Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

termostat pomocy

Featured Replies

Napisano

witam, mam problem z opadającą wskazówką temperatury płynu chłodzącego, gdy stoję a silnik pracuje na wolnych obrotach wskazówka zaczyna powoli opadać, podczas jazdy nawet przy obrotach 1100-1500 jest wszystko OK, przy wymianie termostatu (BEHR) mechanik powiedział że rura na której jest odpowietrznik jest nieorginalna i składa się z dwóch części i możliwe żę jest założona na termostacie nie w to miejsce co trzeba. Co może być przyczyną opadającej wskazówki i czy może ktoś dać rysunek lub zdjęcie termostatu z odpowiednio założonymi rurkami chłodzenia bow.gif

Napisano

o ile Ci opada? hmm.gif niedawno temu był wątek o tym, i doszliśmy do wniosku, że TTTM, oczywiście tak długo, jeśli się wacha mniej więcej do pierwszej kreski od połowy, jeśli więcej, to faktycznie może być coś nie teges niewiem.gif

Napisano

> TTTM, oczywiście tak długo, jeśli się wacha mniej

> więcej do pierwszej kreski od połowy

Hmmm, bardziej odniosłem wrażenie, że część twierdzi, że TTTM a druga część stanowczo twierdzi, że ma zawsze trzymać pion... Mi aż do mrozów ani drgała (silnik JTD), teraz są niewielkie wahania, do kreski były gdy miałem minimum płynu chłodniczego, po dolaniu (a nawet minimalnym przelaniu) jest to raczej "grubość dwóch wskazówek". W wątku było też jakieś zdjęcie termostatu, więc OP-a odsyłam do szukajki.

Napisano
  • Autor

> o ile Ci opada?

przy tem. ustawionej na 23 stopnie(climatronic) opada o 1 kreskę, przy większych temp. mędzy 1 a 2

Napisano

> przy tem. ustawionej na 23 stopnie(climatronic) opada o 1 kreskę,

> przy większych temp. mędzy 1 a 2

nie wiem czy silnik 80 Km ma tak.... ? 115 KM na 100% nie

Napisano

> nie wiem czy silnik 80 Km ma tak.... ? 115 KM na 100% nie

Mi tez nigdy nic nie opadło przy temp. ujemnej...

[Edit]

Przy dodatnich tez nie bananaevil.gif

Napisano

Nowy termostat.... po dokładnym odpowietrzeniu układu powinno stać pionowo. Niedawno zmieniłem i tak mam.

Napisano

Witam

W czasie jazdy zimą trzyma pion w korkach czy na postoju wskaźnik o kreskę czy nawet może dwie opada . W czasie postoju silnik nie nagrzewa się tak jak w czasie jazdy . Jest zimno i szybko się wychładza . Wydaje mi się , że to jest normalne zjawisko. Ja jak stoję na mrozie też mi jest zimno a jak idę i to jest mi ciepło. Takie może nie najlepsze porównanie ale bardzo podobne. smile.gif

Napisano

To od czego masz termostat w aucie? hmm.gif

Napisano

> ... czy może ktoś dać rysunek lub

> zdjęcie termostatu z odpowiednio założonymi rurkami chłodzenia

Tylko takie cuś:

281927322-termo.jpg

post-109412-14352499864343_thumb.jpg

Napisano

> jak stoję na mrozie też mi jest zimno a jak idę i to jest mi

> ciepło. Takie może nie najlepsze porównanie ale bardzo podobne.

a jak truchtasz w miejscu? wink.gif

Napisano
  • Autor

>przy wymianie termostatu

> (BEHR) mechanik powiedział że rura na której jest odpowietrznik

> jest nieorginalna i składa się z dwóch części i możliwe żę jest

> założona na termostacie nie w to miejsce co trzeba.

Rurka nr 1 jest z odpowietrznikiem, nr 2 jest jakby łączona i to ona jest niby nieorginalna. Jeszcze jedno pytanie w które miejsca wchodzą te rurki patrząc od przodu samochodu, bo u mnie 1 jest po lewej stronie, 2 po prawej, jeżeli rurka nr 2 była łączona to może jest inna średnica i jaki to może mieć wpływ na opadającą wskazówkę, a może niesprawna nagrzewnica? bow.gif

post-121560-14352499868817_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.