Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy Accord MY09 - wrazenia z jazdy

Featured Replies

Napisano

Test to to napewno nie jest ... raczej pierwsze odczucia...

Nowy Accord i nie mylic z Honda Accord Euro ktora jest mniejszahmm.gifzlosnik.gif pojawil sie juz jakis czas temu.

Brak czasu z mojej strony powodowal ze nie zostalismy sobie przedstawienicfaniaczek.gif ... a mnie interesowalo jednofoch.gif

No wiec to jest pelnowymiarowy Accordwazniak.gif ... z porzadnym V6 pod maska ... ale dla chcacych zaplacic mniej sa tez

4 cylinderzlosnik.gif i 133kW mocy...

Za sugerowana cene detaliczna $29,990 (60,513.79 PLN) (ach nie moge sobie odmowic tej wrodzonej zlosliwoscizlosnik.gif) wyjedziemy wersja 4 cylindrowa.

V6 cos drogi u Honda sie zrobil i nowy Accord zyczy sobie $38,490 (77,684.30 PLN) nono.gif Oczywiscie jak zawsze sa to sugerowane ceny detalicznehmm.gif i jak sie juz troche model opatrzyideia.gif ... to cena na rachunku i sugerowana bedzie znacznie mniejszaidea.gif ...

... ale ma wlasnie cos co mnie interesujewazniak.gif magiczne 3 literki zlosnik.gifIThankYou.gif VCM IThankYou.gif czyli Variable Cylinder Management

Po prostu nasz V6 ... nie zawsze jest V6 grinser006.gif tylko czasami 4 cylinder a czasami .... 3 cylinderfoch.gif

46508661xn6.jpg

Normalnie 3.5l V6 generuje 202kW mocy - co jest standardem dla aut rodzinnychhmm.gif. Ale Honda twierdzi ze" dzis nie chodzi tylko o moc. Sztuka jest wygenerowac jak najwiecej kW przy jak najmniejszym spalaniu paliwa. Oto geniusz VCMwazniak.gif" i koniec cytatu ...

Generalnie przejechalem sie autem ok 40km po miescie, po miejskich Motorways, przy szkolach z V ok 40km/h (School hours),

troche z gorki, troche pod gorke zlosnik.gif ... i generalnieideia.gif

-przyspieszenie, docisniecie do podlogi, podjazd pod gorke 6 cylindry

-Cruise na Motorway ok 120km/h - plaska nawierzchnia - 3 cylindry,

- 4 cylinder cruising - np male wniesienie zalacza sie dodatkowy cylinder do pozostalej trojkiidea.gif

Podczas dlugiej dyskusji z Sales Cadet z Honda (chlopak mial z 17-18 lat ale jego wiedza byla wspanialawaytogo.gif - widac ze ma przyszlosciowa kariere z Hondaok.gif) dowiedzialem sie

ze odciecie nastepuje przy 118km/h i prostej nawierzchni. Generalnie pod uwage brane sa takie czynniki jak:

-obroty,

- V,

- kat nachylenia (auto musi miec cos wbudowane aby okreslic kat nawierzchnihmm.gif),

- styl jazdy - coz potrafi odroznic jazda miejska z czestym start & stop od jazdy po autostradach czy drogach poza miastemhmm.gif,

73132886lv6.jpg

Jak sie popatrzy to jeszcze by sie cos pod maska zmiescilohmm.gif ... za wiele miejsca to to raczej nie zajmuje idea.gif....

Ciekawe jest to ze ... tego w ogole nie czuc ... ani nie slychachmm.gif... Honda wkomponowala maly system w radio, gdzie zawsze bedzie sie

nam wydawalo ze jezdzimy V6;] - ach oszukuja nasnono.gifzlosnik.gif

... Dobrze pomyslane, po prostu przez glosniki dodawane jest pewna RF (Radio frequency), ktora powoduje...

ze nasze uszy sa oszukanezlosnik.gif... i wydaje nam sie ze jezdzimy caly czas V6palacz.gif... Coz sam moge to potwierdzic, gdyby nie male swiatelko ktore wskazuje

ze wlasnie jestesmy w najkorzystniejszym trybie (czyli 3, 4 cylindry) to nie wiedzialbym ze wlasnie lecimy na 4 cylindrachpalacz.gif.

Ciekawa sprawa jest rozwiazanie jak to dzialahmm.gif

111ut2.jpg

Jak widac V6 pracuje normalnie, 3 cylindry - pracuje tylko jeden blok silnika, a 4 hmm.gif 2 cylindry z kazdego blokuhmm.gif

Srednie katalogowe spalanie to 10.0l benzyny 91.

Prawdopodobnie Premium daloconfused.gif by jakos minimalnie mniejsze zuzycie... BC pokazal 9.2l w mieszanej jezdzie po miescie poza godzinami szczytuhmm.gif...

Skrzynia

Coz 5 speed automatic tylkowaytogo.gif, zadnych manualow z_lol1.gif ... hmm.gif teraz czy to tiptronichmm.gif? No - szczerze sam nie wiemhahaha.gif..

Dlaczego...hmm.gif?

Wiec mamy Sport mode - jak widac wajcha jest .. prosta... ale jak sie przyjrzymy to na kierownicy sa paddle shifts - po lewej, + po prawej hmm.gif...

...ale nie da sie wajcha zmieniacnono.gif.. Nie nawidze jak koncerny probuja cos narzucicfoch.gif ... i powoli mnie tez angryfire.gif jedna rzeczpad.gif yyy denerwujeangryfire.gif ze kazdy ma inaczej...pad.gif

GM + wajcha do tylu, - do przodu,

Subaru + do przodu, - do tylu,

...to samo z paddle shifts - lewa, - prawa... noz f..ck pad.gif ... Moze by w kocu jakis standard wprowadzicpalacz.gif? Hello!

95272617kn2.jpg

Wyglad

Coz jak zawsze - wrazenia indywidualnehmm.gif ale mnie sie podoba i to nawet bardzo001.gif ... Przypomina mi BMW 7 series z tylu zlosnik.gif ... tylko za o wiele mniejsze $$$ wink.gif

14jd4.jpg

16zj5.jpg

64381740ng6.jpg

Przod jest masywny a IMVHO bok ladnyok.gif

17523176qs2.jpg

72868384df3.jpg

Czy tylko ja tu 7 series widzeniewiem.gif?

32221078hb8.jpg

17gh0.jpg

Srodek

11mb9.jpg

Coz dwa silniki, i dwie wersje wyposazenia = 4 odmiany i tylehmm.gif.

Na pict jest wersja bazowahmm.gif. Velour zamiast skory, kupa schowkow, ciekawe zaprojektowany system HVAC - zamiast galek, male suwaki - ktore nalezy ciut przesunac w gore i daje to nam "jeden stopien" zmiany ...

idea.gif.. Bardzo latwe w obsludzeidea.gif

10uu0.jpg

24253631io0.jpg

12xf4.jpg

Siedzenia naprawde wygodne, ale po 40km powiedzmy sobie szczerze nie wiele da sie tak naprawde powiedziec. W kazdym razie z tylu na w aucie 2+2, na te mniejsze 2 - kuuuupa miejsca na piaskownica.gif, przednie siedzenia sa szerokie, boczne trzymanie IMHO moglo by byc lepszeidea.gif ...

Razi mnie jednak kupa plastikupad.gif... no i For Fu*ken sake zeby w nie bylo skory na kierwonicy w wersji bazowej to jest chyba jakis zartpad.gifangryfire.gif....

Robia jeszcze jakies auta klasy sredniej bez skory na kierownicyconfused.gif???????????????????????????????????

Chyba nienono.gif ...

71873867ua0.jpg

czyli co mi sie podobalo a co niehmm.gif

waytogo.gif

-V6 podobal sie - i dlatego jest taka roznica w cenie miedzy 4 cyl a V6 - za VCM trzecia zaplacichmm.gif - pewnie za pare lat spowszechniejehmm.gif,

- spalanie raczej plus hmm.gif ale roznica nie wielkaidea.gif (powiedzmy ze 15%hmm.gif)

-komfort w srodku,

-bezpieczenstwo .. zbyt dluga lista aby wymienic zlosnik.gif ale wszystkie VCS, TCS, BA etc etc

- wersja 4 cylinder - "value for money" - ktos moze przetlumaczyc bo wartosc za $$$ to to nie jest zlosnik.gif (po prostu za to co placimy dostajemy naprawde duzohmm.gif)

no.gif - no i minusyhmm.gifno.gifno.gifno.gif

-hmm.gif wnetrze nie kazdemu moze przypasc do gustuhmm.gif - szczegolnie te drewnopodobne plastikowe wstawki - widocznie dzis taka moda crazy.gif,

1112me0.jpg

Pseudo drewno obok schowkapad.gif

-kierownica z Toy Story - plastik, brak skory, dorzuce paddle shifts (nie ze cos z nimi zlegohmm.gif ale jak ktos sie wajcha lubi bawic to nie moze270747800-sex.gif)

- teraz Mazda to juz wiem od dawnahmm.gif Honda nie podejrzewalemhmm.gif ale halas od drogi na pewnym typie asfaltu moze przyrawic o bol glowyrant.gif... I to nie jest wina oponfoch.gif

- no i wlasciwie nie ma sie do czego wiecej przyczepic zlosnik.gif...

BTW - Nowy Accord Euro wchodzi do sprzedazy w 06/2008 i dosal 7kW wiecej001.gif ... ale i tak bym wybral pelnowartosciowego yyy pardon zlosnik.gif - pelnowymiarowego Accordfoch.gif miedzy tymi dwoma - a nie EU wersjehmm.gif ...

Coz inny odbiorca - widocznie sie starzjepalacz.gif

old.gifText i ladne duze Pict by Ozizlosnik.gif male pict z googleswiety.gif

EDIT: poprawiono bledy ort shhh.gif ale pewnie cos sie jeszcze znajdziesmirk.gif

post-1538-14352492633253_thumb.jpg

Napisano

IMO tani dobrze wyposazony i ladny. Ale mam jedno bardoz wazne pytanie czemu Accord i Accord EU maja ta sama nazwe w Australii?

PRzeciez to dwa rozne samochody?

Napisano

całkiem fajny opis, i całkiem fajne auto zlosnik.gif

> - wersja 4 cylinder - "value for money" - ktos moze przetlumaczyc bo

> wartosc za $$$ to to nie jest,

po naszemu to bedzie "cos za cos" zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> IMO tani dobrze wyposazony i ladny. Ale mam jedno bardoz wazne

> pytanie

a dlaczego jest bardzo waznezlosnik.gif?

czemu Accord i Accord EU maja ta sama nazwe w Australii?

> PRzeciez to dwa rozne samochody?

bo to Accord i to Accordzlosnik.gif ... a powaznie- hmm.gif

Euro bylo glownie opracowane na rynek EU - przynajmniej poczatkowohmm.gif. Sappozlosnik.gif - bo tak nazywala sie pierwsza odmiana pelnowymiarowego Accord trafil do Asia/ Yanks/Ozhmm.gif... ale wtedy zmieniono ciut filozofiehmm.gif

Przyjelo sie potocznie ze jeden nazywa sie Accord a drugi Eurohmm.gif ... i teraz Euro uplasowalo sie jako 4 cylindrowa odminana Sportidea.gif... cenowo plasuje sie pomiedzy Accord 4 cyl a Accord V6... to bylo szczegolnie widac w poprzedniej generacjihmm.gif

Accord 2.4l - tylko automatic 118kW $29,900

Euro 2.4l -manual lub auto 140kW ok $34 k

Accord V6 tylko auto 195 (chyba) kW ok $36 k ...

Czyli jestes mlody i szybki kupujesz Eurozlosnik.gif ... i to sie sprawdzapalacz.gif....

Napisano

powinni tego zabronic zona.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Ty tutaj ludzi to w kompleksy wpedzasz tym autami i ich cenami foch.gif

Napisano

Kolejny ładny samochodzik waytogo.gifsmile.gif

Napisano
  • Autor

> całkiem fajny opis, i całkiem fajne auto

ano calkiem fajne autohmm.gif

> po naszemu to bedzie "cos za cos"

... niezlosnik.gif - chodzi oto ze dostajesz cos co jest warte twoich pieniedzy001.gif ... potem mi wpadnie jakie moze byc tlumaczeniezlosnik.gif....

Napisano

> 4 cylinder i 133kW mocy...

> Za sugerowana cene detaliczna $29,990 (60,513.79 PLN) (ach nie moge

> sobie odmowic tej wrodzonej zlosciwosci) wyjedziemy werjsa 4

> cylindrowa.

Nawet ładne autko im wyszło - dużo ładniejsze od poprzedniej trumny.

I te ceny - za tyle brałbym to w ciemno zlosnik.gif

Napisano

Ty i te Twoje auta biglaugh.gif

Dostaniesz dozywotniego bana jak troche cen nie przekrecisz rotfl.gif

Fajne autko i fajny tescik waytogo.gif

ps. wyglada z boku jak BMW 7 zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

> Ty i te Twoje auta

mlodzienczy zapal sie konczyzlosnik.gif - jeden z ostatnich opisow narazieidea.gif ... z reszta nawet mi nie o auto chodzilo tylko o system cylindrow waytogo.gif - jak to czuc, jak to dzialahmm.gif...

> Dostaniesz dozywotniego bana jak troche cen nie przekrecisz

cena akurat wzroslazlosnik.gif - na pocieszenie dodaj jakies $2k-2.5k zeby wyjechac na ulice - koszt transportu do dealera, pierwsza rejestracja, tablice ubezpieczenie etc hmm.gif

> Fajne autko i fajny tescik

do tescika dalekoskromny.gif

> ps. wyglada z boku jak BMW 7

no nie smile.gif a juz mi sie wydawalo ze mi sie tylko wydajehmm.gif

Napisano
  • Autor

> Nawet ładne autko im wyszło - dużo ładniejsze od poprzedniej trumny.

ktorej trumnyzlosnik.gif?hmm.gifniewiem.gif?

tej co jak komus argumentow na AK zabraklo powiedzial ze brzydkafoch.gif ... hahaha.gifhahaha.gif ...

> I te ceny - za tyle brałbym to w ciemno

alez za to mozna miec 2 x Lacettizlosnik.gif

Napisano

> ktorej trumny??

dotychczas produkowany Accord zlosnik.gif

> tej co jak komus argumentow na AK zabraklo powiedzial ze brzydka ...

> ...

> alez za to mozna miec 2 x Lacetti

U nas jeden Lacetti za cenę Accorda u was zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> dotychczas produkowany Accord

proszezlosnik.gif - echsmirk.gif

Sama pieknoschahaha.gif

7467670.jpg

10005314.jpg

2957551.jpg

> U nas jeden Lacetti za cenę Accorda u was

... juz chyba nie dlugo . Daewoo is czacha.gif .... pardon Chevrolet

Napisano

Srednio mi sie podoba stylistyka tego Accorda - u nas w sprzedazy jest juz chyba od jesieni. Ale w porownaniu z konkurencja (Camry,Mazda 6, Malibu), to tylko Malibu ma jakies szanse konkurowania. Camry i Mazda 6 wysiadaja. Hondzie po raz ktorys z rzedu odalo sie osiagnac optimum - naprawde duzy samochod za bardzo rozsadna cene (ceny transakcyjne sa o 10-15% nizsze od MSRP), w ktorym z przyjemnoscia czuje sie kobieta lubiaca komfort i latwosc jazdy jak i mezczyzna lubiacy troche "kopa" pod noga. Do tego relatywnie niska utrata wartosci (bo Honda nie sprzedaje samochodow do wypozyczalni) = mozna brac w ciemno.

Napisano

> prosze - ech

> Sama pieknosc

Jako ze sie pozybylem mojego Accorda pare tygodni temu, wiec jestem teraz obiektywny. I obiektywnie mowie ze poprzedni model byl dosc kontrowersyjny w wygladzie. Ale to tak jak z BMW 7 - najpierw wszyscy uwazali ze jest okropne, a potem sie zaczelo podobac.

Napisano

> no nie a juz mi sie wydawalo ze mi sie tylko wydaje

Hmm, a ja na poczatku jak pierwszego zauwazylem, to myslalem ze to jakis nowy model Saturna - ten chrom sick.gif

Napisano

> ps. wyglada z boku jak BMW 7

Jak dla mnie, to jest podobny z profilu do Mercedesa C smile.gif

Napisano
  • Autor

> Srednio mi sie podoba stylistyka tego Accorda - u nas w sprzedazy

> jest juz chyba od jesieni.

no jest juz dobre pare miesiecyhmm.gif ale ty miales wczesniej z 3-4 hmm.gif ...

... z tym ze Yank wersja jest robiona w Ohio a ta w Thailand. Czyli de facto opoznienie bylo bo jest inny cykl produkcyjny.

Ale w porownaniu z konkurencja

> (Camry,Mazda 6, Malibu), to tylko Malibu ma jakies szanse

> konkurowania. Camry i Mazda 6 wysiadaja

hmm.gif Camry nawet bym tego nie porownalzlosnik.gif - bo nie lubie lodowek ani pralekzlosnik.gif. Honda ma jakis charakter a Camrypad.gif ... cozpalacz.gif

Mazda 6 - hmm.gif przyznam ze - mowa o nowej oczywiscie001.gif

10049729.jpg

.. sam niewiem.gif... U mnie M 6 oferuje tylko 2.5l nie ma V6angryfire.gifnono.gif

. Hondzie po raz ktorys z

> rzedu odalo sie osiagnac optimum - naprawde duzy samochod za

> bardzo rozsadna cene (ceny transakcyjne sa o 10-15% nizsze od

> MSRP)

a to ciekawehmm.gif ... bo jak narazie na 2 miesiecznym modelu Honda nic nie spuscizlosnik.gif --- MSRP = praktycznie Invoice szczegolnie jesli chodzi o wersje V6 ze wszystkimi opcjami i bezowa skora w srodku -

, w ktorym z przyjemnoscia czuje sie kobieta lubiaca

> komfort i latwosc jazdy jak i mezczyzna lubiacy troche "kopa"

> pod noga. Do tego relatywnie niska utrata wartosci (bo Honda nie

> sprzedaje samochodow do wypozyczalni) = mozna brac w ciemno.

widze ze polityka ta samahmm.gif Honda jako rental chyba jeszcze nigdzie nie widzialemideia.gif ... ale jak mowie mnie nie o auto chodzilo tylko o VCM idea.gif...

Idz sie dla mnie przejedz Pony G8zlosnik.gif bo mimo ze Made in Australia to wy dostaliscierant.gif odciecie 2 cylindrow a my niepad.gif ... a na to chyba czekamhmm.gif

Napisano
  • Autor

> Jako ze sie pozybylem mojego Accorda pare tygodni temu, wiec jestem

> teraz obiektywny. I obiektywnie mowie ze poprzedni model byl

> dosc kontrowersyjny w wygladzie. [...]

Tia ale Coupe nie byl zlyhmm.gif Tu nie chodzilo IMHO o przod tylko o tylidea.gif... Po facelifting-u tyl wygladal znosniehmm.gif

10222958.jpg

Napisano
  • Autor

> U Was inna jest

to trzeba bylo mowic ze o Euro chodzizlosnik.gif ... akurat nowa sie wiele nie zmienilazlosnik.gif

10061794.jpg

53710_b_hon_small.jpg

Napisano

> Mazda 6 - przyznam ze - mowa o nowej oczywiscie

> .. sam ... U mnie M 6 oferuje tylko 2.5l nie ma V6

W USA o ile sie nie myle nadal jest stary model 6'stki. Mozna miec V6, ale wersja MazdaSpeed ma 4-ro cylindrowy 2.3L turbo.

> Idz sie dla mnie przejedz Pony G8 bo mimo ze Made in Australia to wy

> dostaliscie odciecie 2 cylindrow a my nie ... a na to chyba

> czekam

Jeszcze chyba nie ma u dealerow. Zreszta najblizszy dealer Pontiaca jest 30 minut jazdy stad frown.gif

Czy w Australii sprzedaja juz nowego Malibu? Bo to jedyny samochod ktory moze byc konkurencja dla Accorda.

Napisano
  • Autor

> W USA o ile sie nie myle nadal jest stary model 6'stki.

juz nie dlugohmm.gif

Mozna miec

> V6, ale wersja MazdaSpeed ma 4-ro cylindrowy 2.3L turbo.

MPS001.gif .... wyglada ze nowego nie bedziehmm.gif ... a szkodahmm.gif

> Jeszcze chyba nie ma u dealerow.

ejnono.gifhahaha.gif Sa... dokladnie dostarczono 888sztuk MY08wazniak.gif ...wyszlo cos na 2 sztuki na dealer-a ... i robia ten sam numer jak GTO weszlo do sprzedazy MSRP + ...10-15%nono.gifpad.gif... i sie potem dziwic ze Pontiac zdechl/zdychapad.gif

http://www.pontiac.com/vehiclelocator/po...rand=divisional

280658593-1113.jpg

a to cozlosnik.gif?

Zreszta najblizszy dealer Pontiaca

> jest 30 minut jazdy stad

> Czy w Australii sprzedaja juz nowego Malibu? Bo to jedyny samochod

> ktory moze byc konkurencja dla Accorda.

Nie w ogole nie ma Chevygrinser006.gif

post-1538-14352492638288_thumb.jpg

Napisano

> Za sugerowana cene detaliczna $29,990 (60,513.79 PLN) (ach nie moge

> sobie odmowic tej wrodzonej zlosciwosci) wyjedziemy werjsa 4

> cylindrowa.

> V6 cos drogi u Honda sie zrobil i nowy Accord zyczy sobie $38,490

> (77,684.30 PLN)

Wg konfiguratora w USA Honda Accord V6 (VCM) w wersji standard kosztuje $27,000.00, czyli jakieś 58-59 kPLN - to dopiero złośliwość!!! angryfire.gifbiglaugh.gif

A w leasingu na 36 miesięcy jest za pi razy oko $369.00

Napisano

> W mordę jak nam tu daleko do prawdziwej cywilizacji

W Polsce jest Chevrolet

Napisano
  • Autor

> Wg konfiguratora w USA Honda Accord V6 (VCM) w wersji standard

> kosztuje $27,000.00, czyli jakieś 58-59 kPLN - to dopiero

> złośliwość!!!

zgoda ale jest LHD, po za tym rynek chlonie 16 mil a nie 1 mil nowych aut na rok, no i konstrukcyjnie jest ciut inna - bakhmm.gif np ...

> A w leasingu na 36 miesięcy jest za pi razy oko $369.00

... a to ciekawehmm.gif bo mimo ze maja 4% a nie 8% jak ja to w leasing na 36 miesiecy wychodzilo cos ok $600 hmm.gif ...

Napisano
  • Autor

> w EU auta zawsze byly drogie

byly/sa drogie bo jest inny system podatku i wrazenia rzadu co jest obywatelowi do zycia potrzebnehmm.gif ... Tak jak bron dla USA tak samo podejscie do aut, motoryzacji jest i bylo innehmm.gif

Napisano

> z jakoscia gorsza niz Daewoo

Jakość jest taka sama jak u Chevrolet US.

Napisano
  • Autor

> Jakość jest taka sama jak u Chevrolet US.

a na jakiej podstawie tak sadzisz ze jakosc jest taka samaconfused.gif?

Napisano

Dzięki za piękny reportaż.

Znowu będzie mnie brzuch bolał z zazdrości o te ceny beksa.gif

Napisano

> Dzięki za piękny reportaż.

> Znowu będzie mnie brzuch bolał z zazdrości o te ceny

Sporo ludzi zamiast cierpiec na bole brzucha, sprowadza.

Napisano

Brzydki z zewnatrz, brzydki wewnatrz.. V6 nie zawsze jest V6.

Powiedz mi czy to sie w ogole u was sprzedaje?

Napisano
  • Autor

> Brzydki z zewnatrz, brzydki wewnatrz..

jak zawsze kwestia gustuhmm.gif

V6 nie zawsze jest V6.

taka przyszlosc - niestetyhmm.gif V8 tez juz czasami jest V6zlosnik.gif

> Powiedz mi czy to sie w ogole u was sprzedaje?

Za Marzec 08 - 33 najpopularniejszy model -924 sztuki zlecialohmm.gif. Honda przyjela ze ok 800 sztuk bedzie si sprzedawac na miesiac z tego 60% wersja 4 cylinder i 40% V6 i nie wiele sie pomylili... z tym ze proporcje sa narazie odwrotnezlosnik.gif...

Napisano

> a na jakiej podstawie tak sadzisz ze jakosc jest taka sama?

Mam nowego Chevroleta. Jeździłem nowym Chevroletem w US. Nie zauważyłem różnicy. Dodatkowo, połowa elementów wewnątrz jest ta sama.

Napisano
  • Autor

> Mam nowego Chevroleta. Jeździłem nowym Chevroletem w US. Nie

> zauważyłem różnicy.

nie do koncapalacz.gif ...

Papatrz na Chevrolet Europehmm.gif

Line -up - (i pls popraw jesli cos przeoczylemhmm.gif) jest taki ze 90% produktow jest GM Daewoopalacz.gif

-Matiz/Spark

-Kalos/Aveo,

-Nubira/Lacetti,

-Epica,

-Captiva,

-HHR,

USDM (US Domestic Market)

-Aveo,

-Cobalt,

-Malibu,

-Impala,

-Corvette,

-Camaro,

-Colodaro,

-Silverado,

-Avalanche,

-HHR,

-Equinox,

-TrailBlazer,

-Tahoe,

-Suburban,

-Traverse,

-Express

I tyle mi z glowy przychodzihmm.gif...

Teraz ile prodkuktow widzisz wspolnychideia.gif?

-Aveo i HHRhmm.gif...

Zgodze sie ze HHR ma taka sama Q - w US i w EU ..ale resztapalacz.gif.... rebadge Daewoo z Korea, nawet nie zarzadzany przez GM, tylko przez GM-Holdenpalacz.gif...

Czyli IMHO po prostu nie da sie tego porownachmm.gif ... Lacetti czy Epica sa po prostu autami TANIMI, i zgadzam sie ze w EU sytuacja moze byc inna hmm.gif ale wnetrza tych dwoch aut np nie sa wstanie dorownac konkurencji. ... np Astra czy Camryhmm.gif. Dlatego roznica w cenie jest taka a nie inna

Dodatkowo, połowa elementów wewnątrz jest ta

> sama.

o jakich modelach mowahmm.gif? - ciekawy jestemniewiem.gif?

Lacetti vs cohmm.gif?

Napisano

Kierownice, radio, przełączniki, sterowanie tempomatem, klimatyzacją itp. są z jednej półki.

Np. Impala vs Epica. W środku tak samo. Aveo vs Aveo chyba oczywiste. Zwykłe osobówki są tak samo zrobione. SUVy i Vany to nie wiem, bo nie mają odpowiedników w Europie.

A odnośnie jakości. Aveo/Lacetti/Epica/HHR vs. Aveo/Cobalt/Impala/HHR są dokładnie tak samo wykonane. Plastiki podobne, pokrętła, przełączniki, tapicerki. Po przesiadce nie czuje się różnicy.

Napisano
  • Autor

> Kierownice, radio, przełączniki, sterowanie tempomatem, klimatyzacją

> itp. są z jednej półki.

fakt -moj bladblagam.gif ... Zapomnialem ze teraz GM laduje ta sama kierownice wszedzie ..hmm.gif - no prawie wszedzieidea.gif

68466.jpg

> Np. Impala vs Epica. W środku tak samo. Aveo vs Aveo chyba oczywiste.

> Zwykłe osobówki są tak samo zrobione. SUVy i Vany to nie wiem,

> bo nie mają odpowiedników w Europie.

> A odnośnie jakości. Aveo/Lacetti/Epica/HHR vs. Aveo/Cobalt/Impala/HHR

> są dokładnie tak samo wykonane. Plastiki podobne, pokrętła,

> przełączniki, tapicerki. Po przesiadce nie czuje się różnicy.

coz chyba myslelismy o dwoch innych rzeczachzlosnik.gif - ja o Tahoe ty o Cobaltzlosnik.gif ... Przyznam sie szczerze ze tu nie moge nic powiedizec bo nigdy Cobalt nie jezdzilembuu.gif ... ale jesli chodzi o SUV - no coz to vs Captiva bym sie klocilzlosnik.gif ...

Z drugiej strony - jakby nie bylo Malibu jest hitemwaytogo.gif, nastapila zmiana generacji i co za tm jakoscihmm.gif ... Na to trzeba bedzie poczekac jeszcze z rok dwa aby w GM-DAT tez miana nastapila - Lacetti MY2009ideia.gif - wtedy mozna bedzie cos powiedziec ... i dokanczymy watekwink.gif...

Napisano

> Mam nowego Chevroleta. Jeździłem nowym Chevroletem w US. Nie

> zauważyłem różnicy. Dodatkowo, połowa elementów wewnątrz jest ta

> sama.

A ja mam wrazenie ze Chevy poprawil znaczaco jakosc wykonczenia. Nowy Malibu jest naprawde ladny w srodku. Zadnych szpar.

Napisano

> fakt -moj blad ... Zapomnialem ze teraz GM laduje ta sama kierownice

> wszedzie .. - no prawie wszedzie

Nie tylko kierownicę, wiele innych elementów wnętrza też. W sumie to dobrze, bo jeśli można ciąć koszty wewnątrz koncernu to ten sposób jest najlepszy.

> coz chyba myslelismy o dwoch innych rzeczach - ja o Tahoe ty o Cobalt

Tak, ja porównuję te auta które mają odpowiedniki na obu rynkach.

> ... Przyznam sie szczerze ze tu nie moge nic powiedizec bo nigdy

> Cobalt nie jezdzilem ... ale jesli chodzi o SUV - no coz to vs

> Captiva bym sie klocil ...

Ja traktuję Captivę jak Opla - Antara to następca Frontery, a Chevroleta zrobili z niej chyba przy okazji.

> Z drugiej strony - jakby nie bylo Malibu jest hitem, nastapila zmiana

> generacji i co za tm jakosci ... Na to trzeba bedzie poczekac

> jeszcze z rok dwa aby w GM-DAT tez miana nastapila - Lacetti

> MY2009 - wtedy mozna bedzie cos powiedziec ... i dokanczymy

> watek...

Fajny ten Malibu - tego jeszcze na żywo nie widziałem. Może w 2009 coś się zmieni wraz ze zmianami modelu, ale ja na jakość nie narzekam. Nie jest to Jaguar, ale nie ma żadnych niedoróbek. Wszystko jest poprawnie wykonane i się nie rozlatuje.

Ale jeśli mogą coś poprawić... Czemu nie?

20.GIF

Napisano

> A ja mam wrazenie ze Chevy poprawil znaczaco jakosc wykonczenia. Nowy

> Malibu jest naprawde ladny w srodku. Zadnych szpar.

Właśnie Malibu nie widziałem. Ale to nowość. Myślę że w Europie po najbliższych liftingach bedzie tak samo.

Na razie odniosłem się do tych modeli, które są jakiś czas na rynku. I tu nie widać różnic pomiędzy EU-US.

Napisano

Malibu jest tak ladnie wykonczony ze gdybym mial wybierac wylacznie po wnetrzu, to Honda by nie miala szans. Ale dochodzi utrata wartosci frown.gif

Napisano

> Malibu jest tak ladnie wykonczony ze gdybym mial wybierac wylacznie

> po wnetrzu, to Honda by nie miala szans. Ale dochodzi utrata

> wartosci

W Polsce w Chevrolecie można dostać duży upust od ceny z cennika. Wtedy mniej boli utrata wartości.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.