Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Większa zdawalnośc egz. praktycznych kat. B w Wawie?

Featured Replies

Napisano

Może i tak się stanie, gdy WORD zacznie respektować zarządzenie ministra infrastruktury, w którym możemy przeczytać, że na przeprowadzenie egzaminu praktycznego mają 1 miesiąc od złożenia kompletu dokumentów.

Kto zdawał na Odlewniczej wie jak jest, zapewne widział też zarządzenie dyrektora WORD mówiące o tym, że pierwszy egzamin w ciągu miesiąca, następne w miarę możliwości (w rozporządzeniu nie ma rozróżnienia na egzamin pierwszy i kolejny).

Zgłosiłem sprawę do Rzecznika Praw Obywatelskich, ten uznał skargę za zasadną, bada sprawę, wyjaśnia w organie nadrzędnym dla WORD czyli u wojewody.

Warto dodać, że WORD podobnym zarządzeniem nie przedłuża ważności egzaminu teoretycznego (6 miesięcy).

Zobaczymy co zrobi WORD, kiedy będzie musiał realizować zarządzenie ministra i przeprowadzać egzaminy nie dalej niż 1 miesiąc od złożenia wniosku.

Może egzaminatorzy znormalnieją ...

Napisano

> Może i tak się stanie, gdy WORD zacznie respektować zarządzenie

> ministra infrastruktury, w którym możemy przeczytać, że na

> przeprowadzenie egzaminu praktycznego mają 1 miesiąc od złożenia

> kompletu dokumentów.

no to ci najwyżej nie przyjmą dokumentów. Tak w grudziądzu robili swego czasu.

KAzali dzwonic i się dopytywac kiedy bedzie jakis termin, bo na najbliższy miesiąc wszystko pozajmowane mieli, więc zamiast wziąć dokumenty - odsyłali z kwitkiem

Napisano

Nie wiem co do tematu "braku terminow" ma zdawalnosc hmm.gif

Z terminami jestem jak najbardziej ZA. Glupota jest czekanie ponad miesiac na egzamin.

Jednakze zdawalnosc to calkiem odrebny temat. Jestem zdania, ze jak ktos nie umie jezdzic lub nie czuje sie pewnie za kolkiem to nie powinien dostac prawka. cfaniaczek.gif

Napisano

> Kto zdawał na Odlewniczej wie jak jest, zapewne widział też

> zarządzenie dyrektora WORD mówiące o tym, że pierwszy egzamin w

> ciągu miesiąca, następne w miarę możliwości (w rozporządzeniu

> nie ma rozróżnienia na egzamin pierwszy i kolejny).

Jednak tutaj niestety może byc pies pogrzebany, bo wyjdzie na to, że ten pierwszy termin właśnie musi zgodnie z przepisami zapewnić ośrodek, następne to już wyłącznie sprawa zdających i muszą czekać, skoro pierwszy oblali. Taka będzie wykładnia grinser006.gif

Napisano

> Nie wiem co do tematu "braku terminow" ma zdawalnosc

> Z terminami jestem jak najbardziej ZA. Glupota jest czekanie ponad

> miesiac na egzamin.

> Jednakze zdawalnosc to calkiem odrebny temat. Jestem zdania, ze jak

> ktos nie umie jezdzic lub nie czuje sie pewnie za kolkiem to nie

> powinien dostac prawka.

w gliwicach sredni czas oczekiwania ponad 2 miesiace icon_rolleyes.gif

moja serce.gif ostatnio zdawałaoczywiscie oblała, a powodem oblania było taaaaaadaaaaaaaaaaaa "niedomkniecie prawych drzwi na placyku" icon_eek.gif

poprosiła o pozwolenie kontynuowania egzaminu i placyk bez powtorzen, miasto tez ok, babka jej powiedziała ze dobrze jezdzi ale niestety gdyby nie te drzwi...

no normlanie zenuaaaa.

teraz ponad 2 miesiace czekania

Napisano

> ale niestety gdyby nie te drzwi...

> no normlanie zenuaaaa.

Nie rozumiem wzburzenia. W normalnym ruchu niedomknięte drzwi mogą stanowić spore niebezpieczeństwo. Przecież to nie wina egzaminatora, że nie domknęła... niewiem.gif

mar00ha

Napisano

> Nie rozumiem wzburzenia. W normalnym ruchu niedomknięte drzwi mogą

> stanowić spore niebezpieczeństwo. Przecież to nie wina

> egzaminatora, że nie domknęła...

> mar00ha

a widzisz i tu cały problem, a mianowicie przy starcie do łuku podeszła egzaminatorka od prawej strony, otworzyła drzwi zabrała swoje dokumenty i prosiła o rozpoczecie egzaminu czyli łuku.

po wykonaniu łuku i recznego stwierdzenie, egzamin z wynikiem negatywnym, czy chce Pani kontynuowac jazde na miescie.ewidentnie egzaminatorka przycieła w preta.

owszem zgadzam sie wina bezdyskusyjna zdajacego ze tego ne sprawdziła, natomiast w tej sytuacji mam mieszane uczucia.

z całej grupy tylko 1 osoba zdała placyk, reszta a to za blisko wjechała a to za daleko po powrocie z łuku.

tym bardziej wieksze zdziwienie egzaminatorki wzbudziła chec pomimo oblania na placyku jazdy na miasto.

moim zdaniem poprostu babce sie gdzies spieszyło i tyle.

Napisano

> a widzisz i tu cały problem, a mianowicie przy starcie do łuku

> podeszła egzaminatorka od prawej strony, otworzyła drzwi zabrała

> swoje dokumenty i prosiła o rozpoczecie egzaminu czyli łuku.

> po wykonaniu łuku i recznego stwierdzenie, egzamin z wynikiem

> negatywnym, czy chce Pani kontynuowac jazde na

> miescie.ewidentnie egzaminatorka przycieła w preta.

> owszem zgadzam sie wina bezdyskusyjna zdajacego ze tego ne

> sprawdziła, natomiast w tej sytuacji mam mieszane uczucia.

> z całej grupy tylko 1 osoba zdała placyk, reszta a to za blisko

> wjechała a to za daleko po powrocie z łuku.

> tym bardziej wieksze zdziwienie egzaminatorki wzbudziła chec pomimo

> oblania na placyku jazdy na miasto.

> moim zdaniem poprostu babce sie gdzies spieszyło i tyle.

Skoro egzaminatorka tak zrobiła i uważacie to za celowe działanie, to dlaczego nie wnosicie protestu do WORD?

mar00ha

Napisano

> Skoro egzaminatorka tak zrobiła i uważacie to za celowe działanie, to

> dlaczego nie wnosicie protestu do WORD?

> mar00ha

Bo niestety fakt jest faktem ze kierowca powinien sprawdzic teoretycznie drzwi przed jazda i tu sie niestety zgodze, a nawet protest tego nie zmieni bo takie bedzie wytłumaczenie wordu,mowie poprostu o zwykłej ludzkiej zyczliwosci.

staram sie poprostu pokazac bzdure jaka gosci w wordach, ze pomimo zdania prektyki bez poprawek i na placu i miescie mozna oblac wedle widzimisie jakiejs panci.

dodam od siebie zdawalnosc zalezy głownie od trafu na "kogo sie trafi", poniewaz obserwujac podczas oczekiwania na serce.gif mozna wiele ciekawych akcji zobaczyc.

jeden egzaminator np. puszcza ludzi na placyku z otwarta klapa, bez pasow i doskonale widzi to, a drugi za to samo oblewa, jednemu auto moze sie stoczyc drugi ciach do domu.

Napisano

Niestety nie potrafię zrozumieć Twojej frustracji...

Z jednej strony rozumiesz dlaczego nie zdała a z drugiej uważasz, że nie zdała ze względu na jakieś widzimisię paniusi?

Napisano

> a widzisz i tu cały problem, a mianowicie przy starcie do łuku

> podeszła egzaminatorka od prawej strony, otworzyła drzwi zabrała

> swoje dokumenty i prosiła o rozpoczecie egzaminu czyli łuku.

to jest normalna praktyka, egzaminator sprawdza czy osoba egzaminowana bedzie pamietac o tym ze pasazer jesli otwieral drzwi mogl ich nie zamknac dokladnie ok.gif

Napisano
Tutaj się rozpisałem i przedstawiłem co myślę o tych całych egzaminach.
Napisano

> Skoro egzaminatorka tak zrobiła i uważacie to za celowe działanie, to

> dlaczego nie wnosicie protestu do WORD?

> mar00ha

A jesteś świadom co możesz uzyskać po złożeniu jak to nazwałes "protestu" od WORDU 275123014-zielony.gif

Napisano

> A jesteś świadom co możesz uzyskać po złożeniu jak to nazwałes

> "protestu" od WORDU

Pamiętam jak na kursie instruktor mówił: "Lepiej nie składajcie żadnych protestów, zażaleń itp. do WORD-u na egzaminatorów, bo tam mniej więcej sami koledzy pracują i jeden powie drugiemu i nawet jak coś zyskacie to i tak będą próbowali się starać was oblać na następnym egzaminie" I tak kółko będzie się zamykać. sick.gif

pozdr

Napisano

> I tak kółko będzie się zamykać.

Nawet jak to nie są koledzy, to efekt skarg zawsze będzie taki sam, czyli nijaki zlosnik.gif. W najgorszym wypadku wezwanie do szefa i krótka "pogadanka" która i tak zawsze skończy się tematem wspólnego hobby na przykład grinser006.gif. Wszelkie skargi na policjantów, urzędników czy sprzedawców do ich przełożonych tak kończą hehe.gif. Upierdliwy klient pieniacz z ulicy zawsze jest na straconej pozycji biglaugh.gif

Napisano

Np.

- Dlaczego Pan tak postąpił z kursantem??

- A bo jakoś taki nieprzyjemny zapach od niego był, niemogłem wysiedzieć w samochodzie, a tak wogóle to spieszyłem się na mecz siatkówki z kolegami się umówiliśmy...

- O to bardzo nie ładnie, swoją drogą też lubię sobie pograć czasami w siatkówkę. Może napije się Pan kawy lub herbaty...

rotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.