styknie, dzieciak bedzie mial wygodnie, szanowna malzonka takze, a i TY przyp***c bedziesz sobie mogl w pedau zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

009.jpg

serduszka.gifserduszka.gifserduszka.gif

Napisano

IMO - minimum kombi. Zapakujesz się swobodnie, zwłaszcza w układzie 2+2.

Oczywiście lepszym rozwiązaniem jest van.

PS. Gratulacje.

Napisano

wbrew pozorom b. wygodnie wkłada się młode na tył w aucie 3D. Odsuwasz przedni fotel i zajmujesz pozycję przodem do dziecka - może przypiąć fotelik, poprawic młodego-jest dobrze waytogo.gif

tylko, że 3D cieniują w ilości miejsca na graty dla dziecka a tych potrzeba nieskończone ilości zlosnik.gif nigdy niw wiadomo co sie przyda grinser006.gif dla tego najlepiej miec kombi.

Ale myslę, że THE BEST byłby VAN waytogo.gif

idealny dostep do dzieciaka + bezgraniczny bagażnik waytogo.gif

ale vana nie maiłem to tylko się domyślam zlosnik.gif

Gratulacje grinser006.gif i 526.gif dla mamy waytogo.gif

Napisano

> IMO - minimum kombi. Zapakujesz się swobodnie, zwłaszcza w układzie 2+2.

> Oczywiście lepszym rozwiązaniem jest van.

a już idealnym byłby autobus alien.gif

bez przesady

Napisano

Wcale nie przesadzam. Czy wiesz ile gratów trzeba zapakować przy 2 dzieci? Żona też ma "parę" drobiazgów. Swoje też trzeba jakoś upchnąć.

Napisano

> Wcale nie przesadzam. Czy wiesz ile gratów trzeba zapakować przy 2

> dzieci? Żona też ma "parę" drobiazgów. Swoje też trzeba jakoś upchnąć.

To trzeba ograniczyc ilość... Z doświadczenia wiem, że niektórych rzeczy nawet z bagaznika nie wyjmowaliśmy na urlopie... wink.gif

Kombi z bagaznikiem ok. 500 ltr jest wg mnie wystarczające. A jak potrzeba przewieźć coś wyzszego, zawsze mozna zwinąć roletkę.

Inna sprawa, gdzie sie będzie jeździło autem - ja mam jedno auto - i na wyjazd wakacyjny, i na warszawskie korki. Jeździć van-em do pracy szczególnie gdzieś w Centrum, no cóż - mówiąc delikatnie ciężko jest. wink.gif

Pozdr. P.

Napisano

> Wcale nie przesadzam. Czy wiesz ile gratów trzeba zapakować przy 2 dzieci?

wiem

> Żona też ma "parę" drobiazgów. Swoje też trzeba jakoś upchnąć.

zgodzę się jeśli jedziemy na wczasy, a nie do codziennego użytku

Napisano

> No wlasnie, pytanie do tych ktorzy maja ... Jak sie kupuje auta pod wzgledem dzieci?

Gratuluje smile.gif

W zasadzie reszta bambetli (ubranka, pieluchy i cala ta reszta) moze zajac tyle co wozek gondolowy.

> Audi A3?

A3 to duzy samochod, my z poczatku miescilismy sie w Corsie 3dr-nie bylo zbyt wygodnie, ale dawalo rade waytogo.gif

Ja najpierw podjechalem z wozkiem do salonu i sprawdzilem, czy przejdzie-przeszedl, wiekszych rzeczy niz wozek nie wozimy wink.gif

Corolla 5dr odpadla z powodu malego bagaznika, a kombi jakos mi nie pasuje pod wzgledem wygladu.

Tu sie nie wypowiem, ale wiem, ze tapicerka sie brudzi... chociaz i nad tym mozna zapanowac-wystarczy nie ulegac wszystkim zachciankom brzdaca i troche go pilnowac smile.gif a poza tym-dzieci najczesciej spia po drodze.

Czekamy na reszte smile.gif

Napisano

Chrysler Voyager i problemy znikaja biglaugh.gif

Napisano

Wózek to pikooś - ja mieściłem całkiem sporą, acz dobrze składalną Inglesinę do Mossadowozu (AFAIR 170l bagażnika). Tyle, że przy położonej połówce tylnej kanapy. zlosnik.gif Jak masz 2+1 to takie coś zdaje egzamin. Jak ludzi więcej, to już niespecjalnie. smirk.gif

Teraz w MSS nie ma w ogóle problemu. Wszystko się mieści, w zasadzie niezależnie od zabranej ilości. Nawet na narty w 4 osoby + szkrab można się zapakować. ok.gif Po sufit, rzecz jasna, ale można. smile.gif A na fotelach i kanapie pokrowce, więc małe może sobie babrać, ile chce. Jak już trochę podrośnie, pokrowce OUT i tapicerka jak nowa. smile.gif

Natomiast pakowanie malucha do Punto 3D mojej mamy to prawdziwa masakra. Miejsca mało, nogi brzdąca się plączą, więc przy niesprzyjającej pogodzie (tudzież braku chęci/umiejętności współpracy ze strony dzieciaka) up...lone jest wszystko, zarówno w samochodzie, jak i to, co masz na sobie. Z drugiej strony - w Berlingo mojego ojca (tyż 3D) jest no problem. Bardziej więc sprawa zależy od swobody dostępu i ilości miejsca, niż od liczby drzwi. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Gratuluje

nie ma czegozlosnik.gif.... 2 lata-mozesmirk.gif .... Career Firstmulher.gif

> W zasadzie reszta bambetli (ubranka, pieluchy i cala ta reszta) moze

> zajac tyle co wozek gondolowy.

w czym sie to przewozi, pudlohmm.gif? czy waliete luzemsmirk.gif

> A3 to duzy samochod,

no miejskihahaha.gif

my z poczatku miescilismy sie w Corsie 3dr-nie

> bylo zbyt wygodnie, ale dawalo rade

w trzy osoby w Corsashocked.gifpad.gif + wozekhmm.gif? Jakniewiem.gif?

> Ja najpierw podjechalem z wozkiem do salonu i sprawdzilem, czy

> przejdzie-przeszedl, wiekszych rzeczy niz wozek nie wozimy

dobra radawaytogo.gif[...]

> Czekamy na reszte

no dobra a co jesli jedziesz na wakajcjehmm.gif? 2+1 + obslugapiaskownica.gif+wozek+bagazehmm.gif Przeciez to kupe miejsca zajmujehmm.gif

Napisano
  • Autor

[...] dobrze składalną

> Inglesinę [...]

Co to jesthmm.gifniewiem.gif?

> położonej połówce tylnej kanapy. Jak masz 2+1 to takie coś

> zdaje egzamin.

ok.gif skladane siedzenia o tym nie myslalemwaytogo.gif To musi byc rzeczywiscie przydatnehmm.gif

Jak ludzi więcej, to już niespecjalnie.

generalnie 2+1 potem update i auto zlosnik.gif i do 2+2270747800-sex.gif

[...]> szkrab[...]

to jaki to wiekcfaniaczek.gif?[...]

(tyż 3D) jest no problem. Bardziej więc

> sprawa zależy od swobody dostępu i ilości miejsca, niż od liczby

> drzwi.

no wlasnie jak to ocenichmm.gif?

Napisano
  • Autor

[...]THE BEST byłby VAN

hmm.gif czy roznica wysokosci miedzy station wagon a van ma znaczeniehmm.gif?

> idealny dostep do dzieciaka + bezgraniczny bagażnik

> ale vana nie maiłem to tylko się domyślam

> Gratulacje i dla mamy

stary to jest preliminary study -2 letnie planowaniehahaha.gif naprzodzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> wiem

> zgodzę się jeśli jedziemy na wczasy, a nie do codziennego użytku

a to nie jest waznehmm.gif A co weekend wyjazd na plazehmm.gif? To prawie jak holidays z kobietamihahaha.gif

Napisano

> nie ma czego.... 2 lata-moze .... Career First

Aha.... wink.gif

> w czym sie to przewozi, pudlo? czy waliete luzem

Nie wiem, jakie sa u Ciebie, ale pewnie wozki na swiecie sa podobne-wozek gondolowy sklada sie tak, ze ma ok 40 cm wysokosci (pisze z pamieci, bo od dawna go nie wozimy)., reszta wymiarow-w miare podobna jak samej gondoli.

A moze zdecydujecie sie na taki zestaw, co to jest nosidelkiem z podwoziem-pewnie wygodne do pakowania, ale nie wiem, czy dla dziecka tez jest tak wygodny jak wieksza i pewnie lepiej zamortyzowana gondola.

> no miejski

> my z poczatku miescilismy sie w Corsie 3dr-nie

> w trzy osoby w Corsa + wozek? Jak?

Wozek (i to wlasnie gondola!) w bagazniku (musialem wtedy zdejmowac kola, ale to bylo przewidziane przez producenta wozka-zchodzily i wchodzily bez walki;)). Jeszcze kilka rzeczy do bagaznika, zona z dzeckiem siedzieli z tylu a jadna srednia torba-na siedzeniu pasazera obok mnie. Nie bylo to zbyt przeyjemne, ale dawalo rade wink.gif

> dobra rada[...]

> no dobra a co jesli jedziesz na wakajcje? 2+1 + obsluga+wozek+bagaze

> Przeciez to kupe miejsca zajmuje

W tamte wakacje pojechalismy w 3 osoby dorosle z dzieckiem nad nasze morze (czyli ok. 400km)-w takiej sytuacji przydaje sie lozeczko turystyczne (po zlozeniu nasze ma ok. 35x35x90 cm), wozek juz byl mniejszy (spacerowka). Prawie wszystkie rzeczy zmiescilem do bagaznika. To, co poszlo do srodka, nie zajmowalo zbytnio miejsca, gorszym problemem byly korki po drodze frown.gif

W ostatnie wakacje natomiast nie musielismy brac lozeczka, bo na miejscu mona bylo skorzystac z takiego-a to jednak spory klocek w bagazniku smile.gif

O klimie nie pisze, bo u Ciebie to jest tak oczywiste, ze nawet nie ma co o tym wspominac wink.gif Nalezy tylko podczas pakowania robic to z glowa-nie brac polowy domu, nie ma potrzeby smile.gif

Napisano

> zdziwilbys sie ale jest na liscie ... ale to juz po upgrade do 2+2

> mnie chodzi o 2+1

mysle ze nie ma co sie rozdrabniac hehe.gifok.gifzlosnik.gif

Napisano

> wzgledem dzieci?

Moim zdaniem przy 2 dzieci optymalne jest kombi i piszę to na własnym przykładzie - kupiłem dużego sedana (Accord) z myślą o dziecku, ale nie przewidziałem tego, że mogą to być bliźniaki grinser006.gif. I awaryjnie musiałem zmienić auto na kombi - w kombi nie tylko łatwiej jest włożyć wózek kobiecie (a w moim przypadku wózek ma gabaryty i wagę F126p grinser006.gif) ale PRZEDE WSZYSTKIM możesz pakować pozostałe rzeczy NA WÓZEK, co niestety jest w sedanie/hatchbaku niemożliwe lub zmieści się bardzo mało.

Napisano

> a to nie jest wazne

ważne ale są rzeczy ważne i ważniejsze

też wiele zależy od "przeznaczenia" jeśli miałbym kupić kombi tylko po to, że raz w roku wybiorę się 600km nad morze no to sorry. IMO sensu brak, a hatchback spokojnie starcza

> A co weekend wyjazd na plaze?

na Twoje (chyba) nieszczęście masz taką możliwość biglaugh.gif

Napisano

> w trzy osoby w Corsa + wozek? Jak?

najbardziej pojemne są najmniejsze samochody hehe.gif

ja miałem problemy z zapakowanie TV29'' do Almery (ostatecznie się udało), a szwagier do twingo wrzucił jak worek ziemniaków - 20sek. pakowania rotfl.gif

Napisano
  • Autor

[...]> Innym rozwiazaniem jest fotelik montowany na fotelu pasazera, tylem

> do kierunku jazdy.

ADR nie pozwalaja na tohmm.gif. Z reszta co z airbag jesli nie da sie go wylaczycniewiem.gif?[...]

5d sprawdza sie

> lepiej.

czyli z twojego doswiadczenia lepiej zaplacic extra $$$ za 2 extra drzwiihmm.gif

[...]> W 147 mialem jasny welur,

moze to dziwne ale dla mnie to wazne. Generalnie preferuje kremowe wnetrzahmm.gif. Jest jakas roznica miedzy czarnym a kremowych z punktu widzenia brudzeniapiaskownica.gif? Czyli jak oni brudzazlosnik.gif? Moze glupie pytanie ale jakos trudno sobie mi to narazie wyobrazichmm.gif[...]

Ale taki samochod to juz drugi,

> skrajny koniec skali - "tatusiowoz".

coz nie chce pakowac sie w auta rodzinne jak Holden czy Ford... Czy np z czyms jak Mazda 6 da sie uciec w wersi liftbackhmm.gif?

> Jak bedziesz mial mozliwosc posiadania/zalozenia przyciemniania

> tylych szyb to sie newet nie zastanawiaj - latem to super

50% legalnie ale to standard[...]

> BTW. Gratulacje!

nie ma czegozlosnik.gif w planachsmirk.gif. Dzieki za obszerne opracowanie - naprawde pomoglowaytogo.gif

Napisano

Niektórzy twierdzą, że pojazdy typu Renault Kangoo / Peugeot Partner sprawdzają się idealnie. Przesuwane drzwi dają dobry dostęp przy załadunku dzieciaka, a wózka wogóle nie trzeba składać.

Napisano

> [...] dzikusy starsze, to nawet hatchback starczał[...]

> rozwin pls Od jakiego wieku?

jeden mały dzikus do 2 lat potrzebował w porywach 500 litrów bagażnika

a już na wakacje do Chorwacji z 2 dzikusami w wieku powiedzmy 5 i 12 lat jechaliśmy Astrą Ii 5d z bagażnikiem 370 litrów i starczało miejsca ok.gif

Napisano

sądzę, że wysokość nie ma zaczenia większego, przydatna jest za to płaska podłoga bagażnika, bez progu - idealne miejsce do przewijania małego zasrańca na środku drogi palacz.gifzlosnik.gifwaytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Aha....

> Nie wiem, jakie sa u Ciebie, ale pewnie wozki na swiecie sa

> podobne-wozek gondolowy sklada sie tak, [...]

globalizacjazlosnik.gif Podejrzewam ze ochodza z tej samej fabryki Made in Chinahahaha.gif

> A moze zdecydujecie sie na taki zestaw, co to jest nosidelkiem z

> podwoziem-pewnie wygodne do pakowania,[...]

o czyms takim mowiszhmm.gif?

productimage_large.jpg

Jeszcze kilka rzeczy do bagaznika,

> zona z dzeckiem siedzieli z tylu '[...]

pb[zabrzmi to jak nie mam pojecia a nie mamzlosnik.gif ale po co mulher.gif musi siedziec z tyluhmm.gif?

Napisano

a tam brzydkie, ale funkcjonalne 270751858-jezyk.gif

daje rade nawet z 2+5 biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

[...] - idealne miejsce do

> przewijania małego zasrańca na środku drogi

gee to musi byc zabawnezlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> mysle ze nie ma co sie rozdrabniac

Profil zlosnik.gif kobietamulher.gif

Co chce? niewiem.gif.... Przez qfa 3 miesiace chodzilem po wszystkih dealerach i mam juz dosc... Bylo Subaru, nie po to bo sie, w koncu stanelo Mazda 6.... Poszla Corolla poszla 30.GIF Papiery podpisane ale ze wyjezdzamy na 6 tyg to pewne paragrafy pozwalaja sie wycofac i... sie wycofalazlosnik.gif .... Teraz tematpiaskownica.gif sie zaczalhahaha.gif

Ja sie juz dawno poddalem niech robi co chce ja chce miec siety spokojcfaniaczek.gif ,,,,

Napisano
  • Autor

> jeden mały dzikus do 2 lat potrzebował w porywach 500 litrów

> bagażnika

> a już na wakacje do Chorwacji z 2 dzikusami w wieku powiedzmy 5 i 12

> lat jechaliśmy Astrą Ii 5d z bagażnikiem 370 litrów i starczało

> miejsca

no dobra czyli historycznie i okresowzlosnik.gif. 5 lat pewien okres sie konczyhmm.gif

Napisano
  • Autor

> Niektórzy twierdzą, że pojazdy typu Renault Kangoo / Peugeot Partner

> sprawdzają się idealnie[...].

nie masmirk.gif Kangoo jest ale w wersji dostawczej tylkohmm.gif....

Napisano

> nie ma Kangoo jest ale w wersji dostawczej tylko....

A może Audi A3 SportBack? Najlepiej wielkie kombi lub VAN.

278181607-audi-a3-sportback-02.jpg

post-78817-14352477726381_thumb.jpg

Napisano

> Co to jest?

No marka wózka.

> skladane siedzenia o tym nie myslalem To musi byc rzeczywiscie

> przydatne

Bardzo. ok.gif

> Bardziej więc no wlasnie jak to ocenic?

Hmm... Weź umiarkowanie wypchany, średniej wielkości plecak. Złap go jedną łapą trzymając z przodu. Nie zważaj na obsługę salonu wzywającą ekipę ze szpitala psychiatrycznego. zlosnik.gif Otwórz drzwi, pochyl oparcie i odsuń fotel kierowcy/pasażera ile się da do przodu. I zobacz, czy dasz radę wleźć do środka trzymając ten plecak.

Jak się da - masz szansę, że będzie OK. Jak się nie da - lepiej nie próbuj. Nie ma nic gorszego, jak pierdyknąć główką dzieciaka w ramę drzwi samochodu... oslabiony.gif

Napisano

> no wlasnie jak to ocenic?

Jeśli jesteś w stanie stojąc obiema nogami poza autem po stronie kierowcy (kierownica z lewej nie prawej zlosnik.gif ) bez podpierania się lewą ręką, wyciągnąć prawą ręką z położonego po prawej stronie tylnego siedzenia sześciopak 1,5 litrowej wody mineralnej to prawdopodobnie nie będzie miał problemów ze spokojnym umieszczeniem malucha na tylnym siedzeniu. Aha i weź pod uwagę, że kobiety mają mniejszą masę mięśniową... przeważnie biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> A może Audi A3 SportBack? Najlepiej wielkie kombi lub VAN.

jest na liscie ale Audi sobie zyczy $1 k za kazde drzwiizlosnik.gif .... Troche drogosmirk.gif

Napisano
  • Autor

> Jeśli jesteś w stanie stojąc obiema nogami poza autem po stronie [...] akurat mam 6 H20 1.5l smirk.gif Jutro pojde to sprawdziczlosnik.gif

Napisano

1) Potrzeba 5 drzwi, przy trzech drzwiach wkładanie nosidełka, fotelika, dziecka do fotelika jest utrudnione. Trzy drzwiowe kompakty odpadają.

2) Jasna tapicerka jest trudna do utrzymania w czystości, nie da się uniknąć zanieczyszczeń.

3) Potrzebny jest duży kufer, aby dało się włożyć wózek, rowerek i kilka sporych toreb jednocześnie. Klasa średnia (ewentualnie kompakt) w wersji kombi wskazana.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.