Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alfa Romeo 147, warto?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Od dluzszego czasu sie przymierzam do kupna jakiegos nowego auta i teraz padlo na 147. Jest to jak na razie jedyne auto, ktore sie podoba mi i mojej Zonie. Powiedzcie mi czy warto kupic nowa Alfe? Daja 3 lata gwarancji, wiec nie powinno byc klopotu przez 3 lata a pozniej sie zobaczy. Czy wiecie jak sie te alfy spisuja? Jakie koszty utrzymania i jakie zuzycie paliwa itp. Jesli ktos ma takie auto badz ma jakies pewne informacje to prosze o opinie.

Napisano

Słyszałem kiedyś taki dowcip:

Q:Dlaczego kierowcy Alfa Romeo nie mówią sobie "dzień dobry" jak spotykają się popołudniu?

A: Bo rano widzieli się w serwisie:)

Nie mówię, że tak jest, ale może coś być na rzeczy:) Zresztą to nie jedyny dowcip o tej marce, swego czasu dość mocno się w TopGear naśmiewali z tej marki(pokazywali kilkuletnią alfę, tzn wysypali z czarnego worka stertę rdzy i kawałki pordzewiałego metalu...) Żona mojego szefa jeździ od kilku lat alfą 147

i z tego co wiem to autko jest dobrze zaprzyjaźnione z serwisem:(

Pozdrawiam BAS

Napisano

To chyba nie przypadek bo mój sasiad ma taka w diselku i jak narazie (ma ja rok) to co najmniej raz w miesiacu jest w servisie

Napisano

Tak jest z Alfami je się kocha sercem, zapominając o awaryjności wink.gif

To już chyba lepiej kupić nowe Bravo niż 147 cool.gif

Napisano

Poszukaj w archiwum post Freeco "Rok z Alfa Romeo".

Gwarancja to fajna rzecz, ale bardzo częste wizyty w ASO

po jakimś czasie robią się męczące. Mówie to ja, posiadacz Citroena crazy.gif

Napisano

Zadaj sobie podstawowe pytanie ...........

Czy chcesz kupić ładny samochód czy jeżdżący ?

To moja opowieść hehe.gif

Zakup 02-02-2005r.

Awarie

15-03-2005 r. przebieg 2503km

1. Lampa cofania i przeciwmgielna były od angielskiej wersji => wymieniono

2. Pęknięty zatrzask tylniej półki => wymieniono

3. Brak zaślepki AIR BAG na tylnym słupki => zamontowano

4. Trzeszczenie pedału sprzęgła => nasmarowano (nie pomogło)

5. Zacinanie się pedału gazu w pozycji ON ! => naprawiono

1 Tydzień w ASO

24-03-2005 r. przebieg 2800km

1. Trzeszczenie podczas wciskania pedału sprzęgła => WYMIANA SPRZĘGŁA wada

fabryczna od nowości .

2. Woda w kierunkowskazie bocznym => wymiana

3. Brak możliwości wyregulowania tylnej klapy . Źle wklejona tylnia szyba => naprawiono

4. Przednia szyba zapylona farbą wyglądała ja zaparowana => wypolerowano

5. Regulacja przedniej maski i drzwi , były źle ustawione

6. Stuki podczas włączania 1 biegu =>usunięto

3 tygodnie w ASO !!!!

28-04-2005 r. przebieg 3900km

1. Dyfuzor tylniego nawiewu rozpadł się => wymiana

2. Osłona tunelu odstająca => wymiana spinki

3. Uszkodzona popielniczka (nie pale) => wymiana

4. Szumy podczas jazdy dochodzące z lewych drzwi => regulacja drzwi nie pomogła !

2 dni w ASO

06-2005 r. nie pamiętam dokładnej daty

1. Lakierowanie tylniego zderzaka (wady lakiernicze)

2. Montaż lotki na tylniej klapie.

3. Regulacja drzwi szumy podczas jazdy = nie usunięto

5 dni w ASO

07-2005 r. bez zleceń

1. Regulacja tylnej klapy stuki i trzeszczenie => pomogło na chwile

2. Regulacja drzwi szumy => nadal są

3. Naprawy związane z uszkodzeniem zawieszenie prawego (dziura na drodze)

2 dni w ASO

31-08-2005 r. przebieg 9356km

1. Brak mocy , pęknięta opaska rury powietrza => wymieniono

2. Regulacja drzwi szumy ......................... nadal nic

1 dzień w ASO

27-09-2005 przebieg 10947km

1. Zacięcia pedału gazu w pozycji ON!!! => smarowanie pomogło do dzisiaj !

2. Komunikat o braku ciśnienia oleju w silniku (błąd bezpodstawny anomalia)

3. Regulacja drzwi szumy podczas jazdy = nie usunięto

4. Duże zadymienie z rury => nie stwierdzono

5. Opóźnienie w gaśnięciu silnika (wrażenie samozapłonu) => nie stwierdzono

nieprawidłowości.

1 dzień w ASO

26-10-2005r. przebieg 12135km

1. Wycie przy kręceniu kierownicą , zaniki działania wspomagania (było to od nowości!!!!)

=> wymiana pompy wspomagania .

1 dzień w ASO

25-11-2005r. przebieg 13362km

1. Nieprawidłowa praca klimatyzacji => wymiana centralki klimatronika

2. Wyciek oleju miedzy skrzynią i silnikiem => usunięto

3. Ślizganie się sprzęgła => wymiana (drugie sprzęgło)

4. Trzaski przy podszybiu => regulacja podszybia pomogło

5. Regulacja drzwi szumy podczas jazdy = nie usunięto

7 dni w ASO

02-2006r. przebieg ok. 17000km nie wiem gdzie mam zlecenie usterki wykryte w styczniu

1. Drgania kierownicy .=> usunięto

2. Wibracje całego samochodu => usunięto wymiana półosi

3. Ściąganie w lewo => czasowo usunięto wróciły

4. Stuki podczas zmiany biegów => nie usunięto

5. Regulacja drzwi szumy podczas jazdy = nie usunięto na moją prośbę (czekamy do wiosny)

2 tygodnie w ASO

06-2006r.

1. Trzeszczący wahacz przedni-brak części

08-2006r.

1. wymiana wahacza przedniego tego z 06-2006r.

2. wymiana rolki napianacza paska napędu alternatora.

3. Duze dymienie - podobno w normie .

12-2006r. 35000km

1. wymiana czujnika ciśnienia doladowania

2. wymiana stabilizatora przedniego 35000km

02-2007r. 36000km

1. wymiana turbiny

2. czujnika cisnienia doladowania

Obecne po gwarancji usterki 37800km :

1. Szumy podczas jazdy

2. Łomot z tyłu prawa strona

3. Stuki i wibracje podczas zmiany biegów (na 99% koło dwumasowe do wymiany)

4. Centrala klimatyzacji dwustrefowej nie dziala prawidłowo

5. akumulator na wykończeniu

6. korozja na przednim błotniku

7. Dzwonienie rolki od paska alternatora

Koszty tych napraw to około 10-15 tys. zł

Pozdr

Napisano

> Witam.

> Od dluzszego czasu sie przymierzam do kupna jakiegos nowego auta i

> teraz padlo na 147.

Archiwum - tylko w ostatnim roku było kilka wątków.

Ponieważ ta dyskusja zawsze powoduje kłótnie na żałosnym poziomie proszę o zwracanie uwagi na kulturę wypowiedzi i tylko merytoryczne argumenty. Ostrzegał nie będę.

Napisano

A pokazywałeś jeszcze jakieś samochody żonie?

Alfa tak jak pisza wszyscy oznacza częśte kłopoty, duże wydatki i nerwy...

To ma byc kompakt??

ja jak zwykle wyjade z civikiem

ale jak zauważyłem to kobietom podobaja się właśnie Civiki lub corolle

Pokazywałeś jej nowego civika czu Auris?

chyba że tobie się nie podoba...

Jak macie kupic oczami to może lepiej też nie brzydkie ale pewnie mniej awaryjne (to sie okaże) właśnie nowe Bravo?

Reasumując 147 jest ładna ale bym jej nie kupił bo to Alfa i koniec na ten temat.

Napisano

Mój brat długo jezdził AR 156. na początku wsadzał w nia mase kasy, potem ucichło. Obecnie jezdzi tym autem tata i mimo 8 lta auto jest sprawne. Jednakże, wymaga systematycznej opieki i ceny części nie należą do niskich. Rozrząd to wydatek ok 1 tysiąca, zawsze przy okazji wychodza jakieś duperelki podnoszące wydatek nawet do 2500.

Dodac muszę że brat obecnie jeździ MB SL i twierdzi iż jazda tym autem nie ymywa się do AR, mimo iz obecnie ma znacznie mocniejszy silnik i tylni napęd. Reasumując, warto, jednakże przyjemnośc bęzie was sporo kosztowała.

Napisano
a ja sie Tobie dziwie, ze nadal pchasz sie w makarony icon_rolleyes.gif
Napisano

> Witam.

> teraz padlo na 147. Jest to jak na razie jedyne auto, ktore sie

> podoba mi i mojej Zonie. Powiedzcie mi czy warto kupic nowa

> Alfe? Daja 3 lata gwarancji, wiec nie powinno byc klopotu przez

> 3 lata a pozniej sie zobaczy. Czy wiecie jak sie te alfy

> spisuja? Jakie koszty utrzymania i jakie zuzycie paliwa itp.

> Jesli ktos ma takie auto badz ma jakies pewne informacje to

> prosze o opinie.

w mojej rodzinie jest jedno takie auto i wiekszych problemow z nim nie bylo. czasami cos odpadlo na wiekszym mrozie ale jedyny przymusowy postoj na drodze to tylko po tym jak paliwa zabraklo na pozbawionej stacji autostradzie katowice-wrocław wink.gif.

z tym ze dzisiaj to chyba lepiej bravo kupic, auto moze nie jest az tak ladne, ale ladne no i jako nowsza konstrukcja jest duzo bardziej bezpieczny. (147 ma tylko 3 gwiazdki i to tylko dzieki 100% za uderzenie boczne, bo od frontu to sie mocno rozpadla)

Napisano

> Pęknięty zatrzask tylniej półki =3.

2. Osłona tunelu odstająca

> =3. Uszkodzona popielniczka (nie pale) =4. Szumy podczas jazdy

> dochodzące z lewych drzwi =2 dni w ASO

sorry ale nie moge hahaha.gif

Napisano

> 2. Osłona tunelu odstająca

> sorry ale nie moge

Jak mówią "ten typ tak ma" hehe.gif

Fakt Alfami się jeździ superancko i fajniej niż eksluzywnym "Niemcem" ale niestety trza być przygotowanym na duuuże wydatki.

Dlatego nie jest to samochód dla każdego i dlatego nowe są tak bardzo drogie (prawie na poziomie BMW).

Napisano

> Powiedzcie mi czy warto kupic nowa Alfe?

Nowa z pewnoscia tak. Ulozysz ja pod siebie i z przymruzonym okiem bedziesz sluchal opowisci o jej nadmiernej awaryjnosci. Wiekszosc problemow wieku dzieciecego i sredniego wyeliminowana - przy zamowieniu żądaj jednak by byl to egzemplarz wyprodukowany miedzy wtorkiem a czwartkiem na rannej zmianie w innym okresie niz przed i powakacyjny ;-) Masz wtedy szanse na zupelnie bezASOwe zycie wink.gif dlaczego tak - wystarczy odwiedzic Italie i juz wszystko wiadomo.

> Daja 3 lata gwarancji, wiec nie powinno byc klopotu przez

> 3 lata a pozniej sie zobaczy.

Bardzo dobre i sluszne podejscie. Nowa nawet jak bedzie musiala zostac w ASO, to dostaniesz samochod zastepczy. Warto jednak sprawdzic poziom wiedzy mechanikow w ASO w ktorym bedziesz sie stolowal. Nie wszyscy maja ochote i lubia wypisywac eleboraty do gwaranta w sprawie nierzetelnego ASO.

> Czy wiecie jak sie te alfy

> spisuja?

Bylo sporo na MK w ostatnim czasie. Majac gwarancje zupelnie bym sie awariami nie przejmowal. Jesli nie wybierzesz modelu ze skrzynia Selespeed i ewentualnie w TS'ie nie bedziesz oszczedzal na terminowej wymianie napedu rozrzadu to czeka Cie sama przyjemnosc.

> Jakie koszty utrzymania i jakie zuzycie paliwa itp.

Ma byc noPb czy On?

> prosze o opinie.

Byly user 147 2.0 ts selespeed (~50 kkm w tym czasie zrobione) - milosnik wloszczyzny nie tylko w zupie.

Napisano

> To już chyba lepiej kupić nowe Bravo niż 147

Lepiej czy nie lepiej to pytanie czego sie oczekuje od samochodu. 147 ma wielowahacz z przodu i z tylu, do tego hudraulicznie wspomagany, bardzo analityczny uklad kierowniczy, znakomicie przekazujacy info o tym co sie z kolami/samochodem dzieje. Bravo jest pod tym wzgledem ubogim kuzynem 147. Za to Bravo to kolejny krok w kierunku poprawy sztywnosci nadwozia, bezpieczenstwa, estetyki, prawdopodobnie awaryjnosci. Pytanie tylko czym w Bravo jezdzic? Silniki banzynowe AR nawet te produkowane w kooperacji z Fiatem, czyli TS'y byly nastawione na dawanie frajdy z jazdy. Nawet najslabszy w gamie 1.6 TS 105 HP ja dawal. W Bravo? Czekam na nowe doladowane benzyny. Bedzie o czym dyskutowac !

Napisano

2 moich znajomych mialo 145 i stwierdzili ze sa to samochody o ktore trzeba dbac bardziej niz o inne ;-) jezeli sie dba to autko sie odwdziecza a jesli sie mysli ze wystarczy wymienic olej i filtry to pozniej pojawiaja sie problemy 270751858-jezyk.gif ja sobie postanowilem ze jak bede miec $$ to kupie sobie 156...wq mnie jedno z najladniejszych autek. a co do 147 jak chcesz nowke to ja bym zaryzykowal w koncu masz 3 lata gwarancji

Napisano

> Zadaj sobie podstawowe pytanie ...........

> Czy chcesz kupić ładny samochód czy jeżdżący ?

> To moja opowieść

pad.gifpad.gifpad.gif nie... no to chyba jakiś żart ???????????

Napisano

> Witam.

> prosze o opinie.

U mnie AR 147 benzyna 1.6 105KM, wer. Distincive, prod. koncowka '03r, po 3,5 roku uzywania jest prawie 85kkm.

Z ta awaryjnoscia to bywalo z tym roznie - w okresie gwarancji wyszlo kilka ciekawych rzeczy (polos jakos podejrzanie szurala i poszla do wymiany i skrzynia biegow byla wyciagana i uszczelniana, rozrzad tez w pewnym momencie zaczal halasowac i tez serwis wymienil), ale wszystko wymione sprawnie i bez szemrania (zreszta co do ASO mam same dobre opinie - POL-CAR Poznan), po gwarancji jakos sie specjalnie nic nie sypnelo.

Co tam poskrzypuje w zawieszeniu i trzeba bedzie pewnie zajrzec przy nastepnym przegladzie.

Koszty - raczej na przecietnym poziomie, choc nigdy nie bylo oszczedzane na serwisie.

Co by nie mowic, sliczne autko i bardzo przyjemnie sie powozi, super fotele, kierwonica i zawieszenie, generlanie w trasie nigdy nie zawiodla.

Silnik - choc najslabszy, jakos daje rade, w miescie 9-10l, na trasie 8-9l, autostrada przy predkosciach bliskich maksymalnej to i 15l potrafilo sie pokazac (fakt ze jak sie silnik mono kreci to zzera olej)

Poniewaz u nas przygoda z alfa byla calkiem przyjemna (choc gwarancji bylo tylko 2 lata) to nie wiem czy nastepne auto to tez nie bedzie Alfa, tylko ze 159

Poza tym - jak sie zdecydujesz na nowe auto to masz gwarancje i jesli serwis masz sprawny to w zasadzie mozesz miec teoretycznie nieco wieksza awaryjnosc w nosie (no chyba ze ta awaryjnosc jest na jakims dramatycznym poziomie), ale moje doswiadczenia tego nie potwierdzaja /zauwaz ze wiekszosc wypowiedzi w tym watku to jednak obiegowe opinie/

Napisano

> Witam.

> prosze o opinie.

mam i sobie chwale grinser006.gif

narazie bezawaryjna grinser006.gif

Napisano

posiadam 156 2,0 jts 2003 -przez pól roku i 5 tyś km raz zapaliła sie lampka EOBD i to wszystko pfu pfu coby nie zapeszyć.

Przebieg 70kkm.

Pozdrawiam

Napisano

> Powiedzcie mi czy warto kupic nowa

Nie warto. To było dość fajne auto ale kilka lat temu. Na chwilę obecną zasługuje co najwyżej na szkolną "tróję". Zawieszenie ni to sportowe, ni to komfortowe - tzn nie gwarantuje trzymania podczas szybkiej jazdy, ale wszystkie nierówności nawierzchni bez odfiltrowania przekazuje na samochód. Układ kierowniczy z małym przełożeniem, naprawdę ok, ale zbytnio odseparowuje kierowcę od tego co dzieje się z kołami. Jak na samochód aspirujący do miana usportowionego - błąd. Na silniki benzynowe (czterocylindrowe) należy spuścić zasłonę milczenia. Kiepskie osiągi, mierna elastyczność, za to duży apetyt na paliwo i wysoki poziom niezbyt przyjemnego hałasu. Diesle są ok.

Wnętrze ładne, poprawnie wykończone, ale auta o generacje nowsze oferują więcej miejsca i lepsze materiały.

Auto miało by być nowe, więc o typowych usterkach nie mam co pisać.

W mojej opinii - nową 147 można brać pod uwagę tylko wtedy, kiedy będzie wyraźnie tańsza w zakupie od nowszych aut.

Napisano

> z tym ze dzisiaj to chyba lepiej bravo kupic, auto moze nie jest az

> tak ladne, ale ladne no i jako nowsza konstrukcja jest duzo

> bardziej bezpieczny. (147 ma tylko 3 gwiazdki i to tylko dzieki

> 100% za uderzenie boczne, bo od frontu to sie mocno rozpadla)

Jednak wnętrze Alfy jest o klasę wyższe - materiały, design.. co do gwiazdek to faktycznie.

Zaciekawiłeś mnie tymi odpadającymi elementami na mrozie w AR - cóż to było? smile.gif

Pozdrawiam

Andrzej

Napisano

> Jednak wnętrze Alfy jest o klasę wyższe - materiały, design..

Jezdzilem nowym bravo. zarówno design jak i uzyte materiały (nie pamietam jaka wresją wyposażeniową jezdzilem) deklasowały 147.

Napisano

> Jezdzilem nowym bravo. zarówno design jak i uzyte materiały (nie

> pamietam jaka wresją wyposażeniową jezdzilem) deklasowały 147.

Może miałeś do dyspozycji jakieś wyjątkowe wnętrze na wyposażeniu tego Bravo, to w którym ja siedziałem miało rozklekotane przełączniki świateł, ostre krawędzie odlewów plastików i gumę tych przełączników jak po 20-tym recyklingu. Naprawdę niedobre wrażenie. Wybór kolorów materiałów tapicerki zdaje się nie obejmuje jasnych w Bravo. Zakładam że 147 ma te same materiały co 156, ja mam progression po FL i nawet skórka na kierownicy jest przyjemniejsza. Zresztą niech kupujący wsiądzie do obu, pewnie w jednym salonie obok siebie będą.

Pozdrawiam

Andrzej

Napisano

> Może miałeś do dyspozycji jakieś wyjątkowe wnętrze na wyposażeniu

> tego Bravo,

nie wiem, takie jakie stoi u Dukiewiczów do jazd próbnych.

A powiedz mi...gdzie ty w 156 FL dojrzałeś te "wspaniałe" materiały??

Napisano

> nie wiem, takie jakie stoi u Dukiewiczów do jazd próbnych.

> A powiedz mi...gdzie ty w 156 FL dojrzałeś te "wspaniałe" materiały??

wpaniałe ? hmm nie pisałem tak zdaje się, nie lubię granicznych określeń.

Ale u siebie - alfatex jasno beżowy bardzo milutki, ożywiający wnętrze, taka sama połowa deski i boki drzwi, fajny matowy i chropowaty materiał deski (troszkę inny niż w przed FL), mało błyszczących jak ... plastików.

Owszem - te srebrne fajnie jakby były metalowe, no ale nie są . Nie mam przycisków na kierownicy i sobie to chwalę bo wiem że się czasem wycierają i za ładnie to nie wygląda, a tak kieronica jest kierownicą. Skórka kierownicy i gałki biegów , wielkość i grubość kierownicy - b. mi pasujące.

Nic nie skrzypi, nie trzeszczy a przełączniki są takie jak mają być bez luzów itp.

No nie wiem jak mam to opisywać że lubię to wnętrze i uważam za bardzo przyjemne do przebywania w nim ?

Pozdrawiam

Andrzej

Napisano

pytam bo znam 156 jak własną kieszeń i daleki byłbym od określenia materiałów użytych do wykończenia wnętrza jako "bardzo dobre". cool.gif

Napisano

> pytam bo znam 156 jak własną kieszeń i daleki byłbym od określenia

> materiałów użytych do wykończenia wnętrza jako "bardzo dobre".

No cóż, pytasz co , ja staram się to uzasadnić, sam nie precyzujesz , trudno tak rozmawiać.

Ja znam tylko trochę ponad rok i tak je oceniam. Być może na coś nie zwróciłem uwagi ? być może z czasem coś się dzieje ?

Nie wiem z kolei co Ty masz na myśli jako "bardzo niedobre" ? smile.gif

To dość subiektywne określenia, albo się dobrze czuje w jakimś wnętrzu albo nie. "Jakość" jest tu pojęciem dość różnie jak widać rozumianym - kolor, faktura, dopasowanie i masa innych czynników daje to _ogólne_ pojęcie czy raczej _wrażenie_.

Co do 156/147 - jeśli te nieszczęsne materiały będą się rysować z byle powodu, tapicerka drzeć, fotele stną się niewygodne, szybki wskaźników będą matowieć, coś innego przebarwiać, deska błyszczeć, pękać, skrzypieć czy klekotać, pojawią się szczeliny, guma wyglądać jak guma z odpadków itp , a przede wszytkim źle się będę w tym wnętrzu czuł, to oczywiście dołaczę do Twojej opinii ! smile.gif

Na razie jest tak jak pisałem, jest to wnętrze gdzie chce się przebywać , jasne, żywe, a zakładam że w 147 jest podobnie.

pozdrawiam

Andrzej

Napisano

> a ja sie Tobie dziwie, ze nadal pchasz sie w makarony

Stilo MJ był OK! Grande narazie też zobaczymy dalej zlosnik.gif

Napisano

> Stilo MJ był OK! Grande narazie też zobaczymy dalej

wiem ze MJ bylo OK. Ale tylko OK wink.gif

sprobuj moze Ceed'a zlosnik.gif

Napisano

nie napisałem, ze jest bardzo niedobre cool.gif jest ok - są lepsze, są gorsze. tylko ma kilka denerwujących wad - w 147 jest to przede wszystkim pekający nagminnie boczny stelaż fotela kierowcy, pewne niedokładności w spasowaniu poszczególnych elementów, wybitna niedokładnośc montażu (szczególnie widoczna gdy np z jakiegos powodu demontujesz sporą część wnętrza - ja kładłem ostatnio kabel od zmieniarki). Ale - żeby być uczciwym musze stwierdzic, ze jest nieporównywalnie lepiej niz w 145 i 155. Zupełnie inna jakość.

Natomiast wnętrze w 166 - bajka. Po prostu. W 166 nie ma ŻADNYCH elementów wspolnych ze 156 czy 147 (troszke sklamalem - 166 po FL ma kierownice ze 156). Jakość materiałów i spasowanie w 166 to klasa sama dla siebie. Co ciekawe - jakość użytych materiałów paradoksalnie SPADŁA po FL. Włosi to dziwaczny naród.

Napisano

Włosi to dziwaczny naród.

Pewnie. Wystarczy obejrzec "Jak rozpetalem II WŚ" wink.gif

Napisano

> Witam.

> prosze o opinie.

Sąsiad miał przez niecały rok. Więcej przestał na garażu niż jeździł i czym prędzej się go pozbył. Może to było jakieś fatum nad tym pojazdem hmm.gif?? Ja już bym go nie kupił. Ty zrobisz jak będziesz uważał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.