Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak odłaczyc immobilajzer ????

Featured Replies

Napisano

Witam. zagubiłem kluczyk i jak w tytule potrzebuję odłaczyć immboilajzer jak to sir robi??? czy muszę jechac do mechaniora czy sam sobie z tym poradzę ????

Napisano

> Witam. zagubiłem kluczyk i jak w tytule potrzebuję odłaczyć

> immboilajzer jak to sir robi??? czy muszę jechac do mechaniora

> czy sam sobie z tym poradzę ????

Co mi do glowy przychodzi to zmenic ECU na niezakodowane.

Napisano
  • Autor

> Wszystkie kluczyki zgubiles??

nie został mi jeden ale jest pekniety i muszę go szybko wymienić a szkoda mi kasy na kluczyk z immboilajzerem dlatego chce go odłaczyć i dorobic zwykly

Napisano

> nie został mi jeden ale jest pekniety i muszę go szybko wymienić a

> szkoda mi kasy na kluczyk z immboilajzerem dlatego chce go

> odłaczyć i dorobic zwykly

Odłączyć się nie da , trzeba przeprogramować ECU co kosztuje ze dwa razy tyle co dorobienie kluczyka , warto więc przemyśleć tą sprawę ...

Napisano
  • Autor

> Odłączyć się nie da , trzeba przeprogramować ECU co kosztuje ze dwa

> razy tyle co dorobienie kluczyka , warto więc przemyśleć tą

> sprawę ...

a jakbym kupił stacyjkę na allegro z kluczykami to czy mogę ją wstawić czy to bedzie jakiś problem

Napisano

> a jakbym kupił stacyjkę na allegro z kluczykami to czy mogę ją

> wstawić czy to bedzie jakiś problem

Musiałbyś kupić stacyjkę z kluczykami łącznie z modułem immobilizera i ECU z tego samego auta .

Napisano

> nie został mi jeden ale jest pekniety i muszę go szybko wymienić a

> szkoda mi kasy na kluczyk z immboilajzerem dlatego chce go

> odłaczyć i dorobic zwykly

No to jak masz stary kluczyk to przełóż transponder do nowego i po problemie. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Musiałbyś kupić stacyjkę z kluczykami łącznie z modułem immobilizera

> i ECU z tego samego auta .

dobra a jak bym położył głłowkę kluczyka w poblizu stacyjki a odpalał dorobionymi zwykłymi to by była gitara ????

Napisano

> dobra a jak bym położył głłowkę kluczyka w poblizu stacyjki a odpalał

> dorobionymi zwykłymi to by była gitara ????

Wtedy zadziała , ale to mało wygodne rozwiązanie wink.gif

Napisano

> dobra a jak bym położył głłowkę kluczyka w poblizu stacyjki a odpalał

> dorobionymi zwykłymi to by była gitara ????

widze ze drutujesz i tniesz koszty wiec , rozbierz kluczyk ten polamany i dorob uniwersalny byle jaki kluczyk a potem masz dwie opcje zlosnik.gif przyklej na tasme klejaca pod obudowe kolumny do stacyjki czipik albo go wsadz do tego nowego uniwersalnego kluczyka zlosnik.gif

Napisano

> Co mi do glowy przychodzi to zmenic ECU na niezakodowane.

tylko opiac immo - bo po wlozeniu pierwszego klucza z pastylka sie znowu zakoduje

Napisano

> tylko opiac immo - bo po wlozeniu pierwszego klucza z pastylka sie

> znowu zakoduje

co ty gadasz....?? bez klucza matki nic się nie koduje..pozatym Programowanie immo polega na dopisaniu numeru klucza (który jest wpisany w tej pastylce) do pamięci ECU.

Napisano

Ja przekładałem pastylke, chwila roboty. Jak jednak nie chcesz tego rozwiązania to zawsze możesz dorobić zwykły kluczyk, ten co masz przyczepić gdzieś w skrzynce bezpieczników i też będzie działać tylko wtedy tracisz zalety immo - jaki jest taki jest, ale zawsze lepsze takie zabezpieczenie niż jego brak.

Napisano
  • Autor

> Ja przekładałem pastylke, chwila roboty. Jak jednak nie chcesz tego

> rozwiązania to zawsze możesz dorobić zwykły kluczyk, ten co masz

> przyczepić gdzieś w skrzynce bezpieczników i też będzie działać

> tylko wtedy tracisz zalety immo - jaki jest taki jest, ale

> zawsze lepsze takie zabezpieczenie niż jego brak.

a po co mi immobilaizer kto ukradnie takie auto 1996 a zaoszczędze kupę kasy przecież dorobienie kluczyka z immo kosztuje dużo sianka wiem ze napewno ponad 200 zł.

dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam

Napisano

> Witam. zagubiłem kluczyk i jak w tytule potrzebuję odłaczyć

> immboilajzer jak to sir robi??? czy muszę jechac do mechaniora

> czy sam sobie z tym poradzę ????

W 1.8 to w zasadzie żaden problem, a przynajmniej swego czasu nie było to problemem dla pewnego mechanika. Ułamał mi się przewód przy pewnym przekaźniku no i immo się nie wyłączał po włożeniu kluczyka. Koleś spiął coś tam na krótko i immo się odłączyło. Tak czy inaczej szczegółów nie podam, bo ich nie znam, wiem tylko mniej więcej co i gdzie.

Napisano

> a po co mi immobilaizer kto ukradnie takie auto 1996 a zaoszczędze

> kupę kasy przecież dorobienie kluczyka z immo kosztuje dużo

> sianka wiem ze napewno ponad 200 zł.

> dziękuję za podpowiedzi i pozdrawiam

dorobienie kluczyka w markecie z klonowaniem kosztuje okolo 100zł.....

Weź nie rób z siebie dziada.....

Napisano

> co ty gadasz....?? bez klucza matki nic się nie koduje..pozatym

> Programowanie immo polega na dopisaniu numeru klucza (który jest

> wpisany w tej pastylce) do pamięci ECU.

przerobiles to w praktyce czy tylko tak sie wymadrzasz bo przeczytales instrukcje do fiata ?

sorry ale ja jestem bo lobotomii ECU, kupnie uzywki i wgrywaniu softu + dla zabawy podpinalem kilka innych (znizka u kodera bo sprawdzal sobie czy sa sprawne 270751858-jezyk.gif - odpalalo na moim kluczu (niebieskim bo matki nigdy nie mialem)

otoz po wyczyszczeniu ECU z kodów kluczy mozesz odpalic fure nawet srubokretem (jesli przegwalcisz mechanicznie stacyjke)

ale po wlozeniu klucza z pastylka immo - ECU sie zakoduje ! - dlatego czesto gesto czysci sie kompa i odpina modul IMMO - wkaldasz sobie potem chocby lyzke z nacieciami i tez dziala (kontrolka CODE pracuje normalnie)

czerwona (bordowa) matka potrzebna jest do dodawania kolejnych kluczy (kupujesz w ASO surowy klucz, nacinasz go zeby pasowal do zamka, natomiast matka go programujesz w ECU - przyjemnosc kosztuje 160zl za klucz + robocizna

za 50zl dorobia ci w byle markecie i zrobia DOKLADNA KOPIE tego klucza co masz - mimo ze ASO na to mowi nieemozliweee

tak wiec czerwone klucze i karty kodowe to se mozna w tylek wsadzic - jak beda chcieli buchnac padake to przyjda z wlasnym czystym ECU i sobie pojada

apropos - czerwony, stacyjka, i 2 niebieskie to jakies 200zl (nufka zafoliowana - widizalem w tychach u goscia ktory zyje z tego ze koduje ecu fiatowskie - mial na polkach na killo - do wszystkiego

Napisano

Wszystko fajnie , tylko że czyszczenie ECU z wpisu immo kosztuje kilka razy więcej niż dorobienie i sklonowanie już istniejącego klucza , więc sie za bardzo nie kalkuluje .

Napisano

tak przerobiłem to w praktyce......i powiem jeszcze że kazdorazowe rozpoczęcie procedury dodawania klucza kasuje wszystkiw wpisy, tak że dodając jeden nowy kluczu musimy wpisać również poprzednie.

Napisano
  • Autor

> dorobienie kluczyka w markecie z klonowaniem kosztuje okolo

> 100zł.....

> Weź nie rób z siebie dziada.....

no to ja juz nic nie rozumiem!!!! to ile kosztuje dorobienie kluczyka i immo ????? bo ja słyszałem ze 300 zł jezeli to kosztuje 100 to faktycznie nie ma sensu robic z siebie dziada

Napisano

> no to ja juz nic nie rozumiem!!!! to ile kosztuje dorobienie kluczyka

> i immo ????? bo ja słyszałem ze 300 zł jezeli to kosztuje 100

> to faktycznie nie ma sensu robic z siebie dziada

100 - 150 max kosztuje dorobienie ze sklonowaniem np. w jakimś supermarkecie ok.gif

Napisano

Czy to taki wielki problem podjechać do punktu dorabiania kluczy, pokazać ten który chcesz dorobić i Ci facet odpowie czy dorobi i za ile zlosnik.gif

Tyle gadania o taka pierdołę. pad.gif

Napisano

> Wszystko fajnie , tylko że czyszczenie ECU z wpisu immo kosztuje

> kilka razy więcej niż dorobienie i sklonowanie już istniejącego

> klucza , więc sie za bardzo nie kalkuluje .

no 200 kosztuje

ale ja za 100 mialem bo zgodzilem sie zeby padaka byla kroliczkiem doswiadczalnym (facio mial kilka kompow i chcial miec pewnosc ze sa sprawne)

Napisano

> no to ja juz nic nie rozumiem!!!! to ile kosztuje dorobienie kluczyka

> i immo ????? bo ja słyszałem ze 300 zł jezeli to kosztuje 100

> to faktycznie nie ma sensu robic z siebie dziada

Mnie taka przyjemność kosztowała 110PLN, jedyne czego nie miał nowy kluczyk to sterowania centralnym i alarmem, nawet w wyglądzie był bardzo podobny do oryginału (oprócz guziczka do centralnego)

Napisano

dobra ..

żeby nie tworzyć niepotrzebnego wątku zapytam sie tutaj ......

zagadka!!!!

immo podczas stłuczki odłączył sie i kluczyk cały czas świeci , dwon był na tyle słaby ze poducha nie wystrzeliła , a jednak silnik nie odpala , wyłącznik pod siedziskiem włączony , paliwo ok. a immo nie załącza silnika .......(kręcić, kręci)

no i co to może być i co mam zrobic zeby uruchomic wkońcu padakę ???????

Napisano

> Wszystko fajnie , tylko że czyszczenie ECU z wpisu immo kosztuje

> kilka razy więcej niż dorobienie i sklonowanie już istniejącego

> klucza , więc sie za bardzo nie kalkuluje .

Bez przesady ceny juz dawno spadły za taki sterownik od 1,4 12V dla koncikowiczów robie po 150 zł.

Napisano

> Bez przesady ceny juz dawno spadły za taki sterownik od 1,4 12V dla

> koncikowiczów robie po 150 zł.

Gdyby tyle samo kosztowała ta usługa dla EDC15 w JTD to byłoby już całkiem fajnie wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Gdyby tyle samo kosztowała ta usługa dla EDC15 w JTD to byłoby już

> całkiem fajnie

Jak bedziesz miał problem do rozwiazania to sie odezwij a wtedy pomyslimy:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.