Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Raikkonen MISTRZEM!

Featured Replies

Napisano

No i niemożliwe stało się możliwe! FERRARI GóRA! smile.gif GRATULACJE!

Napisano

> No i niemożliwe stało się możliwe! FERRARI GóRA! GRATULACJE!

co włoskie to włoskie biglaugh.gif

Napisano

liczyłem na to... na prawdę...

F1 biernie i czynnie oglądam od ładnych paru lat... i nigdy do tej pory nie widziałem tak mocno rozwiniętej protekcji jak wobec Hamiltona w sezonie 2007... nikt teraz tak się niczego nie boi jak oskarżeń o rasizm... ehh...

but.gif

szkoda tylko że w fsbr hamilton za kubicą dojeżdzał

Napisano

Brawa winner.gifwinner.gifwinner.gifwinner.gif dla Ferrari no i dla "twardziela" wink.gif

Emocje były 1-wsza klasa ok.gif

Swoją drogą to dziwne jak w ostatnich 3 okrązeniach Kubica stracił az 10 sekund i 4 miejsce....... hmm.gif znowu pewnie to niemieckie BMW czerwona.gif

Napisano

> Brawa dla Ferrari no i dla "twardziela"

> Emocje były 1-wsza klasa

> Swoją drogą to dziwne jak w ostatnich 3 okrązeniach Kubica stracił

> az 10 sekund i 4 miejsce....... znowu pewnie to niemieckie

> BMW

na onecie jakas wzmianka ze kubica dostal nakaz zeby odpuscic bo mu sie helmutowski hebel przegrzewal.

Napisano

Niestety FIA kombinuje żeby to HAM został mistrzem crazy.gif jeżeli tak się stanie to nie ma co oglądać więcej tej szopki

Napisano

> Niestety FIA kombinuje żeby to HAM został mistrzem jeżeli tak się

> stanie to nie ma co oglądać więcej tej szopki

shocked.gif no i znowu......... frown.gif to byłby koniec "F1"

Napisano
  • Autor

Nie no, jakas chora sytuacja! sciana.gifsciana.gifsciana.gif

To teraz ferrari powino złozyc prostes, dlaczego kierowcy Mclarena nie zostali zdyskwalifikowani za afere szpiegowska, a punkty odebrano tylko zespołowi...

Napisano

> Nie no, jakas chora sytuacja!

> To teraz ferrari powino złozyc prostes, dlaczego kierowcy Mclarena

> nie zostali zdyskwalifikowani za afere szpiegowska, a punkty

> odebrano tylko zespołowi...

i tak w kółko a to podobno jest SPORT passed_out.gif

Napisano

Rado mówiło, że jednak z benzyną było ok hehe.gif

Napisano

> Rado mówiło, że jednak z benzyną było ok

Tak, delegaci techniczni mieli swoje termometry a zespoły korzystały z innego dostawcy. Różnica wynosiła kilka stopni. Nie było pomiaru temp. w bakach, a regulamin nie mówi jaka (skąd brana) temperatura jest wzorcowa. Dlatego odstąpili od karania. McLaren zapowiada protest, ale chyba nic im to nie da zlosnik.gif

Napisano

> Tak, delegaci techniczni mieli swoje termometry a zespoły korzystały

> z innego dostawcy. Różnica wynosiła kilka stopni. Nie było

> pomiaru temp. w bakach, a regulamin nie mówi jaka (skąd brana)

> temperatura jest wzorcowa. Dlatego odstąpili od karania. McLaren

> zapowiada protest, ale chyba nic im to nie da

Na dodatek w przeszłości była kiedyś kara za paliwo, ale ukarane były tylko zespoły a nie kierowcy.

Wszystko tylko żeby cel osiągnąć - jawna kpina angielskich kretynów angryfire.gif

Napisano

> Rado mówiło, że jednak z benzyną było ok

wiesz. gdyby tankowali w Polsce to mogą być problemy z zawartością benzyny w benzynie ale w Brazylii ...

Napisano

Zawsze twierdziłem że czerwone są najszybsze. Kibicowałem Ferrari od początku sezonu, żeby jeszcze Robert siedział za jego kierownicą .Czego Jemu i nam wszystkim bardzo życzę.

Napisano

Bezcenne!! hahaha.gifbeksa.gifrotfl.gif

279773098-bez%A0tytu%B3u.JPG

A tu słynne już ześlizgnięcie się paluszka hehe.gif

Napisano

> A tu słynne już ześlizgnięcie się paluszka

Cos tam gmera po guzikach lewym kciukiem w momencie wchodzienia w zakret ale czy o to wlasnie to owo "zeslizgniecie"...

Napisano

> Bezcenne!!

> A tu słynne już ześlizgnięcie się paluszka

żenada faint.gif

Napisano

> ale laluś

> popłakał się

Na poczatku byle na niego wkurzony. Ale wg mnie to nie jego wina. To powinniscie miec pretensje do FIA za debilne decyzje. Mnie tylko wkrza ojciec Hamiltona. Jest nikim a na kazdym wyscigu pokazuja go dwadziescia razy.

Napisano

Jestem tak szczęśliwy, że to aż niemal boli! To jest spełnienie moich marzeń. Jest to coś, co chciałem osiągnąć, od kiedy byłem małym dzieckiem. Miałem siedem lat, kiedy po raz pierwszy zobaczyłem tor wyścigowy: to był stary, malutki tor kartingowy 'Bembole'; tylko pięć kilometrów od miejsca, gdzie mieszkałem. To był jakby mój drugi dom. Teraz, 22 lata później, mam wiele ulubionych torów wyścigowych, ale najważniejszy jest Interlagos, ponad 5.000 kilometrów od mojego domu!

Zawsze mówiłem, że celem mojej kariery jest zdobycie mistrzostwa. Byłem bardzo blisko kilka razy, ale w końcu wszystko ułożyło się jak należy. Zawsze dawaliśmy z siebie wszystko by wygrać. W sporcie nie można się poddawać aż do końca. Nigdy nie wiesz, co stanie się w wyścigu; wystarczy spojrzeć na trzy ostatnie GP, żeby zrozumieć o czym mówię. Wyścig na Fuji był dla nas nadzwyczaj nieudany: znaleźliśmy się z tyłu stawki i tak naprawdę było dla nas po wyścigu.

Wyjeżdżaliśmy z Japonii z 17 punktami straty, bez możliwości walki. Chyba mogę stwierdzić, że nie więcej jak dziesięć osób poza zespołem stawiało na naszą wygraną, ale nie poddaliśmy się. W pewnym sensie wierzymy w cuda. Wyścig w Chinach był jak as atutowy w naszych rękach: wygraliśmy, a kierowca ze szczytu klasyfikacji nie ukończył wyścigu. To dało nam trochę nadziei, ale nie mieliśmy zbyt dużych szans. Ostatni wyścig był bardzo emocjonujący. Pierwszych czterech kierowców w stawce nie wycofało się, ale toczyła się niezwykła walka o pozycje między nami a naszymi przeciwnikami. Może i miałem najlepszy start sezonu i może mogłem wyprzedzić Felipe w pierwszym zakręcie, ale miałem konkretny plan na ten wyścig i nie było w nim nic o walce z moim partnerem z zespołu. Zauważyłem w lusterkach, że Hamilton był zaraz obok Alonso w trzecim zakręcie i że ma jakiś problem. Wtedy zrozumieliśmy, że mamy szansę, na którą mieliśmy nadzieję: pierwsze okrążenie okazało się decydujące w walce o mistrzostwo.

To był wspaniały wyścig i sądzę, że nigdy jeszcze nie doświadczyłem takich emocji w kokpicie. Wszystko idealnie się zgrało. To było jak prezent urodzinowy z nieba! Mogliśmy być jeszcze szybsi i chciałbym podziękować jeszcze raz Felipe za jego pomoc: zrobił co mógł, dokładnie tak jak świetny partner z zespołu. Jako zespół nie byliśmy w stanie osiągnąć więcej niż podwójne zwycięstwo, jednak kiedy przekroczyłem linię mety najważniejszą rzeczą dla mnie były wiadomości o tym, co zrobił Hamilton. Spytałem się o informacje przez radio, ale przez chwilę nie było żadnej odpowiedzi. W końcu Chris (Dyer, inżynier wyścigowy Raikkonena; przyp. red.) powiedział, że dojechał siódmy i moje serce niemal zapaliło się z radości! To jest to: jesteśmy Mistrzami Świata!

Chciałbym podziękować wszystkim, którzy byli blisko mnie przez te wszystkie lata, wszystkim fanom. Dziękuję zespołowi: to wspaniałe uczucie być częścią najlepszego zespołu wszechczasów. Tego roku cieszyłem się Formułą 1 jak nigdy wcześniej. Marzyłem o zdobyciu tytułu z Ferrari i mógłbym się założyć, że każdy kierowca ma takie samo marzenie. Ten zespół się nie zatrzymuje: pracują na 'maksa' i nigdy się nie poddają. Mieliśmy ciężkie momenty, ale zawsze byliśmy w stanie się odrodzić i to pokazuje wartość ludzi tutaj pracujących. Dziękuję jeszcze raz! Jednocześnie chciałbym też podziękować sponsorom i partnerom: wraz z nimi rzeczywiście mamy pakiet Mistrzów Świata!

Teraz zmierzam na 'Finali Mondiali', które odbędzie się na torze Mugello, by świętować z całym Ferrari: będzie to moja pierwsza wizyta w tym miejscu i jest to najlepszy do tego moment. Później będzie czas na wakacje, po raz pierwszy jako Mistrz Świata.

normalnie nie wierzę, że tyle na raz powiedział spineyes.gificon_eek.gifyikes.gif

sznurek

Napisano

> normalnie nie wierzę, że tyle na raz powiedział

> sznurek

Pijany przecież jest co się dziwisz grinser006.gif

Napisano

> Pijany przecież jest co się dziwisz

ze szczęścia winner.gif

wcale mu się nie dziwię claps.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.