Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chlapacze do Stilo

Featured Replies

Napisano

Witam!

Zastanawiam się nad założeniem do Stilo 3D chlapaczy - auto się tak nie brudzi i lakier nie dostaje po tyłku. W związku z tym moje pytanie do Was? Ma ktoś u siebie chlapacze? Czy w ogóle do Stilo są dostępne oryginalne czy w gre wchodzą tylko te z allegro?

Z góry dzięki za info. Jak ktoś ma na aucie to mile widziana fotka bo nie wiem czy to w ogóle wizualnie przejdzie wink.gif

Napisano

Jest szukajka i takie magiczne słowo jak chlapacze trzeba tam wpisać ,potem tylko czytać! ok.gif

Napisano

> Witam!

> Zastanawiam się nad założeniem do Stilo 3D chlapaczy - auto się tak

> nie brudzi i lakier nie dostaje po tyłku.

Fajnie, że szanujesz samochód, ale... kupiłeś ten samochód do końca życia? Wcześniej go zmienisz, niż lakier zedrze się.

A w ogóle, to jak będzie wyglądał 3-d z chlapaczami... pasuje to jak kwiatek do kożucha.

Napisano

......do 3D jeśli chcesz montować chlapacze to tylko na przód........... ...... jeśli zamontujesz z tyłu to będzie wyglądało dramatycznie......... sciana.gif

Napisano

> A w ogóle, to jak będzie wyglądał 3-d z chlapaczami... pasuje to jak

> kwiatek do kożucha.

A o ktorych myslisz chlapaczach przednich czy tylnich??

Napisano

najpierw musisz zalozyc folie, ktora zabezpieczy twoj lakier przed chlapaczami hehe.gif

ja zalozylem chlapacze, bo mialem ranty nadkoli uszkodzone od kamieni, piasku, wody...potem sie okazalo, ze chlapacze skutecznie wytarly lakier w miescach stykania sie z nadkolami...

ostatecznie wyrzucilem chlapacze i zapezpieczylem ranty nadkoli jakims srodkiem, ktory po stwardnieciu tworzy gumowa powloke, jak przetrwa zime to zdam relacje zlosnik.gif

Napisano

BTW czy ktoś z Was ma założone tylne chlapacze ? Jeżeli tak, to czy i o ile zmniejszyło się brudzenie tylnej szyby i tylnej klapy ?

Napisano

> BTW czy ktoś z Was ma założone tylne chlapacze ? Jeżeli tak, to czy

> i o ile zmniejszyło się brudzenie tylnej szyby i tylnej klapy ?

Jeżeli o tym mowa to założenie tylnych chlapaczy nic nie pomoże i szyba będzie standartowo usyfiona TTTM! no.gifhehe.gif

Napisano

> BTW czy ktoś z Was ma założone tylne chlapacze ? Jeżeli tak, to czy

> i o ile zmniejszyło się brudzenie tylnej szyby i tylnej klapy ?

Ja tylko mam przednie, tylne brzydko wygladaja, a tak jak napisal Mar_Co auto dalej bedzie usyfione

Napisano
  • Autor

...problem z lakierem mam podobny jak u Pado czyli odpryski lakieru i glw z tego powodu chcialem je zalozyc - i chodzilo mi raczej o przednie gdyz rzeczywiscie z tylu z powodu ksztaltow stilaka raczej nie wygladaloby to estetycznie. No nic - dzieki za info. Pozdro!

Napisano

Poszukałem trochu w swoim archiwum i prosze! IThankYou.gif

281738918-stilak015.jpg

post-61299-14352498966531_thumb.jpg

Napisano

> ...problem z lakierem mam podobny jak u Pado czyli odpryski lakieru i

> glw z tego powodu chcialem je zalozyc - i chodzilo mi raczej o

> przednie gdyz rzeczywiscie z tylu z powodu ksztaltow stilaka

> raczej nie wygladaloby to estetycznie. No nic - dzieki za info.

> Pozdro!

Ja zaraz po kupnie stilo pojechalem po chlapacze, zeby zadne kamyki, piasek, po progach nie piaskowal.Tak wygladaja orginaly

zdjcie004pg8.jpg

zdjcie012pd2.jpg

w480.png

Napisano

> Poszukałem trochu w swoim archiwum i prosze!

Fajny bieznik masz na oponce zlosnik.gif

Napisano

Witam,

Też zastanawiałem się nad chlapaczami do swojego Stilona, ale po analizie kilku wątków wybrałem folię samoprzylepną. W hurtowni papierniczej kupiłem duży arkusz folii samoprzylepnej 1m x 1,2 m (koszt 5 zł zlosnik.gif). Trochę się namęczyłem żeby ładnie podcinać i okleić. Wysiłek się opłacał wyszło nawet całkiem nieźle ok.gif.

Napisano

> Fajny bieznik masz na oponce

BF Goodrich g-force profiler!

115517561_1.jpg

Napisano

A tu takie foto poglądowe na tylne chlapacze ! icon_eek.gifblush.gifsick.gifno.gif

281750896-stilobackside.JPGicon_eek.giffaint.gifrotfl.gif

post-61299-14352498997392_thumb.jpg

Napisano

> A tu takie foto poglądowe na tylne chlapacze !

Tylne sa ochydne sick.gif ale koncofffke wydechu ma fajna biglaugh.gif

Napisano

> Na tym zdjęciu to są orginalne chlapacze od Stilo?

Cos tam na nich pisze ale czy orginały ?

W życiu nie widziałem stilo z chlapaczami z tyłu ,ten jest pierwszy! icon_eek.gifhehe.gifno.gif

Napisano

> Na tym zdjęciu to są orginalne chlapacze od Stilo?

Tak to sa orginalne, juz kilka razy widzialem stilo z nimi sick.gif

Napisano

> Cos tam na nich pisze ale czy orginały ?

Na nich jest napis "Stilo" - to są oryginalne chlapacze, kupione w ASO. ok.gif

> W życiu nie widziałem stilo z chlapaczami z tyłu ,ten jest pierwszy!

Na fotkach z któregoś śląskiego spotu widziałem Stilo 3D z chlapaczami z tyłu. rotfl.gif

Napisano

Tylko, że w ASO są matowe chlapacze a te przednie na niebieskim Stilo są błyszczące... i fajnie wyglądają zlosnik.gif

Napisano

> Tylko, że w ASO są matowe chlapacze

Bo oryginalne takie właśnie są ok.gif

> a te przednie na niebieskim Stilo

> są błyszczące... i fajnie wyglądają

Pytaj Mar_Co, gdzie kupił takie. zlosnik.gif

Napisano

> Tylko, że w ASO są matowe chlapacze a te przednie na niebieskim Stilo

> są błyszczące... i fajnie wyglądają

To sa uniwersalne chlapaki tak mi sie wydaje,ale niech Mar_Co wypowie

Napisano

> To sa uniwersalne chlapaki tak mi sie wydaje,ale niech Mar_Co wypowie

Tak to są jakieś takie kij wie do czego ! ok.gif

Kupiłem je chyba ze dwa lata temu w sklepie motoryzacyjnym i jeszcze wiszą ! hehe.gif

Ceny ani producenta nie pamiętam ! Koniec !!! rotfl.gifswiety.gif

Napisano

> Tak to są jakieś takie kij wie do czego !

> Kupiłem je chyba ze dwa lata temu w sklepie motoryzacyjnym i jeszcze

> wiszą !

> Ceny ani producenta nie pamiętam ! Koniec !!!

Sam patrzalem po nich, przymierzalem na auto ale jakos mi nie odpowiadaly i wzialem orginaly.Takie jak ty masz kolo 40zl kosztuja

Napisano

> A tu takie foto poglądowe na tylne chlapacze !

Mój boże ale skafa yikes.gif Miałem też chęć założenia ale po tym co widzę na załączonym obrazku never! Strasznie szpetne no.gif

Napisano

> Tak to są jakieś takie kij wie do czego !

> Kupiłem je chyba ze dwa lata temu w sklepie motoryzacyjnym i jeszcze

> wiszą !

> Ceny ani producenta nie pamiętam ! Koniec !!!

Musiałeś pod nimi przyklejać folie na błotnik czy założone do blachy, no i czy musiałeś je przycinać?

EDIT: One są montowane na te "żabki" do rantu błotnika?

Napisano

> Kłamczuch ... a Zwolak

Godamy only o 3D ! ok.gif

Napisano

> Musiałeś pod nimi przyklejać folie na błotnik czy założone do blachy,

Do blachy tylko najpierw zaprawka i lakierowanie a potem chlapacze!

> no i czy musiałeś je przycinać?

Nie ,spasiły ! ok.gif

> EDIT: One są montowane na te "żabki" do rantu błotnika?

pomocowane do nadola ! ok.gifpalacz.gif

Napisano

jako, ze po paru latach na rantach nadkoli zaczęło brakowac lakieru, to zalozylem chlapacze...niestety i chlapacze otarly lakier, wiec postanowilem je wywalic...

kupilem hammerite na miejsca gdzie lakieru juz nie bylo, a na ranty jakis hamerykanski srodek, ktory po stwardnieciu tworzy powloke gumowa...

281756211-IMG_0132.JPG

nakladalem ten srodek przy tem. zewnetrznej okolo 8 `C, a producent zaleca conajmniej 21, ale mimo to po okolo 2 miesiacach uzytkownia nie zauwazylem, zeby mialo to jakis negatywny wplyw na trzymanie sie powloki...ewentualnie temperatura wplynela na "estetyke" zaschniecia...

281756211-IMG_0135.JPG

post-21134-14352499008697_thumb.jpg

Napisano

a gdzie można dostać taki hamerykański środek? cfaniaczek.gif i czy w jakimś jaśniejszym kolorze występuje? smile.gif

Napisano

ja go kupiłem w normalnym motoryzacyjnym sklepie...niestety wątpie, zeby był w jasniejszym kolorze...

Napisano

Dzięki. Przy srebrynm metaliku raczej niekoniecznie by to wyglądało więc chyba będą chlapacze tongue.gif

Napisano

dyć ta ameryka toż to nasz "bitex" w sprayu ( toto co sie kiedys poloneza pędzlem po podwoziu smarowalo)

Napisano

> dyć ta ameryka toż to nasz "bitex" w sprayu ( toto co sie kiedys

> poloneza pędzlem po podwoziu smarowalo)

moze tak, moze nie...bitex nie wytrzymal proby, bo juz kiedys probowalem go i niestety odpadl...

Napisano

> dyć ta ameryka toż to nasz "bitex" w sprayu

To nazywało się "baranek" i już dawno można było kupić w spraju na naszym rynku.

• 2 tygodnie później...
Napisano

ja do swojego 5 D zastosowalem podrobki dlaczego? bo po roku uzytkowania wywalil mi lakier na tylnych drzwiach i pod nimi frown.gif pojechalem do ASO (autko mialo 4,5 roku) i powiedzieli ze cza placic... no coz bolalo ale zrobili dobrze nawet tylny uchwyt zabezpieczyli od klapy bo podobno sa czeste problemyi folje podlozyli pod nie orginalne chlapaki ktore mi montowali smile.gifgrinser006.gif

• 2 miesiące później...
Napisano

niestety stwierdziłem, że w miejscu zaznaczonym czerwonym kółkiem znów odleciał lakier/powłoka gumowa...być może, a chyba nawet napewno miało to związek z tym,że powłokę zabezpieczającą nakładałem późna jesienią przy bardzo niskiej temperaturze...reszta trzyma się dobrze.

282104096-281756211-IMG_0135.JPG

aby jednak nie czekac na dalsze uszkodzenia postanowiłem przerobic gumowe chlapacze, które wcześniej uszkodziły mi lakier i wyciąłem z nich oto takie zabezpieczenie, które jest mało widoczne i skutecznie chroni ranty nadkoli...krawędź jest równa z krawędzią nadkola, a u dołu jest dłuższa, przez co chroni także spód auta...

282104096-IMAG0152.jpg

post-21134-14352500717378_thumb.jpg

Napisano

> chroni także spód auta...

Z twoich doświadczeń wynika, że chlapacze w stilo MUSZĄ BYĆ! cool.gif I to nieważne czy oryginalne czy samoróbki - jeśli nie ma jakiejkolwiek ochrony, to autko się szybko dewastuje. crazy.gif

Ciekaw jestem jak przełkną tę żabę panowie, dla których wygląd auta jest najistotniejszy. hehe.gif

Napisano

> Z twoich doświadczeń wynika, że chlapacze w stilo MUSZĄ BYĆ! <......................................>

niestety ten problem dotknie chyba każdego, mnie dotknął po 6 latach, ale jednak...wiec chyba lepiej zabezpieczyć się za wczasu..

Napisano

> niestety ten problem dotknie chyba każdego

No niestety jestem dotknięty tym problemem aktualnie frown.gif. Auto jedzie na blacharkę po stłuczce i przy okazji pomalują mi miejsca wypiaskowane w zimie - rogi jak u Pado do ocynku i dość sporo lakieru do podkładu w dolnej częśći błotnika (na wysokości progu mniej więcej). Kupiłem już chlapacze - są w drodze. Czy ktoś może montował te oryginalne? CLIC

Napisano

> wyciąłem z nich oto takie zabezpieczenie

Ale tych wkrętów nawkręcałeś wink.gif

Przed założeniem jakichkolwiek chlapaczy warto zabezpieczyć miejsca styku blachy i chlapacza jakąś folią samoprzylepną.

Chlapacz zawsze trochę się rusza i nie ma mowy żeby nie obtarł lakieru.

Napisano

> mniej więcej). Kupiłem już chlapacze - są w drodze. Czy ktoś

> może montował te oryginalne? CLIC

fajna cena yikes.gif

Napisano

> fajna cena

Żeby się podbudować zadzwoniłem do Ganinexu 181,00 brzmiała odpowiedź i nie maja w tej chwili na stanie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Żeby się podbudować zadzwoniłem do Ganinexu 181,00 brzmiała odpowiedź

> i nie maja w tej chwili na stanie

ja w ASO w BB kupowałem za 90 zł i od ręki mieli, założyłem przed zimą i jak na razie jest ok.gif

Nie zapomnij o folii ochronnej przed montażem (folia również dostępna w ASO)

Napisano

ja za oryginalne na kosciuszki placilem 160zl(obie osie) montaz dosc pewny-choc zima zerwalem lewy przod przy parkowaniu w glebokich koleinach w sniegu(na szczescie nie stracilem go zlosnik.gif) pod chlapacze dalem tasme dustronie przylepna(waska i lekko gabczasta)

Napisano

jesli piszesz o folii na progi to mi powiedzieli w aso ze juz jest niedostepna

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.