Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ukradli mi ... zderzak !

Featured Replies

Napisano

Paranoja! Do tej pory myślałem że z aut kradną radia, głośniki, felgi, albo całe samochody... ale dzisiaj w nocy ukradli z mojej Astry II przedni zderzak z halogenami! icon_eek.gif Elegancko odłączone przewody od obu halogenów i jeden na środku. Auto stało zaparkowane pod budynkiem z kamerami, ale widocznie nie stanowiło to przeszkody...

Zastanawia mnie jak sie taki zderzak demontuje i ile to zajmuje czasu. Maska była zamknięta, nie ma żadnych śladów, zadrapań, itp.

Zderzak z prawej strony pęknięty z widocznymi odpryskami lakieru, kolor czarny, może gdzieś przypadkiem ktoś go zauważy smile.gif

Napisano

jeśli Cię to pocieszy to wczoraj mojemu ojcu skradziono 600 litrów oleju napędowego. Koniec tego!Lada dzień montujemy monitoring, czujki na każdym rogu, kamery, alramy.

Napisano

mi ukradli prawie cały zbiornik paliwa (kilka setek) więc założyłem zabezpieczenie. Za 7 dni powtórka ale pocięli zbiornik cwaniaki... więc teraz mam psa w fieście się pałęta po okolicy i autko co godzina ogląda jak stoi wink.gif

Napisano

> I to jest Polska właśnie!

zamiast obwiniać Bogu ducha winny kraj który w swojej historii już wiele przeżył i teraz musi być rządzony przez bande [zachowam te określenie dla siebie] , raczej nazwał bym to tak: I to jest CZŁOWIEK właśnie! angryfire.gif

Napisano

Niedawno innej osobie z forum Astry Coupe też buchneli w Warszawie zderzak spod domu pad.gif Wcześniej widziano identyczną Astre coupe w pobliżu, Widać ktoś zderzaka potrzebował... Wszystko pięknie zdjęte. Da się zdjąć zderzak bez żadnych uszkodzeń bez otwierana maski ?

278718574-234f7e4f67863e45med%5B2%5D.jpg

autro fotki: poszkodowany właściciel Zimny drań

post-64060-14352481369376_thumb.jpg

Napisano

a właśnie kraj - dziwnych ludzi, zawistnych, gnojków

w sobote mi jakiś debil wskoczył na maske i dach mojego 126p Auto stoi pod blokiem, dzielnica raczej emerycka, nie mam wrogów itp... Nikt nic nie widział

czas pakować manatki i na lotnisko bo dłużej...

Napisano

> czy to fotka z ochoty ?

A nie wiem dokładnie skąd właściciel tej Asterki w Warszawie mieszka. Wrzucił opis i fotke jaki go widok zastał angryfire.gif

Napisano

> Paranoja! Do tej pory myślałem że z aut kradną radia, głośniki,

> felgi, albo całe samochody... ale dzisiaj w nocy ukradli z mojej

> Astry II przedni zderzak z halogenami! Elegancko odłączone

> przewody od obu halogenów i jeden na środku. Auto stało

> zaparkowane pod budynkiem z kamerami, ale widocznie nie

> stanowiło to przeszkody...

> Zastanawia mnie jak sie taki zderzak demontuje i ile to zajmuje

> czasu. Maska była zamknięta, nie ma żadnych śladów, zadrapań,

> itp.

> Zderzak z prawej strony pęknięty z widocznymi odpryskami lakieru,

> kolor czarny, może gdzieś przypadkiem ktoś go zauważy

Przy kilku podejściach do klejenia mojego reflektora demontowałem przedni zderzak. Teraz jego demontaż zajął by mi może z 3 min. (2 śrubki w każdym nadkolu i 2 kołki rozporowe na środku zderzaka). Zderzak można zdemontować bez otwierania maski.

Napisano
  • Autor

u mnie wygląda podobnie...

a btw -> jak sie wrzuca fotkę żeby była od razu widoczna a nie jako załącznik ?

post-67736-14352481372255_thumb.jpg

Napisano

> u mnie wygląda podobnie...

> a btw -> jak sie wrzuca fotkę żeby była od razu widoczna a nie jako

> załącznik ?

Teraz jest moda na benzynke z CC albo SC screwy.gif

-------------

Astar F 94/95r

1,6 16V 163kkm

Napisano

> Przy kilku podejściach do klejenia mojego reflektora demontowałem

> przedni zderzak. Teraz jego demontaż zajął by mi może z 3 min.

> (2 śrubki w każdym nadkolu i 2 kołki rozporowe na środku

> zderzaka). Zderzak można zdemontować bez otwierania maski.

Nie wiem, czy to dobry pomysł podawać na Forum manuala, jak wyjąć zderzak, w kontekście tego wątku. Jasne, że to nie jest jakaś wiedza tajemna, ale po co ułatwiać życie klnie.gif złodziejom?

Pozdrawiam

Napisano

> Nie wiem, czy to dobry pomysł podawać na Forum manuala, jak wyjąć

> zderzak, w kontekście tego wątku. Jasne, że to nie jest jakaś

> wiedza tajemna, ale po co ułatwiać życie złodziejom?

> Pozdrawiam

myślę że ten który chce ukraść komuś zderzak nie robi tego pierwszy raz i nie uczy się tego na forach dyskusyjnych. Mechanizm jest prosty: Na giełdzie z częściami podchodzi do nich klijent i mówi że szuka zerzaka do takiego i takiego modelu , najlepiej w takim kolorze. Oni mu mówią że dzisiaj nie mają ale żeby przyjechał za tydzień bo zostawili go w domu hehe.gif

Tak niestety to działa w polsce. frown.gif Zwykłe łepki wolą zdjąć kilka kompletów kołpaków niż zdejmować zderzak.

Napisano

Jak mi pol roku temu ukradli zaslepki w progacha, to przez tydzien chodzilem wsciekly, bo w zyciu bym sie nie spodziawal, ze takie rzeczy kradna.

Dlatego szcerze Ci wspolczuje po stracie zderzaka...

Pozdr.

Napisano

> jak to mozliwe

żadna filozfia oslabiony.gif nawet bez otwierania maski... nie podaję szczegółów wiadomo dlaczego frown.gif

Napisano

> żadna filozfia nawet bez otwierania maski... nie podaję szczegółów

> wiadomo dlaczego

no to trzeba pomyslec na patentem na zabezpieczenie zderzaka waytogo.gif

Napisano

> no to trzeba pomyslec na patentem na zabezpieczenie zderzaka

no to trzeba pomyśleć nad patentem na zabezpieczenie:

-kołpaków

-felg

-lusterek

-listw bocznych

-dekielków

-klapki wlewu

-anteny

-nawet głupich srebrnych wentylków

Nie da się uchronić wszystkiego - niestety oslabiony.gif

Parking strzeżony i nic więcej. W moim przypadku jest to zamykany garaż

Napisano

> no to trzeba pomyslec na patentem na zabezpieczenie zderzaka

..przykrecic zderzak srubami imbusowymi, a srodek sruby zalutowac cyna. Bez odsysarki i lutownicy nie da sie wydlubac takiej cyny, no chyba ze "zlodziej" ma podrecznego flexa, to sobie obetnie glowke sruby..

Napisano

a jak nie będzie mógł ukraść tego co miał zamiar, porysuje ci całe auto angryfire.gif

nie znasz rzeczywistości?

Napisano

> a jak nie będzie mógł ukraść tego co miał zamiar, porysuje ci całe

> auto

> nie znasz rzeczywistości?

To byl tylko przyklad z mojej strony odnosnie zabezpieczenia zderzaka. Zawsze istnieje ryzyko, ze sie koles wnerwi i zdemoluje auto nie mogac ukrasc tego co zamierzal.. wybor nalezy do nas:)

Napisano

> wybor nalezy

> do nas:)

uważaj bo jeszcze ktoś oskarży cię propagowanie anarhistycznych haseł cfaniaczek.gif Nie chodźcie na wybory, Nie głosujcie na PIS hehe.gifwink.gif

Napisano

Ostatnio znajomy opowiadal ze ukradli komus tam katalizator z jakiegos dostawczego (ponoc ponad tysiaka taki kosztuje). Tylko zeby wyciac to musieli pilka sie meczyc lub jesli mialo byc szybko tarczowka ciac, ale to by halasu narobilo a auto stalo przy blokach.

Co to juz sie dzieje ....

Napisano

noszzzzzzzzzzzzzzzzzzz kurfaaaa mac co za podła nacja.

Jak tak mozna na chama wyciagnac zderzak, pierwsze slysze o czyms takim zbieram normalnie kopare z ziemi, a mi tak stoi pod blokiem (do tej pory co najwyzej tu kolpaki zdjeli) i sie nic nie dzieje teraz trza sie w nocy czesciej chyba budzic i zagladac przez okno albo garaz wynajac ja nie wiem, a czy autocasco w takich przypadkach refunduje strate?? oslabiony.gif

Napisano

> Zastanawia mnie jak sie taki zderzak demontuje i ile to zajmuje

> czasu. Maska była zamknięta, nie ma żadnych śladów, zadrapań,

> itp.

Bardzo prosto albo jeszcze prościej. W Peugeocie 106 ostatnio się zdziwiłem, że wystarczy poluzować 2 nakrętki pod zderzakiem i całość wychodzi w komplecie z przyległościami.

Masz farta, że za zdesiem nie poszłu światła, bo jak zdejmiesz zderzak, to świała to są następne 3 śrubki na sztukę.

Napisano

> Może złapać zderzak na jakieś dodatkowe 2 nity...

Pewnie siem zaraz master pojawi i dobrze bo mam do niego pytanie. a jak by tak duuzy kondziorek jakas ceweczke i jak koles podchodzi do zderzaka i go odkreca mala iskierka serduszko staje i rano pod autem widac denata.

nie zdazy nic porysowac nic ukrasc i jednego parszywego gnoja mniej, i zawsze mozna napisac ze sie nie wiedzialo ze w tym aucie jest cos takiego

Napisano

za takie coś byś poszedł siedzieć. Niejednokrotnie gdy coś mi ukradziono miałem takie myśli że gdybym dorwał go na gorącym uczynku to bym go własnymi rękami zamordował angryfire.gif ale przecież to też człowiek. Osobiście nie zabiłbym nawet psa a co dopiero człowieka. Myślę że nie otrząsnąłbyś się z tego do końca życia icon_rolleyes.gif

Napisano

znajomy ma rower wart jakieś 4000zł i całego go porysowal gwoździem oraz pochlapał farbą, rozpuszczalnikiem, wygląda teraz strasznie i nikt go nie rusza,a komfort jazdy taki sam...Ja zawsze po wypucowaniu auta boję się że go ukradna smile.gif

Napisano

> no to trzeba pomyśleć nad patentem na zabezpieczenie:

> -kołpaków

> -felg

> -lusterek

> -listw bocznych

> -dekielków

> -klapki wlewu

> -anteny

> -nawet głupich srebrnych wentylków

Wszystko na super gluta hehe.gif

Koledze kiedyś ukradli alufelgi a siedzielismy 30m od auta i robilismy grilla. Był dzień, kupa ludzi, a auto stało bokiem za innym autem. Nikt nic nie widział nikt nic nie słyszał. Kolega poszedł po kiełbaske do auta, a autko na pustakach stało. icon_eek.gif

Napisano

> Wszystko na super gluta

> Koledze kiedyś ukradli alufelgi a siedzielismy 30m od auta i

> robilismy grilla. Był dzień, kupa ludzi, a auto stało bokiem za

> innym autem. Nikt nic nie widział nikt nic nie słyszał. Kolega

> poszedł po kiełbaske do auta, a autko na pustakach stało.

Jednemu z klientów zdjęli maskę z seja, a w nocy wrócił z trasy.. yikes.gif taki kraj niestety

Napisano
angryfire.gif no i przyszła kolej na mnie. wsiadam rano do auta chcę spojrzeć w lusterko aby wyjechać z parkingu a tu szok icon_eek.gif lusterka brak.
Napisano

> no to trzeba pomyśleć nad patentem na zabezpieczenie:

> -kołpaków

> -felg

> -lusterek

> -listw bocznych

> -dekielków

> -klapki wlewu

> -anteny

> -nawet głupich srebrnych wentylków

> Nie da się uchronić wszystkiego - niestety

> Parking strzeżony i nic więcej. W moim przypadku jest to zamykany

> garaż

Co jeszcze kradna:

- kierunkowskazy (mi gwizneli przednie ze zderzaka w golfie 3 - koszt nowych w sklepie ok 80zl, bratu dla odmiany boczne w golfie 4 -nowe 240zl)

- blendy ze zderzaka w wspomnianej 3 - koszt 60zl

- nakladki lusterek (byly w kolorze) - nowe, przygotowane do lakierowania po 114/szt

Kolpakow, anten i wycieraczek juz nie licze sick.gif

- kumplowi pod blokiem rozszabrowali BMW - stracil alumy, skorezane podrezwane fotele przednie, kierownice ze sterowaniem radia, zegary z deski rozdzielczej i kompa - jak oni to niezauwazeni zrobili pojecia nie mam.

Aha i parking czy garaz nic nie pomoze, bo np. bratu zdjeli kierunki pod salonem VW (ktos pewnie uslyszal cene za wysoka i od razu se taniej zalatwil).

Takim tylko tuk.gif zeby pamietali do konca zycia.

Choc jak raz ojciec z wujem zlapali zlodzieja w aucie, probowal im wmowic, ze to jego bryka co ich deko wnerwilo i mu porzadny wpier... spuscili to sadem ich straszyl z powodztwa cywilnego pad.gif

Napisano

> Takim tylko zeby pamietali do konca zycia.

> Choc jak raz ojciec z wujem zlapali zlodzieja w aucie, probowal im

> wmowic, ze to jego bryka co ich deko wnerwilo i mu porzadny

> wpier... spuscili to sadem ich straszyl z powodztwa cywilnego

Uciekał i przewrócił się - tak mi poradził policial.gif Fachowiec od tych spraw ... 893goodvibes.gifdevil.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.