Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zurzycie oleju, dolewki.

Featured Replies

Napisano

Chciałem zapytać jak często, ile i czy dolewacie oleju do swoich furek miedzy wymianami, chodzi mi głównie o 1.6 16V. Zmeiniałęm oleje jakieś 4-5 kkm i widze że już prawie na minimum, wiem , że to w miare normalne zurzycie ale ciekaw jestem jak w innych bravach.

pzdr

Napisano

Jak jeżdże normalnie przez 15 kkm to nic nie dolewam.

Jak pojade raz albo 2 na lotnisko, albo trochę przypiłuje kilkakrotnie przez 15 kkm to muszę dolać 0,5 litra żeby poziom był na połowie.

Napisano

Ja w moim 1,6 dolewam średnio 1 l. na 5 tys. a jak dam mu w piz....eczke to nawet częściej... ale za to nigdy go nie wymieniam bo zwsze jest Świeży zeby.GIF:D hhhh ciekawe jak filtr już wygląda hmm

Pozdro

Napisano

Nie dolewam wcale...

Od wymiany zeszło troszeczkę a teraz cały czas mam na połowie...a powiem szczerze że wcale go nie szczędzę... palacz.gif

Napisano

ciekawe jak filtr już

> wygląda hmm

> Pozdro

Nie wygląda. Jak nie wymieniacz w ogóle oleju i filtra to czeka Cie z czasem fajny remont 20.GIF

Napisano

wymieniac oleju koniecznie nie musisz, ale filtr wypadałoby zmienic raz na te 15-20kkm

Napisano

> wymieniam bo zwsze jest Świeży zeby.GIF hhhh ciekawe jak filtr już

> wygląda hmm

Filtra już nie masz, on ma wbudowany zawór bezpieczeństwa, jak się zapcha filtr to otwiera się zawór i olej przelatuje przez filtr jak przez rurkę, efekt będzie taki jak koledzy pisali.

Pamiętaj, że dolewki to nie wszystko bo syf osadza się na dnie miski, jak Ci tak żłopie olej to przesiądź się na lotosa i go zmieniaj.

Co do samej zmiany filtra tak na bardzo szybko to bez problemu można go zmienić bez spuszczania oleju bo jest nad lustrem oleju.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Mój kiedyś wziął litr na 1 600 km. Jak wymieniłem uszczelniacze na zaworach to między wymianami nic nie bierze smile.gif

Napisano

Wymieniam co 13 tys.km i przez ten okres zejdzie z poziomu max na połowę pomiędzy min-max.

Napisano

moj zlom ma oliwe wymieniana co 15kkm po tym czasie schodzi okolo cwiartka jak jezdzilem na normalnym paliwie to nie schidzilo nic bo uzupelnial kroplami benzyny to co spali

Napisano

Rocznik '97, 230kkm (od nowości), wymiana co 20kkm (jak w instrukcji), dolewam jakieś 1,5-2l.

Napisano

Wymianieam co 10kkm i w tym czasie nie dolewam....z maxa zejdzie do połowy.....

btw. ostatnio dolałem 0,5litra bo mi w baniaku zostało z 2lat i termin wazności się kończył no i szkoda było wylać Magnateca....a tak znowu mam max.......ale i tak już 10kkm nastukane więc i bedzie nowy olej.

Napisano

Marea 1.9 TD100 przebieg 199kkm - nie bierze nic, dolewki niepotrzebne (az sam sie dziwie). Przebiegi miedzy wymianami - 15kkm. Olej polsyntetyk.

Napisano

W uno 1.4 sohc nie dolewam nic między wymianami co 10kkm.

Troszkę ubędzie, może tak do połowy. 90kkm przebiegu, mobil 10W40.

A w seicento 149kkm teraz dolewam prawie 3 litry na 15kkm - mobil 5w50 (wcześniej był 0w40).

Napisano

Quote:

chodzi mi głównie o 1.6 16V

30.GIF

Napisano

> Quote:

> chodzi mi głównie o 1.6 16V

Pokaż 30.GIF wszystkim co nie mają 1.6 a się wypowiedzieli bo jestem tu sam zlosnik.gif W ogóle jak oni mogli!

Napisano

hmmmm to mnie zaskoczyliście.. zawsze myślałem ze filtr trzeba wymienić po spuszcelniu oleju... hmmm napewno teraz go wymienie.... Człowiek Całę Życie się uczy zeby.GIF:D:D Browar Bas

Napisano

ja wymieniam max co 15 tys - ost czesciej co 12 miesiecy niz co 15 tys km smile.gif ale nawet nie dolewam bo zuzywa max 100-200 ml palacz.gif

Napisano

W ogóle jak oni mogli!

Mogli bo piszą o silnikach w BBM skromny.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.