Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie odbijają kierunki

Featured Replies

Napisano

No właśnie, jak w temacie. Włącznik kierunkowskazów nie odbija na miejsce :/ Raz na kilkanaście razy oda mu się wrócić. Przy kręceniu kierownicą słychać to pykanie co jakiś czas, ale jakby mu siły brakowało do odbicia dźwigni.

Jakies pomysły jak to naprawić? Będę miał czas zajrzeć tam dopiero jakoś w piątek po południu :/

Napisano

Pewnie ulamal Ci sie w przelaczniku taki platikowy dzyndzelek, za ktory zahacza taki "cosik" na kolumnie kierowniczej i wylacza kierunek. Mysle ze da sie to dorobic wtapiajac kawalek drutu z odpowiednimi kotewkami do pozostalej czesci tego dzyndzelka we wlaczniku a jak nie, to szrot i szukajka.

Napisano

> a jak nie, to szrot i szukajka.

Nowa dźwignia kosztuje 40 złociszy.

Napisano

Nie wiedzialem - w takim razie nie ma sensu pchac sie w uzywki. Ale i tak bym naprawic probowal.

I taki maly OT:

Czemu wciaz jestem sygnowany jako "nowy"? Inni majac mniej wiadomosci sa "swojakami". Nikt mnie nie lubi beksa.gif

Tylko mnie prosze nie posadzac o spamowanie w celu nabicia licznka nono.gif

Napisano

Miałem to samo w AII. Możesz kupić nowy przełącznik, uzywany (może też być zużyty) lub naprawić, tak jak ja: tutaj jest link do opisu: link. Myślę, że mamy podobne przełączniki, jesli nie te same.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

No i sprawa się rozwiązała 893goodvibes.gif

wyszła na jaw bo nie działał mi klakson i zacząłem się bliżej kierownicy przyglądać.

Soł, kilka miesięcy temu zmieniałem standardową kierownicę na kiere od Calibry. Zdaje się ze za słabo przykręciłem śrubę no i kierownica się nieco odkręciła. Odbijanie kierunków "sterowane" jest na dwie strony - od wyłącznika tym wypustkiem co to może się wytrzeć i od strony kierownicy sprężyną (tą która jest za kierownicą - a przynajmniej tak to wygląda). Jako że kierownica się odkręciła to sprężyna się nieco rozprostowała, odległości między zwojami się zwiększyły i nie było szans na odbicie kierunków. Po przykręceniu tej śruby i kierunki i klakson wróciły do życia 893goodvibes.gif

Napisano

> Zdaje się ze za słabo przykręciłem śrubę no i

> kierownica się nieco odkręciła.

Dobrze, że na którymś zakręcie nie zostaleś z kierownicą w garści... grinser006.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Dobrze, że na którymś zakręcie nie zostaleś z kierownicą w garści...

ano, śruba się trzymała na końcówce gwintu icon_eek.gif

Napisano

> ano, śruba się trzymała na końcówce gwintu

Powiem krótko:

Ja 270747800-sex.gif

grinser006.gifhehe.gif

Pozdroofka

Napisano

> Dobrze, że na którymś zakręcie nie zostaleś z kierownicą w garści...

OT - ja wyjąłem kiedyś kierownicę z roweru w czasie jazdy icon_rolleyes.gif

rower zbierałem potem na odcinku 30 metrów, o obrażeniach nie wspomnę... smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.