Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Program pod 1.1 z górą 1.2 a pełne 1.2

Featured Replies

Napisano

Dlaczego pod oba konfigi są takie same programy, przecież fakt posiadania dołu 1.2 zmienia np moment zapłonu, czy się mylę?

Napisano

> Dlaczego pod oba konfigi są takie same programy, przecież fakt

> posiadania dołu 1.2 zmienia np moment zapłonu, czy się mylę?

zapytaj strojacego zlosnik.gif

Napisano

Nie mylisz się. 1.1 z gorą 1.2 na programie z 1.2 jeździ do bani (z resztą na programie z 1.1 tez) Sprawdzone na własnej skórze smile.gif

Napisano

> Nie mylisz się. 1.1 z gorą 1.2 na programie z 1.2 jeździ do bani (z

> resztą na programie z 1.1 tez) Sprawdzone na własnej skórze

1.1 z górą 1.2 na programie 1.2 jeździ dobrze, sprawdzone na wielu skórach 275123014-zielony.gif

Zresztą, nie widzę powodu dla którego miałoby jeździć źle...

Napisano

Się mylisz zlosnik.gif

Napisano

> 1.1 z górą 1.2 na programie 1.2 jeździ dobrze, sprawdzone na wielu

> skórach

> Zresztą, nie widzę powodu dla którego miałoby jeździć źle...

Co dla Ciebie w tym wypadku oznacza dobrze?

Czasy poproszę ok.gif

Napisano

> Co dla Ciebie w tym wypadku oznacza dobrze?

> Czasy poproszę

Jakie czasy masz na myśli?

Na hamownii zestaw 1.1 z górą 1.2 na kompie 1.2 wypluwa 72-73KM i ponad 90Nm, z całkiem zdrową charakterystyką, jeśli nic nie zostało spaprane, więc nic nie wskazuje na to, żeby ten program coś psuł.

BTW. Ty jeździsz akurat na moim programie pod 1.1 z górą 1.2 grinser006.gif

Napisano

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=281187171&page=0&fpart=1&vc=1

> Temat założony przezemnie, dywagacje na temat 1.1 z gorą 1.2.

> pzdr

Zapewniem Cię, że nawet jeśli są jakieś różnice w momencie zapłonu, czy też dawkowaniu paliwa, to są one na tyle niewielkie, żeby przeszkadzać w "prawidłowym" funkcjonowaniu 1.1 z górą 1.2 na kompie 1.2 i Twoje problemy wynikały z czegoś zupełnie innego, aniżeli ów zły, seryjny program z 1.2.

Naprawdę setki aut jeździło normalnie na takim zestawieniu.

Napisano

> Jakie czasy masz na myśli?

> Na hamownii zestaw 1.1 z górą 1.2 na kompie 1.2 wypluwa 72-73KM i

> ponad 90Nm, z całkiem zdrową charakterystyką, jeśli nic nie

> zostało spaprane, więc nic nie wskazuje na to, żeby ten program

> coś psuł.

> BTW. Ty jeździsz akurat na moim programie pod 1.1 z górą 1.2

No co Ty yikes.gifyikes.gifzlosnik.gif

Jeździ całkiem superowo, ciekawe, czy na sofcie robionym konkretnie pod moją konigurację byłoby lepiej? cfaniaczek.gif

Napisano

> No co Ty

zlosnik.gif

> Jeździ całkiem superowo, ciekawe, czy na sofcie robionym konkretnie

> pod moją konigurację byłoby lepiej?

Byłoby lepiej, już pełno razy mówiłem ok.gif

Napisano

> Byłoby lepiej, już pełno razy mówiłem

Wiem wiem, tak tylko się pytam 270751858-jezyk.gif

Napisano

> No co Ty

> Jeździ całkiem superowo, ciekawe, czy na sofcie robionym konkretnie

> pod moją konigurację byłoby lepiej?

Na pewno byłoby lepiej. Pewnie niewiele, ale by było.

Tylko nie sądzę, aby ktoś zrobił to tak właściwie pod Twój setup jak fabryka robi pod swój setup 275123014-zielony.gif

Możemy zrobić test, że ja dam jakiemuś forumowemu szpeniowi do napisania program pod swoje auto, a on mi zagwarantuje, że nie da się tego zrobić lepiej i jest to program idealny pod moje auto. Zaś na dowód tego nie będzie bał się tego, że dam to do naszego szpenia Pol-carowego choćby od Unichipa, a jemu juz nic tam się nie uda poprawić 275123014-zielony.gif

Oczywiście całośc zostałaby poparta wykresami i szczegółowo opisana na forum ok.gif

No więc który? zlosnik.gif

Napisano

> Na pewno byłoby lepiej. Pewnie niewiele, ale by było.

> Tylko nie sądzę, aby ktoś zrobił to tak właściwie pod Twój setup jak

> fabryka robi pod swój setup

> Możemy zrobić test, że ja dam jakiemuś forumowemu szpeniowi do

> napisania program pod swoje auto, a on mi zagwarantuje, że nie

> da się tego zrobić lepiej i jest to program idealny pod moje

> auto. Zaś na dowód tego nie będzie bał się tego, że dam to do

> naszego szpenia Pol-carowego choćby od Unichipa, a jemu juz nic

> tam się nie uda poprawić

> Oczywiście całośc zostałaby poparta wykresami i szczegółowo opisana

> na forum

> No więc który?

to może od razu do super szpenia no bo po co robić coś dwa razy i płacić za to

Napisano

zgadzam sie z wypowiedziami ze na kompie 1.2mpi nie chce jechac.Moge potwierdzic to na swoim przypadku.U mnie niechce jechac w całym zakresie obrotów .Byłem na strojeniu ale zmienili tylko mape paliwa,w kazdym badz razem wiele niepomogło ,dalej jest słabszy nawet od serii.Głowice mam z wypolerowanymi kanałami,zlikwidowane progi,cała głowica po remoncie,nawet prowadnice nówki.Teraz zamówiłem chip w mp-rally i czekam na niego,zobaczymy co z tego wyjdzie,bo tutaj co mieszkam to niema bardzo kto porzadnie wystroic.Powyzszy link do posta dał własnie mi domyslenia .Mam załozone koło pasowe od 1.1 i własnie to moze byc przyczyna ze zapłon jest w innym momencie niz powinien byc.

Napisano

> to może od razu do super szpenia no bo po co robić coś dwa razy i

> płacić za to

no przecież napisałem po co... uważam, że nikt tu nie wystroi idealnie samochodu 275123014-zielony.gif

chciałbys podjąć wyzwanie? zlosnik.gif

co oczywiście nie oznacza, że Twoje działania i wszelkie temu podobne innych forumowiczów są bezcelowe, aczkolwiek winniście zrobić z tego jakiś manual, wrzucić wszystko co macie i być życzliwym w temacie jak pozostali centomaniacy w różnych innych problemach eksploatacyjnych zlosnik.gif

Napisano

> aczkolwiek winniście zrobić z

> tego jakiś manual, wrzucić wszystko co macie i być życzliwym w

> temacie jak pozostali centomaniacy w różnych innych problemach

> eksploatacyjnych

przeca jak ktos z tego kase czepie, to za darmo innym nie da...

Napisano

> BTW. Ty jeździsz akurat na moim programie pod 1.1 z górą 1.2

Jedrih zreszta tez w tej chwili smile.gif

Napisano

Ja też mam problem ze swoim 1.1 z gorą od 1.2. Nie chce jechać od dołu, a powyżej 5 tys obr dostaje kopa, jakby się turbo włączało. Na razie mam wydech z 1.1, a komputer od 1,2 8V. Dziś zrobiłem eksperyment - zmieniłem czujnik temperatury (od 1,1) i założyłem kompa z 1.1 (w moim starym 1.1 miałem wałek 866 więc chyba komp pod ten wałek robiony) I jakby się lepiej zbierało auto i nie ma już takiego wyczuwalnego kopa pow 5000 obr. Lepiej ciągnie od dołu jakby. Tylko problem z wolnymi obrotami - przy zamkniętej przepustnicy gaśnie, jak ją podkręcę to falują wolne obroty. Myślę, że lekarstwem będzie zmiana krokowca od 1.1. Jutro będę kombinował dalej.

Napisano

no to pany niech ktoś uchyli rąbka tajemnicy z tym zapłonem,trzeba przestawiac czy nie,bo juz niemam siły do tej głowicy i jak przez najblizszy czas nie dojdę ładu to zakładam seryjna głowice.

I druga sprawa jak jest z tym mapsensorem w 1.2 jest taki sam jak w 1.1spi?

Napisano
  • Autor

Cytując Mefisto

"ale najwazniejsza jest roznica w zapłonie ze wzgledu na inny skok tłoka , u ciebie w przypadku 1.1 zapłon jest nie tam gdzie powinien byc" czyli coś w tym jest

Napisano

> Cytując Mefisto

> "ale najwazniejsza jest roznica w zapłonie ze wzgledu na inny skok

> tłoka , u ciebie w przypadku 1.1 zapłon jest nie tam gdzie

> powinien byc" czyli coś w tym jest

Jezeli tak jest to zapłon jest za wczesny.Narazie rozwierciłem u siebie koło pasowe i opózniłem zapłon ale róznicy na stoperze niebyło chyba ze za duzo przestawiłem.Jutro sprobuje wyposrodkowac i zobaczymy co z tego wyjdzie

Napisano

> przeca jak ktos z tego kase czepie, to za darmo innym nie da...

No właśnie sick.gif kto trzepie, ten trzepie...

Mati akurat udostępnia swoje zbiory zupełnie bezinteresownie.

Ma to jakiś sens, bo w zamian można oczekiwać pomocy - również bezinteresownej, a przy okazji ukrócić cfaniactwo tzw "strojenia pod mody" z wykorzystaniem powyzszych kości ok.gif

Na moich programach też wielu ludków z PZ jeździło i luz - dostałem je i udostepniłem. Nie byłem ich autorem więc dlaczego miałbym z tego czerpać zyski?...

Napisano

> Cytując Mefisto

> "ale najwazniejsza jest roznica w zapłonie ze wzgledu na inny skok

> tłoka , u ciebie w przypadku 1.1 zapłon jest nie tam gdzie

> powinien byc" czyli coś w tym jest

Niestety, nic w tym nie jest, bo sam skok tłoka akurat nie ma nic wspólnego z kątem wyprzedzenia zapłonu ok.gif W tym przypadku chodzi o stopień kompresji, bo jak wiadomo, mieszanka spala się z różną prędkością, w zależności od ciśnienia panującego w komorze spalania.

Napisano

> Niestety, nic w tym nie jest, bo sam skok tłoka akurat nie ma nic

> wspólnego z kątem wyprzedzenia zapłonu W tym przypadku chodzi o

> stopień kompresji, bo jak wiadomo, mieszanka spala się z różną

> prędkością, w zależności od ciśnienia panującego w komorze

> spalania.

Raczej ma .Dzis przestawiłem zapłon i samochod zaczał jechac.Podjade jeszcze zeby ustawili narazie na lampe bo ciagle czekam na program z mp-rally,a tam moze byc zmieniona mapa zapłonu,wiec bede musiał pewnie wrócic do poprzednich ustawien. A jutro superoes wiec maszyna musi chodzic

Napisano

> Raczej ma .Dzis przestawiłem zapłon i samochod zaczał jechac.Podjade

> jeszcze zeby ustawili narazie na lampe bo ciagle czekam na

> program z mp-rally,a tam moze byc zmieniona mapa zapłonu,wiec

> bede musiał pewnie wrócic do poprzednich ustawien. A jutro

> superoes wiec maszyna musi chodzic

Jak już Ci pisałem - przyczyną "nie jechania" jest tutaj coś zupełnie innego niż zły program, aczkolwiek program może być tym elementem, który zwalczy skutek - niczym tabletka przeciwbólowa 275123014-zielony.gif

Napisano

> Jak już Ci pisałem - przyczyną "nie jechania" jest tutaj coś zupełnie

> innego niż zły program, aczkolwiek program może być tym

> elementem, który zwalczy skutek - niczym tabletka przeciwbólowa

ja wiem ze mapy paliwa tez maja na to duzy wpływ,ale one zostały juz zmienione

Napisano

> Dziś zrobiłem eksperyment - zmieniłem czujnik temperatury (od 1,1) i

> założyłem kompa z 1.1 (w moim starym 1.1 miałem wałek 866 więc

> chyba komp pod ten wałek robiony) I jakby się lepiej zbierało

> auto i nie ma już takiego wyczuwalnego kopa pow 5000 obr. Lepiej

> ciągnie od dołu jakby. Tylko problem z wolnymi obrotami - przy

> zamkniętej przepustnicy gaśnie, jak ją podkręcę to falują wolne

> obroty. Myślę, że lekarstwem będzie zmiana krokowca od 1.1.

> Jutro będę kombinował dalej.

pamietaj, ze:

1. jak odlaczales akumulator/kompa, to zresetowaly Ci sie ustawienia adaptacji i komp po takim zabiegu uczy sie przez chwile, wiec Twoje odczucia moga byc prawdziwe, ale krotkoterminowe, bo jak wroci do tego co bylo, to bedzie tak samo jechal.

2. jak zalozysz krokowca od 1.1 do przepustnicy od 1.2, to podobno nie bedzie Ci domykal dobrze, bo grzybek w 1.1 i 1.2 ma inny ksztalt i do przepustnicy 1.1 ma byc krokowiec od 1.1, a do przepustnicy od 1.2 ma byc krokowiec od 1.2.

Napisano

> Raczej ma .

Oczywiste jest to, że po zmianie zapłonu odczujesz różnicę, ale sam skok tłoka NIE MA z tym nic wspólnego. Tu chodzi tylko o zależność między sprężaniem mieszanki i momentem jej zapalenia. Bo co z tego, że przy tym samym położeniu kątowym wału jest inna pozycja tłoka (w 1.2 wyżej), jak też komora spalania jest inna (w 1.2 większa). Dalej chyba nie muszę tłumaczyć na czym to polega...

Napisano

> ja wiem ze mapy paliwa tez maja na to duzy wpływ,ale one zostały juz

> zmienione

jak zostały zmienione? mapy paliwa są zapisane komputerze, a ja właśnie próbuję Ci przekazać po raz któryś, że nie on jest bezpośrednią przyczyną niewłaściwego funkcjonowania silnika.

Napisano

> jak zostały zmienione? mapy paliwa są zapisane komputerze, a ja

> właśnie próbuję Ci przekazać po raz któryś, że nie on jest

> bezpośrednią przyczyną niewłaściwego funkcjonowania silnika.

byłem na strojeniu wiec mapy paliwa zostały zmienione i nic oprocz tego(kiepskie strojenie).Jezeli wiesz co to napisz a nie wszystko negujesz

Róznica jest spora po przestawieniu i nie to ze mi sie wydaje tylko stoper prawde powie.0-80km/h przed strojeniem 10.5s,po strojeniu 9.5,a po zmianie zapłonu 8.7s

Napisano

> byłem na strojeniu wiec mapy paliwa zostały zmienione i nic oprocz

> tego(kiepskie strojenie).Jezeli wiesz co to napisz a nie

> wszystko negujesz

> Róznica jest spora po przestawieniu i nie to ze mi sie wydaje tylko

> stoper prawde powie.0-80km/h przed strojeniem 10.5s,po strojeniu

> 9.5,a po zmianie zapłonu 8.7s

Stoper prawde powie na amatorskich zawodach lekkoatletycznych.

Kto stroi, zmieniając tylko dawkowanie paliwa? O ile w ogóle można to nazwać strojeniem...

Jest jakaś inna przyczyna elektryczno-elektroniczna, być może mechaniczna. Skąd ja mogę wiedzieć co?

Wiem, że przy właściwym działaniu wszystkiego (powtórzę sie znów... oslabiony.gif) seryjny komputer 1.2 powinien właściwie ogarniać 1.1 na górze 1.2.

Napisano

> Stoper prawde powie na amatorskich zawodach lekkoatletycznych.

> Kto stroi, zmieniając tylko dawkowanie paliwa? O ile w ogóle można to

> nazwać strojeniem...

> Jest jakaś inna przyczyna elektryczno-elektroniczna, być może

> mechaniczna. Skąd ja mogę wiedzieć co?

> Wiem, że przy właściwym działaniu wszystkiego (powtórzę sie znów... )

> seryjny komputer 1.2 powinien właściwie ogarniać 1.1 na górze

> 1.2.

z twoich postów wynikało ze wiesz co jest przyczyna.A moje strojenie to ja wiem ze było strasznie kiepskie,wkazdym badz razie mieszanka była uboga w paliwo.Jeszcze mnie zastanawia jaka jest pojemnosc komory spalania w głowicy 1.2,moze jest troche wieksza a to zmienia stopien kompresji

Napisano

> z twoich postów wynikało ze wiesz co jest przyczyna.A moje strojenie

> to ja wiem ze było strasznie kiepskie,wkazdym badz razie

> mieszanka była uboga w paliwo.Jeszcze mnie zastanawia jaka jest

> pojemnosc komory spalania w głowicy 1.2,moze jest troche wieksza

> a to zmienia stopien kompresji

a widzisz a mi dzisiaj urwało sekunde

Napisano

> Na pewno byłoby lepiej. Pewnie niewiele, ale by było.

> Tylko nie sądzę, aby ktoś zrobił to tak właściwie pod Twój setup jak

> fabryka robi pod swój setup

> Możemy zrobić test, że ja dam jakiemuś forumowemu szpeniowi do

> napisania program pod swoje auto, a on mi zagwarantuje, że nie

> da się tego zrobić lepiej i jest to program idealny pod moje

> auto. Zaś na dowód tego nie będzie bał się tego, że dam to do

> naszego szpenia Pol-carowego choćby od Unichipa, a jemu juz nic

> tam się nie uda poprawić

> Oczywiście całośc zostałaby poparta wykresami i szczegółowo opisana

> na forum

> No więc który?

myśle że co jak co ale TY powinieneś wiedzieć że po wizycie u twojego szpenia strojący mógłby jeszcze podkręcić auto cfaniaczek.gif jeden stopień zapłonu + i juz masz przyrost, a obawiam się że nikt nie wystroi tak aby auto było na styku stuku zlosnik.gif bo po co ryzykować wink.gif no chyba że chodzi o wyciągnięcie najwięcej ale przy zachowaniu ori przebiegu ale to sprawdzić to już problem alien.gif

Napisano

> myśle że co jak co ale TY powinieneś wiedzieć że po wizycie u twojego

> szpenia strojący mógłby jeszcze podkręcić auto jeden stopień

> zapłonu + i juz masz przyrost, a obawiam się że nikt nie wystroi

> tak aby auto było na styku stuku bo po co ryzykować no chyba

> że chodzi o wyciągnięcie najwięcej ale przy zachowaniu ori

> przebiegu ale to sprawdzić to już problem

Zupełnie sie nie znam na samej sztuce strojenia, natomiast wiem, że to nie polega tylko na opóźnianiu/przyspieszaniu zapłonu i dolaniu paliwa...

Bo jest w obiegu zlosnik.gif kilka programów, które nawet po podstrojeniu pod konkretne auto (niezależnie juz od tego kto to robi, bo naprawde nie zamierzam niczego ujmować kącikowym stroicielom, myślę, że ich wiedza i umiejętności w temacie strojenia cento są niemniejsze, aniżeli tych uznanych, krajowych tunerów) nie dają takiego efektu jak te inne zlosnik.gif

Intencją mych wypowiedzi było upowszechnienie istniejących "tajemnic" na temat wszelkiego rodzaju chipów. Bo z pewnością programy zostały już napisane pod śmiałą większość z możliwych do zrobienia w cento konfiguracji i nawet, jeśli komuś ten setup odbiega odrobinę od wzorcowego, to mógłby zaadaptować program od najbardziej zbliżonej konfiguracji, bo przecież o konia nie chodzi zlosnik.gif

Zresztą, wiesz jak jest... wink.gif

Napisano

> myśle że co jak co ale TY powinieneś wiedzieć że po wizycie u twojego

> szpenia strojący mógłby jeszcze podkręcić auto jeden stopień

> zapłonu + i juz masz przyrost, a obawiam się że nikt nie wystroi

> tak aby auto było na styku stuku bo po co ryzykować no chyba

> że chodzi o wyciągnięcie najwięcej ale przy zachowaniu ori

> przebiegu ale to sprawdzić to już problem

Wiesz ja jadac do niego ogolnie troche z przymusu wiedziałem ze 100% on nie wyciagnie z tego silnika.Do tego musi byc hamownia i oczywiscie wiedza.Gosc powiedział mi ze zrobi ze to bedzie chodzic.

Po odebraniu od niego troszke sie polepszyło ale dalej jest gorzej niz seryjny silnik na wałku 866.Dlatego szukam przyczny dlaczego tak jest,dopiero jak na tym forum przeczytałem o zapłonie.Zaczałem go przestawiac.Dopiero po tym sie polepszyło.Miałem juz nawet zakładac seryjna głowice.Założyłem kompa od kolegi coprawda od 1.1spi ale z chipem od mp-rally i pod wałek chyba rorally.Samochód zaczął jechac.Wiec zamowiłem w mp-rally gotowy program i czekam na niego.Zobaczymy co z tego wyjdzie

<Bo z pewnością programy zostały już napisane pod śmiałą <większość z możliwych do zrobienia w cento konfiguracji i nawet, <jeśli komuś ten setup odbiega odrobinę od wzorcowego, to <mógłby zaadaptować program od najbardziej zbliżonej <konfiguracji, bo przecież o konia nie chodzi

W zupełnosci sie zgodze ale jak jest gorzej niz seria ?Chyba nie po to zakładałem tą głowice

Napisano

> pamietaj, ze:

> 1. jak odlaczales akumulator/kompa, to zresetowaly Ci sie ustawienia

> adaptacji i komp po takim zabiegu uczy sie przez chwile, wiec

> Twoje odczucia moga byc prawdziwe, ale krotkoterminowe, bo jak

> wroci do tego co bylo, to bedzie tak samo jechal.

> 2. jak zalozysz krokowca od 1.1 do przepustnicy od 1.2, to podobno

> nie bedzie Ci domykal dobrze, bo grzybek w 1.1 i 1.2 ma inny

> ksztalt i do przepustnicy 1.1 ma byc krokowiec od 1.1, a do

> przepustnicy od 1.2 ma byc krokowiec od 1.2.

To jest teraz inny komputer z innym całkiem programem. Więc on będzie się uczył swojego programu chyba. Dziś zrobiłem na nim ok 150 km i czuję jednak poprawę - lepiej ciągnie już od 4 tys, a nie jak poprzedni (z 1.2) od 5 tys. Dziś słyszałem, że nie można tak sobie zmienić krokowca - nawet na takiego samego - że trzeba zresetować kompa, a silnik wyłączyć przy minimalnych obrotach. Nie miaem takich problemów gdy z powrotem podłączałem kompa z 1.2 - prawie od razu łapał krokowiec swoje wolne obroty. Jutro jadę KJS-a w Ziębicach, więc eksperyment z krokowcem zostawiam na potem smile.gif Ale komputer zostawiam od 1.1

Pozdrawiam

Napisano

Ale gdybys sam pisal te programy inwestowal w sprzet do tego napewno nie udostepnil bys tego za darmo smile.gif

Napisano

> Ale gdybys sam pisal te programy inwestowal w sprzet do tego napewno

> nie udostepnil bys tego za darmo

Też dlatego pewnie Ci, którzy stworzyli te wszystkie programy od podstaw muszą być teraz nieźle wk... że ktoś je teraz sobie przerabia i na tym zarabia zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Moje auto jeździło jeździło już na 5 konfigach. (nic poza elektroniką nie ruszane)

- seryjna z 1,1 mpi bez sond - najlepszy dół i środek, beznadziejna góra, dobra reakcja na gaz i smród paliwa za autem

- elektronika 1.2 z kompem 1.1 SPI strojonym - jeździło jak szalone świetna reakcja na gaz.

- elektronika 1.2 komp 1.2 75 fabryczny program - beznadziejny dół średni środek i słaba góra, fatalna reakcja na gaz

elektronika 1.2 komp 1.2 75 podlane od 4 tys, jak wyzej prócz super gory i mega spalania.

elektronika 1.2 komp 1.2 75 z programem powiedzmy pod 1.1 z górą 1.2 - niezły dól, dobry środek i niezła góra, spalanie raczej zmalało, silnik pracuje wyraźnie ciszej i spokojniej

Napisano

> Też dlatego pewnie Ci, którzy stworzyli te wszystkie programy od

> podstaw muszą być teraz nieźle wk... że ktoś je teraz sobie

> przerabia i na tym zarabia

Ja jakbym się dowiedział, że jakiś mój klient bez mojej zgody rozpowszechnia program, który został napisany dla niego, to w razie potrzeby na pewno już bym mu nie pomógł w żadnej kwestii. Samym faktem posiadania mojego programu przez kogoś "innego" raczej bym się nie przejął, bo i tak jestem pewny, że ktoś kto nie posiada wiedzy do napisania swojego, w 100% poprawnie działającego programu, nie będzie wiedział co za co odpowiada w takim programie, nie mówiąc już o umiejętności poprawnego zgrania ze sobą poszczególnych parametrów, żeby dostosować go pod inny, nawet podobny setup. Powszechnie znany opis niektórych parametrów w programie to w sumie nic w porównaniu z tym co znają tylko Ci, którzy na prawdę dobrze ogarniają temat, a takich znam tutaj tylko dwóch, z tym że jeden na razie chyba zrobił sobie przerwę, a drugi nie robi tego dla klientów, tylko dla siebie.

Napisano

Mam nadzieje że jesteś zadowolony z osób którym do tej pory robiłeś soft palacz.gif

Napisano

> Mam nadzieje że jesteś zadowolony z osób którym do tej pory robiłeś

> soft

Oczywiście, jak najwięcej takich klientów wink.gif No i z tego co widać to sami klienci też byli zadowoleni, bo nie miałem nigdy, żadnych reklamacji, a wręcz przeciwnie waytogo.gif

Napisano

> Moje auto jeździło jeździło już na 5 konfigach. (nic poza elektroniką

> nie ruszane)

> - elektronika 1.2 z kompem 1.1 SPI strojonym - jeździło jak szalone

> świetna reakcja na gaz.

Potwierdzam - dziś zrobiłem kolejne 200 km w tym 110 na KJS-ie (w tym ok 8 km dość szybkich prób) Auto jeździ jak opisane jest powyżej. Tylko te wolne obroty.... JEDRIH - miałeś tez problemy z wolnymi obrotami? I jak je rozwiązałeś jeśli były?

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Szczerze to jałowe mam jako minimale otwarcie przepustnicy a nie krokowym, Sa troche podwyższone ale poniżej 1000 więć mi to nie przeszkadza. Bo jakby mialy isc przez krokowy to przy sportowym wałku by chodził tytytytyty a tak jest 100 obr wiecej ale sie nie trzęsie..

Napisano

> Szczerze to jałowe mam jako minimale otwarcie przepustnicy a nie

> krokowym, Sa troche podwyższone ale poniżej 1000 więć mi to nie

> przeszkadza. Bo jakby mialy isc przez krokowy to przy sportowym

> wałku by chodził tytytytyty a tak jest 100 obr wiecej ale sie

> nie trzęsie..

Wczoraj załozyłem chip od mp-rally i dalej jest kicha.Do setki(wg gps)mam 12.5 sekundy na skrzyni 64/13.Jest gorzej od seryjnego silnika.Juz sam niewiem co to moze byc.Zastanawia mnie jeszcze pompa paliwa,kupiłem ja na tej aukcji http://www.allegro.pl/item609199997_609199997.html .Może ona daje za małe cisnienie i dlatego takie jaja sie dzieja.Moze ktos z forumowiczów miał do czynienia z pompa od tego pana i sie wypowie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.