Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie wierzę. Spalił mi 6.3 litra na 100 km :-))

Featured Replies

Napisano

Wreszcie zalałem do pełna. Przejechaełm 83 km bo musiałem jechac w trase a chcialem na tej samej stacji tankować więc nie przjechałem 100 km. Ale wychodzi mi, że na 100 km spalił mi 6 litrów jazdy miejskiej ale nie w największych korkach. Obliczyłem tak: weszło mi 5 litrów po przejechaniu 83 km więc 5 podzieliłem przez 83 i pomnożyłem razy 100. I wyszło ile wyszło. Co wy na to?? CZy to możliwe, że moja Brava az tak mało spaliła? yikes.gif

Napisano

tyle to nawet katalogowo nie pali...

kup sobei japoński kalkulator

Napisano
  • Autor

> tyle to nawet katalogowo nie pali...

> kup sobei japoński kalkulator

Katalogowo przy 90 km na godzine pali 5.3, a ja w ostatnich dniach w miare tak jezdzilem. Nawet ciagnalem ją pare razy do ponad 5 tysiecy obrotów. Podobno takie zatankowanie do pełna miało byc skuteczne więc czegoś nie rozumiem.

Napisano

musiales sie pomylic...

Napisano

> Katalogowo przy 90 km na godzine pali 5.3, a ja w ostatnich dniach w

> miare tak jezdzilem. Nawet ciagnalem ją pare razy do ponad 5

> tysiecy obrotów. Podobno takie zatankowanie do pełna miało byc

> skuteczne więc czegoś nie rozumiem.

to wynik z miasta czy szosy?

Napisano
  • Autor

> musiales sie pomylic...

Słuchaj zatankowalwem do 1 odbicia pistoletem i drugi raz jeszcze nacisnalem ale zaraz odbilo. Po przejechaniu 83 km pod sam korek weszło mi 6 litrów. Może po wymianie tego wałka, dziwgienke, popychaczy, zdjętym katalizatorze tyle wszysło. Bajaaaaaaaa:)))))

Napisano
  • Autor

> to wynik z miasta czy szosy?

Miasto ale raczej po godzinie 17 tej i krótkie odnicki rzędu około 18 km dziennie.

Napisano

> Miasto ale raczej po godzinie 17 tej i krótkie odnicki rzędu około 18

> km dziennie.

a przed 17 to ile pali?

Napisano
  • Autor

> a przed 17 to ile pali?

U mnie w Łodzi jest tak, że jak jest godzina 16 to aut w cholere, a jak juz po 17 to mozna ladnie jechac, a jak bedzie 18 to znowu kociol. To logiczne

Napisano

> U mnie w Łodzi jest tak, że jak jest godzina 16 to aut w cholere, a

> jak juz po 17 to mozna ladnie jechac, a jak bedzie 18 to znowu

> kociol. To logiczne

czyli sześć w mieście? icon_eek.gif

Napisano

> czyli sześć w mieście?

Dajcie chłopakowi spokój - ślub za pasem, to i auto pasa zaciska.

Fajnie, że wreszcie auto jeździ jak trzeba - i ty zadowolony. Ile Cię wszystkie wałki do kupy z robocizną wyniosły?

Napisano

> czyli sześć w mieście?

widocznie na diecie jest...bo moj np pali w miescie 12 gazu biglaugh.gif

Napisano

a przed wymiana ile palil?

Napisano
  • Autor

> Dajcie chłopakowi spokój - ślub za pasem, to i auto pasa zaciska.

> Fajnie, że wreszcie auto jeździ jak trzeba - i ty zadowolony. Ile Cię

> wszystkie wałki do kupy z robocizną wyniosły?

Wyszło mi około 1700 zł.

Napisano

> Wyszło mi około 1700 zł.

Kapela by już była. Albo i nie...

Napisano

marną próbę wybrałeś,

jeden pomiar i to jeszcze na takim małym odcinku to jeszcze nie powód do dumy, tym bardziej że różne dystrybutory mogą odbijać w różnych momentach.

Ja też jestem po wymianie wałka ( wyszło mi w sumie 1100 zł ) i fakt, mniej pali ale bez jakichś rewelacji. Na 33 litrach gazu zrobił ostatnio 340 km. 25% po trasie, 75% po zatłoczonym Wrocławiu. Spalanie spadło mu więc o jakiś 1-1.5l i teraz jest po prostu w normie. Ale tę teorię potwierdze po 3-4 wyjeżdżonych zbiornikach.

Napisano
  • Autor

> Kapela by już była. Albo i nie...

No my nawet kapele trochę taniej załatwiliśmy smile.gif Ale może waryo było wymienić...

2 lata temu mierzyłem spalanie w cyklu mieszanym kawałek trasy i jazda po Toruniu i Bydgoszczy to wyszło mi 6,3 litra.

Ja caly czas sprawdzalem spalanie na rezerwie czyli zapali mi sie mapka i tankuje i sprawdzam i widze, że tak absolutnie nie warto.

Napisano
  • Autor

> marną próbę wybrałeś,

> jeden pomiar i to jeszcze na takim małym odcinku to jeszcze nie powód

> do dumy, tym bardziej że różne dystrybutory mogą odbijać w

> różnych momentach.

> Ja też jestem po wymianie wałka ( wyszło mi w sumie 1100 zł ) i fakt,

> mniej pali ale bez jakichś rewelacji. Na 33 litrach gazu zrobił

> ostatnio 340 km. 25% po trasie, 75% po zatłoczonym Wrocławiu.

> Spalanie spadło mu więc o jakiś 1-1.5l i teraz jest po prostu w

> normie. Ale tę teorię potwierdze po 3-4 wyjeżdżonych

> zbiornikach.

Mysle, że to jest powód do domu zwłaszcza, że tankowałem na tej samej stacji. Serwisoweo owszem w książce jest wpisane po miescie 9 litrów a ja jezdzilem po miescie ale w sumie nie bylo korkow jak testowalem wiec wyszlo tyle ile wyszlo. Podejrzewam, że jak bede w korkach stal to wyjdzie może 9 litrow. Jak by bylo cos z nim nie tak tak jak myslame to po przejechaniu ty 83 km już by bylo duzo wieksze spalanie.

Napisano

> widocznie na diecie jest...bo moj np pali w miescie 12 gazu

to masz cos nie tak chyba bo moje 1.6 pali teraz po wymianie termostatu 12 litrow gazu po miescie ( przed wymiana palila 14 do 15 litrow)

A co do 6,3 benzyny to jakos mi sie nie chce wierzyc zeby.GIF ale jezeli faktycznie to gratuluje koledze wyniku! Moj wujek ma SC 1100 i co go spotkam to mu mniej pali! Kuzyn mi powiedzial zebym do nich nie przychodzil za czesto bo za rok sie okaze ze SC pali 1 litr albo wcale! zeby.GIF Sorki za rozmywanie watku 270751858-jezyk.gif

Napisano

jak tam sobie chcesz

ale moja skromna znajomość matematyki i statystyki

oraz wrodzona podejrzliwość

nie pozwalają mi cieszyć się zbyt szybko tego typu sukcesami grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> jak tam sobie chcesz

> ale moja skromna znajomość matematyki i statystyki

> oraz wrodzona podejrzliwość

> nie pozwalają mi cieszyć się zbyt szybko tego typu sukcesami

Jeżeli okazało sie, że z autem mam wszystko ok to to spalanie to żaden sukces bo podejrzewam, że jak bede teraz jeżdził po mieście w najwiekszych korkach (bo tak wlasnie najczesniej jezdze) i pokonywal dziennie odcinku rżedu okolo 16 km (bo tak robie, +, - oczywiscie) to spalanie siegnie mi 9 litrow czyli tak jak powinno byc. Wiec uważam, że przy sprawnym aucie to żaden sukces smile.gif Napewno gdybym miał coś nie tak to po przejechaniu ponad 80 km spalanie wyszlo by mi duzo wieeksze, zgadza sie?? Mysle ze tak smile.gif

Czyli podsumowując. Wałek wymieniony, popychacze, dzwigienki, pająk, uszczelki, olej. Jezdze na oleju syntetycznym Valvoline Max Life. No i nie mam katalizatora , a gdzie sie nie pytalem to jego brak powoduje jeszcze mniejsze spalanie. Może to bedzie pól litra mniej ale zawsze cos smile.gif

Napisano

> Obliczyłem tak: weszło mi 5 litrów po przejechaniu 83 km więc 5

> podzieliłem przez 83 i pomnożyłem razy 100. I wyszło ile wyszło.

> Co wy na to?? CZy to możliwe, że moja Brava az tak mało spaliła?

z tych Twoich obliczeń wynik wyszedł 6,02 a nie 6,3 litra wink.gif tak jak patre napisał zmień kalkulator smile.gif w celu potwierdzenia spalania proponuje zmienić stacje benzynową i jeszcze raz obliczyć spalanie. Ale fajnie, że Twoje autko już śmiga i wkońcu uporałeś się z awarią wałka, szerokiej drogi waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> z tych Twoich obliczeń wynik wyszedł 6,02 a nie 6,3 litra tak jak

> patre napisał zmień kalkulator w celu sprawdzenia spalania

> proponuje zmienić stacje benzynową i jeszcze raz obliczyć

> spalanie. Ale fajnie, że Twoje autko już śmiga i w końcu

> uporałeś się z awarią wałka, szerokiej drogi

Tak tak, 6,02 sorry, źle napisałem smile.gif Może pojade teraz na Shella i zatankuje bo zawsze na Orelnie tankowałem smile.gif

Napisano

No bardzo mało, musze Ci się przyznać że ja przy bardzo lekkiej nodze przy obecnych temp. nie umiem zejść poniżej 8,8 ale to w końcu kombi i 1,6.

Myśle ze jakbyś wyjeździł do końca paliwko to by troche więcej wyszlo ....

Napisano
  • Autor

> No bardzo mało, musze Ci się przyznać że ja przy bardzo lekkiej nodze

> przy obecnych temp. nie umiem zejść poniżej 8,8 ale to w końcu

> kombi i 1,6.

> Myśle ze jakbyś wyjeździł do końca paliwko to by troche więcej wyszlo

> ....

Now idzisz. Ty 1.6 i 8,8 litra, a ja 1.4 i zaokrągle nawet do 7 to wychodzi, że tak ma być. Podejrzewam, że nawet jak stacje zmienie i wyjezdze do konca to jakos diametralnej ropznicy nie powinno byc. Baaaa, niech mi spali nawet 10 litrow to bede zadowolny smile.gif)

Napisano

Pamietaj o jednej rzeczy.

Gdy tankuje prawie pelny bak mozliwe jest ze za drugim razem wejdzie troche mniej.

Moze to wynikac z jakichs cisnien w baku. Nie mam pojecia na jakiej zasadzie sie tak dzieje i dlaczego. Nierozumiem tego ale wiem ze tak jest bo wiele razy w wielu samochodach tak sie dzialo.

Przyklad: Tankuje do pelna. Przejezdzam 10km (powinien spalic okolo litra) i znowu chce zalac. Niestety niewchodzi nic. Odrazu odbija. Jak widac paliwo zostalo jeszcze w przewodzie od wlewu do baku.

Mozliwe ze u ciebie tez wystapil taki efekt.

Napisano

Myśle że jest się tylko czym chwalić i gazu nie zakładać, mi punto 1,1 spalało 6,2 w mieście najmniej i nikt mi nie wierzył 270751858-jezyk.gif a jeszcze do tego gaz założyłem i palił 7,5 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Pamietaj o jednej rzeczy.

> Gdy tankuje prawie pelny bak mozliwe jest ze za drugim razem wejdzie

> troche mniej.

> Moze to wynikac z jakichs cisnien w baku. Nie mam pojecia na jakiej

> zasadzie sie tak dzieje i dlaczego. Nierozumiem tego ale wiem ze

> tak jest bo wiele razy w wielu samochodach tak sie dzialo.

> Przyklad: Tankuje do pelna. Przejezdzam 10km (powinien spalic okolo

> litra) i znowu chce zalac. Niestety niewchodzi nic. Odrazu

> odbija. Jak widac paliwo zostalo jeszcze w przewodzie od wlewu

> do baku.

> Mozliwe ze u ciebie tez wystapil taki efekt.

Ok wszystko rozumiem, nie bedzie taki efekt ale mnie sie wydawalo, że Brava paliła mi z 16 litrow na 100 km!!

Bo tankowalem sobie po zapaleniu sie rezerwy pale litrow i tak sprawdzalem. Ale widze, że rezerwa w różnych miejscach sie zapal wiec nie byl to chyba dobry sprawdzian. NA forum doradzaliscie mi abym zatankowal do pelna, przejechal iles tam i znow do pelna. Tak zrobilem to teraz szukamy dziury w całym znowu smile.gif Wazne jest chyba to że jednak nie pali mi nawet tych 14 litrów prawda?

Napisano
  • Autor

> Myśle że jest się tylko czym chwalić i gazu nie zakładać, mi punto

> 1,1 spalało 6,2 w mieście najmniej i nikt mi nie wierzył a

> jeszcze do tego gaz założyłem i palił 7,5

Dzięki smile.gif

Napisano

> pelna. Tak zrobilem to teraz szukamy dziury w całym znowu Wazne

> jest chyba to że jednak nie pali mi nawet tych 14 litrów prawda?

To jedyna słuszna i najlepsza metoda

nie szukamy dziury w całym ale też nie można przyjąć jednego wyniku za zasadę, tym bardziej, że ( jak to wiele razy zostało wspomniane ) w okolicy pełnego baku zdarzają się różne anomalie. Wyjechanie "całego" baku ( a potem jeszcze dwóch ) pozwoli Ci dopiero z dużą pewnością określić średnie spalanie. Tak czy siak nawet spalanie w okolicach 9 litrów uważałbym za sukces. Do 1.6 nie ma co porównywać bo nie od wczoraj wiadomo, że 1.6 ma dużo korzystniejsze przełożenie spalania na moc.

Patrzenie na rezerwę to rzeczywiście nonsens bo ona sie pali jak jej sie podoba w zależności czy jest rano czy wieczór, czy stoisz na krawężniku czy pod górkę czy skręcasz czy hamujesz.

Napisano

> Wreszcie zalałem do pełna. Przejechaełm 83 km bo musiałem jechac w

> trase a chcialem na tej samej stacji tankować więc nie

> przjechałem 100 km. Ale wychodzi mi, że na 100 km spalił mi 6

> litrów jazdy miejskiej ale nie w największych korkach.

A moja bravcia spalila 7,3 l E95 na 170 km (fakt ze przy tym poszlo jeszcze 10 l LPG ale przeciez piszemy o spalaniu benzyny wink.gif ).

Przypomina mi sie reklama jakiegos piwa w ktorym koles wsiada na rower jedzie z gorki zatrzymuje sie przed sklepem kupuje piwko znow na rower i dalej z gorki i przyjezdza pod dom z ktorego wyruszyl. Zamieniajac rower na Twoje auto, piwko na E95 a sklep na stacje benzynowa to spalanie by bylo takie jak piszesz wink.gif.

Napisano

Zbyt mały przebieg, na robienie takich wyliczeń. Następny pomiar robiony w taki sam sposób, wyszedłby inny. Wyjeździj cały bak, policz a wtedy zobaczymy. Mój 1,2 w mieście poniżej 6,5 raczej nie schodzi, więc Twoje wyliczenia są mało wiarygodne.

Napisano
  • Autor

> Zbyt mały przebieg, na robienie takich wyliczeń. Następny pomiar

> robiony w taki sam sposób, wyszedłby inny. Wyjeździj cały bak,

> policz a wtedy zobaczymy. Mój 1,2 w mieście poniżej 6,5 raczej

> nie schodzi, więc Twoje wyliczenia są mało wiarygodne.

Powtarzam jeszcze raz. Myslalem, że moje auto pali nawet 16- 18 litrow wiec nawet jak wynik mi wyszedl bledny to watpie czy ta roznica bledu byla by w granicy 8 litrow albo i lepiej. Gdyby pa;il mi tyle ile myslałem, że pali to myśle, że po tych 83 km na bank weszłoby wiecej litrów. Wyszło mi ponad 6 litrów. Niech spali mi nawet te 10 to bede zadowolony.

Napisano

> Ok wszystko rozumiem, nie bedzie taki efekt ale mnie sie wydawalo, że

> Brava paliła mi z 16 litrow na 100 km!!

> Bo tankowalem sobie po zapaleniu sie rezerwy pale litrow i tak

> sprawdzalem. Ale widze, że rezerwa w różnych miejscach sie zapal

> wiec nie byl to chyba dobry sprawdzian. NA forum doradzaliscie

> mi abym zatankowal do pelna, przejechal iles tam i znow do

> pelna. Tak zrobilem to teraz szukamy dziury w całym znowu Wazne

> jest chyba to że jednak nie pali mi nawet tych 14 litrów prawda?

Najdokladniejszy sposob to chyba zalac do pelna, tak jak zrobiles. Nastepnie wyjezdzic prawie do zera (np do zaswiecenia sie rezerwy) i wtedy zalac spowrotem do pelna. Policzyc ile spalil. Tak kilka razy a nastepnie wyciagnac srednia. Wtedy bedziesz wiedzial dokladnie.

Napisano

> Powtarzam jeszcze raz. Myslalem, że moje auto pali nawet 16- 18

> litrow wiec nawet jak wynik mi wyszedl bledny to watpie czy ta

> roznica bledu byla by w granicy 8 litrow albo i lepiej. Gdyby

> pa;il mi tyle ile myslałem, że pali to myśle, że po tych 83 km

> na bank weszłoby wiecej litrów. Wyszło mi ponad 6 litrów. Niech

> spali mi nawet te 10 to bede zadowolony.

mi spalanie wyszło 7,8l/100km przy jeździe w miejscu odcinki około 4-6km. Też nikt nie dał wiary....potem wyjeździłem 600km (można było jeszcze) podobne trasy max10km i zakładając że bak ma 50litrów, to wychodzi 8.3l. Czyli chyba raczej moje wcześniejsze pomiary były słuszne.

Napisano

> Wreszcie zalałem do pełna. Przejechaełm 83 km bo musiałem jechac w

> trase a chcialem na tej samej stacji tankować więc nie

> przjechałem 100 km. Ale wychodzi mi, że na 100 km spalił mi 6

> litrów jazdy miejskiej ale nie w największych korkach.

i tyle powinien palic

mi zima pali w miescie jak odcinki robie ponad 15km ok 7-8 litrow a jak patrze na wskazania spalania chwilowego i sie zaczynam starac to mozna zejsc do 6 litrow ale juz mi sie to znudzilo zlosnik.gif po za tym ostatnio zauwarzylem ze cut off pozniej sie wlacza(moze ze zima)

jak robie odcinki tylko na uczelnie czyli 3km to wciaga ok 10-11 litrow zima w mrozie i okolo 8 wiosna

wszelkie spalania 1,4 typu 14/100 nawet 10/100 to objaw padakowatosci

Napisano
  • Autor

> mi spalanie wyszło 7,8l/100km przy jeździe w miejscu odcinki około

> 4-6km. Też nikt nie dał wiary....potem wyjeździłem 600km (można

> było jeszcze) podobne trasy max10km i zakładając że bak ma

> 50litrów, to wychodzi 8.3l. Czyli chyba raczej moje wcześniejsze

> pomiary były słuszne.

więc widać, że jednemu pali tyle a drugiemu tyle. Temu co pali więcej myśli, że nam pali źle i tak dookoła:)

Pojezdze jeszcze troche i posprawdzam ale myśle, że będzei ok. A jeszcze jedno mam pytanie. Czy jak macie np. rezerwe i zatankujecie tylko pare litrów np. 10 litrów to też tam wskazówka strasznie szybko dochodzi Wam do rezerwy? Bo ja jak zatankowałem do pełna do 1 odbicia to wskazówka dopiero ruszyła się po pprzejechaniu 54 km, a jak mam rezerwe i leje pare litrow to strszanie szybko do niej dochodzi crazy.gif

Kmumpel w Probie też tak ma i mówi, że to normalne ale chciałem jeszcze zapytac jak u Was jest frown.gif)

Napisano

> rower jedzie z gorki zatrzymuje sie przed sklepem kupuje piwko

> znow na rower i dalej z gorki i przyjezdza pod dom z ktorego

> wyruszyl. Zamieniajac rower na Twoje auto, piwko na E95 a sklep

> na stacje benzynowa to spalanie by bylo takie jak piszesz .

Reklama piwa miller

piwo drogie a niespecjalnie smaczne

ale spot bardzo dobry

Napisano

> więc widać, że jednemu pali tyle a drugiemu tyle. Temu co pali więcej

> myśli, że nam pali źle i tak dookoła:)

> Pojezdze jeszcze troche i posprawdzam ale myśle, że będzei ok. A

> jeszcze jedno mam pytanie. Czy jak macie np. rezerwe i

> zatankujecie tylko pare litrów np. 10 litrów to też tam

> wskazówka strasznie szybko dochodzi Wam do rezerwy? Bo ja jak

> zatankowałem do pełna do 1 odbicia to wskazówka dopiero ruszyła

> się po pprzejechaniu 54 km, a jak mam rezerwe i leje pare litrow

> to strszanie szybko do niej dochodzi

> Kmumpel w Probie też tak ma i mówi, że to normalne ale chciałem

> jeszcze zapytac jak u Was jest )

wskazówka schodzi nierównomiernie ze wzgledu na to iż bak jest nierównomierny.....

Napisano
  • Autor

> wskazówka schodzi nierównomiernie ze wzgledu na to iż bak jest

> nierównomierny.....

Aha, dziękuję.

Napisano

Poprostu wszyscy ci zazdroszćżą takiegi wyniku i nie chcą wierzyć:)

PS. ja też do nich należę zeby.GIF Zatankuj do pełna, przejedź 300km i sprawdź spalanie.

Napisano

> Poprostu wszyscy ci zazdroszćżą takiegi wyniku i nie chcą wierzyć:)

> PS. ja też do nich należę Zatankuj do pełna, przejedź 300km i

> sprawdź spalanie.

fiaty potrafią mało palić.....sam się o tym przekonałem jak wyjeździłem cały bak....co ciekawe myślałem że uda mi się zrobić dłuzszą trasę (70km) na tym baku i mieć cykl mięszany, ale jak się okazało droga krtajowa nr.44 to największe g....no po jakim jechałem, 60km/h to max i myślałem że mi się padaka rozleci..........jak można po czymś takim jeździć......

Napisano

zrob pomiar po przejechaniu polowy zbiornika bo 83km to cuda moze zdzialac zlosnik.gif dodatkowo wkradl sie blad w zalewaniu zbiornika - na twoje pytanie hmmmm 5,X litra na 100km to jest niemozliwe zlosnik.gif

Napisano

> zrob pomiar po przejechaniu polowy zbiornika bo 83km to cuda moze

> zdzialac dodatkowo wkradl sie blad w zalewaniu zbiornika - na

> twoje pytanie hmmmm 5,X litra na 100km to jest niemozliwe

ty kolo a ja przejechałem 600kilo w miejscu na zbiorniku i co?? niemożliwe??

Napisano

> ty kolo a ja przejechałem 600kilo w miejscu na zbiorniku i co??

> niemożliwe??

przejechalem 600kilo w miejscu ? co to oznacza ?

Napisano
  • Autor

Właśnie zrobiłem 150 km. W tym 115 trasa i 35 km miasto. Spalanie 6,03 litra smile.gif

Jak dla mnie bajaaaaa. Pozdro.

Napisano

> Właśnie zrobiłem 150 km. W tym 115 trasa i 35 km miasto. Spalanie

> 6,03 litra

> Jak dla mnie bajaaaaa. Pozdro.

hmmm no to sa jaja ale skoro sie powtarza to tylko sie cieszyc zlosnik.gif to moje 9set nigdy do 6 nie schodzi zlosnik.gif

Napisano

> hmmm no to sa jaja ale skoro sie powtarza to tylko sie cieszyc to

> moje 9set nigdy do 6 nie schodzi

ps. wazne ze juz masz naprawione auto ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.