Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno CC

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif Panowie jadę dziś obejrzeć CC 700 z gazem auto dla narzeczonej. Powiedzcie proszę na co zwracać uwagę przy oglądaniu CC na autach jakoś specjalnie się nie znam, ale myślę że z waszymi wskazówkami będzie mi na pewno raźniej. Dodam tylko że auto jest z 1997r i ma przejechane 110Kkm. cena 3500 do negocjacji.

Napisano

> Witam Panowie jadę dziś obejrzeć CC 700 z gazem auto dla

> narzeczonej. Powiedzcie proszę na co zwracać uwagę przy

> oglądaniu CC na autach jakoś specjalnie się nie znam, ale myślę

> że z waszymi wskazówkami będzie mi na pewno raźniej. Dodam

> tylko że auto jest z 1997r i ma przejechane 110Kkm. cena 3500

> do negocjacji.

wstrzymac sie chwile i poszukac jakiejs 900 na wtrysku zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> wstrzymac sie chwile i poszukac jakiejs 900 na wtrysku

Dziś jadę tylko oglądać na pewno nie kupie smile.gif też bym wolał 900 ale o ich strasznie mało jest.

Napisano

Nie warto kupować 700-tki - zwłaszcza dla dziewczyny bo jak jej zacznie sie pierd.. w czasie jazdy to sobie nie poradzi spineyes.gif

Miałem 700 97r AISAN i wiem ,że jest to cholernie kapryśny samochód. Sprzedałem za 4200 zł biglaugh.gifbiglaugh.gif z niedomagającą skrzynią biegów.

Ceny 900-tek sa ciutkę wyższe ale warto dołożyć te kilka stówek.

Kupiłem 900 98r. 62 tyskm. w w bdb stanie za 3800zł.

Autko śmiga elegancko.

Koszt eksploatacji i ubezpieczenia takie same a przyjemnośc z jazdy większa.

Jak b edzie oglądął autko ( 700) zobacz czy skrzynia biegów nie ocieka olejem, czy drążek zmiany biegów nie jest luźny/rozchwiany i czy biegi wchodza poprawnie.

Sprawdź czy ręczny działa normalnie.

Czy AISANIK ma równe obroty i czy w każdym zakresie obrotów silnik chodzi prawidłowo.

I czy się rozpedzi chociaz do tych 110km/h hehe.gif

Reszta rzeczy tak jak w każdym innym samochodzie do sprawdzenia.

Napisano

Braciak chciał kupić 700-setkę,chcieliśmy ją na kanał wjechać ale sprzedający dziwnie odradzał,"wszystko jest ok" ,ale okazało się że w skrzyni biegów zamiast oleju jest gęsty smar. A do tego coś kombinował przy gaźniku i auto miało "zachwiane' obroty.Udał że nic o tym nie wiedział. niewiem.gif a my grzecznie podziękowaliśmy za ten bubel klotnia.gif

Napisano

[ciach]

> nic o tym nie wiedział. a my grzecznie podziękowaliśmy za ten

> bubel

700 była bublem zaraz po opuszczeniu fabryki... zlosnik.gif

Napisano

zlosnik.gif> wstrzymac sie chwile i poszukac jakiejs 900 na wtrysku

wstrzymac sie dwie chwile i kupic sportinga wtedy dziewczyna bedzie dumna i super zadowolona

Napisano

> Braciak chciał kupić 700-setkę,chcieliśmy ją na kanał wjechać ale

> sprzedający dziwnie odradzał,"wszystko jest ok" ,ale okazało się

> że w skrzyni biegów zamiast oleju jest gęsty smar. A do tego coś

> kombinował przy gaźniku i auto miało "zachwiane' obroty.Udał że

> nic o tym nie wiedział. a my grzecznie podziękowaliśmy za ten

> bubel

miałem to samo (w skrzyni smar zamiast oleju)...co moze byc tego pzryczyna?? dwa razy wymieniłem olej i teraz skrzynia jakby cichsza była ale nie chciałbym zeby ta sytuacja sie powtórzyła. ktos wie skad ten smar??

Napisano

> wstrzymac sie dwie chwile i kupic sportinga wtedy dziewczyna bedzie

> dumna i super zadowolona

A może wstrzymać sie:

4 chwile i kupić golfa,

8 chwil i kupić mondeo,

16 chwil i kupić mercedesa,

32 chwile i kupić ...

700 na gazie nie jest zła - nikną problemy z gaźnikiem i jest to chyba jedno z bardziej ekonomicznych samochodów na świecie (bo którym przejedziesz 100 km za 13-15 zł)

Posprawdzaj czy bez problemu odpala, czy równo pracuje silnik, spróbuj się rozpędzić na prostej do 110-jak to da rade to znaczy że silnik jest w miare ok.

Popatrz na wycieki z uszczelnień półosi. Sprawdź jak chodzą biegi.

Napisano

Do skrzyń biegów w 700-tkach dostaje sie wilgoc /woda. miesza się z olejem i powstaje taki własnie glut.

Napisano

> A może wstrzymać sie:

> 4 chwile i kupić golfa,

> 8 chwil i kupić mondeo,

> 16 chwil i kupić mercedesa,

> 32 chwile i kupić ...

> 700 na gazie nie jest zła - nikną problemy z gaźnikiem i jest to

> chyba jedno z bardziej ekonomicznych samochodów na świecie (bo

> którym przejedziesz 100 km za 13-15 zł)

> Posprawdzaj czy bez problemu odpala, czy równo pracuje silnik,

> spróbuj się rozpędzić na prostej do 110-jak to da rade to znaczy

> że silnik jest w miare ok.

> Popatrz na wycieki z uszczelnień półosi. Sprawdź jak chodzą biegi.

...tylko 110km/h ?? Moja 700-seta na III-biegu tyle jedzie i to spokojnie grinser006.gif BTW - też będzie na sprzedaż za niedługo grinser006.gif

Napisano

> ...tylko 110km/h ?? Moja 700-seta na III-biegu tyle jedzie i to

> spokojnie BTW - też będzie na sprzedaż za niedługo

Na gazie? To gratuluję udanego egzemplarza. Chociaż nie wiem co z odcięciem bo mi na 3 to odcina zapłon przy licznikowych 95 km/h

Napisano

> ...tylko 110km/h ?? Moja 700-seta na III-biegu tyle jedzie i to

> spokojnie BTW - też będzie na sprzedaż za niedługo

tiiia hahaha.gif ładnie ci licznik zawyża

Napisano

> miałem to samo (w skrzyni smar zamiast oleju)...co moze byc tego

> pzryczyna?? dwa razy wymieniłem olej i teraz skrzynia jakby

> cichsza była ale nie chciałbym zeby ta sytuacja sie powtórzyła.

> ktos wie skad ten smar??

'smar' ten został wpuszczony celowo aby ją wygłuszyć,był to grafit z niewielką ilością trocin.Moje zdanie na ten temat zrobił to niezły k......... ,aby sprzedać zjeżdżone auto./ w tej sytuacji.

Ale to co pisze (kol. Bartek84) nie wiem nie spotkałem się z takim przypadkiem może jest słusznym wytłumaczeniem tego 'zjawiska'. ok.gifniewiem.gif

Napisano

Moja 700 na II leciała 160 a na IV odcinkę miałem przy 200 Fajny maiłem sen.. zlosnik.gif

Więc z czym ty tu wyskakujesz hehe.gif

Napisano

> Nie warto kupować 700-tki - zwłaszcza dla dziewczyny bo jak jej

> zacznie sie pierd.. w czasie jazdy to sobie nie poradzi

taaaa jasne a jak bedzie miala 900 lub 1100 to sobie poradzi grinser006.gif pie..... kolego pie....

Napisano

To faktycznie jest samochod dla mechanika -dlubaka,a nie dla kobiety(chyba ze sie zna).Trzeba na biezaca wychwytywac objawy pojawiajacych sie usterek,bo jezeli sie nawarstwi kilka to potem to mozna szukac wiatru w polu yikes.gifOgolnie to trzeba nastawic sie na remontu we wlasnym zakresie,bo mechanicy w krotkim czasie baaardzo podroza eksploatacje. frown.gifSam kupilem pol roku temu zonie 700 na aisanie,naprawde w dodrym stanie-ale po tym okresie bede KAZDEMU szczeze odradzal zakup tego pojazdu sick.gifPodstawowy argument-stopien awaryjnosci i wytrzymalosci czesci jak w 126p, a komplikacja wszystkiego na miare wiekszych samochodow z lat 90-tych,i czesci nie tak tanie jak do malucha.

Ale jezeli ktos chce kupic to do tego co pisali przedmowcy,sprawdzilbym amortyzatory-piete ahillesowa tego samochodu.I wnikliwie obsluchal silnik,bo sam test predkosci moze okazac sie za malo-i trzeba bedzie swapowac grinser006.gif.

Napisano

> [ciach]

> 700 była bublem zaraz po opuszczeniu fabryki...

Licz się ze słowami uzbroj_zlo.giftuk.gif Porządny sprzęt jest. Ja polecam 700, bo tania jest, tanie OC, i ogólnie fajnie się jeździ. smile.gif

Nie kupuj z aisanem wink.gif

Nawet BOB_BEST wie że 700 to jest porządna maszyna. Dzisiaj zmienił zdanie grinser006.gif Jest pod wrażeniem 700 zakrecony.gif

Napisano

> A może wstrzymać sie:

> 4 chwile i kupić golfa,

> 8 chwil i kupić mondeo,

> 16 chwil i kupić mercedesa,

> 32 chwile i kupić ...

> 700 na gazie nie jest zła - nikną problemy z gaźnikiem i jest to

> Posprawdzaj czy bez problemu odpala, czy równo pracuje silnik,

> spróbuj się rozpędzić na prostej do 110-jak to da rade to znaczy

> że silnik jest w miare ok.

> Popatrz na wycieki z uszczelnień półosi. Sprawdź jak chodzą biegi.

claps.gif

Napisano

> Licz się ze słowami Porządny sprzęt jest. Ja polecam 700, bo tania

> jest, tanie OC, i ogólnie fajnie się jeździ.

> Nie kupuj z aisanem

> Nawet BOB_BEST wie że 700 to jest porządna maszyna. Dzisiaj zmienił

> zdanie Jest pod wrażeniem 700

serio, to jezdze czasem 700 tka i powiem, ze lepiej dolozyc kilka stowek i kupic 899, oplaty te same jesli chodzi o oszczednosc na OC a reszta tylko in plus

Napisano

Gdzie Wy teraz 900-kę dostaniecie? Dobrych 700-ek już jest bardzo mało.

Napisano

> Gdzie Wy teraz 900-kę dostaniecie? Dobrych 700-ek już jest bardzo

> mało.

No tak, teraz to juz same 1.2 jezdza smile.gif

Napisano

no bez przesady nie jest az tak zle jedynym slabym punktem agenta jest tylko i wylacznie zespol napedowy reszta jak na auto z konca lat 80 ( nie mowie o okresie sprzedaz a projektowania) jest w miare ok

z drugiej strony jezeli ktos dba o ten silnik i skrzynie to przejezdzi nawet 300kkm

mialem agenta przejechalem nim 50kkm i jedyna rzecza ktora byla w nim lipna to gaznik (aisan) ale po zmianie na FOS smigalem az milo grinser006.gif

Napisano

Nie wiem czy zespol napedowy to TYLKO,a i zawieszenie tez do trwalych nie nalezy.Pozatym jak to bywa z Polskimi konstrukcjami,DUZE znaczenie ma jaki egzemplarz sie trafi.Niepodwazelnie jest to autko ktorego eksploatacja jest tania,pod warunkiem ze wie sie "co go boli ".Ale o osiagach i komforcie mozna zapomiec.Z koleji zuzycie paliwa wahajace sie w granicach 7l./100 bezyny w samochodzie ktory ma 30KM i troche ponad 100 vmax to o1/3 za duzo(wiem ze to stara konstrukcja).

Napisano

w styczniu ja ci moge moją 900'etek za 3500 puscic ; ) ma pare rys, ale wszystko jest ok, te auto ma jezdzic a nie wygladac silnik wedlug mnie pierwsza klasa, wszystkie wymiany naprawy pod moim bacznym okiem wykonywane były to znaczy ojca ktory sam ich dokonowylał wiec gwarantuje ze fuszerki zadnej nie ma ; p, takkki mały offtopic ; ) ja to 3 wlasciciel, pierwszy starsze państwo drugi to moja ciocia ktora 80km/h to pare razy w zyciu jezdzila no i ja od wrzesnia, czyli nie zajezdzony a 160k ma zeby.GIF

Napisano

Mam CC700 prawie 3 lata, załozony LPG i jeżdzi. Problemów z aisanem nigdy nie było, na lpg można zapomnieć że cos jest nie tak z gaznikiem. Jeżdze tym samochodem gdzie chce i kiedy chce, max spalanie gazu na trasie to 7litrów. Przy jeżdzie spokojnej około 6l. Samochód jest w ciagłej eksploatacji, obecnie miał ciężki miesiąc bo robiłem nim po 1000km tygodniowo, ale dawał rade. Potrafi jeszcze rozpędzić sie do prędkości 127km/h (odczyt z GPS) licznikowe 135. Latem na obwodnicy trójmiasta przy 4 osobach miał licznikowe 145km/h. Przy LPG trzeba wymieniac co rok świece, przewody. Moje zdanie na temat LPG w agencie jest pozytywne. Bardzo tani w eksploatacji i nie ma problemów z gaznikiem. Jezdzi tak samo jak na benie, ale to dlatego że ma bogatą mieszankę. Przy wlaściwym ustawieniu LPG jest trochę słabszy niż na Benie. Agent to taki tani dupowóz i zawiele nie mozna od niego wymagać! Na miasto wystarczające auto, za miasto przy 2 osobach też daje sobie rade.

Napisano
  • Autor

Wróciłem autko obejrzałem. Masakra silnik chodził jak mały diesel jak odpaliłem szarpało nim. A na drążku zmiany biegów luzy jakby stado słoni miało tam pastwisko smile.gif większość waszych sugestii była po prostu trafiona w sedno. Poszukiwania w toku smile.gif dzięki za Wasze szczere opinie !!

Napisano

Najlepsze w cc 700 to buda biglaugh.gif ktora mozna wykorzystac na swapa, a potem wymianiac cala reszte aby wszystko mialo rece i nogi palacz.gif

a tak serio to 700 jest OK, jako seria nie udziwniona zadnymi tuningami typu stozek...bl a bla poprostu seryjne auto ktore w ruchu miejskim calkiem..... sie sprawdza. Jesli ktos dba i doglada wszystkiego regularnie bedzie sie przemieszczal wmiare tanio i bardziej komfortowo niz komunikacja miejska

Napisano

> do negocjacji.

po zimie Ci mojego sprzedam grinser006.gif

Napisano

> po zimie Ci mojego sprzedam

wypad, ja mu sprzedaje! zeby.GIF

Napisano

> wypad, ja mu sprzedaje!

hahaha ok.Nie wiedzialem ze wiecej cento sprzedaje autka grinser006.gif

Napisano

> do negocjacji.

stary za 3500 ja chciałem sprzedać swojego 900 na wtrysku z przebiegiem 88 tyś, ale wkońcu się rozmysliłem i sprzedaje na wiosne. poszukaj sobie 900 za tą kase....

Napisano

> stary za 3500 ja chciałem sprzedać swojego 900 na wtrysku z

> przebiegiem 88 tyś, ale wkońcu się rozmysliłem i sprzedaje na

> wiosne. poszukaj sobie 900 za tą kase....

cieniasdw1.jpg

Przyjedz w lutym i za 3 tys masz mojego

cieniasdw1.jpg

Napisano

> Przyjedz w lutym i za 3 tys masz mojego

Noooo bardzo łądny sportaś na pierwszy rzut oka......... i dlatego nie rozumiem jak można szukać 700......

Napisano

> Przyjedz w lutym i za 3 tys masz mojego

A czy to jest sportas biglaugh.gif Czy sportasz z wygladu niewiem.gif

Napisano

wszyscy wypad! byłem pierwszy! zeby.GIF

Napisano

> A czy to jest sportas Czy sportasz z wygladu

Prawdziwy sportaś od urodzenia....... cool.gif

Napisano

> wszyscy wypad! byłem pierwszy!

Kupuj kupuj ładny fest i na ładnych alumkach.... miodzik za taką cene chyba że fotki są z przed 5 lat .... heheheh smile.gif żarcik....

Napisano

> Prawdziwy sportaś od urodzenia.......

Jak tak mowisz waytogo.gif

Napisano

> tiiia ładnie ci licznik zawyża

...chcesz się przekonać ?? cool.gif

Napisano

ogolnie moge stwierdzic ze 700 jest calkiem ok jak rocznie sie robi kolo 5-10tys km nie wiecej, wtedy mozna w miare nadazyc nad usterkami, jednak w przypadku kiedy ja robilem (i robie) okolo 35-40tys km rocznie - to poprostu nie nadazalem tego $%wna naprawiac

jak cos sie nie psulo na biezaco to slychac bylo albo czuc po pracy silnika ze zaraz cos sie wykrzaczy i w nonstop trzeba bylo sie grzebac i cos robic

wiec jak ktos ma do pracy gora 10km dziennie i od czasu do czasu gdzies wyjedzie to da rade zyc z 700 - jezeli sie jezdzi wiecej to odradzam

Napisano

Szybka kalkulacja i ... chocbys sie ze*&%^ za przeproszeniem to nie zrobisz 100km za 15 zl, ciekawe ktora 700 pali 3l na 100 spineyes.gif

Napisano

> Szybka kalkulacja i ... chocbys sie ze*&%^ za przeproszeniem to

> nie zrobisz 100km za 15 zl, ciekawe ktora 700 pali 3l na 100

chodziło o elpidżi smile.gif

poza tym jak to mój kumpel zwykł mawiać, 700setka to samochód uczący myśleć... bo trzeba dobrze opracować strategie żeby cokolwiek wyprzedzić (nawet drugą 700setke) zlosnik.gif

EDIT:

Generalnie to lepiej naprawde wybrać 900tke albo 1100... podobne spalanie a frajda z jazdy większa, nawet na lpg. Sam osobiście mam w planach zmiane silnika na 1.2, mimo małego przebiegu mojej 700tki... poza tym auto ma humory...

Napisano

Strzez Panie Boze od 700 zeby.GIF jeszcze na gazie zeby.GIF

Kolega mial zwykla 700 nie chciala jezdzic psula sie non stop.Zrobil totalny remont i wrzucil gaz ,teraz to jezdzi gorzej niz 700 na jeden cylinder zeby.GIF

Szukac 900 na wtrysku i sie nie cackac chyba ze w zime chcecie mniec problemy z odpalaniem zeby.GIF

Napisano

> Strzez Panie Boze od 700 jeszcze na gazie

> Kolega mial zwykla 700 nie chciala jezdzic psula sie non stop.Zrobil

> totalny remont i wrzucil gaz ,teraz to jezdzi gorzej niz 700 na

> jeden cylinder

> Szukac 900 na wtrysku i sie nie cackac chyba ze w zime chcecie mniec

> problemy z odpalaniem

Dokładnie nigdy 700-tki choćby ze zwzględu na te chore gaźniki........z którymi nie jeden ma problem.... a za 900 dużo więcej się nie zapłąci bo ceny są prawie takie same...... ( oczywiście 900 na wtrysku )

Napisano

> no bez przesady nie jest az tak zle jedynym slabym punktem agenta

> jest tylko i wylacznie zespol napedowy reszta jak na auto z

> konca lat 80 ( nie mowie o okresie sprzedaz a projektowania)

> jest w miare ok

> z drugiej strony jezeli ktos dba o ten silnik i skrzynie to

> przejezdzi nawet 300kkm

> mialem agenta przejechalem nim 50kkm i jedyna rzecza ktora byla w nim

> lipna to gaznik (aisan) ale po zmianie na FOS smigalem az milo

true true ale sporo jest cwaniaczków co to oszczędzają na aucie do momentu aż się ładnie zacznie sypać potem picowanie do sprzedaży niech się następni martwią i płacą ja dbam o auto nie pałuje pilnuje terminów wymian/przeglądów i wystarczyła mi opinia mechanika który rozbierał do gołej śrubki silnik i powiedział "dojedziesz spokojnie do 300 tkm" smile.gif (wymiana całego uszczelnienia przy okazji wymiany upg na moją wyraźną prośbę, teraz silnik suchutki z zewnątrz jak sahara). Jedynie co mnie trochę denerwuje w tym aucie to brak dynamiki na trasie ale po mieście daje radę a osobiście dla dziewczyny polecam CC na wtrysku 900 albo 1.1 (sporo sprowadzonych i większość ładnie tylko wygląda) no chyba że się interesuje motoryzacją to można dorzucić do rozpatrzeń agenta z gaźnikiem fos lub weber lub 900 na gaźniku (weber)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.