Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czyszczenie silika bez użycia wody

Featured Replies

Napisano

Witam

muszę wyczyścić silnik i podzespoły w komorze silnika po nieszczelnej uszczelce pokrywy zaworów. Chciałbym to zrobić bez użycia wody bo boję się o elektronikę najlepiej jakimś czyścidłem w sprayu , który rozpuści i osuszy zaoliwiony osad na silniku i podzespołach pod maską.

Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie ? hmm.gif

Napisano

> Chciałbym to zrobić bez użycia

> wody bo boję się o elektronikę najlepiej jakimś czyścidłem w

> sprayu

czyścidło w sprayu też musisz spłukać icon_rolleyes.gif

Napisano

Jest dobry preparat K-2 do mycia silników ale i jego nalezy zmyć

Kiedyś silniki myło sie ropą ... ale potam przez miesiąc będziesz ją wąchał no.gif lepiej już benzyną ekstrakcyjną umyc i wywietrzyć przez 2 dni nie odpalając....

Napisano

> Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie ?

.....do takich rzeczy jak zaolejenia czy zabrudzenia smarem... używam ........zmywacza do hamulców w sprayu .......spory pojemnik kosztuje do 20zł ........niczym go nie zmywam tylko wycieram miejsca większych zabrudzeń czyściwem..... działa bardzo skutecznie ok.gif

przykładowo takie......

Napisano

Ja w Punto myłem zawsze na myjni ręcznej, najpierw silnik spryskałem sprejem do mycia silników, a następnie prądownicę do ręki z wodą z szamponem oraz płukanie czystą wodą. Nigdy nie miałem problemów. Jak się ociepli to też uczynię Stilonowi ponieważ już zbyt brudny z kurzu aż wstyd otwierać maskę.

Napisano

Ale w jakim celu? Chcesz go sprzedawać? Ludziska mają często problem po zwykłym myciu karcherem /bliskość skrzynki z bezpiecznikami koło nadkola po stronie kierowcy/ a co dopiero po bezpośrednim myciu przegrody silnikowej...

Napisano
  • Autor

Też uważam , że jak nie ma potrzeby to nie myć a już szczególnie wodą pod dużym ciśnieniem.Mogą być problemy z zalaniem elektroniki. hmm.gif

Napisano

Czyszczenie silnika to rzecz ktora mozna tylko i wylacznie dokonac zeby zlokalizowac ewentualne wycieki old.gif

W Cienkim to robilem, moze i w Punto dalo tez rade ale w Stilo bym sie nie odwazyl, takie moje zdanie 275123014-zielony.gif

Napisano

Nie sprzedaję, tylko jak podniosę maskę to na ten syf nie idzie patrzeć, a raz na 4 lata można odświeżyć. Na przegrodę jakbym puścił wodę to pewnie spłynęła by do kanału.

Napisano

> Sposób serwisowy:

> Plak czysty silnik + powietrze z kompresora do spłukania tego

wystarczy sam plak i szmatka - plastiki ładnie wyglądają po tym

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.