Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z cyklu "Idioci na drogach"...

Featured Replies

Napisano

HORROR PRZED „CARREFOUREM”

Zamość. Krzysztof Sadło, 35-letni rencista, miał prawie 5 promili alkoholu, gdy usiadł za kierownicą forda i spowodował wypadek

- To był moment. Zobaczyłem tylko światła i pędzący samochód, jadący prosto w żonę! Co z nią? Co z Amelką? Przecież Agnieszka trzymała ją na rękach. Gdzie Maciuś?! – myśli przemykały jak błyskawice. - Nic więcej nie pamiętam, jakby urwał mi się film – opowiada Krzysztof Mańko (34 l.) z Zamościa.

Samochód przygniótł jego żonę, Agnieszkę Mańko (29 l.), do zaparkowanego obok innego auta. Kobieta trzymała na ręku 7-miesięczną córeczkę. Potem uszkodził jeszcze trzy samochody. Nie zatrzymał się, zaczął uciekać. Ta akcja, jak z sensacyjnego filmu, rozegrała się przed hipermarketem „Carrefour" przy ul. Lwowskiej w Zamościu 29 maja przed godz. 20.

- Długo pracuję, więc często zabieramy dzieciaki (Amelkę i 4-letniego Maciusia) i wieczorem, całą rodziną jedziemy na zakupy. Tym razem chcieliśmy przed Dniem Dziecka kupić maluchom basen - opowiada pan Krzysztof. - Najbardziej cieszył się Maciek. Siedział w wózku, a ja wrzucałem mu na nogi zakupy.

Kiedy wyszli na parking przed marketem, było tam pełno samochodów i ludzi. Pan Krzysztof otworzył drzwi swojego volkswagena passata i układał zakupy na przednie siedzenie. Małżonka stała obok, przytulała Amelkę. Maciuś stał przy rodzicach. W tym momencie ford mondeo, cofając z ogromną siłą, wjechał w panią Agnieszkę. Auto najpierw ją przygniotło, a następnie wyrzuciło na maskę innego samochodu. Zdążyła tylko mocno przytulić do siebie córeczkę. To uratowało dziecko, nic mu się nie stało.

- Agnieszka! Leży na masce. Boże, czy żyje? Szukam podświadomie Maćka. Jest, stoi, piszczy przerażony. Chyba nic mu nie jest - rwą się strzępy pamięci pana Krzysztofa. Ktoś z ludzi stojących obok wziął na ręce Amelkę, inny przygarnął Maćka.

- Z filmu zarejestrowanego przez kamerę hipermarketu wynika, że mąż rannej kobiety podbiegł do kierującego fordem i wyciągnął go zza kierownicy. Zaraz też próbował przesunąć samochód, by pomóc uwięzionej między autami żonie - powiedziała TZ kom. Joanna Kopeć, rzecznik prasowy Komendy Miejskiej Policji w Zamościu. - Kierowca forda wykorzystał zamieszanie, wsiadł do swego auta i próbował uciec, rozbijając inne samochody. Dopadli go pracownicy ochrony hipermarketu, pomogli też klienci sklepu.

Na filmie widać, że kierowca forda mógł też potrącić Krzysztofa Mańko i jego synka. Na szczęście chwilę przed uderzeniem obaj odeszli krok od auta.

Wezwano policję i pogotowie. Kobieta trafiła do „starego"szpitala w Zamościu. Miała jedną nogę bardzo potłuczoną, drugą złamaną w okolicach kolana. Nazajutrz została przewieziona na oddział ortopedyczny w Chełmie. W poniedziałek (4 czerwca) przeszła poważną i bolesną operację kolana.

- Lekarze jeszcze nic mi nie mówią, wszystko zależy od tego jak noga będzie się goić i jak przebiegnie rehabilitacja. Na pewno będzie ona długa i trudna - powiedziała nam tuż po zabiegu Agnieszka Mańko. - Wierzę, że będzie dobrze.

Tuż po wypadku ochroniarze z „Carrefoura" nie wypuścili już kierowcy forda. Czuć było od niego alkohol, ledwie trzymał się na nogach.

- Chyba nie zdawał sobie sprawy z tego, co zrobił. Martwił się bardziej rozbitym zderzakiem niż tym, że zmiażdżył żonie nogę. I to było najbardziej wkurzające - mówi Krzysztof Mańko.

Pijanym kierowcą zajęli się policjanci. Sprawdzili jego trzeźwość i zaniemówili z wrażenia - alkomat pokazał 4,81 prom. Zabrano go do policyjnej izby zatrzymań, gdzie trzeźwiał. Tam badano go jeszcze kilka razy. Wynik był podobny. Kontakt z kierowcą udało się nawiązać dopiero następnego dnia.

Artykuł z Tygodnika Zamojskiego nr 23 z dnia 6 czerwca 2007 r

Za takie coś tylko dożywocie... :///

Napisano

A poco dozywocie?

Ja bym pod gilotyne wrzucil takiego....

Napisano

> A poco dozywocie?

> Ja bym pod gilotyne wrzucil takiego....

a ponoć 5 promili to już dawka śmiertelna...

Napisano

> a ponoć 5 promili to już dawka śmiertelna...

nie dotyczy Polaków i Rosjan zlosnik.gif

Napisano

> nie dotyczy Polaków i Rosjan

szkoda, w takiej sytuacji jaka opisuje kolega

Napisano

> a ponoć 5 promili to już dawka śmiertelna...

3.5 promila to dawka smiertelna

kierowce forda za...........................

Napisano

> 3.5 promila to dawka smiertelna

> kierowce forda za...........................

jak widać przytoczony przykład temu zaprzecza

Napisano
  • Autor

> A poco dozywocie?

Ale we więźniu by miał dopiero życie... No i to kwadratowe słońce...

Napisano

> jak widać przytoczony przykład temu zaprzecza

pare lat temu pod Plockiem auto potracilo pieszego

pieszy mial 12.5 promila jak wykazaly badania

niestety w wyniku obrazen zmarl

dorosly facet prawidlowo sie odzywiajacy 180 cm i ok. 80 kg wagi przy takim stezeniu alkoholu trzezwialby tydzien

Napisano

> pare lat temu pod Plockiem auto potracilo pieszego

> pieszy mial 12.5 promila jak wykazaly badania

> niestety w wyniku obrazen zmarl

stwierdzenie "pieszy" w przypadku 12,5 promila jest nadużyciem

a raczej było, bo pieszy zmarł...szkoda...ciezko w to uwierzyć, że można się jeszcze poruszać majac tyle we krwi, tak samo, jak ciezko mi sobie wyobrazić wsiadanie do auta gdy sie ma ich 5....

Napisano

te 12.5 mozna uzbierac pijac codziennie

ten osobnik byl nalogowcem

i jeszcze historia z Lodzi

7.5 jadac wywrotka z podniesiona kipa zerwal pare kilometrow trakcji tramwajowej

Napisano

no to ja trochę z innej strony o idiotach, wczoraj wracałem do domku Obwodnica Trójmiejska, a że mi sie spieszyło bo robiłem nadgodziny jechałem szybciej niż mozna tak ze 150 km/h. Podczas wyprzedzania we wstecznym lusterku zobaczyłem tylko "poganiacze", nawet nie widziałem sylwetki samochodu.. Ledwo zmieniłem pas na prawy a wyprzedził mnie Mercedes, śmiało miał koło 200 km/h na liczniku, jako że pas był pusty znikał on niczym punkt. W pewnej chwili koło uszu tak jakby ktoś szlifierke katową wrzucił mi do auta, a to dzikus na motorze mnie wyprzedził i dalej gnał. Widziałem tylko jak dojeżdżając do Merca zaczęły palic mu się światła stopu i tak się zastanawiam ile ten wariat na tym "przecinaku" jechał hmm.gifhmm.gifhmm.gif

Chwilę potem jak zjechałem z Obwodnicy jechałem przez Chwarzno do centrum Gdyni, z naprzeciwka korek i nie wiadomo ska nagle wprost na mnie motor jedzie. Dobrze, że było troche miejsca na poboczu, bo nie sądzę, żeby klierownikowi motoru udało się bez krzywdy przejechać. screwy.gifscrewy.gif

Napisano

> i jeszcze historia z Lodzi

> 7.5 jadac wywrotka z podniesiona kipa zerwal pare kilometrow trakcji

> tramwajowej

kiedy to bylo ? Bo jak rok temu, to moze to moj znajomek zlosnik.gif W kazdym badz razie koles byl dobry - potrafil n.p. wydachowac Ziła wyladowanego gruzem. Oczywiscie trzezwy tez nie jechal wtedy zlosnik.gif A rok temu mial podobno jakas wieksza przygode busted.gif i przestal jezdzic idea.gif

M.

Napisano

> HORROR PRZED „CARREFOUREM”

> [...]

to k... nie czlowiek...

edit: tnij cytaty

Napisano

> A poco dozywocie?

ja tez jestem zwolennikiem kary smierci, ale nie w tym przypadku - tego wsadzilbym do malej celi, samego...zeby mial czas na myslenie...duuuzo myslenia, az by zwariowal...i dozywtonio myslalby o tym co zrobil...

Napisano

Przede wszystkim fajnie że 35-letni RENCISTA rozbija się po pijaku autem. Ciekawe z czyich pieniędzy ma na auto i na %%%. Coś mi się wydaje, że z naszych... sick.gifsick.gif

Napisano

Nie idioci tylko mordercy... tuk.gif

Pewnie tego nie podali ale lekki samosąd się odbył na tym fiucie zanim policial.gif nadjechała.

Ja bym tam na miejscu zajeb... angryfire.gif

Napisano

Takiego to należy :

angryfire.gif Finish Him angryfire.gif

Jakbym był na miejscu faceta to jakbym go wyciągnął z tego autka to na pewno już by musiała karetka po niego przyjechać, a co do zachowania kierowcy forda to szkoda słów mitrężyć pad.gif

Napisano

> Przede wszystkim fajnie że 35-letni RENCISTA rozbija się po pijaku

> autem. Ciekawe z czyich pieniędzy ma na auto i na %%%. Coś mi

> się wydaje, że z naszych...

Pewnie "ciężko" pracował przez całe 10 lat w policji albo w wojsku.

Absolutnie nie zamierzam tym stwierdzeniem nikogo obrazić, wierzę że są też tacy co naprawdę tam mają ciężko i się starają, ale z racji że mam w rodzinie byłego policjanta, to wiem jak to często wygląda. Alkohol pasuje tu idealnie.

A co do samej opisanej sytuacji, ja na miejscu faceta, któremu taki ....... (ocenzurowałem) rozjechał żonę na pewno bym się nie powstrzymał i normalnie bym takiego zabił. Potem ja bym poszedł siedzieć.

Napisano

kzady pisze co by takiem zrobil, co mu sie nalezy. ale jak znam zycie to pewnie dostanie jakis niski wyrok i wyjdzie dosc szybko lub dostanie zawiasy. pad.gifsick.gifsick.gif

Napisano

> Przede wszystkim fajnie że 35-letni RENCISTA rozbija się po pijaku autem. Ciekawe z czyich pieniędzy ma na auto i na %%%. Coś mi się wydaje, że z naszych...

ZUS potrafi weryfikować chorych na raka, tutaj qrna 35-io letni byczek niezdolny do pracy tongue.gif

Napisano

> a co do

> zachowania kierowcy forda to szkoda słów mitrężyć

O mnie chodzi? niewiem.gif

Napisano

> Pewnie "ciężko" pracował przez całe 10 lat w policji albo w wojsku.

> Absolutnie nie zamierzam tym stwierdzeniem nikogo obrazić, wierzę że

>

a widzisz różnicę między rencista a emeryt?

> A co do samej opisanej sytuacji, ja na miejscu faceta, któremu taki

> ....... (ocenzurowałem) rozjechał żonę na pewno bym się nie

> powstrzymał i normalnie bym takiego zabił. Potem ja bym poszedł

> siedzieć.

nie warto iść siedzieć za takiego śmiecia

Napisano

> kzady pisze co by takiem zrobil, co mu sie nalezy. ale jak znam zycie

> to pewnie dostanie jakis niski wyrok i wyjdzie dosc szybko lub

> dostanie zawiasy.

a rozwiazanie wydaje sie byc takie proste. Zmiana kwalifikacji czynu ma usilowanie zabojstwa. Bo czymze rozni sie jazda po pijaku od machania maczeta w tlumie badz strzelania na oslep.

Napisano

nie wykluczone, że prokuratura tak zrobi, oby oby ok.gif

Napisano

wku*wia mnie takie przedstawianie sprawy pismaków, przecież to powinna być informacja a nie pisane jezykiem z powieści kryminalnej pad.gif

Napisano

dożywocie w kamieniołomach, a cały zarobek powinien oddawać pokrzywdzonej rodzinie sciana.gif

Napisano
gdybym ja byl na miejscu Pana Manko to kierowca forda by nie przezyl.
Napisano

Rekwirowanie auta byłoby tutaj na miejscu...Znając życie zapłaci trochę kasy i dalej będzie jeździł jak dotąd..

Napisano

> gdybym ja byl na miejscu Pana Manko to kierowca forda by nie przezyl.

W skrócie przwiązać takiego h******* za jaja stalową linka i rajd po Parkingu ok.gif Taka kara powinna byc - i sprawiedliwa nauczył by się waytogo.gif

Napisano

> no to ja trochę z innej strony o idiotach, wczoraj wracałem do domku

> Obwodnica Trójmiejska, a że mi sie spieszyło bo robiłem

> nadgodziny jechałem szybciej niż mozna tak ze 150 km/h. Podczas

> wyprzedzania we wstecznym lusterku zobaczyłem tylko

> "poganiacze", nawet nie widziałem sylwetki samochodu.. Ledwo

> zmieniłem pas na prawy a wyprzedził mnie Mercedes, śmiało miał

> koło 200 km/h na liczniku, jako że pas był pusty znikał on

> niczym punkt. W pewnej chwili koło uszu tak jakby ktoś

> szlifierke katową wrzucił mi do auta, a to dzikus na motorze

> mnie wyprzedził i dalej gnał. Widziałem tylko jak dojeżdżając do

> Merca zaczęły palic mu się światła stopu i tak się zastanawiam

> ile ten wariat na tym "przecinaku" jechał

No to rzeczywiscie idioci z innej strony.

Wlasnie opisales historyjke 3 idiotow. Malego, wiekszego i najwiekszego.

Napisano

> Za takie coś tylko dożywocie... :///

Upier...lil bym mu nogi i rece angryfire.gif

Napisano

Jakby na mnie trafilo to gosc do konca zycia by stawy lokciowe na drutach mial posklejane.

Dzwignie bym pozakladal bez chwili zastanowienia i zanim by sie ktokolwiek pokapowal byloby po sprawie.

Przynajmniej podstawa do renty by sie znalazla biglaugh.gif

Napisano

> kiedy to bylo ? Bo jak rok temu, to moze to moj znajomek W kazdym

> badz razie koles byl dobry - potrafil n.p. wydachowac Ziła

> wyladowanego gruzem. Oczywiscie trzezwy tez nie jechal wtedy A

> rok temu mial podobno jakas wieksza przygode i przestal

> jezdzic

> M.

Jakieś 20 lat temu. 12.5 km trakcji poszło na wczasy.

Napisano

> Za takie coś tylko dożywocie... :///

dozywocie ?? zeby zarl za nasza kase ??

do kamieniolomu !!

Napisano

> ja tez jestem zwolennikiem kary smierci, ale nie w tym przypadku -

> tego wsadzilbym do malej celi, samego...zeby mial czas na

> myslenie...duuuzo myslenia, az by zwariowal...i dozywtonio

> myslalby o tym co zrobil...

Bardziej "bolesne" byłoby posadzenie go przed tym sklepem przez rok z dużą plakietką na szyi "spowodowałem wypadek po pijanemu" lub coś w tym stylu.

Napisano

> O mnie chodzi?

Oczywiście, że nie o Cibię chodzi tylko o kierowcę Forda mondeo palacz.gif

Bo ty chyba po spożycu nie wsiadasz w brykę z linku hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.