Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Urządzenia firmy JABRA - zestawy bluetooth - jakie wrażenia?

Featured Replies

Napisano

Czy używa ktoś takich urządzeń- jakieś opinie mile widziane

np SP 700 lub SP 5050 ze szczególnym uwzględnieniem tego SP 700 [pod względem : Dzięki funkcji FM transmitter współpracuje z samochodowym zestawem audio, a dzięki profilom A2DP umożliwia odtwarzanie muzyki] blush.gificon_eek.gifniewiem.gif

Napisano

Nie znam konkretow, ale swego czasu, jak szukalem swojego, to bardzo polecali Jabry oraz Plantronicsy (ja wybralem ten drugi).

Napisano

Mam słuchawkę Jabra i praktycznie jej nie używam. Ja słyszę dobrze ale moi rozmówcy mają "efekt grobowca" tongue.gif

Napisano

Przy przedłużaniu umowy dostałem słuchawkę bt2010. Taka najprostsza jedyne co potrafi to nawiązanie połączenia z ostatnim numerem i odbiór połączeń. Ja zauważyłem jedną poważną wadę, po odebraniu połączenia długo schodzi słuchawce aż zacznie pracować ma kilka sekund opóźnienia w przekazaniu rozmowy, chyba że mam coś w telefonie nie tak ustawione, dokładnie nie sprawdzałem grinser006.gif

Napisano

mam jabra bt3010

dostałem za free od szwagra który miał tego z 10 sztuk,ale nie używam bo po 30 minutach ucho mnie boli

próbowałem już na rózne sposoby wkładać i nic

Napisano

> Przy przedłużaniu umowy dostałem słuchawkę bt2010.

> po odebraniu

> połączenia długo schodzi słuchawce aż zacznie pracować ma kilka

> sekund opóźnienia w przekazaniu rozmowy,

Mam taką samą - od czasu do czasu używam i u mnie jest wszystko ok - słuchawka współpracuje z N6230i bez żadnego problemu.

Przed tą słuchawką używałem też innej Jabry - imo generalnie sprzęt godny polecenia ok.gif

Napisano

> Przy przedłużaniu umowy dostałem słuchawkę bt2010. Taka najprostsza

> jedyne co potrafi to nawiązanie połączenia z ostatnim numerem i

> odbiór połączeń. Ja zauważyłem jedną poważną wadę, po odebraniu

> połączenia długo schodzi słuchawce aż zacznie pracować ma kilka

> sekund opóźnienia w przekazaniu rozmowy, chyba że mam coś w

> telefonie nie tak ustawione, dokładnie nie sprawdzałem

mam tak samo przy odbieraniu połączenia icon_rolleyes.gif ... u mnie chodzi razem z SE k750i. Na szczęscie uzywam bardzo sporadycznie i aż tak mi nie przeszkadza to icon_rolleyes.gif

Napisano

> Mam taką samą - od czasu do czasu używam i u mnie jest wszystko ok -

> słuchawka współpracuje z N6230i bez żadnego problemu.

> Przed tą słuchawką używałem też innej Jabry - imo generalnie sprzęt

> godny polecenia

U mnie z SE K770 a wcześniej z K750 może to wina telefonów po prostu za długo przekazują rozmowę na słuchawkę BT.

Napisano

Moj plantronics (chyba 320) funkcjonalnie jest bez zarzutu, aczkolwiek przydalby sie lepszy zasieg BT - w sumie zalezy od telefonu, ale przy niektorych jak telefon mam w lewej kieszeni, a sluchawke w prawym uchu, to sa troche szumy/trzaski. W E51 na przyklad jest znacznie lepiej, a w 6310i tragedia.

Jak bedziesz wybieral sluchawke, to zwroc uwage na dlugosc sluchawki - im blizej ust, tym lepiej beda cie slyszec rozmowcy (sa takie z wysuwanym mikrofonem i to chyba najlepsza opcja). Druga rzecz, to gumowa wkladka do ucha i gumowana obrecz wokol niego - mniej sie ucho bedzie meczyc. Mam tez jakis niski model Nokii (sluzbowy) i lezy gleboko w szufladzie, a uzywam prywatnego Plantronicsa.

Napisano
  • Autor

interesuje mnie w sumie tylko model SP 700

Napisano

Nie pamiętam modelu ale taki nakładany za ucho (jak aparat słuchowy) no i zawiodłem się. Po 30 min masz okropny ból ucha no.gif

Napisano

> Czy używa ktoś takich urządzeń- jakieś opinie mile widziane

> np SP 700 lub SP 5050 ze szczególnym uwzględnieniem tego SP 700 [pod

> względem : Dzięki funkcji FM transmitter współpracuje z

> samochodowym zestawem audio, a dzięki profilom A2DP umożliwia

> odtwarzanie muzyki]

Jabra - nazwa tej firmy wywołuje we mnie torsje.

Kupiłem w 2004r. zestawik na ucho, wcale nie tani, bo to brand new sprzęcik był wtedy - nowość. Dopóki działało to wszystko OK było, nawet byłem zadowolony - W 2005 roku urządzenie wyłączyłem i już nie chciało się włączyć. Wymieniono na nowe w ramach gwarancji. W 2006 roku w 2 m-ce po zakończeniu gwarancji na pierwsze urządzenie - drugie urządzenie się popsuło. Myślałem, że wymienione na nowe urządzenie ma gwarancję od nowa - Myliłem się. Jabra Polska zapewniała mnie, że mam gwarancję - serwis TelForceOne - nie mam gwarancji. Wina leży gdzieś pomiędzy Jabra a serwisem TelForceOne. Bardziej chyba jednak Jabra winna, skoro taki felerny sprzęt robi, że nawet wymieniając na nowe nie jest pewna jego jakości i zastrzega w warunkach gwarancji, że gwarancja biegnie od dnia pierwokupu.

2 urządzenia padnięte w przeciągu 2 lat - ja nie dziękuję - nigdy więcej Jabra.

Jeśli chcesz wydać mniej niż 100 złotych można od biedy kupić, ale jeśli więcej - kup zestaw innej firmy, dobrze Ci radzę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.