Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Angel Eyes w PII qpa roboty ale warto

Featured Replies

Napisano

podoba się ..... "są rzeczy za które nie zapłacisz kartą Masterxxxx"

s5000467dt3.jpg

s5000469bh2.jpg

Mam nadzieje ze tak bo sporo roboty mnie to kosztowało

pare godzin dłubania

dodatkowo wyczysciłem sobie szkła i soczewki oraz wyciągnałem pomarańczowy element/plastik kierunkowskazu a włozyłem pomarańczowa zarówkę i jak najbardziej ładnie/fachowo działa

Napisano

> podoba się ..... "

claps.gifWiecej danych o zmianie -srodka biglaugh.gifbo to jak je wymontowac to wiem ale jak zrobic obwódki to......?

Napisano

extra claps.gif a z kierunkowskazem to tylko wywaliłeś ten plastik i tak fajnie widać ??

BTW czekamy za fotkami jak będą zamontowane w aucie ok.gif

Napisano

> podoba się ..... "są rzeczy za które nie zapłacisz kartą Masterxxxx"

> Mam nadzieje ze tak bo sporo roboty mnie to kosztowało

> pare godzin dłubania

> dodatkowo wyczysciłem sobie szkła i soczewki oraz wyciągnałem

> pomarańczowy element/plastik kierunkowskazu a włozyłem

> pomarańczowa zarówkę i jak najbardziej ładnie/fachowo działa

najs ... hał macz ...

można by jeszcze postojówke teraz wykosić

a najfajniej wyszedł migacz biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

Extra brawo.gif

Więcej fotków poproszę.

Napisano
  • Autor

po ściągnięciu lampek

-wyrzynarka odciołem szkło od czarnego elementu lampy

-rozkreciłem całość tzn soczewki żarówki plastikowe elementy do mycia (były całe brudne z błotka)

-pomarańczowy element migacza sruu do pudełka i pozostała tylko biała szybka z kółeczkami(na fotce widać) i pomarańczowa żarówka została założona

-ringi zrobiłem z takich plastikowych, przeźroczystych, prostych patyczków, które po nagrzaniu nagiąłem na butelkach (mogą być słoiki, najlepiej coś szklanego do czego ciepły plastik sie łatwo nie przyklei). dociąłem ringi tak aby można było włożyć diody LED5. nawierciłem otwory na diody w plastikowych ringach. Podczas podgrzewania w ringach zrobiły sie przezroczyste bąbelki (pomagają one przenosić światło po całym ringu) dodatkowo zmatowiłem tylna część ringu aby światło odbijało sie do przodu.

-jak ringi były gotowe to trzeba było podocinać czarne i chromowane plastiki wokół soczewek tak aby wszystko pasowało i dało sie skręcić.

- kable (+i- diód trzeba podłączyć dokładnie do +- instalacji elektrycznej inaczej nie będzie banglać) podłączyłem pod instalacje postojówki (w miejscu postojówki planuję wmontować strobo

po wyczyszczeniu i złożeniu do kupy klosz przykleiłem na ciepło (klej na ciepło) tak aby woda sie tam nie dostawała, uszczelniłem silikonem i okleiłem z zewnątrz czarnym szkotem aby zakryć nieefektywny klej, wszystko ostatecznie zgrzałem suszarką/opalarką aby klej i szkot wszytko uszczelniły.

Diody w ringach można podłączyć szeregowo 4x3Vdioda lub niezależnie dzięki przetwornikom 12Vna 3V. ja podłączyłem 12/3 ponieważ jak sie zepsuje jedna dioda przy podłączeniu szeregowo to nic nie zadziała w lampie

Napisano
  • Autor

> Wiecej danych o zmianie -srodka bo to jak je wymontowac to wiem ale

jak wymontowujesz lampe z obudowy? ja wyrzynarką

> jak zrobic obwódki to......?

ringi na ciepło (proste, plastikowe badyle) dogiołem do kształtu soczewki

Napisano
  • Autor

> extra a z kierunkowskazem to tylko wywaliłeś ten plastik i tak fajnie widać ??

jak wywalisz pomarańczowy plastik to pozostaje taka biała szybka która rozprasza swiatło pomarąńczowej żarówki

Napisano
  • Autor

> najs ... hał macz ...

cały koszto to około 10zł (diody przetworniki i badyle plkastikowe )materiały i nocka dłubania

> można by jeszcze postojówke teraz wykosić

te ringi swieca zamiast postojówek ponieważ razem 4diody pobierają mnije energi niż jedna zwykla zarówka

> a najfajniej wyszedł migacz

no tez mnie zaskoczyło

Napisano

> jak wymontowujesz lampe z obudowy? ja wyrzynarką

> ringi na ciepło (proste, plastikowe badyle) dogiołem do kształtu

> soczewki

Ja wyciąłem/odciąłem hirurgiczną piła do kości cfaniaczek.gifmiałem kiedyś dostęp waytogo.gif

ale potem skleiłem klejem o szyb angryfire.gifi to chyba był mój bład bo teraz trzeba by fachowca aby to rozmontować crazy.gif

Napisano

> jak wywalisz pomarańczowy plastik to pozostaje taka biała szybka

> która rozprasza swiatło pomarąńczowej żarówki

świetnie to wygląda , teraz wkręciłem się w to grinser006.gif zobacze jak to bedzie wygladać po włożoniu lamp do auta ok.gif

Napisano

Dobra robota ok.gif

Napisano

profi robota claps.gifclaps.gifclaps.gif

Gdyby nie to ze zamierzam sie pozbyc swojego niebieskiego pudełka to bym sie zabieral za robote food.gif

claps.gif

Napisano

> pare godzin dłubania

widze, że te co założyłeś to są chyba te które widziałem kiedyś na ebay.de (firma Bauer czy jakoś tak). Są też kompletne lampy (chyba 190 ojro), ale silniczki regulacji świateł trzeba przekręcać (nie pytajcie mnie jak confused.gif).

Ogólnie efekt OK ok.gif

Napisano

> widze, że te co założyłeś to są chyba te które widziałem kiedyś na

> ebay.de (firma Bauer czy jakoś tak). Są też kompletne lampy

> (chyba 190 ojro), ale silniczki regulacji świateł trzeba

> przekręcać (nie pytajcie mnie jak ).

> Ogólnie efekt OK

Chyba nie czytałeś wątku, on to zrobił samemu wink.gif

Napisano

Mam bardzo zasyfiałe lampy i zawsze bałem sie kombinować z kloszem. Możesz bardziej naświetlić jak to zrobiłeś??

Napisano

> pare godzin dłubania

elegancko ok.gifpalacz.gif

Napisano

Ponarzekam - będziesz miał stłuczkę nie z Twojej winy to zapomnij o odszkodowaniu a w razie jakiegokolwiek wypadku drogowego z Twoim udziałem stacja diagnostyczna, która Ci podbiła przegląd będzie miała poważne problemy. Przednie lampy są elementem mającym bezpośredni wpływ na bezpieczeństwo i muszą posiadać homologację.

Napisano
  • Autor

-po pierwsze nie zmieniłem konstrukcji lampy

-co do czepalstwa masz racje mogą sie przyczepić do tego ze cos tam grzebałem, ale zrobie postojówki jak seryjnie, a Angele jako dodatkowy włacznik i wtedy nic mi nie mogą zrobić jesli ich działanie nie wpłynie na urzyteczność lampy (każdy sąd mi przyzna rację)

jesli lampa jest brudna to mam prawo ją rozebrac i wyczyścić nie zmieniająć jej urzyteczności, a swiatła itp sa nadal na swoim miejscu, jesli chodzi o kierunkowskaz to ma wysyłać pomarańczowe światło i tak owe wysyła wiec także nie zmieniłem jego zastosowania

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.