Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem ze słabnącą WSKą 175

Featured Replies

Napisano

Allo!

Pojawily sie widze i troche "gorsze" sprzety na forum, wiec i ja opisze swoj, juz dobijajacy mnie problem. Otoz tak: mam problem z wska 175. Silnik swiezo po remoncie, nowy wal, tlok, pierscienie, szlif cylindra, nowe uszczelniacze na wale, krociec gaznika uszczelniony sylikonem, gaznik zdaje sie ustawiony, zaplon ustawiony, wymieniona cewka butelkowa, kondensator, fajka, rozne swiece... Pali od kopa, najwyzej od drugiego. Ladnie wkreca sie na obroty na luzie. Na niskich obrotach ma sily co nie miara, na wszystkich biegach pod sporawa gorke po drodze wyjezdza bez problemu, ale gdy tylko dadam mu gazu od razu slabnie, nie ma sily rozpedzic sie, wkrecic na obroty, slychac tylko dzwiek podobny, jakby tlok dobijal do glowicy, ale tak nie jest. Gdy jade z gorki, i rozpedzam na kolejnych biegach, pod koniec obrotow efekt jest odwrotny do zamierzonego, czyli motocykl zwalnia zamiast przyspieszac. Tlok raczje nie puchnie, gdyz dzieje sie to wszystko zaraz po odpaleniu. Przed remontem, ktorego powodem byl zatarty wal i luzy na lozyskach motor chodzil bardzo dobrze w porownaniu z tym co jest teraz. Prosze o pomoc, juz nie mam do niego sily...

Napisano

Ja tam się nie znam.

Ale może jednak coś w gaźniku jest nie halo?

Miałem takie/podobne objawy w Skodziance 100S (wiem, to jest autko).

Zawsze powodem była zanieczyszczona/zatkana dysza.

A tutaj masz całkiem sympatyczny opis perypetii z "tjunem" WSK wink.gif

ps. I WSK nie jest wcale "gorszym" sprzętem! Kumpel ma taką w pięknym stanie!

Po prostu cacana maszyna!

Napisano
  • Autor

No wlasnie i mi tez sie wydaje ze to gaznik, no ew jeszcze cos z tlokiem, ale ogladalem go, nie ma wyraznych sladow zacierania, poza tym jak cos naszponcilem w gazniku na przypal to troszke lepiej chodzil, ale po rozbiorce do ponownego czyszczenia zrobilo sie to samo. Poza tym, gaznik w simsonku czy mzecie ma pelno kanalikow i dysz, ktore mozna przynajmniej wykrecic. Tutaj jest tylko dysza glowna pod rozpylaczem i basta. Nie wiem jak to polacy wymyslili. Czy tam sie cos jeszcze wyciska? Ciezka sprawa, najgorzej ze w wiekszosci na forach poswieconych wskom przesiaduja dzieciaki, ktore na motocyklach znaja sie jak swinia na gwiazdach i kurcze z nikad pomocy confused.gif

Napisano

Quote:

Pali od kopa, najwyzej od drugiego. Ladnie wkreca sie na obroty na luzie. Na niskich obrotach ma sily co nie miara, na wszystkich biegach pod sporawa gorke po drodze wyjezdza bez problemu, ale gdy tylko dadam mu gazu od razu slabnie, nie ma sily rozpedzic sie, wkrecic na obroty, slychac tylko dzwiek podobny, jakby tlok dobijal do glowicy, ale tak nie jest. Gdy jade z gorki, i rozpedzam na kolejnych biegach, pod koniec obrotow efekt jest odwrotny do zamierzonego, czyli motocykl zwalnia zamiast przyspieszac.

Prawdę mówiąc już dawno 2 taktami się nie zajmowalem ale wyglądają mi te objawy na zbyt duże wyprzedzenie zapłonu - spalanie stukowe!

Nie pamiętam ile mm przed GMP ma nastąpić zapłon w WSK 175 ale myślę, że coś pomiędzy 1,1 a 2,5mm.

Jeśli masz znacznie więcej to pewnie ta przyczyna!

Napisano
  • Autor

W wsce zaplon ma nastepowac 3mm przed gmp, ustawilem na oko, tzn wtedy motor najlepiej chodzil, zdjalem glowice, zmierzylem i okazalo sie ze co do milimetra zaplon ustawiony idealnie. Gdy jest za wczesny lub za pozny dzieja sie cuda, a odpalenie mozliwe tylko po dluzszym biegu z motocyklem ku uciesze widzow wpysk.gif Byc moze przez to, ze nie mam akumulatora, cewka wn bierze napiecie z cewki oswietleniowej. Ale tak jezdzilem sporo w roznych warunkach i kurde gralo...

Napisano

> W wsce zaplon ma nastepowac 3mm przed gmp, ustawilem na oko, tzn

> wtedy motor najlepiej chodzil, zdjalem glowice, zmierzylem i

> okazalo sie ze co do milimetra zaplon ustawiony idealnie. Gdy

> jest za wczesny lub za pozny dzieja sie cuda, a odpalenie

> mozliwe tylko po dluzszym biegu z motocyklem ku uciesze widzow

> Byc moze przez to, ze nie mam akumulatora, cewka wn bierze

> napiecie z cewki oswietleniowej. Ale tak jezdzilem sporo w

> roznych warunkach i kurde gralo...

mialem podobne perypetie z jawka 50 i pol dnia spedzonego nad nia czyli krecenie srubka od paliwa i srubka od powietrza dalo rezultat nie orientuje sie jak to jest w wuesce ale moze podobnie jesli sie myle to przepraszam smile.gif

Napisano
  • Autor

Ja krecilem juz wszystkimi mozliwymi... I nadal kupa frown.gif

Napisano

a poziom paliwa w gaźniku sprawdzałeś? przed remontem chodziła a po wszystko na ścisło lepsza kompresja.. może za mało paliwa?

sprawdź poziom paliwa ale może przed grzebaniem w pływaku podnieś iglice o 1 ząbek

Napisano

Mieszanka w gaźniku ustawiona dobrze - tj iglica w odpowiednim położeniu? Przewody paliwowe drożne? Kiedyś w pierdziku brakowało mocy na najwyższych obrotach, powodem była niestarczająca ilość paliwa.

Napisano
  • Autor

Heh, iglica to bylo pierwsze w co wsadzilem rece, niestety bez rezultatow. Gdybym tylko wiedzial jaki ma byc ten poziom paliwa, predzej bym stawial na zalewanie go paliwem, bo przed remontem nie mial prawie szczelnosci na wale, ale gdyby go zalewalo, zdychalbym na wolnych obrotach. Ale kurcze, moze i dobry trop, bo ma relatywnie wysokie obroty jalowe, przed remontem dalo rade ustawic nizsze...

Napisano
  • Autor

Praca w wsce ma byc na 3cim zabku od gory - tak tez jest. Przewody drozne, leje sie z nich obficie.

Napisano

> Heh, iglica to bylo pierwsze w co wsadzilem rece, niestety bez

> rezultatow. Gdybym tylko wiedzial jaki ma byc ten poziom paliwa,

> predzej bym stawial na zalewanie go paliwem, bo przed remontem

> nie mial prawie szczelnosci na wale, ale gdyby go zalewalo,

> zdychalbym na wolnych obrotach. Ale kurcze, moze i dobry trop,

> bo ma relatywnie wysokie obroty jalowe, przed remontem dalo rade

> ustawic nizsze...

ja siedzialem i tak ustawialem ze najpierw wkrecilem srubki do konca a potem wykrecalem,ile obrotow wykrecilem na srubce od paliwa tyle samo robilem na srubce od powietrza i w koncu trafilem odpowiedni moment bylo to ok 2 obrotow na kazdej srubce ale to byla jawa 50.Jednak co Ci szkodzi sprobowac

Napisano
  • Autor

Probowalem juz wg ksiazki alien.gif I metoda prob i bledow smirk.gif I ciagle to samo screwy.gif Czepie sie jeszcze plywaka, rozebralem pol silnika (doslownie) a moze to tylko plywak blah.gif

Napisano

> Probowalem juz wg ksiazki I metoda prob i bledow I ciagle to samo

> Czepie sie jeszcze plywaka, rozebralem pol silnika (doslownie)

> a moze to tylko plywak

mniałem coś podobnego w swojej Wiesi, pisałeś coś o silikonie.....moze glut z niego dostał sie w kanalik paliwowy i tłok opadajać nie jest w stanie przepchnąć mieszanki do cylinra....tak u mnie było....

ewentualnie sprawdź wydech, kanał i tłumnik

a jazeli dalej nic, to jedyne co mi przychodzi do głowy to kondensator w aparacie zapłonowym....

Napisano
  • Autor

Hm, z tym glutem to przerabialm juz wczesniej, kiedy jeszcze chodzila. Pegaz ciekl jak to ma w zwyczaju, pieknie uszczelnilem wszystko silikonem, ale benzynoid go rozpuscil i zatkalo dysze glowna w gazniku mad.gif A powiedz mi, jakos rozbiera sie ten gaznik? W sensie oprocz odkrecenie komory plywakowej i tej duzej sruby z sitkiem, cos sie wypycha, wykreca zaby dostac sie do innych dysz? Kondensator nowka ze sklepu, objawy te same, co na tych, na ktorych jezdzila dobrze wczesniej. Wydech raczej drozny, bo spaliny leca elegancko.

Napisano

> Hm, z tym glutem to przerabialm juz wczesniej, kiedy jeszcze

> chodzila. Pegaz ciekl jak to ma w zwyczaju, pieknie uszczelnilem

> wszystko silikonem, ale benzynoid go rozpuscil i zatkalo dysze

> glowna w gazniku A powiedz mi, jakos rozbiera sie ten gaznik? W

> sensie oprocz odkrecenie komory plywakowej i tej duzej sruby z

> sitkiem, cos sie wypycha, wykreca zaby dostac sie do innych

> dysz? Kondensator nowka ze sklepu, objawy te same, co na tych,

> na ktorych jezdzila dobrze wczesniej. Wydech raczej drozny, bo

> spaliny leca elegancko.

odkręć tłumnik i zobacz jak chodzi i czy kanał nie zarósł nagarem, co do rozkrecania....hmmm jak cos pasuje na jakis klucz to odkrecaj....

a w jakim stanie platynki, nie ma ognia na nich?

sprawdx tez przez\rwe na elektrodach świecy i platynkach....zapłon sprawdx suwmiarka i bibułką....jak platynki puszczaja bibulke sprawdz położenie tłoka suwmiarka przez otwor w głowicy

Napisano
  • Autor

Wiec tak, przerywacz nowka sztuka, ustawiony, przerwy ustawione... Bez tlumika nie pojade, to 2suw wiec zdechnie (jak mi odpadl tlumik w simsonku, to na 1 ledwo sie czolgal). Co sie dalo w gazniku to odkrecilem, ale moze polska mysl techniczna wymyslila "cudowne" sposoby na uprzykrzenie zycia niewiem.gif Lece do garazu podginac plywak, sprawdzic tlumik i chyba tyle moge jeszcze zrobic, poza wystawieniem na alledrogo jako nowka sztuka sprzet do regulacji wpysk.gifno.giffrown.gif

Napisano

> Wiec tak, przerywacz nowka sztuka, ustawiony, przerwy ustawione...

> Bez tlumika nie pojade, to 2suw wiec zdechnie (jak mi odpadl

> tlumik w simsonku, to na 1 ledwo sie czolgal). Co sie dalo w

> gazniku to odkrecilem, ale moze polska mysl techniczna wymyslila

> "cudowne" sposoby na uprzykrzenie zycia Lece do garazu

> podginac plywak, sprawdzic tlumik i chyba tyle moge jeszcze

> zrobic, poza wystawieniem na alledrogo jako nowka sztuka sprzet

> do regulacji

nie wiem jak masz rozw. zapłon.....moze pęknieta tulejka z krzywką....zrobiły sie 2 i jest słaba iskra...świece pewnie o dobrej wartości cieplnej.

a nie łapie obcego powietrza gdzieś? nie skaleczyłeś karterów przy składaniu

powoli sie dojdzie co ja boli, w koncu to WSK - nie pali w 2 przypadkach

1 brak paliwa

2 brak silnika

a jak juz pali to jest looz......

Napisano
  • Autor

Hm, nie widac zeby cos z karterami bylo nie w porzadku, staralem sie rozkladac delikatnie. Lewego powietrza chyba juz nie ma skad lapac, wszystko sprawdzilem i uszczelnilem. Palic to pali, hoho, elegancko, na luzie tez ladnie sie prezentuje, na 1szym biegu jak cie moge, ale dalej to juz kaszanka crazy.gif Jednak nici z grzebania, leje deszcz jak z cebra, na razie zbieram informacje, zeby uderzyc na wske z grubej rury wink.gif

Napisano

> Hm, nie widac zeby cos z karterami bylo nie w porzadku, staralem sie

> rozkladac delikatnie. Lewego powietrza chyba juz nie ma skad

> lapac, wszystko sprawdzilem i uszczelnilem. Palic to pali, hoho,

> elegancko, na luzie tez ladnie sie prezentuje, na 1szym biegu

> jak cie moge, ale dalej to juz kaszanka Jednak nici z

> grzebania, leje deszcz jak z cebra, na razie zbieram informacje,

> zeby uderzyc na wske z grubej rury

skoro twierdzisz ze wszystko z silnikiem jest ok. to moze źle skrzynie złożyłeś, moze jakaś tulejka złapała wiora i trzyma, lub łożysko staje, sprawdź też czy koła lekko sie kręcą

Napisano
  • Autor

Skrzynie wyjalem w calosci wiec jest tak jak bylo przed remontem. Kola kreca sie luzno. Kojazysz jak tam jest zbudowane sprzeglo? Pod takim deklielkiem ze sruba M6, jest jakby duza sruba, z otowrem w srodku, ta "sruba" a wlasciwie tuleja nagwintowana z zewnatrz ma od gory wyciecie na cos w rodzaju srubokreta, tyle ze musailby on miec z 20mm srednicy. To wlasnie ustrojstwo po remoncie wkrecilem bardziej o jakies 3-4mm bo szlo lekko. Nie wiem jak by to mialo zwaizek, kosz sobracal sie lekko. Myslisz ze moze to miec cos wspolnego?

edit:

O wlasnie na tym schemacie pozycja nr 17:

http://www.wsk125.yoyo.pl/przekroj2.jpg o tej "srubie" mowielm, czyli jednak ma leb wink.gif Tak czy siak, skrecilem to mocniej, ale przez to wydaje mi sie tylko tarcze sa mocniej dociskane do siebie confused.gif

Napisano

nie pamietam juz jak tam jest ze sprzegłem, 175 rozbierałem tylko raz w zyciu i dawno temu.....napewno byś wyczuł ze sprzeglo sie ślizga....obroty jakby mniały chec w gore iść a motor nie przyspiesza, da sie wyczuć odgłos jakby silnik mnial ciezko

a jak wymieniałes platynki, kondensator sprawdziłeś odizolowanie od masy? moze wsadziłeś zadługą śrubke i prąd gdzieś ucieka.....sprawdź iskre czy jest dosyć wyraźna....

Napisano
  • Autor

Z tym sprzeglem chodzilo mi o to, ze moze kosz zbyt mocno jest dokrecony i hamuje silnik, ale nie. Zaplon raczej ok. Wrocilem wlasnie z garazu, plywak we wszystkie strony, iglica i sruby regulacyjne tez i jeden wielki PTAK! NIGDY W ZYCIU NIE KUPIE ZADNEGO URZADZENIA W KTORYM POLAK MACZAL PALUCHY! sick.gif Jeszcze na dodatek spadla/urwala sie sprezyna od kopniaka hehe.gif Je^^(*&lem to scierwo i poszedlem, zaraz cos zniszcze tuk.gifbeksa.gif Sorry ale juz wysiadlem, tydzien meczenia po zlozeniu silnika i 0 efektow passed_out.gif

Napisano

Postaram się dopaść kumpla (tego od wueski) i podpytać.

Może coś doradzi?

Zaraz smaruję do niego maila.

[edit]mail poszedł, teraz tylko musi chcieć odpisać wink.gif [/edit]

Napisano

> Z tym sprzeglem chodzilo mi o to, ze moze kosz zbyt mocno jest

> dokrecony i hamuje silnik, ale nie. Zaplon raczej ok. Wrocilem

> wlasnie z garazu, plywak we wszystkie strony, iglica i sruby

> regulacyjne tez i jeden wielki PTAK! NIGDY W ZYCIU NIE KUPIE

> ZADNEGO URZADZENIA W KTORYM POLAK MACZAL PALUCHY! Jeszcze na

> dodatek spadla/urwala sie sprezyna od kopniaka Je^^(*&lem

> to scierwo i poszedlem, zaraz cos zniszcze Sorry ale juz

> wysiadlem, tydzien meczenia po zlozeniu silnika i 0 efektow

skoo dlawi go na wysokich obrotach to moze jest dysza rozkalibrowana odpowiadajaca za wysokie obroty. Czy byl robiony szlif cylindra? Robilem simsona niedawno i po szlifie byl bardzo ciasno spasowany z nowym tlokiem i nie mialsilny, palil idealnie, jalowy idealny a juz jechac na 2 cyz 3 to bylo cos. Dotarlem go na postoju, polepszylo mu sie.

Napisano
  • Autor

Dzieki, czekamy w takim razie na odpowiedz kumpla.

A co do szlifu, to byl robiony, ale nie jest to wszystko az tak ciasno spasowane... No ale to juz jakis trop... W jaki sposob docierales na postoju? Ile tak pyrkotal simsonek?

Napisano

> Dzieki, czekamy w takim razie na odpowiedz kumpla. [...]

Ja się nie znam, więc nie bijcie, ale może tutaj coś wyczytasz? O gaźniku Pegaz - to ten sam, co w Junaku?

http://junak.riders.pl/tn.htm

Napisano
  • Autor

Pegaz z junaka jest podobny jak w wsce, niestety nie znalazlem w opisie rozwiazania problemu, choc nie powiem, troche ciekawych informacji tam jest ok.gif

Napisano
  • Autor

Bylo pare przerobek, jednak raczej bez wiekszych sukcesow. A dzis, po odpaleniu i przejechaniu doslownie 20m silnik zgasl. Jako ze dziwnie zaklekotal, pomyslelem, ze pewnie jakims cudem pekl pierscionek, jakie bylo moje zdziwienie po zdjeciu glowicy, kiedy okazalao sie, ze tlok przyspawal sie do cylindra crazy.gif To juz przesada, takie g*wno pchac ludziom w rece pad.gif Kiedys w simsonku zdazylo sie to samo, kiedy kupilem najtanszy tlok bo innych nie mieli. Nie wiem kurna co teraz zrobie, nie mam paragonu ale w sklepie nie powinno byc z tym problemu, bo czesto daje sie wymieniac tam czesci bez tego swistka. Sprobuje reklamowac, niby zaden pieniadz, ale czemu do jasnej anielki skoro zaplacilem mam nie jezdzic confused.gif Posrana polska mentalnosc, zrobic, sprzedac i niech sie juz pozniej inni martiwa oslabiony.gif

Napisano

docieralem godzine na jalowym z wiatrakiem skierowanym na glowice i co jakis czas kontrolowalem temperature.

Wyciagnij ten tlok bo marnej jakosci i spuchl bardzo mocno.

Napisano
  • Autor

Wycaignalem, on nie spuchl, tylko sie skleil z gladzia cylindra. Czesc tloka jest przy cylindrze. Jutro zawioze im wszystko do sklepu i zobacze jak sie dalej wypadki rozwina.

Napisano

> Wycaignalem, on nie spuchl, tylko sie skleil z gladzia cylindra.

> Czesc tloka jest przy cylindrze. Jutro zawioze im wszystko do

> sklepu i zobacze jak sie dalej wypadki rozwina.

czyli tlok sie rozpadl? rozwarstwil ? zrob fotke

Napisano
  • Autor

Nie, po prostu kawalek sie zespawal i tyle. Wlasnie wrocilem z garazu, ale akumulatory byly tak slabe, ze po piewszej focie (nieudanej z reszta) sie aparat wylaczyl. Jak sie podladuja to pojde zrobic i zamieszcze.

Napisano

> I jak, podoba sie polskie rzemioslo?

Te dwa małe kawałki znad 2 pierścienia są zbyt małe aby narobić takiego bałaganu. Mi to wygląda na jakiś zagubiony kawałek metalu, który został zassany i wprasowany w tłok i rozmazany na cylindrze.

Pozdr.

Napisano

> Te dwa małe kawałki znad 2 pierścienia są zbyt małe aby narobić

> takiego bałaganu. Mi to wygląda na jakiś zagubiony kawałek

> metalu, który został zassany i wprasowany w tłok i rozmazany na

> cylindrze.

... a może tłok został założony odwrotnie i zamek pierścienia wykruszył się na którymś kanale?

Napisano

> ... a może tłok został założony odwrotnie i zamek pierścienia

> wykruszył się na którymś kanale?

Zapytam się, bo laik totalny jestem w tym temacie...

Jak można założyć tłok odwrotnie?

To da się tak zrobić?

Napisano

> Zapytam się, bo laik totalny jestem w tym temacie...

> Jak można założyć tłok odwrotnie?

> To da się tak zrobić?

Oczywiście!

Tlok da się zamontowac w 2 położeniach, obracając go o 180stopni! (oczywiście nie denkiem do dołu, tylko wokół osi) hehe.gif

Na niektórych tłokach są strzałki pokazujące kierunek montazu Jeśli takowej brak należy tłok tak zamontowac aby nie było kolizji zamków pierścieni z oknami w cylindrze, gdyż właśnie taki efekt nastąpi jak na fotkach!

Napisano

A dziękuję bardzo za wytłumaczenie smile.gif

Nie miałem pojęcia, że to tak wygląda blush.gif

Człowiek całe życie się uczy waytogo.gif

Napisano
  • Autor
smile.gif No jednak zbyt pochopnie zglebilem rzemieslnikow mad.gif Okazalo sie, ze to przyklejone do cylindra, to polowka zabezpieczenia iglicy. Dziadostwo sie zlamalo i zassalo do cylindra. To by wyjasnialo, czemu po 20m zgasl, kiedy sklad mieszanki sie rozregulowal zupelnie. Ale co ciekawsze, gdzie jest 2 polowa? Albo w skrzyni korbowej (jutro przeszkuam magnesem na wysiegniku) albo juz poszla do tlumika... Ten motor nie chce, bym nim jezdzil... Strzalki na tloku sa, prosze mnie nei brac za taka sierotke alien.gif A zamki sa z tylu tloka, czyli od strony gaznika alien.gif No nic, moze jutro jak znajde czas poskladam to do kupy i musze skoczyc po gaznik bo chyba moj nadaje sie juz na zlom.
Napisano
potrenuj z ustawieniem zapłonu ok.gif
Napisano

Witaj,

również jestem posiadaczem legendarnej czwórki.

Obiawy przewywania i braku mocy przy określonych lub powyżej określonych obrotów wskazywałyby na cewkę. ( tą butelkową pod bakiem )

jeżeli masz możliwość wymienić na inną to warto spróbować.

PS. wrzuć foto sprzęta to wrzucę foto swojego !

Napisano
  • Autor

Na zaplon bym nie stawial. Jest wyregulowany idealnie. Cewka pod bakiem byla podmieniana, ale gdyby swirowal zaplon, to i na luzie by nie wkrecal na obroty tylko cos by sie dzialo. Po podmianie gaznika bylo troszeczke lepiej, jednak bez rewelacji. Chyba sprzedam to w koncu, jak ktos bedzie mial porzadny gaznik to pojezdzi, ten na ktory podmienialem tez nie byl idealny...

A co do zdjec, to nie ma sie czym chwalic z mojej strony. Jestem w trakcie prac, ale chyba nie beda dokonczone, niedlugo szkola sie zacznie, wyjezdzam z domu a nie mam niestety garazu w Lublinie zeby sobie dlubac przy motorze frown.gif Gdyby silnik po remoncie chodzil od razu jak powinien, dawno bym pochwalil sie wynalazkiem, a tak... Lipa frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.