Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Komorki rozpraszaja jednak - 3 pkt i $238 pozniej

Featured Replies

Napisano

> Właśnie szukam i znalazłem, że jest jeden.

> rsad

to odpusc, nie masz szans znalesc wink.gif

pozdro

Napisano
  • Autor

[..]itd., zawsze

> sie znajdzie jakis powod na usprawiedliwienie/ probe wziecia na

> litosc lub wrecz zastraszenie.

Moze masz racje ze to mentalnoscidea.gif ale ja to widze tak ze on tylko robi swoja praceidea.gif... Przeciez to ni jego wina ze jechalem 131 a nie 110zlosnik.gif - wiec usprawiedliwienie odpadaidea.gif

I zeby nie bylo ze busted.gif jest tylko od karania-kiedys jak mi w outback zabraklo benzyny to sie wlasnie HWY Patrol napatoczyl i podrzulii mnie do stacja chyba 40 km i przywiezli z powrotemidea.gif... Praca tez do leekkich nie nalezy nastawiajac wlasne d dla spoleczenstwaidea.gif

Proba wziecia na litosc -coz tez odpodazlosnik.gif on siedzi u siebie ja u siebiehahaha.gif

Zastraszenie -tia chce to widziec - u mnie skonczylbym w kajdankachbanned.gif w innych stanach jak na poludnie ode mnie (my to nazywamy Mexicowink.gif) to bylo by jeszcze gorzejidea.gif - pewnie uzbroj_zlo.gif . W Victoria busted.gif najpierw strzela, potem zadaje pytaniahmm.gif...

Napisano

> mozliwe

> no dobra jak ci ktos pokazuje 131 km/h na laser gun to jak sie

> wyprzesz

prosisz o legalizacje radaru , nastepnei o legalizacje instalacji elektrycznej auta hehe.gif

konczy sie wysokim mandatem za kozaczenie

Napisano

> [..]itd., zawsze

> Moze masz racje ze to mentalnosc ale ja to widze tak ze on tylko robi

> swoja prace... Przeciez to ni jego wina ze jechalem 131 a nie

> 110 - wiec usprawiedliwienie odpada

Policjanci to tez ludzie i jak to w zyciu bywa rozni sie trafiaja, ale przewaznie, dziwnym trafem pamieta sie i powtarza te zle ich zachowania.

Napisano
  • Autor

> zaczynasz prosic o legalizacje radaru

no dobar a jakie ja mam szanse w sadzie - slowo busted.gif przeciw moimhmm.gif -cienko to widze - i wiem wiem inne obyczaje i common lawidea.gif

, jestes opryskliwy i nie

> kulturalny ,

nie wartozlosnik.gif

wmawiasz ze to nie ty , straszysz kolega w policji

> na wysokim stołku itp

hahaha.gif wiem ze to sa lokalne uwarunkowania ale chcialbm to widziec u mniehmm.gif... - raczej nie wyobrazalneidea.gif...

W sumie troche OT ale ciesze sie ze podejscie do zycia u mnie jest takie jakie jest. Doswiadczylismy troche g,.... jak George Krzak przyjechalsick.gif... Wiesz premier Oz jezdzi w dwa auta, staje na czerwonych swiatlach jak kazdy innywaytogo.gif i tyle. To co sie dzialo jak Krzak przyjechal to czegos takiego nie widzialemangryfire.gif

Jakies kolumny aut zbusted.gifpad.gif zatrzymywanie ruchusick.gif ... wiesz to nie jest sposow w jaki my to robimy... A ze ida wybory - coz ten co Krzaka zaprosil dostanie po d... bo ludzie jak ja sa oburzeniidea.gif...

> moja siostra cioteczna na zakazie skretu w lewo (od 8 do 16tej , była

> 15:30) została zatrzymana - odrazu do policjanta "nie mam czasu

> na pierdoły , wypisuj pan mandat" ... i dostała , jakby zaczeła

> inaczej pewnie skonczyłoby sie na pouczeniu

nie ladniehmm.gif... Czemu? Zly dzien mialahmm.gif?

> pzdr

Napisano
  • Autor

> Policjanci to tez ludzie i jak to w zyciu bywa rozni sie trafiaja,

> ale przewaznie, dziwnym trafem pamieta sie i powtarza te zle ich

> zachowania.

wiesz jeszcze w zyciu nie widzialem opryskliwegoidea.gif ale masz racje to tacy ludzie jak my nie da sie generalizowac sa zli i dobrzywaytogo.gif

Napisano

> to odpusc, nie masz szans znalesc

> pozdro

Odpuściłem270635636-JUMP2.gif.

rsad

Napisano
  • Autor

> panie wladzo niemozliwe, [...]

> wersji sa setki

wszystkie 3 posty dobrezlosnik.gif ale nie moge pojac jednego - po co busted.gif z nimi dydkuduje?hmm.gif Bierzesz DL piszesz, iddajesz oba i tylezlosnik.gif - nie ma zmiluj siewaytogo.gif

Napisano

> wszystkie 3 posty dobre ale nie moge pojac jednego - po co z nimi

> dydkuduje? Bierzesz DL piszesz, iddajesz oba i tyle - nie ma

> zmiluj sie

bo jest szansa ze odpuszcza całkiem. czesciowo, lub wezma pare $$$ na obiad (najczesciej 50 do 100 pln) zlosnik.gif

Napisano

> nie ladnie... Czemu? Zly dzien miala?

> > pzdr

raczej taki charakter

Napisano

> wszystkie 3 posty dobre ale nie moge pojac jednego - po co z nimi

> dydkuduje? Bierzesz DL piszesz, iddajesz oba i tyle - nie ma

> zmiluj sie

bo chyba zatrzymany musi podjac decyzje czy przyjmuje czy nie mandat. jak nei przyjmuje to do sadu. ale nie jestem policjantem i nie wiem jak to dokladnie z ich strony wyglada.

wiesz, to tez ludzie i z reguly mozna jakos porozmawiac. czesto cos podaruja.

fajnie ze szanujesz to, ze to praca tego pana, ale u nas moze np. ukarac pouczeniem. dopiero na drugim miejscu jest mandat. w sumie zalezy to od tego co kazali przelozeni, humoru policjanta i stopnia wykroczenia.

pozdro

Napisano
  • Autor

> raczej taki charakter

... tia wez ja do Yanks wyslij - ale to chyba Hanys moze wiecej powiedzieczlosnik.gif ...

Napisano
  • Autor

> bo chyba zatrzymany musi podjac decyzje czy przyjmuje czy nie mandat.

widzisz i znow dochodzimy do roznic regionalnych - idea.gif ja mandat dostaje i jak mi sie nie podoba i ni chce go przyjac to wypelniam strone 2 i odsylam. Wtedy dostaje nastepny list i termin rozprawy w sadzieidea.gif - zazwyczaj 2 tygodnieidea.gif[...]

> wiesz, to tez ludzie i z reguly mozna jakos porozmawiac. czesto cos

> podaruja.

i tu wlasnie nie widze dlaczegohmm.gif To nie jest od niego zalezne czy podarowacidea.gif - bo niby dlaczegoidea.gif ma bychmm.gif?

> fajnie ze szanujesz to, ze to praca tego pana, ale u nas moze np.

> ukarac pouczeniem.

tez mozegrinser006.gif - nawet zakreslil dla mnie gdzie mam swoje wypociny wyslac hahaha.gif to moze mi podarujaidea.gif... ale ocena bedzie nie na podstawie jednego 4-5 min spotkaniaidea.gif - i to o tym mowie wyzej ale patrzac na moj caly record czyli 13 lat drive.gif - iMHO to jest bardziej miarodajene i sprawiedliwehmm.gif

dopiero na drugim miejscu jest mandat. w

> sumie zalezy to od tego co kazali przelozeni, humoru policjanta

> i stopnia wykroczenia.

czyli wszystko co nalezy wyeliminowacgrinser006.gif bo przeciez prawo powinno byc rowne dla wszystkichhmm.gif, nie?

> pozdro

mi2;)

279643819-mtwhite.jpg

post-1538-14352487335508_thumb.jpg

Napisano

> [...](najczesciej 50 do 100 pln)

> to dalej jest powszechne?

ja nic nie wiem na ten temat hehe.gif

Napisano

> Jade sobie na F3 (Freeway) i zadzwonil telefon. Zazwyczaj mam cruise

> wlaczony na limit + 15km/h i zawsze mijam bez problemow. W tym

> wypadku 110+15 = 125km/h

> Wdalem sie w rozmowe i ze bylo pod gorke to cruise off, i pedal w

> podloge... Potem zrobilo sie bez gorki a ja lece licznikowe

> 140km/h.... Mijam cos bialego stojacego na poboczu..

Zaraz zaraz, to Ci ten system nie pozwala na utrzymanie stałej prędkości jak jest pod górkę?

Napisano
  • Autor

> Zaraz zaraz, to Ci ten system nie pozwala na utrzymanie stałej

> prędkości jak jest pod górkę?

nie a niby dlaczegohmm.gif? To zwykly cruise control. Oczywiscie ze utrzymywal V stala 125 km/h i zmienil tylko sobie bieg z 5 na 4idea.gif ale jesli dobrze pamietam mialem b-double (30 metrow-a ciezarowke na jednym) i b double na drugim pchnace sie pod gore ok 80-90 km/hidea.gif...

Jako ze zajety bylem rozmowa to zachcialo mi sie na prawa linie (3cia) wpychac zeby nie zwalniac -wiec dlatego cruise poszedl off - konsekwencje znanezlosnik.gif. Podjeta decyzja glupiabalwanek.gif

Napisano

> Wdalem sie w rozmowe i ze bylo pod gorke to cruise off, i pedal w

> podloge...

Dlaczego????????

Napisano

> tez moze - nawet zakreslil dla mnie gdzie mam swoje wypociny wyslac

> to moze mi podaruja... ale ocena bedzie nie na podstawie jednego

> 4-5 min spotkania - i to o tym mowie wyzej ale patrzac na moj

> caly record czyli 13 lat - iMHO to jest bardziej miarodajene i

> sprawiedliwe

> dopiero na drugim miejscu jest mandat. w

> czyli wszystko co nalezy wyeliminowac bo przeciez prawo powinno byc

> rowne dla wszystkich, nie?

przeciez jest zeby.GIF niewazne kogo zatrzymaja, opcje sa takie same:)

w sumie imho to dobrze ze maja widelki i ze czasami moga pouczyc. co innego jak w nocy po nieuczeszczanej trasie lecisz 110/90 a co innego jak o 8 kolo szkoly lecisz 60/40. przekroczenie takei samo (o 20), a jednak inaczej bym je ocenial.

mozna sie tez zastanowic co znaczy 'prawo rowne dla wszystkich'. to znaczy ze kazdy ma dostac kare w takiej samej wysokosci, czy tak samo uciazliwa? np dla prezesa Orlenu 500 pln mandatu to nic, a dla mnie juz sporo wink.gif

generalnie jestem za widelkami... te gorne widelki sa chyba bardziej po to, zeby busted.gif mogly temperowac cwaniakow wink.gif

pozdro wink.gif

Napisano
  • Autor

> Dlaczego????????

jesli dobrze pamietam mialem b-double (30 metrow-a ciezarowke na jednym) i b double na drugim pchnace sie pod gore ok 80-90 km/h...

Jako ze zajety bylem rozmowa to zachcialo mi sie na prawa linie (3cia) wpychac zeby nie zwalniac -wiec dlatego cruise poszedl off - konsekwencje znane. Podjeta decyzja glupia

dwa posty nizejzlosnik.gif ... a po prostu czasami przyciagam wajche cc do sibie na reset idea.gif zeby nie isc w odstepach 3 km/h ... Force of habitzlosnik.gif

Napisano

> ... tia wez ja do Yanks wyslij - ale to chyba Hanys moze wiecej

> powiedziec ...

gdzie? ma obywatelstwo USA swiety.gif

Napisano

No dobra ale oni to maja drogi... jak trzeba przelecieć 300km to nie zajmuje im to 5h...

Krawiec

Napisano

Widzisz.. a u nas pod szkołą to i o 2 w nocy jest 40...

Krawiec

Napisano

A po zdjeciu nogi z gazu nie wraca do zaprogramowanej prędkości? Ja jak chce wyprzedzić to nie musze cruise wyłączać... but a po jak sie noge z gazu zabierze to auto samo zwolni do zaprogramowanej prędkości...

Krawiec

Napisano

> A po zdjeciu nogi z gazu nie wraca do zaprogramowanej prędkości? Ja

> jak chce wyprzedzić to nie musze cruise wyłączać... but a po jak

> sie noge z gazu zabierze to auto samo zwolni do zaprogramowanej

> prędkości...

> Krawiec

To pewnie zalezy od rodzaju tempomatu, u mnie jak dodam gazu przy wlaczonym tempomacie, to zaprogramuje sobie aktualna (zmieniona) predkosc i zacznie ja utrzymywac

Napisano

> A po zdjeciu nogi z gazu nie wraca do zaprogramowanej prędkości? Ja

> prędkości...

> Krawiec

U mnie jest dokladnie tak samo

Napisano

> Krzak przyjechal... Wiesz premier Oz jezdzi w dwa auta, staje na

> czerwonych swiatlach jak kazdy inny i tyle. To co sie dzialo jak

> Krzak przyjechal to czegos takiego nie widzialem

> Jakies kolumny aut z zatrzymywanie ruchu ... wiesz to nie jest

> sposow w jaki my to robimy...

Widzisz, bo Polska to taki kraj, w którym władza traci kontakt z rzeczywistością. Myślę, że w PL przydałaby się akcja nieustępowania (masowo) przez kierowców pierszeństwa pojazdom rządowym. Gdyby gnoje postały w korkach od razu by się wzięli za drogi... sick.gif

Pozdrawiam

Napisano

> Widzisz, bo Polska to taki kraj, w którym władza traci kontakt z

> rzeczywistością. Myślę, że w PL przydałaby się akcja

> nieustępowania (masowo) przez kierowców pierszeństwa pojazdom

> rządowym. Gdyby gnoje postały w korkach od razu by się wzięli za

> drogi...

> Pozdrawiam

Co Ty, walneliby taka akcyze, ze 90% przestaloby stac na paliwko i chlopaki dalej by sobie smigali zeby.GIF

pozdro wink.gif

ps. na pocieszenie mamy policje normalniejsza wink.gif 130/110 lapac to juz widac ze sie nudza wink.gif

Napisano
  • Autor

> A po zdjeciu nogi z gazu nie wraca do zaprogramowanej prędkości?

wracawaytogo.gif zawsze wracaidea.gif ale ja jestem/bylem niecierpliwycfaniaczek.gif... Jest duzo opcji - wiadomo ale mozesz wrzucic cruise, przyspieszyc i znow wrzucic - chyba najprost(r?)ze rozwiazanieidea.gif...

Teraz - widzisz zgubilo mnie to ze ja zawsze staram sie przewidywacidea.gif... czyli widzialem dwa na 3 linie/pasy zajete i dlatego reset zeby nie dodawac gazu - tylko nie wczorajidea.gif zamiast normalnie zwolnic po prostu bylem tak pochloniety rozmowa ze podjalem decyzje ze sie zmieszcze przed nimizlosnik.gif

Ja

> prędkości...

oczywiscie - tak jest... ale ja sie lubie bawicpiaskownica.gif... Wiec moze wynika to z tego ze jak masz cruise wlaczony od 1h to czasami nudno jestwink.gif...

> Krawiec

30.GIF

Napisano
  • Autor

> To pewnie zalezy od rodzaju tempomatu, u mnie jak dodam gazu przy

> wlaczonym tempomacie, to zaprogramuje sobie aktualna (zmieniona)

> predkosc i zacznie ja utrzymywac

jest pare opcji ale generalni jest tak jak mowi Krawiec i Marek_FLidea.gif...

BTW co to za auto z taka opcja?hmm.gif

Napisano

> jest pare opcji ale generalni jest tak jak mowi Krawiec i Marek_FL...

> BTW co to za auto z taka opcja?

to z podpisu - Omega

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.