Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Peugot 307 - wasze opinie (+ oraz - )

Featured Replies

Napisano

Witam, puki co jeszcze jeżdżę Oplem Astra F z 92r. ale w niedalekiej przyszłości (jesień zima 2009) zamierzam kupić Peugota 307 2.0 HDI 90KM. Wizualnie mnie i żonie bardzo się on podoba a co do tego akurat silnika to wiele osób mówiło mi, że jak kupować Peugota to tylko 2.0 HDI, podobno bardzo mało awaryjne. Myślę kupić takiego peugota z lat 2001-2002. I właśnie w tym miejscu jest moje pytanie do posiadaczy tych aut: jakie są + i - tego modelu i ogólnie jakie macie opinie o tym modelu. Interesuje mnie w sumie wszystko (jak to przed kupnem nowego auta).

P.S. na co zwracać uwagę przy zakupie tego modelu (nie licząc tego, czy było bite smile.gif )

Napisano

> Witam, puki co jeszcze jeżdżę Oplem Astra F z 92r. ale w n

poczytaj to forum wlasnie omawiaja zakup miedzy innymi 307 -> Klub Peugeota

pozdr.

M.

Napisano

Ja mam takiego.

Silniczek żwawy (nawet mnie czasami zaskakuje), spalanie w normie. Ogromnym plusem jest brak dwumasy oraz filtru FAP cool.gif

Napisano

> Szwagier ostanio szukał auta - w ogólności niemieckiego ... i po

> kilku tygodniach poszukiwań w końcu kupił właśnie Puga 307 2.0

> HDI 90KM i chwali sobie

Wadliwe auta mocno. Raczej nie kupuj, mają dużo niedoróbek. wadliwe manetki kierunków, warjującą elektronikę, alarmy, są przypadki samo spaleń z winy ABS-u i wsp. kierownicy. Popiskiwanie zawieszenia, zacieranie się tylnich hamulców. Niedoróbki wnetrza, lepiej omijać te auto, było takie u mnie w rodzinie przez 5 lat. A jeszcze słabe koła dwu masowe i Fap.To już moja 406 jest lepsza ale też się psuje dlatego więcej nie kupię peugeota. Awaryjne auta. Lepiej kup sobie Toyotę corollę i bedziesz miał spokój. Naprawdę piszę na serio. Pozdro.

Napisano

> Wadliwe auta mocno. Raczej nie kupuj, mają dużo niedoróbek. wadliwe

> manetki kierunków, warjującą elektronikę, alarmy, są przypadki

> samo spaleń z winy ABS-u i wsp. kierownicy. Popiskiwanie

> zawieszenia, zacieranie się tylnich hamulców. Niedoróbki

> wnetrza, lepiej omijać te auto, było takie u mnie w rodzinie

> przez 5 lat. A jeszcze słabe koła dwu masowe i Fap.To już moja

> 406 jest lepsza ale też się psuje dlatego więcej nie kupię

> peugeota. Awaryjne auta. Lepiej kup sobie Toyotę corollę i

> bedziesz miał spokój. Naprawdę piszę na serio. Pozdro.

hehe.gif widzę, że się znasz na autach.

do autora wątku - 307 po FL to bardzo dobre auto. Zwłaszcza silniki HDI są bardzo ekonomiczne i trwałe. Polecam wersję 1,6 HDi 110 KM. Bardzo wdzięczny samochów.

Napisano

> widzę, że się znasz na autach.

Widze, że umiesz czytac rankingi awaryjności i akcji serwisowych zlosnik2.gif

Napisano

> Wadliwe auta mocno. Raczej nie kupuj, mają dużo niedoróbek. wadliwe

> manetki kierunków, warjującą elektronikę, alarmy, są przypadki

> samo spaleń z winy ABS-u i wsp. kierownicy. Popiskiwanie

> zawieszenia, zacieranie się tylnich hamulców. Niedoróbki

> wnetrza, lepiej omijać te auto, było takie u mnie w rodzinie

> przez 5 lat. A jeszcze słabe koła dwu masowe i Fap.To już moja

> 406 jest lepsza ale też się psuje dlatego więcej nie kupię

> peugeota. Awaryjne auta. Lepiej kup sobie Toyotę corollę i

> bedziesz miał spokój. Naprawdę piszę na serio. Pozdro.

a ja sie nie zgodze... W rankingach p 306 londuje zawsze na końcu a mój ojciec ma 307 1.4 HDI 75km i złego słowa nie dam o nim powiedzieć... Każde auto sie jeb** jak sie o nie nie dba... Ojciec ma go 4 lata i jeszcze nic nie było robione poza wimianami oleju i klocków. Spalanie średnie 4.2 w lecie (cały czas na klimie jeżdżone) w zimie 4.5l. Mimo małego silnika można spokojnie wyprzedzać i nie jedno auto z większym silnikiem na przyśpieszenie bierze... Bardzo polecam to auto! Wiadomo, można trafić na lepsze i gorsze egzemplarze...

Napisano

> Widze, że umiesz czytac rankingi awaryjności i akcji serwisowych

zdecydowanie umiem ok.gif

Napisano

Roczniki 2000-2003 omijaj z daleka. To są początki tego modelu i działy tam się cuda. W kolejnych latach te usterki były eliminowane i było już ok.

Napisano
  • Autor

> Roczniki 2000-2003 omijaj z daleka. To są początki tego modelu i

> działy tam się cuda. W kolejnych latach te usterki były

> eliminowane i było już ok.

A co się takiego działo w tych modelach? z tego co mi wiadomo to fabryczny problem tkwił w ABS-ach, ale to serwis naprawia. Czy aż tak bardzo się nie nadaje ten model do jazdy?

Napisano

Generalnie najwięcej problemów było z elektroniką. Począwszy od tego nieszczęsnego abs-u, poprzez tzw. GEPa, czyli pompe wspomagania, BSI , czyli moduł zarządzający elektroniką. To z tych najdroższych elementów, które siadały. Zdarzały się tez pierdoły typu stycznik klapy bagażnika. Oczywiście nie uważam, że każda 307 z tego okresu była beznadziejna. Natomiast istnieje duże prawdopodobieństwo, że się własnie na taki pechowy model trafi. PZDR

Napisano
  • Autor

> Generalnie najwięcej problemów było z elektroniką. Począwszy od tego

> nieszczęsnego abs-u, poprzez tzw. GEPa, czyli pompe wspomagania,

> BSI , czyli moduł zarządzający elektroniką. To z tych

> najdroższych elementów, które siadały. Zdarzały się tez pierdoły

> typu stycznik klapy bagażnika. Oczywiście nie uważam, że każda

> 307 z tego okresu była beznadziejna. Natomiast istnieje duże

> prawdopodobieństwo, że się własnie na taki pechowy model trafi.

> PZDR

A powiedzcie mi jak sie mają takie wymienione wadliwe podzespoły na nowe. Czy te nowe są już sprawniejsze czy też mogą ulec uszkodzeniu jak poprzednik? i powiedzcie mi jak się mają ceny części zamiennych do tego modelu puga?

Napisano

> A powiedzcie mi jak sie mają takie wymienione wadliwe podzespoły na

> nowe. Czy te nowe są już sprawniejsze czy też mogą ulec

> uszkodzeniu jak poprzednik? i powiedzcie mi jak się mają ceny

> części zamiennych do tego modelu puga?

Z nowymi czyli wymienionymi elementami nie ma problemów.Większość aut z lat 2000-2003 ma te elementy już wymienione.Tak więc ryzyko co nieco mniejsze.

Napisano
  • Autor

No to jakaś szansa jest. A jak się mają ceny części. Chodzi mi o te podstawowe. Drogie są?

Napisano

Odpuść sobie... awaryjne auto, koledzy już pisali co sie potrafi psuć. Auto bardzo wadliwe. Największy jego atut to wnętrze bardzo wygodne i funkcjonalne. Zaiweszenie - głośne, mało komfortowe i sztywne - porównując do służbowego focusa pierwszej generacji to róznica kilku klas w prowadzeniu komforcie i kulturze pracy. Od razu dodam że mója 307 nie ma żadnych luzów i zawieszenie jest w dobrej kondycji. SIlnik może być, średnio ekonomiczny, dosyć cichy ale problemowy.. osprzęt potrafi przysporzyć kłopotów, jego zaleta to brak FAP i dwumasy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.