Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciek oleju pod skrzynią

Featured Replies

Napisano

Czy to standard w STILO? Zauważyłem , że pod skrzynią biegów zaczyna mi się pocić. Nie kapie na ulice, ale jest spocone od około roku. Jakie są ewentualne koszty z tym związane. Czy ktoś miał już z tym problem?

Napisano

Mi się też "poci"(tak samo, ulica sucha), zgłaszałem na gwarancji i nic. Potem mechanik z ASO, powiedział, że TTTM. Mówił, że w swoim też walczył, ale dał sobie spokój. A ile w tym prawdy, a ile kitu dla klienta, to niewiem.gif Natomiast(na kąciku) były opisywane przypadki, że warsztat widzi wyciek i każe robić, niby w trosce o auto, ale kasa też ma znaczenie...

Ja póki co nic z tym nie robię, skoro nie trzeba...

Napisano

> Czy to standard w STILO? Zauważyłem , że pod skrzynią biegów zaczyna

> mi się pocić. Nie kapie na ulice, ale jest spocone od około

> roku. Jakie są ewentualne koszty z tym związane. Czy ktoś miał

> już z tym problem?

u mnie też się pocie w 1.2+6speed :/ ... w ASO powiedzieli że trzeba się już szykowac do wymiany oringów - podobno da się to zrobić bez wyjmowania skrzyni .. koszt ok 350zl

Napisano

U mie też tak jest. Na gwarancji wymieniali uszczelniacz półosi, wymienili uszczelniacz na wybieraku biegów. Nie wiele pomogło cały czas jest zapocone. Dałem sobie spokój. TTTM.

Napisano

U mnie ciekło na wybieraku - koszt wymiany uszczelnienia w serwisie fiatowskim 180 PLN

Napisano

> U mie też tak jest. Na gwarancji wymieniali uszczelniacz półosi,

Tez to miałem niedawno... wymiana z czesciami ok 140pln. Prawa półoś.

Napisano

Ciekło.. denerwowało mnie to bo w hali garazowej wszystkie auta miały sucho a to moje zachlapane .... gdzies koło 155 tys km .. wymiana uszczelnienia lewej półoski i biega nadal 180.000 pod autem sucho.... koszt 200 zł z robocizną

Jak wycieknie olej to skrzynia sie rozleci no.gif

Napisano

> u mnie też się pocie w 1.2+6speed :/ ... w ASO powiedzieli że trzeba

> się już szykowac do wymiany oringów - podobno da się to zrobić

> bez wyjmowania skrzyni .. koszt ok 350zl

A to ciekawe, mi powiedział majster w Pol-car, "że skrzynie trza wyjąć i się zrobi..." w piątek wymieniam rozrząd to się zapytam co i jak (jadę do ACM więc inny majster będzie oglądał).

Ale to i tak mnie zastanawia 63k naturlane a już coś zaczyna kapać ze skrzyni? crazy.gif

Napisano

Ja mam przejechane 66 tys. Stilo 1.2 3D 2003. Zaczelo kapac, wymienilem uszczelniacz lewej polosi. Pomoglo ... na chwile, kapie dalej, ale juz mniej. Jedna, dwie kropelki na noc.

Kolejny fachman nie mial pojecia co jest grane. Raz jeszcze wymienil zimmering i dalej lipa ... jedna/dwie krople na dzien.

Nie mam juz pomyslow co z tym dalej passed_out.gif

Napisano

> Nie mam juz pomyslow co z tym dalej

A ja mam ok.gifWypadało by się przywitać ! palacz.gif

Polecam poczytać FAQ kącikowe i ogólne AK

Quote:

--------------------------------------------------------------------------------

- dobrze jest uzupełnić profil : przyda się gdy będziecie potrzebowali pomocy od kolegów z waszego regionu. Nie musi być adres ale miasto wystarczy, wpiszcie też furę do profilu (model, silnik), profile nie są dostępne do przeglądania dla niezalogowanych "czytaczy

Napisano

Rozrząd i uszczelniacz wybieraka wymieniony - koszt 475 pln. (rolkę i pasek miałem swój)

Obeszło się bez wyjmowania skrzyni.

> A to ciekawe, mi powiedział majster w Pol-car, "że skrzynie trza

> wyjąć i się zrobi..." w piątek wymieniam rozrząd to się zapytam

> co i jak (jadę do ACM więc inny majster będzie oglądał).

> Ale to i tak mnie zastanawia 63k naturlane a już coś zaczyna kapać ze

> skrzyni?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.