Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] kasować czy klepać

Featured Replies

Napisano

Witam,

Dziś o 16.05 około 300metrów od domu wyjeżdżając z podporządkowanej osiedlowej uliczki na inną też osiedlową pocałowałem się z vectrą. wina moja ewidentnie - jak się człowiek śpieszy to się diabeł cieszy. Zły mogę być tylko na siebie.

strat w ludziach nie było, dzieci się tylko nastraszyły, a na basen dotarliśmy 2im autem.

Vectra pójdzie z mojego OC, zresztą ona nie wygląda źle, bo uderzenie poszło prawym rogiem.

Z moją gorzej. AC brak. Foty załączam

IMG_2453.JPG

IMG_2454.JPG

IMG_2455.JPG

IMG_2461.JPG

IMG_2457.JPG

IMG_2458.JPG

IMG_2459.JPG

Zderzak wygląda na nieruszony, gril oczywiście połamany. Reflektory świecą, ale prawy pewnie też do zmiany. Chłodnica wygląda na niepogiętą. Silnik pali i chodzi bez problemu. Jechać się da.

Prośba czy koledzy pomogli by wycenić wstępnie ewentualną naprawę.

Będę musiał podjąć męską decyzję klepać czy sprzedać jak jest.

Ze względów sentymentalnych wolałbym ją zostawić. 4 lata służy i z większych usterek ostatnio to zmieniłem bezpiecznik od wycieraczek wink.gif

Parametry pacjentki: 1996rok, X16SZR, zagazowana II gen, 267 500 km.

Szkoda mi tego auta, ale jak naprawa będzie za droga to ją oddam.

Dzięki za wsparcie

grześ

Napisano

przykra sprawa...

porównaj sobie z moimi uszkodzeniami z marca ub. roku: klik

naprawa na własny koszt wyszła ponad 1,5tzł

w tym malowanie maski i całego prawego boku, oba reflektory

(drugi przy okazji), atrapa, kierunkowskaz, błotnik, zderzak

u Ciebie do wymiany za to jest maska...

jeżeli "pod spodem" nie masz żadnych uszkodzeń, to rozważ naprawę, jeśli takie masz nastawienie ok.gif

Napisano

Kupujesz przedni pas, maskę i grill na szrocie, zakładasz i śmigasz... Ceny części a tymbardziej używanych reflektorów unormowane więc... ok.gif

Muszę się rozejrzeć - może mam w garażu lampy i kierunki... zmieniałem u siebie na ringi więc w sumie nie potrzebuję (3mam ew. na wszelki wypadek do 2giego astrolota tongue.gif )

Napisano
  • Autor

> klepac. szkoda samochodu:)

> pozdrawiam

dzięki za słowa otuchy

mógłby ktoś podać orientacyjne ceny części?

na allegro rozpiętość duża, wolałbym kupować na szrocie.

muszę więc znać widełki żeby nie dac się oskubać.

pzdr

grześ

Napisano

> Parametry pacjentki: 1996rok, X16SZR, zagazowana II gen, 267 500 km.

Kopia mojej asterki - 1996rok, X16SZ®, zagazowana II gen, 259 950 km grinser006.gif

Rob, nie placz - ja mam swoja przetarta na calym boku, jakies poobijania, ale sluzy dzielnie i nie chce sie z nia rostawac.

Napisano

czy klepać to musisz sam juz sobie odpowiedziec, bo najpierw musisz porownac jaki koszt byłby kupna nowej / starej klapy i ewentualne przemalowanie (a moze uda ci sie znalezc w tym kolorze) a jaki klepania szpachlowania itd. Ale to co moge powiedzieć to napewno bym nie sprzedawał, szczegolnie przy sentymencie do niej, no chyba ze masz juz cos na oku... wink.gif

Napisano

Brakuje fotek spod maski tzn przedniego pasa itp.

Z fotek ktore sa - ja bym naprawial. Czesci tylko oryginalne uzywki lub nowe jak Cie stac. Zadne zamienniki bo nie spasujesz.

Napisano
  • Autor

Kolego autko do klepania, szkoda je sprzedać.

Elementów możesz na własną rękę poszukać, kupić i dostarczyć blacharzowi. Tak jak robiłem gdy Nexie miałem do robienia, wyglądała dużo gorzej.

Napisano

blacharzem t ja nie jestem... ale z tego co widze, to naprawa nie bedzie specjalnie kosztowna....

z tych ftek widac, że pas przedni eni został naruszony,

potrzebujesz maskę, błotnik da się wyklepać bo nei dostał mocno, lampy kierunki grill... i dobrego lakiernika, roboty na 2 dni i na oko koszt nie przekroczy 1000zł ( zakładając że lakiernik weźmie 250zł za element)

aha... tąbelkę od "zamka maski" da się w łatwy sposób naprostowac

częsci kupuj na szrocie ważne żeby orginalne były jak już ktoś wyżej napisał zamiennieków nie dopasujesz

Napisano

Jak bys się zdecydował na naprawę to kup na używane elementy "pod kolor". Obędzie sie bez malowania i zaoszczędzisz połowę kasy tym samym...

Napisano
  • Autor

dzięki wielkie

kupić pod kolor byłoby najlepiej, w końcu nasza granatowa perła jest dość popularna.

najpierw przejadę po okolicznych szrotach, z allegro zawsze jeszcze wysyłkę trzeba wliczyć no i pooglądać nie można z bliska.

ale mam już ogląd cenowy.

błotniki mam nadzieję zostaną moje.

jutro jadę do blacharza niech oceni co jest do roboty.

dzięki za pomoc

grześ

Napisano

A błotniki to na pewno do robienia? Z zewnątrz wyglądają ok a jeśli nawet w środku trochę skrzywione to da się wyrównać bez wymiany.

Zrób jeszcze foty po otwarciu maski...

Napisano

OKI.

Mam u siebie manualną lampę z kierunkiem - oryginał GM (Garello czy Graello made in Italy) oczywiście po lifcie.

Stan BDB - wszystkie mocowania kompletne, kierunkowskaz miał doklejane szkło (odpadł przy myciu karcher'em).

Jak chcesz to bierz...

foty:

281407395-lampa1.jpg

281407395-lampa2.jpg

281407395-lampa5.jpg

281407395-lampa6.jpg

Cena powiedzmy... 70pln + przesyłka.

post-27080-14352497408153_thumb.jpg

Napisano

> OKI.

> Mam u siebie manualną lampę z kierunkiem - oryginał GM (Garello czy

> Graello made in Italy) oczywiście po lifcie.

> Stan BDB - wszystkie mocowania kompletne, kierunkowskaz miał

> doklejane szkło (odpadł przy myciu karcher'em).

Stary numer - tez zgubilem plasticzek, w drugim na szczescie zostal w reku, wiec poxilina zalatwila sprawe i jezdzi do dzisiaj.

Napisano
  • Autor

> Stary numer - tez zgubilem plasticzek, w drugim na szczescie zostal w

> reku, wiec poxilina zalatwila sprawe i jezdzi do dzisiaj.

mi kiedyś sąsiad na parkingu też kiedyś ten plastik z kierunkowskazu urwał, ale w geście skruchy przyklił i jeździłem tak aż do feralnej środy...

w niedziele próbowałem naciągać z kolegą pas przedni ale nie bardzo nam wyszło frown.gif trzeba będzie jednak go zmienić. maskę już zakupiłem na giełdzie w kolorze czarna perła za 200pln i mimo że też jest z '96 roku to zaczepy nie pasują frown.gif

resztę części zanabędę w intercarsie bo kolega ma tam spory rabat i oddaję auto do blacharza. mam nadzieję że obędzie się bez lakiernika i zmieszczę się w 1000pln z tą przygodę.

a na czarną maskę nakleję sobie ognistego orła lub lubieżną panienkę i będzie lux lans zeby.GIF

pzdr

grześ

Napisano

.> a na czarną maskę nakleję sobie ognistego orła lub lubieżną panienkę

> i będzie lux lans

żonę posadź. hahaha.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.