Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poradźcie, warto wchodzić w to auto?

Featured Replies

Napisano

Jako że szukam samochodu i wybór padł m.in. na Astrę II znalazłem taki oto samochodzik: allegro

Z tego co rozmawiałęm z gościem to wszytsko się zgadza co napisane w ogłoszeniu, samochód sprowadzony w 2003 roku, przy 180 000 wymieniony rozrząd: Pasek Continental, pompa Hepu, rolki skf. Wymienione są też amortuzatory tył KYB gazowe tarcze hamulcowe Brembo, klocki Lukas, komplet opon letnich i zimowych, instalacja gazowa Stag 300 założona w tamtym roku. Samochód jest naprawiany w zakąłdzie brata sprzedającego, na wszystko ma papiery, jedyny mankament to olej, mianowicie jeździ na mineralnym Liqy Moly (zalał takim jak go kupił bo nie wiedział czym był zalany), mówi że popychacze nie dzwonią jak jest zimny, od wymiany do wymiany dolewa ok. 0.5 litra, całe wyposażenie sprawne. Mam zamiar podjechać i obejrzeć autko, podbno ma drobna ryskę na drzwiach kierowcy, ale jest zrobiona zaprawka.

Jak myślicie warte tej kasy jest to autko? Przebieg podchodzi pod 200 000km.

Napisano

Jedz obejrzysz ocenisz. Napisac w opgloszeniu mozna rozne cuda, na zdjeciach wyglada ok. A w rzeczywistosci moze byc zupelnie inaczej.

Napisano

> Jako że szukam samochodu i wybór padł m.in. na Astrę II znalazłem

> taki oto samochodzik: allegro

> Z tego co rozmawiałęm z gościem to wszytsko się zgadza co napisane w

> ogłoszeniu, samochód sprowadzony w 2003 roku, przy 180 000

> wymieniony rozrząd: Pasek Continental, pompa Hepu, rolki skf.

> Wymienione są też amortuzatory tył KYB gazowe tarcze hamulcowe

> Brembo, klocki Lukas, komplet opon letnich i zimowych,

> instalacja gazowa Stag 300 założona w tamtym roku. Samochód jest

> naprawiany w zakąłdzie brata sprzedającego, na wszystko ma

> papiery, jedyny mankament to olej, mianowicie jeździ na

> mineralnym Liqy Moly (zalał takim jak go kupił bo nie wiedział

> czym był zalany), mówi że popychacze nie dzwonią jak jest zimny,

> od wymiany do wymiany dolewa ok. 0.5 litra, całe wyposażenie

> sprawne. Mam zamiar podjechać i obejrzeć autko, podbno ma drobna

> ryskę na drzwiach kierowcy, ale jest zrobiona zaprawka.

> Jak myślicie warte tej kasy jest to autko? Przebieg podchodzi pod 200

> 000km.

Drogo i z gazem, a z wlasnego doswiadczenia wiem, ze te silniki nie lubia gazu.

poza tym, zobacz sobie na niemieckich aukcjach, te astry rzadko kiedy maja mniej niz 200kkm, dziwnym trafem jak trafiaja do polski maja lekko ponad 100kkm niewiem.gif

Napisano

> Drogo i z gazem, a z wlasnego doswiadczenia wiem, ze te silniki nie

> lubia gazu.

> poza tym, zobacz sobie na niemieckich aukcjach, te astry rzadko kiedy

> maja mniej niz 200kkm, dziwnym trafem jak trafiaja do polski

> maja lekko ponad 100kkm

dokładnie, jak ja swojego ściągnąłem 2003 r. 2.2 DTI miał 154kkm z potwierdzoną książką serwisową. dziś mam 161kkm i dzięki Bogu nic mnie nie zaskoczyło... żebym mógł przypuszczać, że przebieg nie taki, oleju nie bierze grama więc jest OK. rok 1998 i 190kkm nie ma takiej opcji chyba, że masz 110% pewnego pochodzenia czyli np. od swojej rodzinki. ten rocznik sądzę około 300kkm to jest 30kkm na rok. i jak sobie weźmiemy i policzymy to tyle robią statystycznie Niemcy. pzdr

Napisano

> Jedz obejrzysz ocenisz. Napisac w opgloszeniu mozna rozne cuda, na

> zdjeciach wyglada ok. A w rzeczywistosci moze byc zupelnie

> inaczej.

Popieram kolegę. Ja zanim kupiłem swoja asterke to jedzilem paroma innymi. Na zdjęciu były piękne ale w rzeczywistości...szkoda mówić. Grunt to nie śpieszyć się z kupnem. Pośpiech nie jest dobrym doradcą.

Napisano
  • Autor

Pierwsza rejestracja jest w 99 roku. Ja mam taki silnik w F i jakoś daje radę na gazie i to na II generacji.

Jak gadałem z gościem żeby zweryfikować przebieg to z papierów wynika że chyba taki jest.

Zgodził się podjechać do sewisu opla gdzie mam kumpla na sprawdzenie samochodu.

Napisano

> Jako że szukam samochodu i wybór padł m.in. na Astrę II

brzmi dobrze, ale w aucie w tym wieku nie liczy sie za bardzo metryka a rzeczywisty stan-sprawdz punkty krytyczne i tyle. Kosmetyka typu rysa na drzwiach jest mało istotna bo to w końcu używane auto i ma prawo mieć rysę ok.gif Najważniejsze zeby technicznie było w akceptowalnym (jak na swój wiek) stanie...

Napisano

> Drogo i z gazem, a z wlasnego doswiadczenia wiem, ze te silniki nie lubia gazu.

I tu nie masz racji. Miałem F-ke z tym silnikiem, założoną sekwencje i NIC się nie działo. Cuda się czasem dzieją jak jest instalka II gen i jak zakładał to partacz.

Pozdro

Napisano

> Jako że szukam samochodu i wybór padł m.in. na Astrę II znalazłem taki oto samochodzik: allegro

Wydaje mi się, że troche drogo jak na ten rocznik. Wyposażenie może nie najgorsze ale i tak trochę drogo.

Jedź, sprawdź i jak ok spróbuj zejść z ceny. Zobacz ile gościu jest skłonny opuścić.

Pozdrawiam

Napisano

cena jest dosyć wysoka patrząc na rocznik

niedawno byłem "recenzentem" przy zakupie G z roku 01 i poszla za 18,5

fakt faktem nie miała gazu (moze i lepiej) i alu a reszta wyposażenia razem z silnikiem jak u ciebie

autko było wzięte z floty PZU i mimo że flotowe było w bardzo dobrym stanie i zadbane w środku (ze wszystkimi przelądami na bierząco i przebiegiem 115kkm)

po sprawdzeniu jej w zaprzyjaźnionej stacji pan mechanior stwierdził że wsio jest ok więc wujko się zdecydował

to tyle co do doświadczeń

więc najlepiej drogi kol. jedź na miejsce i mocno negocjuj cenę jeśli autko będzie tego warte wink.gif

pozdrawiam!!!

Napisano
  • Autor

> cena jest dosyć wysoka patrząc na rocznik

> niedawno byłem "recenzentem" przy zakupie G z roku 01 i poszla za

> 18,5

> fakt faktem nie miała gazu (moze i lepiej) i alu a reszta wyposażenia

> razem z silnikiem jak u ciebie

> autko było wzięte z floty PZU i mimo że flotowe było w bardzo dobrym

> stanie i zadbane w środku (ze wszystkimi przelądami na bierząco

> i przebiegiem 115kkm)

> po sprawdzeniu jej w zaprzyjaźnionej stacji pan mechanior stwierdził

> że wsio jest ok więc wujko się zdecydował

> to tyle co do doświadczeń

> więc najlepiej drogi kol. jedź na miejsce i mocno negocjuj cenę jeśli

> autko będzie tego warte

> pozdrawiam!!!

Patrząc po ogłoszeniech to cena wcale nie jest taka wysoka, zdarzają się z tego rocznika i pod 19 000 PLN, a ceny zaczynaja się od 15 000 pzry czym przebiegi około 150 000 znalazł się też z przebiegiem 130 000. Czyli cena wyśrodkowana, pozatym ktoś pisał ze przebieg małoprawdopodobny, jeśli wziąć pod uwagę to że pierwsza rejestracja jest w 99 roku a auto ma przebieg pod 200 000 to wychodzi 20 000 rocznie, więc wydaje mi się że całkiem realny jest ten przebieg, sam tyle robię rocznie a samochód właściwie każdego dnia w roku jest na chodzie, chyba że popiję smile.gif, ale dam znać jak oblukam samochód i dokładnie sprawdzę papiery.

Napisano

Ja robie 25-28kkm rocznie i bywa dość często, że samochód stoi po 2-3 dni.

Napisano

cena z kosmosu screwy.gif

Jeśli sprzeda za te pieniądze to powinien na msze za to dać waytogo.gif

Napisano

> Ja robie 25-28kkm rocznie i bywa dość często, że samochód stoi po 2-3

> dni.

A ja robie ok. 10-15 kkm rocznie i samochód prawie codziennie jeździ (ostatni rok to ok. 11 kkm). Jak widać to niczego nie dowodzi.

Pozdr.

Napisano

> A ja robie ok. 10-15 kkm rocznie i samochód prawie codziennie jeździ

> (ostatni rok to ok. 11 kkm). Jak widać to niczego nie dowodzi.

> Pozdr.

Dowodzi tego ze w POlsce jezdzi sie zdecydowanie mniej niz na zachodzie. I tego ze u nas auto to nadal luksus.

Napisano

I tego, że samochód może mieć różne przebiegi... znam dostawczaka Transita z 1996r. który ma 30kkm przebiegu (!). Oryginalnego!

Napisano

> I tego, że samochód może mieć różne przebiegi... znam dostawczaka

> Transita z 1996r. który ma 30kkm przebiegu (!). Oryginalnego!

Moj sasiad ma taka Toyote Carine z 96 roku oryginalny przebieg 15tys km.

Ale co teraz wyjdzie non stop sioe cos sra co siwadczy o tym ze auto jednak i tak musi jezdzic.

Napisano

> Dowodzi tego ze w POlsce jezdzi sie zdecydowanie mniej niz na

> zachodzie. I tego ze u nas auto to nadal luksus.

No moze ale podam mój przykład.

Ja sprowadziłem sobie w lipcu 2006 asterkę (model jak w podpisie) z przebiegiem 111 tys km. Przebieg na 200% pewny. Teraz ma 130 tys. Więc widać że i niemiec dożo nią nie jeździł (3 samochód w rodzinie) i ja tez za dożo nie robię, chociaż prawie co dzień gdzieś jadę.

Już widzę te rozważania kupującego co do przebiegu jak ją będę sprzedawał smile.gif

Napisano

> Dowodzi tego ze w POlsce jezdzi sie zdecydowanie mniej niz na

> zachodzie. I tego ze u nas auto to nadal luksus.

Faktycznie w Polsce jeździ się mniej niż na zachodzie, ale nie sądzę, żeby mój przykład był tego dowodem, bo wcześniej zdarzało się że w ciągu roku przejeżdżałem autem i 30 kkm (nie mam potrzeby, to nie jeżdżę). W mojej wypowiedzi chodziło tylko o to, że zdarzają się auta które mają znacznie niższe przebiegi roczne od średnich (zarówno w Polsce jak i za granicą). I nie dyskutuję tutaj, czy to zawsze musi być na korzyść auta przy zakupie.

> Moj sasiad ma taka Toyote Carine z 96 roku oryginalny przebieg 15tys km.

> Ale co teraz wyjdzie non stop sioe cos sra co siwadczy o tym ze auto jednak i tak musi jezdzic.

Zgodzę się, że dla auta najlepiej jest jak jeździ i właśnie ten mały przebieg najprawdopodobniej jest przyczyną, że teraz auto się "sypie". Ale nie postawiłbym diagnozy, że to na 100% dlatego się psuje (może trafił się wadliwy egzemplarz).

Pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.